13 beste fantasyspill for myte- og magibesatte spillere [2023]

Hva er dine tanker om fantasyspill? Synes du det er spennende å utforske mytiske verdener og kaste kraftige trollformler?

Nå er tiden inne for å hengi deg til din fantasyspillelskende side med vår liste over de beste fantasyspillene for fans av myter og magi!

Det er som å utforske fortryllede riker, kjempe mot heftige skapninger og avgi kraftige trylleformler fra komforten av ditt eget hjem.

Disse spillene spenner fra klassiske rollespill til oppslukende simuleringer som fantasy-fans vil like.

Les videre for å utforske det beste!

Hva er fantasyspill?

Fantasyspill beskriver en sjanger med interaktiv underholdning der spillere skaper karakterer og samhandler med dem i en simulert verden. Det er et sterkt rollespillelement i disse verdenene, og spillerne spiller rollen som karakterer.

Spillet lar spillere fullføre oppgaver og kjempe med andre spillere. Videre er tilpasning og ferdighetsutvikling mulig slik at karakterene gradvis blir kraftigere over tid.

Fantasyspill lar spillere unnslippe virkeligheten og la fantasien løpe løpsk. Disse spillene kan også være givende og spennende for spillere, og oppmuntre til sosial interaksjon og konkurranse.

Det siste aspektet ved fantasyspill er at de er designet for å engasjere spillere med fascinerende historier og karakterer som får det til å føles som om du lykkes.

La oss sjekke noen av de beste fantasy-spillene.

Baldurs gate II

Det er ingen tvil om at Baldur’s Gate II er et unikt og engasjerende 2D turbasert rollespill. Spillets nyeste versjon er en remaster for PC og konsoller. Du kan også spille det på en PC; vi anbefaler det hvis du liker det.

Historie – Spillet fortsetter historien om Gorion’s Ward, hvis unike arv nå har trukket oppmerksomheten til Jon Irenicus, en mektig og uhyggelig mage. Reisen din gjennom spillet vil bringe deg ansikt til ansikt med Irenicus sine innspill og triks.

 • Utvikler – BioWare
 • Utgivelsesdato – 2000
 • Plattform – Android, GBA, GameCube, Linux, macOS, PS4, Switch og Xbox One

Spillet lar deg gjøre helten din, spille en lang kampanje og utvide karakteren din. Det er 11 klasser i spillet, dusinvis av underklasser, mange ferdigheter og tonnevis av valg. Reglene er basert på Advanced Dungeons & Dragons 2nd Edition.

Til slutt er historien ekspansiv, og historien er flott. Du er en fange av trollmannen Irenicus, som forsøker å stjele dine mørke krefter, og du, som helten, kan bruke dem både på godt og ondt.

Dark Souls III

Dark Souls III er et action RPG utviklet av FromSoftware, kjent for å lage utfordrende titler. Det er mye prøving og feiling involvert i å finne dette spillets handling.

Historie – Under Ildtiden døde den første flammen, ansvarlig for å holde Ildtiden i live, ut i Lothric. The Age of Dark vil bringe de vandøde: forbannede skapninger som lever etter døden.

 • Utvikler – FromSoftware
 • Utgiver – Bandai Namco Entertainment
 • Utgivelsesdato – mars 2016
 • Plattformer – PS4, Xbox One, Windows

Historien om Dark Souls III er grei. Du utforsker fangehull og slott, kjemper mot monstre, shaders og sjefer. Når du dør, mister du utstyret ditt, og fiendene dine slipper sjeler. Når du først er oppe, kan du unnvike, parere, dyktiggjøre, kutte og bruke avstandsangrep.

  40 Scenariobaserte VMware-intervjuspørsmål og svar

Til slutt er det satt i Lothric, et mørkt fantasirike som forfaller og trenger helbredelse. Det vil hjelpe hvis du gjenoppliver den første flammen for å stoppe Age of Dark.

