tipsbilk.net

12 nyttige tips for ambisiøse overflatemønsterdesignere

Viktige takeaways

  • Bli kreativ med en rekke teknikker, og kombiner tradisjonelle og digitale metoder for å lage unike overflatemønstre som du er stolt av.
  • Ikke begrens deg til ett stykke programvare; utforske forskjellige programmer og finn de som fungerer best for din designstil og behov.
  • Hold deg oppdatert med trender i markedet og inkorporer dem i overflatedesignene dine for å få oppmerksomhet og potensielt generere salg.

Fra badehåndklær til grafiske t-skjorter, overflatemønsterdesign omgir oss. Hvis du er ivrig etter å bli en proff på dette feltet og overvinne de første utfordringene, bør disse tipsene hjelpe deg i gang.

1. Bruk en rekke kreative teknikker

Selv i en digital verden bruker kunstnere fortsatt tradisjonelle teknikker, og overflatedesign er intet unntak. Teksturer fra den virkelige verden er et flott tillegg til digitale overflatemønstre – lerretsteksturen til et veggteppe, opasiteten til akvarellblekk eller de revne kantene på papir.

Du kan lage hele overflatedesignet på tradisjonelt vis, og deretter bruke digitale metoder for å lage mønstre, flytte objekter eller endre farger. Du kan mikse og matche programvare og teknikker for å få unike resultater. Alt som resulterer i design du er stolt av kan lages med hvilken som helst metode som fungerer for deg.

2. Utforsk forskjellig programvare

Ikke all digital designprogramvare er like, og som overflatedesigner bør du sette pris på forskjellene. Selv blant Adobe Creative Cloud-programvaren kan du bruke Illustrator, Photoshop, Adobe Express eller Adobe Fresco av forskjellige grunner, selv om designstilen din forblir den samme.

Å være overflatedesigner betyr ikke at du må være lojal mot ett program eller en bedrift. Kanskje du liker å tegne i Procreate og vektorisere i Illustrator, eller lage vektorer i Inkscape og legge til tekstur i Photopea – et gratis alternativ til Photoshop.

  Hvilke Wi-Fi-sikkerhetskameraer lar deg ta opp lokalt?

Kanskje du foretrekker å bruke Photoshop til å lage sømløse mønstre selv om du lager alle rådesignene dine i andre programmer. Lær fordelene med hver programvare og len deg inn i dem for de beste resultatene.

Gjennomfør markedsundersøkelser på Pinterest, moteblogger eller personlig for å oppdage kommende trender, og inkorporer deretter trendene i overflatedesignene dine. Trender kan inkludere motiver som dyr, dyretrykk, kitsch-artikler, visse farger eller trendsetninger.

Å hoppe på trender til rett tid kan få overflatemønstrene dine lagt merke til og føre til aksjer og salg så lenge trenden varer – noen trender kan vare i flere år. Ikke la det stoppe deg fra å lage design som ikke er knyttet til dagens trender hvis det er det du har lyst til å lage. Du kan være trendsetter.

4. Bruk en begrenset fargepalett

Oppgaven med å velge fargepaletter kan noen ganger være overveldende. Ikke bare kan det hindre deg i å komme i gang med et design hvis du overtenker farger, men det kan også være lett å la seg rive med av den uendelige tilgjengeligheten av farger, noe som gir deg et glorete resultat.

Begynn designene dine med en ensfarget palett. Dette hjelper deg med å fokusere på det visuelle fremfor fargene, som du kan legge til senere.

Å utfordre deg selv med en begrenset fargepalett er en annen fin måte å lage harmoniske overflatemønstre på. Mest vellykkede overflatemønstre har ikke mer enn fem farger; mindre er vanligvis mer.

5. Design fra utfordrings- eller konkurranseoppfordringer

Det er flere designutfordringer som øker kreativiteten din tilgjengelig på nettet, og som designer – eller ambisiøs overflatedesigner – er det en fin måte å øve på å følge oppfordringene.

I tillegg til kreative utfordringer, kan du snuble over konkurranser som krever mønstre eller kunstverk. Det er ingenting som hindrer deg i å delta i konkurransen med dine egne design eller bare bruke konkurransen eller utfordringen for deg selv.

  13 SMTP-verktøy for å diagnostisere og teste e-postsikkerhet

Eksisterende oppfordringer kan brukes til inspirasjon, enten du søker på konkurransen eller utfordringen er opp til deg. Hvis du er inspirert til å lage, kan du bruke kreasjonen din i dine egne overflatemønsterdesign.

