De 11 beste turbaserte spillene for intens taktisk kamp

Er du en fan av strategiske og taktiske spill? Hvis du nikket, bør du ikke gå glipp av denne listen over beste turbaserte spill.

Turn-baserte strategispill fremhever de mer intellektuelle aspektene ved subsjangeren. Lettelsen gitt av «svinger» gjør oss i stand til å tenke, tenke og planlegge handlingene våre med så mye ekspertnøyaktighet som mulig.

Hva er turbaserte spill?

Turn-baserte spill er litt av en underkategori av strategispill der spillere tar avgjørelser eller handlinger i turrekkefølge. Spillet går deretter videre til neste spillers tur etter at hver spiller har hatt en forhåndsbestemt periode til å fullføre sin tur. Disse spillene er tilgjengelige på mange plattformer, inkludert videospill, mobilspill og bordspill.

Turn-baserte spill er kjent for deres mer bevisste spilling og langsommere tempo. De ber ofte spillere om å planlegge de følgende få handlingene og ta strategiske valg basert på situasjonen. Disse spillene kan være mer sofistikerte videospill eller enkle brettspill som sjakk og dam.

Turn-baserte spill har fordelen av å la spillere ta seg god tid og analysere valgene sine. Så det har blitt et populært alternativ for folk som foretrekker et lavere tempo i spillet. Turn-baserte spill er forskjellige for ulike spillpreferanser fordi de kan spilles alene eller sammen med venner. La oss nå lære hvordan vi nærmer oss disse spillene.

Hvordan nærme seg og utmerke seg i turbaserte spill?

En annen strategi er nødvendig for turbaserte spill enn for sanntidsspill. Følgende råd vil hjelpe deg med å lykkes i turbaserte spill:

Gjenkjenne spillets mekanikk

Les instruksjonene nøye og bekreft at du er klar over hvordan spillet fungerer.

Observer tålmodighet

Du har tid til å organisere bevegelsene dine i turbaserte spill. Pass på at du velger den optimale handlingen ved å tenke over strategien din.

Forutsi motstanderens trekk

Med informasjonen tilgjengelig, prøv å gjette hva motstanderen din vil gjøre neste gang. Dette vil hjelpe deg med å planlegge handlingene dine og avskrekke deres.

Finn balanse i angrep og forsvar

Sørg for å finne en balanse mellom angrep og forsvar ved å ikke konsentrere deg bare på noen av sidene. Den ideelle strategien for å lykkes er vanligvis en som er balansert.

Lære fra feil

Evaluer ytelsen din og legg merke til eventuelle feil du har gjort. Du vil bli en bedre spiller, og dette vil hjelpe strategien din. Oppretthold tålmodigheten og konsentrer deg om den langsiktige planen.

Øv, øv og øv

Spill mer, og du vil bli bedre, så øv deg. Du vil til slutt kunne lykkes i turbaserte spill hvis du fortsetter å øve.

På grunn av mangelen på press for å reagere umiddelbart på skiftende forhold, kan turbaserte spill være mindre plagsomme enn sanntidsspill. Turn-baserte spill gagner spillere på flere måter. De gir først og fremst spillerne friheten til å overveie og ta seg god tid, noe som kan resultere i mer strategisk og intelligent spilling.

Videre har turbaserte spill ofte en sterk historie eller historiekomponent, som kan forbedre deres fordypning og appell.

Her er en liste over turbaserte spill som gir den beste intense taktiske kampopplevelsen og holder deg klistret til setene til slutten.

  Bruk disse 10 dør- eller vinduessensorene for å styrke hjemmesikkerheten din

Age of Wonderers: Planetfall

Ved lanseringen er det seks fraksjoner i Age of Wonderers: Planetfall-spillet, hver med sine soldater og gameplay. En tilpassbar lederfigur som kan utforske verden, delta i diplomati, støtte hemmelige operasjoner og spionasjeforsøk, og erklære krig er det spilleren kontrollerer som sjef for en bestemt fraksjon.

Andre byer vil komme under spillernes autoritet etter hvert som de vokser, og hver og en kan administreres uavhengig. Spillere kan raidere fiendtlige leire for å ta teknologien deres og fange ressurser på kartet for forskning.