Diablo

Diablo III: Ultimate Evil inkluderer basisspillet og utvidelsen Reaper of Souls. Det er en av de beste buntene med dark fantasy-dungeon-crawlere der ute, og spillet er fortsatt relevant og morsomt.

Historie – Som en del av Diablo går spillere gjennom 12 nivåer med fangehull til de når selve helvete (de siste fire nivåene), hvor de møter Diablo, Terrorens herre – en av syv «ondskap», demonherrer som en gang styrte helvete – mens han prøver å befri Tristram fra helvetesskapt ondskap.

 • Utvikler – Blizzard Entertainment
 • Utgiver – Blizzard Entertainment
 • Utgivelsesdato – mai 2012 (original – mai 2012)
 • Plattform – Windows, macOS, PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One

Spillet starter med at du velger en klasse; så får du prøve forskjellige handlinger. Når du har låst opp alle ferdigheter, inkludert mods, kan du prøve dem ut. Lag deretter verktøytipsene som passer stilen din.

Dessuten handler det om å beseire Diablo. Dette spillet har mange filmatiske funksjoner, akkurat som Diablo II. Du kan rulle også!

dragealder

Dragon Age: Origins er et rollespill actionspill satt i middelaldersk fantasy. Du velger karakterens opprinnelse fra tre spillbare raser (dverger, alver og mennesker), og det er også utvidelsen Awakening i Ultimate Edition.

Storyline – Dragon Age: Origins er et tredjepersonsspill der du spiller en Grey Warden som prøver å stoppe Blight fra å ødelegge verden. Spillere kan tilpasse sine Grey Warden-karakterer ved å endre kjønn, rase og klasse.

 • Utvikler – BioWare
 • Utgiver – Electronic Arts
 • Utgivelsesdato – oktober 2010 (original – november 2009)
 • Plattform – Windows, Xbox 360, PS3

Mens du spiller, vil en historie utfolde seg basert på din opprinnelse og rase. Dragon Age har et valg- og konsekvenssystem, så det du gjør påvirker historien din.

Etter det kan du spille noen halvåpne nivåer med tre AI-ledsager. Etter hvert som du får erfaring, kan du oppgradere utstyret ditt gjennom nivåer og investere i forskjellige ferdighetstrær.

Du vil bedre forstå historien hvis du har spilt de to foregående delene av dette spillet, men det er like morsomt å spille denne blinde.

Elden Ring

«The Elden Ring» er et sanntidsstrategispill laget av FromSoftware og fantasyforfatteren George RR Martin. Det er en sprukket mørk fantasi fylt med onde monstre, forræderske fangehull og labyrintiske slott.

Historien – Elden Ring-mytologien sier at landene mellom ble velsignet av den større viljen, en ukjent gud som er besatt av orden over kaos. Elden-ringen ble gravlagt under Erdtrees gylne spektraltre. På grunn av denne kraften velsignet Erdtree landet og dets innbyggere med Elden-ringens nåde.

 • Utvikler – FromSoftware
 • Utgiver – Bandai Namco Entertainment
 • Utgivelsesdato – februar 2022
 • Plattform – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows

Du starter med en karakter og en verden uten retning, for så å justere statistikk, utstyr og trollformler. Du må mestre spillingen og statistikken for å fullføre spillet.

Dette spillet involverer timing, rulling, unnvike, parering, blokkering og bruk av ferdigheter. Sjefer er noen ganger dekket av lava, steinblokker eller bjelker, og den eneste måten å bli en Elden-herre på er å fikse ringen.

  VirusTotal lanserer Mac-appen; Sjekker filer for virus uten å åpne dem

Final Fantasy XIV

Det er ingenting som Final Fantasy XIV når det gjelder massivt multiplayer online spill, og du må betale for basisspillet og eventuelle utvidelser.

Storyline – Dette er oppfølgeren til Final Fantasy XIV, satt fem år etter den første utgivelsen. I originalen rømmer Bahamut fra månefengselet sitt for å utløse den syvende umbrale ulykken.

