tipsbilk.net

En komplett veiledning for bruk av funksjonen mental velvære i Apples helseapp

Viktige takeaways

  • Apples helseapp i iOS 17 inkluderer funksjoner for mental helse som humørsporing, treningsminutter, søvndata og et spørreskjema for mental helse.
  • Å ta spørreskjemaet for psykisk helse kan bidra til å vurdere risikoen for angst og depresjon, gi ressurser og tillate deg å eksportere resultatene dine.
  • Appen lar deg også spore sinnstilstanden din og logge følelser og gir informative artikler for å hjelpe deg å forstå og forbedre din mentale helse.

Apple la til funksjoner for mental helse i Helse-appen sin med utgivelsen av iOS 17. Du kan få tilgang til disse funksjonene fra delen Mental Wellbeing og holde styr på sinnstilstanden din, angstrisiko, oppmerksomme minutter og mer.

Her vil vi diskutere alt du trenger å vite for å komme i gang med Apples funksjon for mental velvære på din iPhone eller iPad.

Hva du kan se i delen for psykisk velvære

Du finner en rekke forskjellige data i delen Mentalt velvære, som starter med treningsminuttene dine, som viser tiden du bruker på å bevege deg raskt eller trene, og søvndata, som viser tiden du tilbrakte i sengen over flere dager.

Hvis du har en Apple Watch sammenkoblet med iPhone og bruker den daglig, vil treningsminutter og søvndata være mer nøyaktige, siden sensorene lar deg spore slike data bedre.

Scroller du litt ned i samme meny, finner du også oppmerksomme minutter, sinnstilstand og tid i dagslys. En av de beste funksjonene du kan finne i denne delen er imidlertid et omfattende spørreskjema for mental helse og en raffinert humørsporing som hjelper deg å forstå din mentale helse bedre.

  Hvordan kjøpe virtuelt land i metaverset?

Når du ruller forbi disse funksjonene, vil du finne en Om-seksjon som utelukkende er dedikert til å gi informasjon og øke bevisstheten gjennom informative artikler og forskning.

Ta spørreskjemaet for psykisk helse

Nå som du har en generell oversikt over utformingen av Mental Wellbeing-seksjonen og hva den inkluderer, la oss begynne å bruke den etter beste evne. Vi foreslår at du begynner med å vurdere din nåværende mentale helse for å vite hvor du står før du bestemmer deg for hvordan du skal gå videre. Den beste måten å gjøre det på ville være ved å ta spørreskjemaet for mental helse og sette opp iPhones mentale helsesporing.

Alt du trenger å gjøre er å bla nedover i delen Mentalt velvære og trykke på den blå Ta spørreskjema-knappen. Trykk deretter på Start og svar på alle spørsmålene dine. Velg Ferdig for å se resultatene, som vil vise deg en skala som forutsier angstrisiko og depresjonsrisiko, gi råd om hvordan du går frem, tillate deg å eksportere en PDF av resultatene for senere bruk, og gi flere ressurser i tilfelle du trenger hjelp.

Når du er ferdig, vil din angstrisiko og depresjonsrisiko vises øverst i delen for psykisk velvære. Du kan trykke på dem for å ta separate angst- og depresjonsspørreskjemaer for videre evaluering.

Hold oversikt over sinnstilstanden din

Nå som du har tatt alle spørreskjemaene for mental helse, kan du begynne å bruke noen av funksjonene for sporing av mental helse, og starter med State of Mind.

  Hva er bedre mellom Samsung vs iPhone?

State of Mind sporer nøyaktig hva navnet sier: hvordan du føler deg gjennom dagen og følelsene du opplever på et bestemt tidspunkt. Åpne State of Mind og trykk deretter på Kom i gang for å logge data. Når du trykker på Start, vil du bli spurt om du vil logge en følelse eller stemning. Velg din preferanse og trykk på Neste. Følg instruksjonene helt til slutten og trykk på Ferdig.

Hvis du ikke er best på regelmessig logging av data, kan du slå på påminnelser på slutten av oppføringen. Når du ser tilbake på disse dataene, vil de hjelpe deg med å reflektere over dine følelsesmessige mønstre, identifisere triggere og hjelpe deg med å gå avgjørende inn i en handlingsplan om nødvendig. Hvis du ikke synes dette er nok, kan du alltid optimalisere Apple Watch for å støtte din mentale helse også.

Andre data du kan legge til

Trening og sollys er direkte knyttet til frigjøringen av serotonin i kroppen din, som er ansvarlig for følelsen av generell velvære og lykke. Dette er grunnen til at Apples helseapp holder oversikt over treningsminuttene dine og tiden du bruker i dagslys.

Du kan også legge til søvndata, som lar deg se gjennomsnittlig tid du har tilbrakt i sengen i løpet av uken. Disse dataene registreres vanligvis automatisk, men du kan også legge dem til manuelt ved å gå til hvilemodus og deretter trykke på Legg til data øverst til høyre. Til slutt har vi en seksjon for Mindful Minutes, som appen beskriver som en «tilstand av aktiv, åpen oppmerksomhet på nåtiden» og «å leve i øyeblikket.»

  8 beste AI-promptgeneratorer for å komme over din kreative blokk

Å være bevisst på søvnsyklusen din, treningsrutinen, tiden du har tilbrakt ute, bevissthetsnivået du har av omgivelsene dine, følelsene dine og humøret er en utmerket måte å starte din mentale helsereise på, og du kan supplere den. ved å laste ned noen av de beste mobilappene for kurs i mental velvære.

Les opp om tilgjengelige artikler

Vi lever i en verden drevet av informasjon og ideer, og de som besitter kunnskap er unektelig mektige. Det er de som kan navigere i utfordringer, ta informerte beslutninger og påvirke positive endringer. Å lese ressursrikt materiale er avgjørende for å konsumere viktig kunnskap.

Du finner noen artikler nederst i delen Mentalt velvære. Vanlige bekymringer for psykisk helse, hvordan du tar vare på din mentale helse, og viktigheten av søvn og dagslys er noen eksempler. Disse artiklene tilbyr verdifull innsikt og perspektiver og vil hjelpe deg å utnytte kunnskapen du trenger for å holde deg på toppen av din mentale helse.

Alt du trenger å gjøre er å trykke på artiklene for å begynne å lese. Noen artikler har også eksterne lenker til Apple Support-ressurser som fører deg til en side med organisasjoner som kan gi deg den hjelpen du trenger.

Start velværereisen med Apples funksjon for mental velvære

Apples forpliktelse til å forbedre brukernes velvære er tydelig med iOS 17-oppdateringen, ettersom den bringer mentale helsefunksjoner til den innebygde Health-appen. Flere spørreskjemaer, humørsporere og artikler av høy kvalitet gir brukerne mulighet til å få dypere innsikt i deres mentale helse.

Hvis du vil begi deg ut på din mentale helsereise og ikke vet hvor du skal begynne, kan delen Mental Wellbeing i Apples Health-app vise seg å være en nyttig følgesvenn og guide.

x