Spillere må administrere ressursene sine, utforske ny teknologi og forhandle med andre grupper for å opprettholde diplomatiske forbindelser og delta i kamp. Age of Wonders: Planetfall er imidlertid en fengslende og utfordrende opplevelse for elskere av turbaserte strategispill med sitt realistiske sci-fi-bakteppe og intrikate strategiske spill.

Utviklet av – Triumph Studios

Publisert av – Paradox Interactive

Utgivelsesdato – 6. august 2019

Tilgjengelige plattformer – PS4, Xbox One og Windows

Battle Brothers

Spillere i den fantasiløse middelalderverdenen Battle Brothers kommanderer en gruppe leiesoldater som er betrodd å utføre ulike jobber, for eksempel å vokte bosetninger, utslette banditter eller monstre eller eskortere campingvogner. Spillere kan rekruttere nye krigere, anskaffe og selge utstyr og delta i kamp med ulike fiender på spillets dynamisk skapte verdenskart.

Turn-basert kamp har flere taktiske valg, inkludert flankering, utvidede angrep og moralkontroll. Spillere må administrere selskapets penger, utstyr og forbindelser med ulike grupper og bosetninger og delta i krigføring. Permadeath er en spillfunksjon, noe som betyr at å miste krigere i kamp har en varig effekt.

Dessuten er Battle Brothers et komplekst og overbevisende turbasert strategispill som, for å lykkes, krever strategisk planlegging, mikrostyring og nøye forhåndsplanlegging. Fans av turbaserte spill vil elske å spille dette spillet og forbli engasjert i intens taktisk kamp.

Utviklet av – Overhype Studios

Publisert av – Overhype Studios

Utgivelsesdato – 24. mars 2017

Tilgjengelige plattformer – Steam, PS4 og Xbox Series

Sivilisasjon VI

I det turbaserte taktikkvideospillet Civilization VI konkurrerer spillere mot AI-motstandere kontrollert av datamaskiner for å utvide sin egen sivilisasjon fra en enkelt stamme til dominans over hele verden over mange utviklingsperioder.

Spillere overvåker en sivilisasjon de velger mellom den forhistoriske epoken og nær fremtid og fremmer teknologien, kulturen og regjeringssystemet. I tillegg til å reise til den tilfeldig skapte planeten og komme over andre sivilisasjoner og barbarer, oppdager de byer og utvikler dem ved å bygge gruver, gårder og andre forbedringer.

AI-fiender har nå nye mål som påvirker hvordan spillere samhandler. Flere av disse målene er spesielle for hver leder, og modellerer deres personligheter, historiske øyeblikk og politikk. Dessuten har hver AI-karakter et hemmelig mål som kanskje bare oppdages gjennom spionasje.

Utviklet av – Firaxis-spill

Publisert av – 2K-spill

Utgivelsesdato – 16. november 2018

Tilgjengelige plattformer – Nintendo Switch, PS4 og Xbox One

Mørkeste fangehull

I rollespillet Darkest Dungeon kontrollerer spilleren en gruppe helter og oppdagere som utforsker forskjellige fangehull og engasjerer seg i kamp med skapningene som bor inni. Før han går inn i et fangehull, kan spilleren administrere en liste over helter og et inventar i Hamlet, spillets «hub-town», som er nær huset.

Spillet er turbasert. Heltene har imidlertid feil, da de er utsatt for stress og andre forhold som kan svekke deres evne til å prestere godt i kamp. Spillets unike stressmekanisme tester heltenes mentale seighet på grunn av grusomhetene de møter.

En helt som kan oppleve for høye stressnivåer kan få et hjerteinfarkt, som kan sette dem i fare hvis de ikke behandles rett etterpå. Darkest Dungeon er imidlertid et komplekst og stemningsskapende spill som krever nøye planlegging og utførelse overlever sitt dystre og tilgivende univers.

  Slik fjerner du en konto fra Mint

Utviklet av – Redhook Studios

Publisert av – Redhook Studios

Utgivelsesdato – 19. januar 2016

Tilgjengelige plattformer – Nintendo Switch, PS4 og Xbox One

Endeløs legende

Endless Legend er et turbasert 4X taktisk spill der spillere kontrollerer en sivilisasjon for å erobre, utvide, utnytte og ødelegge veien til dominans i en fiktiv verden kalt Auriga. Spillet har mange forskjellige fraksjoner, hver med spesialiteter, enheter og teknologiske fremskritt. Spillere må forvalte ressursene, diplomati, forskning og kamp for å vinne.