 • Utvikler – Square Enix
 • Utgiver – Square Enix
 • Utgivelsesdato – september 2010
 • Plattform – PS4, PS5, Windows, MacOS

Det er en fantasiverden med karakterer, historier, historier og oppdrag. Dette er et online spill, men det har noe overbevisende på gang, og det er din jobb å beseire ondskapens krefter.

Presentasjonen og prisen samsvarer perfekt med spillingen. Du kan velge rase, klasse og underklasse i en vedvarende verden, gjøre PvP, raid, fangehull og mer. Det er ferdigheter, fart og komplekse kamper.

krigsgud

Kratos, som styrte verden i karmosinrøde nyanser, er ideell for fans av action-orientert fantasy. Denne dystre, men grufulle versjonen av klassisk mytologi inspirerte God of War.

Historie – Den spartanske krigeren Kratos ble den greske krigsguden senere etter at hans tidligere herre, Ares, lurte ham til å drepe familien hans. Dette forårsaket deretter en krig blant de greske gudene.

 • Utvikler – Santa Monica Studio
 • Utgiver – PlayStation PC LLC
 • Utgivelsesdato – april 2018
 • Plattformer – PlayStation 2; Java ME; PlayStation Portable; Playstation 3; PlayStation Vita; Playstation 4; PlayStation 5; Windows

Spillet lar spillere skjære og terninger gjennom minotaurer, gorgoner og andre greske mytiske skapninger som det legendariske Ghost of Sparta. Krig handler om blod og tarm, ikke mytologi og historie.

Hvis du fortsatt trenger å spille dette spillet på en PC, er du inne for noen fantastiske utsikter og en overbevisende opplevelse.

Guild Wars 2

«Gaming er gøy med Guild Wars 2», et online flerspillerspill fullpakket med fartsfylte kamper.

Historie – Dette spillet finner sted 250 år etter at Great Destroyer ble beseiret i Eye of the North. En gruppe på fem «Eldre Dragons», som har våknet de siste årene, har ødelagt og ødelagt Tyria.

 • Utvikler – ArenaNet
 • Utgiver – NCSOFT
 • Utgivelsesdato – august 2012
 • Plattformer – GeForce Now, Microsoft Windows, Mac-operativsystemer, klassisk Mac OS

Dette spillet vil inneholde fantastiske landskap, fryktinngytende fangehull og utfordrende PVP-moduser. Det er gratis og krever ikke noe abonnement.

I Guild Wars 2 kan spillerne velge mellom fem forskjellige raser og åtte forskjellige yrker.

Disse attributtene gir dem ulike nivåer av ferdighetstilgang. Å bygge beleiringsvåpen og bruke dem er et av spillets høydepunkter.

Monster Hunter Rise

Som en fortsettelse av Monster Hunter-serien oppstår Monster Hunter Rise i en åpen verden der spillere jakter monstre og får belønninger.

Storyline – En jeger i Monster Hunter Rise skader og svekker store monstre ved å bruke våpen, verktøy og miljøer mens de overlever angrepene deres.

 • Utvikler – Capcom
 • Utgiver – Capcom
 • Utgivelsesdato – mars 2021
 • Plattform – Windows, Nintendo Switch

Selv om det ikke er noen historie, er dette spillet raskt, sprøtt og dynamisk. Hver våpentype har sine egne defensive og offensive evner.

Det er også et unikt element i spillet. Selv om du ikke går opp i nivå, går karakteren din videre, og monsterutstyr lar deg få kraft, ferdigheter og statistikk.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Skyrim er et velkjent RPG-spill i åpen verden. I en middelaldersk fantasy-setting lager du en avatar med forskjellige raser og klasser.

  9 beste antivirusløsninger for små og mellomstore bedrifter

Storyline – Skyrim er et fantasyspill satt 200 år etter forgjengeren. Hovedpersonen, en Dragonborn, kjemper mot Alduin, verdenseteren, gjennom hele spillet.

