tipsbilk.net

Apple Watch-skjermen ødelagt? Slik fikser du det

Det er frustrerende å knuse skjermen på en hvilken som helst enhet – men en av de verste enhetene å knuse skjermen på kan være Apple Watch. Disse klokkene er notorisk vanskelige å reparere og vedlikeholde. Hvis du tar de riktige forholdsreglene, er det imidlertid fullt mulig å reparere en ødelagt Apple Watch-skjerm hjemme.

Slik fikser du Apple Watch-skjermen hjemme

Det er noen grunner til at du kanskje vil fikse skjermen på Apple Watch. Det kan ha sprukket, stukket av undersiden av klokken, eller til og med blitt fullstendig usvarlig. Løsningen for de fleste problemer med en Apple Watch innebærer å bytte ut OLED-skjermen og sammensmeltet digitizer.

Det er mulig å gjenbruke en intakt digitizer i en Apple Watch som bare har en sprukket eller spratt av skjerm, men det er ikke tilrådelig. Digitalisatoren er en ekstremt delikat komponent. Det er mulig å fjerne det, som vist i denne YouTube-opplæringen, men den resulterende skjermen vil sannsynligvis ha defekter.

Før du kjøper et Apple Watch «skjermerstatningssett», kontroller at settet inneholder en digitaliseringsenhet i tillegg til OLED-skjermen.

1. Samle de riktige verktøyene

Hvis du lurer på hvordan du fikser Apple Watch-skjermen, vil du være glad for å vite at den bare krever noen få verktøy. Først og fremst må du kjøpe en Apple Watch-erstatningsskjerm med riktig størrelse som inkluderer OLED-skjermen og digitalisereren. Mange av disse settene inkluderer allerede alle verktøyene du trenger – men alle nødvendige verktøy er skissert nedenfor for enkelhets skyld:

  • Varmeapplikator, for eksempel en varmepistol eller hårføner
  • Et skarpt og presist blad, for eksempel en X-ACTO. Det anbefales å bruke et blad med en buet kant
  • Et delikat og presist verktøy, for eksempel en 1 mm flat skrutrekker
  • Pinsett
  • Y000-driver, hvis du planlegger å installere Force Touch-sensoren på nytt (potensielt nødvendig hvis klokken ikke klarer å lese berøringsinnganger riktig)
  • Et elektronikklim, for eksempel E6000-lim
  Docker vs Virtual Machine (VM) – Forstå forskjellene

Du må slå av Apple Watch helt før du fortsetter til de neste trinnene.

2. Varm opp skjermlimet

Etter at du har samlet verktøyene og slått av Apple Watch, er du klar til å varme opp skjermlimet. Ta varmepistolen eller hårføneren og begynn å forsiktig påføre varme på skjermen på Apple Watch. Det er nødvendig å varme opp skjermen til den er litt for varm til å berøre. Oppvarming av limet vil gjøre det lettere å lirke av skjermen i neste trinn.

3. Fjern forsiktig skjermen

Når limet er tilstrekkelig oppvarmet, er du klar til å fjerne skjermen. Bruk et fast trykk rett ned langs sømmen på Apple Watch-skjermen ved å bruke den buede kanten på bladet. Hvis du bruker et blad med en rett kant, arbeid forsiktig for å sikre at du ikke riper opp glasset ved et uhell. Etter at glasset løfter seg, skyv åpningspluggen langs hver kant av glasset for å skille det helt.

Det er viktig å skyve hakken langs hele omkretsen av klokkeskjermen, siden ethvert intakt lim kan hindre din innsats for å fjerne skjermen. Når du er ferdig, lirker du forsiktig opp langs den nederste kanten av skjermen. Arbeid veldig nøye. Selv om plasseringen avhenger av klokkemodellen din, er det en kabel eller et sett med kabler koblet til skjermen – og det er viktig å ikke bryte noen kabel.

Plasser Apple Watch på en forhøyet overflate, med kabelsiden av klokken rett langs kanten. Løft skjermen og trekk den forsiktig til siden uten å vippe skjermen eller forsøke å bryte kabelforbindelsen. La skjermen henge ved siden av klokken mens du fortsetter gjennom de neste trinnene.

Arbeid veldig nøye for å unngå utilsiktet adskillelse av kraftberøringssensoren, som strekker seg rundt kantene på skjermen. Lim binder den til skjermen og kroppen. For å holde den intakt, skille kraftberøringssensoren ved å sette inn bladet langs den øvre sømmen.

4. Avinstaller Apple Watch-batteriet

Fjerning av skjermen vil gi deg full tilgang til de interne komponentene til Apple Watch. Avhengig av modellen din, kan det hende du må fjerne noen få interne komponenter for å koble til den nye skjermen—begynn med batteriet. Trekk åpningspluggen inn i sømmen mellom klokken og høyre side av batteriet og lirk den forsiktig vekk fra dekselet.