Spillet har et realistisk værsystem, skiftende årstider og et unikt rammeverk for fraksjonsoppdrag som legger til gameplayet og dybden i historien. En dyp og tilpasningsdyktig bybyggingsmekanisme er inkludert i spillet, kombinert med et modulært teknologitre som gjør det mulig for spillere å velge vekstveien til sivilisasjonen sin.

Endless Legends jordklodekart omfatter distinkte regioner, i motsetning til tidligere 4X-spill. Totalt sett er Endless Legend et fengslende og utfordrende strategispill som gir elskere av 4X-sjangeren en dyp og underholdende opplevelse.

Utviklet av – Amplitude Studios

Utgitt av – Sega

Utgivelsesdato – 18. september 2014

Tilgjengelige plattformer – Windows og Mac OS

Inn i bruddet

I spillet Into the Breach møter menneskeheten en horde av enorme monstre kjent som Vek. Brukeren kontrollerer krigere som styrer gigantiske maskiner som kan utstyres med forskjellige våpen, rustninger eller annet utstyr for å konfrontere dem. Spillets turbaserte kampsystem lar spillere planlegge hvordan troppen deres vil reagere på fiendens bevegelser og handlinger som varsler deres angrep.

Videre vil spilleren kontrollere tre forskjellige mekanismer i kampen mot Vek, og hvert karts mål vil ha et bestemt antall svinger som skal fullføres. Å beskytte sivile bygninger som opprettholder strømnettet som driver mekanismene er hovedmålet for ethvert kart, men det kan også være andre mål.

Sjakk har blitt brukt til å sammenligne gameplayet til Into the Breach fordi det fokuserer mer på å holde posisjonskontroll og enhetsofringer enn det gjør på å overgå motstanderen.

Utviklet av – Subset Games

Publisert av – Subset Games

Utgivelsesdato – 28. august 2018

Tilgjengelige plattformer – Nintendo Switch, Windows og Mac OS

Alpha Centauri

En oppslukende visning brukes til å spille det turbaserte strategispillet Alpha Centauri, som har en science fiction-bakgrunn. Spillet fokuserer på de syv fraksjonslederne spilleren velger fra de 14 alternativene i Alpha Centauri, Alien Crossfire og Planet.

I en kamp for å kolonisere og erobre Planet, kontrollerer spilleren en av lederne. Spillere kan også vinne ved å fange alle motstridende fraksjoner, få tre fjerdedeler av de populære stemmene, administrere det globale energimarkedet, fullføre det hemmelige prosjektet Ascension to Transcendence, eller, for fremmede fraksjoner, bygge seks Subspace Generatorer.

Et enkeltspillerspill, tilpasningsmuligheter og flerspiller er inkludert i Alpha Centauri. Spilleren kan endre spillet ved å velge innstillinger ved starten av spillet, bruke de etablerte scenariene og kartredigeringene, og endre spillfilene for Alpha Centauri.

Utviklet av – Firaxis Games

Publisert av – Electronic Arts

Utgivelsesdato – 31. januar 1999

Tilgjengelige plattformer – Windows og Mac OS

Unity of Command II

Et taktisk turbasert krigsspill som finner en balanse mellom historisk realisme og abstrakt spilldesign er Unity of Command II. Spillets brukergrensesnitt (UI) har blitt forenklet for å forenkle navigeringen i de mange komponentene, inkludert enhetsstyring, kamp og logistikk. For å vinne må spillere bruke alle varene sine strategisk, inkludert forsyninger og forsterkninger.

Kampanjekomponenten i spillet inkluderer dynamiske hendelser som kan påvirke hvordan kamper slår ut, og spillere kan bestemme seg for å ta historiske valg som kan endre hvordan krigen utspiller seg. Unity of Command II inkluderer også en robust flerspillermodus, som gjør det mulig for spillere å konkurrere mot hverandre.

  Hvordan installere DBeaver MySQL-klient på Ubuntu

Spillere kan påta seg rollene til både aksen og den sovjetiske hæren i forskjellige kampanjer i dette spillet, som konsentrerer seg om østfronten av konflikten. Totalt sett er Unity of Command II et komplekst og overbevisende turbasert strategispill som presenterer et originalt synspunkt på østfronten av andre verdenskrig.