 • Utvikler – Bethesda Game Studios
 • Utgiver – Bethesda Game Studios
 • Utgivelsesdato – november 2011
 • Plattform – PS3, PS4, PS5, Xbox 360, Xbox One, Xbox Series, Windows, Nintendo Switch

Denne enorme verdenen inneholder sideoppdrag, hovedoppdrag og aktiviteter. Mens du kjemper mot en eldre drage, vil du finne hemmeligheter, aktiviteter, guider og oppdrag.

En annen del av spillet innebærer å lage en karakter basert på dusinvis av ferdighetsnivåer. Du kan lage nesten hvilken som helst karakter, som en sleipe mage som planter is- og brannfeller.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Det beste åpne verden-spillet noensinne, Breath of the Wild, er satt i Hyrule, et orker-fylt rike fylt med monstre, prinsesser og magiske skapninger.

Historie – Den legendariske helten Link våkner opp i en merkelig verden som er ukjent for ham. Mens han sliter med å gjenvinne minnene, må Link utforske et enormt, farlig land for å finne svar og ressurser.

 • Utvikler – Nintendo EPD
 • Utgiver – Nintendo EPD
 • Utgivelsesdato – mars 2017
 • Plattform – Nintendo Switch, Nintendo Wii U

Reisen din som Link vil ta deg over en enorm verden uten markører eller opplæringsprogrammer. Det er din jobb å slå Ganondorf, men du må finne en måte. Du får mer utholdenhet, utstyr og HP når du plyndrer ting fra monstre og skatter.

Spillet har en god sandkasse, fysikksystem og interessant interaksjon mellom gjenstander. Den har også et værsystem, og du spiller som Zelda.

Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt er den neste delen i action-RPG-serien. Det er en av de største vestlige rollespillene, noe som gjør CD Projekt Red kjent. Det er også en ikke-kanon fortsettelse av The Witcher-bøkene.

Historie – Spillet foregår i en fiktiv verden inspirert av slavisk mytologi. Spillerne kontrollerer Geralt av Rivia, en monsterdraper til leie, som jakter på sin adopterte datter.

 • Utvikler – CD Projekt Red
 • Utgiver – CD Projekt Red
 • Utgivelsesdato – mai 2015
 • Plattform – PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series, Windows

Et spill satt i en slavisk mytologi-inspirert fantasiverden. Du spiller Geralt Of Rivia, en hekser med magiske krefter som har utviklet seg gjennom mutasjoner og mistet følelsene og troskapen.

Den andre delen av historien handler om å finne Ciri, surrogatdatteren din, og kjempe mot en eldgammel ondskap gjennom spill i åpen verden. Du kan blokkere, unnvike, skyte, bruke magi og kaste granater.

Total War: Warhammer II

Total War-serien tar ledelsen i RTS-spill, og det er noen seriøse muskler bak dette spillet.

Historie – Det er så mye innhold i Total War: Warhammer 2 at det blir enda større med DLC. Spillet har to deler: et strategikart der du administrerer imperiet, byene og enhetene dine og en sanntidskamp der to hærer kjemper mot det.

 • Utvikler – Creative Assembly, Feral Interactive
 • Utgiver – Feral Interactive, Sega, SEGA of America
 • Utgivelsesdato – september 2017
 • Plattform – Microsoft Windows-, macOS-, Linux- og Mac-operativsystemer

Det er noen utmerkede spillfunksjoner når du blander Warhammer-myter og magi med episke kamper i sanntid og verdensomspennende erobringer.

Hvis du er en fan av RTS-spill og ennå ikke har prøvd Total War-serien, kan dette være noe for deg.

Siste ord

Enten du liker myter eller magi, vil disse fantasy-spillene underholde deg i timevis. Hvis du liker rollespill, strategispill eller kortspill, vil disse titlene ta deg til fantastiske verdener av eventyr og mystikk.

Utforsk disse fascinerende verdenene og la fantasien din sveve når du begir deg ut på ditt spennende eventyr.

Deretter kan du sjekke ut de beste PS4-flerspillerspillene.