  15 beste Xbox One-kontrollere for å øke spillingen din

Du må rotere batteriet mot klokken (forutsatt at skiven fortsatt er på høyre side, roter den oppover) for å avdekke den underliggende kontakten. Bruk et delikat verktøy (for eksempel et plaståpningsverktøy eller en 1 mm flat skrutrekker) for forsiktig å skille batteriet fra kontakten.

I noen tilfeller er det ikke nødvendig å fjerne batteriet. Apple Watch Series 3 reparert i denne artikkelen inneholder skjermkontakten under Taptic Engine-dekselet i stedet for under batteriet. Den interne strukturen til mange tidlige Apple Watch-modeller er lik.

Ikke sett inn åpningspluggen for langt inne i klokken, ellers risikerer du å skade hovedkortet.

5. Koble fra skjerm- og digitaliseringskablene

Når du har fjernet batteriet, er du klar til å koble fra selve skjermen. Løft skjermen mot skiven og roter den slik at den nedre overflaten av glassskjermen vender mot venstre. Bruk et delikat verktøy til å løsne metallbraketten som holder skjermen og digitaliseringskablene på plass, og løft den opp mot skjermen.

Bruk pinsetten til å holde braketten på plass mens du bruker en miniatyr 1 mm skrutrekker for å åpne den. Trekk dekselet til braketten mot skjermen ved hjelp av pinsetten, og koble deretter forsiktig fra skjermen og digitaliseringskontaktene.

6. Fjern Force Touch-sensoren

Kraftberøringssensoren skal fortsatt være på plass på dette tidspunktet – men hvis den ble skadet ved et uhell, må du fjerne den helt. Du må bruke en Y000-skrutrekker for å fjerne skruen som holder kraftberøringssensorkontakten på plass. Deretter bruker du et delikat verktøy til å skyve kabelkontakten forsiktig utover og koble den fra.

Løsne kraftberøringssensorlimet med varme, og bruk deretter bladet til å lirke kraftberøringssensoren forsiktig ut av dekselet. Du kan fjerne gjenværende lim ved å bruke varme eller tørke det bort med en delikat klut fuktet med rødsprit.

7. Installer den nye kraftberøringssensoren

Etter at du har fjernet alt limet, er du klar til å installere den nye kraftberøringssensoren. Plasser kraftberøringssensoren med forsiden ned og bruk pinsetten til å skrelle bort den beskyttende foringen. Juster kraftberøringssensoren forsiktig med dekselet og påfør den med forsiden ned, slik at den fester seg perfekt på linje med klokken.

  Snowflake kjøper Neeva og spill mobilspill på PC

Bruk et verktøy til å trykke langs sømmen på kraftberøringssensoren for å sikre at den festes perfekt. Til slutt skyver du kraftberøringssensorkontakten forsiktig på plass med en pinsett. Trykk den forsiktig inn i tilkoblingskontakten. Bruk Y000-skrutrekkeren til å erstatte skruen som er ment å holde kontakten på plass.

8. Koble til skjerm- og digitaliseringskablene

Deretter er du klar til å installere den nye skjermen. Legg skjermen over klokken med bunnen synlig, slik at skjermen og digitaliseringskablene er direkte på linje med kontakten. Skyv begge koblingene på plass, og vipp deretter brakettdekselet slik at det ligger over koblingene. Trykk forsiktig på toppen av braketten til den klikker på plass.

9. Installer Apple Watch-batteriet på nytt

Akkurat som den gamle skjermen tidligere var plassert, snur du skjermen forsiktig mot venstre side av Apple Watch (motsatt skiven) og lar den henge ved siden av klokken mens du jobber. Ta ut Apple Watch-batteriet og juster kabelen med kontakten. Bruk en pinsett til å trykke kabelen på plass, og roter deretter batteriet forsiktig med klokken (mot deg selv) for å justere det på plass.

Du må påføre et skånsomt klebemiddel (for eksempel en elektronikk-klebende flik, Tesa 61395, flytende E6000-lim eller et peel-n-stick-lim) før du fortsetter – men først må du kontrollere at klokken fungerer. Forsøk å slå på Apple Watch. Hvis skjermen er fullt funksjonell, fortsett til de siste trinnene – ellers bør du sjekke kablene og komponentene for å finne ut hvorfor skjermens utgang eller berørings-/kroneinngang ikke fungerer.

10. Bruk den nye skjermen

Til slutt er du klar til å bytte ut skjermen. Forsikre deg om at kablene til skjermen og digitaliseringsenheten ikke dras i eller rives når du flytter den på plass. Når skjermen er sentrert, trykker du hardt ned til den er festet på plass. Pakk gummibånd rundt skjermen i begge retninger og la klokken sitte i 15 til 30 minutter til limet er helt festet.

Du kan finne flere Apple Watch-reparasjoner på jeg fikser det.

Nyt den nylig fikse Apple Watch

Hvis du lurer på hvordan du erstatter en iWatch-skjerm eller hvor mye det koster å fikse en Apple Watch-skjerm, er du sannsynligvis slått av hvor kompleks og dyr prosessen ser ut til å være. Vær trygg – ved å følge trinnene ovenfor kan du gjenopprette Apple Watch til full funksjon på bare noen få timer.

x