Utviklet av – 2×2 Games, Coreteam

Publisert av – 2×2 Games

Utgivelsesdato – 12. november 2019

Tilgjengelige plattformer – Steam

Dawn Of War III

Dawn of War III er et sanntidsstrategispill med elementer fra flerspillers online krigsarenaer. Space Marines, Eldar og Orks er tre spillbare fraksjoner i Warhammer 40 000-universet der spillet foregår. Hver fraksjon har spesielle enheter, ferdigheter og egne spillestiler.

Spillere må skaffe ressurser, bygge baser og styre styrkene sine for å vinne hektiske kamper. Dessuten introduserer spillet kraftige superenheter som kan tippe kampbalansen til spillerens favør. Både enkeltspiller- og flerspilleralternativer er tilgjengelige i Dawn of War III, med sistnevnte som lar opptil seks personer konkurrere i flere spillscenarier.

For de som liker Warhammer 40 000-universet og autentiske strategispill generelt, tilbyr Dawn of War III en omfattende og engasjerende strategisk opplevelse som fyller spillerne med spenning og spenning.

Utviklet av – Relic Entertainment

Utgitt av – Sega

Utgivelsesdato – 27. april 2017

Tilgjengelige plattformer – Windows og Mac OS

Spilleren i XCOM: Enemy Unknown overtar kommandoen over en førsteklasses militærstyrke som er betrodd å beskytte jorden mot utenomjordisk invasjon. Taktisk kamp og basestyring er de to spillmodusene. Spilleren må tildele ressurser, undersøke banebrytende teknologi og trene krigere i base management-modus for å forberede seg på de forestående kampene.

Spilleren kommanderer en gruppe soldater på operasjoner for å nøytralisere utenomjordiske trusler i taktisk kampmodus. Spillet tilbyr flere troppeklasser med unike ferdigheter, fremrykningsruter og mange verktøy og våpen. Romvesenenes spesielle enheter og strategier bidrar til å holde spillingen spennende og utfordrende.

En variant av vanskelighetsgrader er tilgjengelig for spillet. Dessuten har spillet en permadeath-mekaniker, som betyr at når en soldat først er drept i kamp, ​​er de tapt for alltid. Dette øker spillets spenning og strategiske kompleksitet.

Utviklet av – Firaxis Games

Publisert av – 2K Games

Utgivelsesdato – 9. oktober 2012

Tilgjengelige plattformer – Xbox 360, PS3 og Windows

Spillerkarakteren i XCOM 2: Collection er lederen av XCOMs militærorganisasjon, som har blitt redusert til en gruppe som kjemper mot den kontinuerlige romvesenkontrollen over jorden. Takket være det turbaserte kampsystemet kan kamper planlegges strategisk og avgjøres taktisk.

Spilleren må koordinere sine eiendeler og tropper for å oppnå sine mål i spillet. Det er ulike oppdrag, inkludert alt fra redningsaksjoner til sabotasje. Hovedspillet og fire DLC-pakker – Alien Hunters, Shen’s Last Gift, War of the Chosen og Tactical Legacy Pack – er alle inkludert i XCOM 2-samlingen.

DLC-ene gir spillere flere historielinjer, motstandere og soldattilpasningsmuligheter. Med en gripende fortelling, mange tilpasningsmuligheter og heftig taktisk krigføring, gir XCOM 2 Collection en utfordrende og hyggelig turbasert strategiopplevelse.

Utviklet av – Firaxis Games

Publisert av – 2K Games

Utgivelsesdato – 5. februar 2016

Tilgjengelige plattformer – Nintendo Switch, PS4 og Xbox One

Konklusjon

Turn-basert spill kan være underholdende og spennende for spillere. Disse spillene krever ofte tålmodighet, strategi og kritisk tenkning siden spillere nøye må vurdere sine spill og forutsi motstanderens neste trekk. Dessuten gir turbaserte spill et mer rolig tempo i spillet, slik at spillerne kan overveie og ta seg god tid uten å føle seg oppjaget eller under press.

Turn-baserte spill kan også spilles alene eller sammen med andre fordi mange støtter enkeltspiller- og flerspillermodus. Å spille spill med svinger kan være en fantastisk måte å slappe av på, utfordre hjernen og ha det gøy med vennlig konkurranse.

Du kan også utforske noen av de beste gacha-spillene.