6. Gjør om eksisterende kunstverk til nye design og mønstre

Hvis du er fokusert på å bli overflatedesigner i fremtiden, bør du ikke gi rabatt på tidligere kunstverk du har laget. Du kan bruke gammel kunst du har laget og gjøre om til nye mønstre og design.

Om du bruker et helt stykke tidligere laget kunstverk eller bare tar et motiv og gjenbruker det, er opp til deg. Du kan til og med bruke dine gamle kunstverk eller skisser for inspirasjon alene.

7. Sett opp nettbutikker

I den digitale æra er det enklere enn noen gang å selge overflatedesignene dine uten å ha lager eller åpne en fysisk butikk i byen din. Du kan sette opp mange nettbutikker som selger de samme designene flere steder.

For overflatemønsterdesignere er de beste nettbutikkene å sette opp Samfunn 6 og RedBubble– selv om det er mange andre steder å selge designene dine på nettet. Både Society6 og RedBubble er print-on-demand-modeller, så alt du trenger å gjøre er å laste opp overflatedesignene dine og tilordne dem til produkter på nettstedene. Når noen bestiller et produkt, produserer og sender nettstedet det.

8. Se designkurs og opplæringsprogrammer

Kunstnere og designere bør alltid lære. Enten du lærer direkte ferdigheter om overflatedesign, tilstøtende ferdigheter som disse gratis Coursera-kursene for grafiske designere, eller dypdykker i programvareveiledninger, vil designene dine bare bli bedre.

Overflatedesignere liker CatCoq tilby video- og bloggveiledninger, og dele sine personlige teknikker og ressurser. Du kan finne mange opplæringsprogrammer for overflatedesign på Skillshare, Pinterest og YouTube.

9. Del arbeidet ditt

Å dele arbeidet ditt lar deg bygge et publikum. Du kan dele design på en personlig sosial medieside som Instagram eller Pinterest, men sosiale medier er ikke den eneste måten å dele. Gaveskapte deler til andre, eller bruk eller bruk dem selv.

  En dybdeveiledning til Semrush Influencer Analytics-appen

På sosiale medier kan du også dele bak kulissene for å lage dine produkter, innledende skisser, inspirasjonsbilder eller ferdige stykker. Dette oppmuntrer flere til å se på arbeidet ditt.

10. Samarbeid med andre

Å samarbeide med andre kreative eller bedrifter hjelper til med å inspirere til nye måter å jobbe på og skyver designene dine inn i visningen av et nytt publikum. Se våre tips for et vellykket kreativt samarbeid og lær hvordan du kan bruke disse til overflatedesign.

11. Start med en nisje

Selv om alternativene for produkter med overflatemønstre er uendelige, føler du ikke at du må lage for dem alle. Faktisk vil det å finne en mindre nisje med produkter hindre deg i å føle deg overveldet av de ubegrensede valgene.

Gjør noen grunnleggende undersøkelser om den tiltenkte målgruppen din, produktene de vil kjøpe, og typene overflatedesign som vanligvis finnes på disse produktene. Fokuser kunststilen din mot to eller tre tilsiktede produkter og sett deg mål om å designe for dem.

Å gjøre dette til å begynne med vil bygge din selvtillit så vel som din portefølje. Du kan utvide produktkategoriene dine så snart du føler deg klar, bare sørg for at overflatedesignene dine gir mening på de nye produktene du lager.

12. Lisensier ditt verk

Å lisensiere overflatemønstrene dine vil bidra til å skyve designene dine til offentlig visning. Selv om du kan selge designene dine uten å lisensiere dem, bør det være noe å strebe etter som profesjonell overflatedesigner.

Du kan bli kontaktet av en lisensieringsagent hvis du deler overflatedesignene dine på nettet, på markeder eller allerede har en vellykket butikk. Men hvis suksessen ikke har funnet deg ennå, ikke vær redd for å kontakte lisensieringsbyråer selv.

Design overflatemønstrene dine med selvtillit

Med disse tipsene vil du bli litt mer kunnskapsrik om hvordan du kan bli en fantastisk overflatedesigner. Å trene på kunst- og designferdighetene dine er bare halve kampen. En vellykket overflatemønsterkunstner trenger å nisje ned først, dele arbeid og bilder bak kulissene, og utfordre seg selv med begrensninger i farger, programvare eller teknikk. Jo mer du øver og prøver nye teknikker, desto bedre blir overflatemønsterdesignene dine.

x