13 beste følgebrevskapere for din neste jobbsøknad

Følgebrevskapere hjelper deg raskt å introdusere deg selv for arbeidsgiveren og stimulere deres interesse for å gå gjennom CV-en din.

De fleste jobbsøkere ønsker å minimere innsatsen for å søke jobb. Du følger kanskje det samme instinktet mens du søker jobb. Noen få redigeringer av den eksisterende CV-en for å matche stillingen, og du er klar til å gå.

Men det går sørover når du snubler over et skjemafelt som ber om et følgebrev tilpasset stillingsposten. Et følgebrev er en viktig del av enhver jobbsøknad, og ironien er at disse er forskjellige for hver jobbrolle.

Ikke bekymre deg! Hvis du leser denne artikkelen til slutten, vil du finne noen gode tips for å skrive følgebrev. Dessuten vil du også kjenne de beste online følgebrevbyggerne som er tilgjengelige for din redning.

Beste praksis for å skrive et følgebrev 📃

Du kan enten skrive et følgebrev fra bunnen av eller bruke en online følgebrevbygger for å lage et automatisert følgebrev. I begge scenariene må du kjenne til beste praksis og tips for å skrive eller redigere et følgebrev for maksimal innvirkning på arbeidsgiveren.

Eksperter anbefaler å bruke en følgebrevprodusent for å lage et fantastisk dokument på noen få minutter. Men ikke send det ennå før du gjør noen endringer i det. Følg disse tipsene for å tilpasse dokumentet:

 • Åpningsuttalelsen skal være fengende.
 • Sørg for at følgebrevet inneholder alle relevante erfaringer og ferdigheter du besitter for stillingen.
 • Hvis du ikke har gjort det allerede, marker hva du kan gjøre for organisasjonen hvis ansettelseslederen velger å ansette deg.
 • Undersøk selskapet fra eksterne kilder og gå gjennom stillingsbeskrivelsen flere ganger. Bedriftsprofil og stillingsbeskrivelse hjelper deg å skrive et flott følgebrev.
 • Avstå fra å legge til sosiale medier-lenker og portefølje-URLer i følgebrevet.
 • Tilpass hver setning slik at ingen kan finne ut at du har brukt et generisk format. For eksempel: «Jeg passer for senior teknologiredaktørstillingen hos ABC-utgivere.» Unngå generiske utsagn, som «Jeg er egnet for åpningen i organisasjonen din.»
 • Bruk alltid standardfonter for forretningsskriving.
 • Ring ansettelsessjefen og selskapet ved deres respektive navn.
 • Følgebrevet ditt skal vise at det handler mindre om deg og mer om dem.

Hvordan hjelper skaperne av følgebrev deg?

Her er fordelene du kanskje vil bruke en online følgebrevbygger for:

 • Det formaterer følgebrevet ditt kort og tydelig.
 • Skapere av følgebrev på nett holder deg fokusert.
 • Du trenger ikke opprettholde ulike følgebrev for ulike selskaper og roller. Det kan bli en hektisk oppgave.
 • Følgebrevskapere kommer med grammatikk- og stavekontroll.
 • Disse verktøyene sparer tid ved å stille deg noen nøyaktige spørsmål.
 • Noen nettportaler tilbyr forskjellige formater for forskjellige roller med spesifikt innhold i følgebrevet.
 • Noen få elektroniske følgebrevprodusenter gir deg også tilgang til et dashbord for applikasjonssporingsformål.
  Lag den perfekte forretningsplanen ved å bruke disse 9 verktøyene

Her er de beste følgebrevskaperne tilgjengelig på internett. Bruk noen av dem til å treffe ypperlig i din neste jobbsøknad:

Fortsett nå

Gjenoppta nå følgebrevbygger tilbyr deg et prisvinnende verktøy for å lage følgebrev på nettet. Du kan bli bekymringsfri hvis du begynner å bruke dette verktøyet for alle slags jobbsøknader. Det er enkelt å bruke, og det tar bare 15 minutter å lage et fantastisk følgebrev.

Grensesnittet er svært brukervennlig, og i løpet av bare noen få klikk kan du få et følgebrev som ansettelseslederne gjerne vil lese. Den har følgende funksjoner:

 • 9 forskjellige følgebrevformater som Contemporary, Emphasis, Traditional, etc.
 • 21 profesjonelle og iøynefallende maldesign for et godt strukturert dokument.
 • Automatisk populasjon av bransjespesifikke fraser og nøkkelord for å vise frem ferdighetene dine.
 • Smarte tips om tilpasning av følgebrev under byggefasen.
 • Verktøy for formatering og redigering av følgebrev på nett.

Den lar deg laste ned følgebrevet i PDF-, Microsoft Word- og ren tekstformat. Du må imidlertid kjøpe en plan for å få filen.

Zety

Hvis du synes det er vanskelig å gjette passende ord og dokumentformater for å skrive et følgebrev, må du sannsynligvis prøve ut Zetys følgebrevbygger. Følgebrevverktøyet lar deg lage unike følgebrev som viser frem det beste av deg.

Zetys smarte følgebrevplattform lager den på en slik måte at dokumentet forteller en overbevisende historie i stedet for kjedelige setninger. Verktøyet viser også ekspertforslag som er lese-til-bruk.

Du kan bli mer trygg på jobbsøknaden din siden følgebrevet ditt ikke vil gå glipp av et eneste brev som ansettelseslederne ønsker.

Kul gratis CV

Kul gratis CV er et populært følgebrevskaper med et gratis PDF-nedlastingsalternativ. Hvis du ser etter færre funksjoner, men et automatisk følgebrev gratis, bør du prøve dette nettbaserte verktøyet.

Brukergrensesnittet (UI) er ganske enkelt. Det er 3 seksjoner som krever din innspill. Dette er kontaktopplysningene dine, mottakeren og innholdet i et følgebrev. De to første delene er ganske enkle siden du trenger å fylle ut enkle detaljer. Du fyller ut dine opplysninger og mottakers informasjon.

Den tredje delen er følgebrevets brødtekst. Du kan enten skrive dine egne setninger eller legge til et eksempel på følgebrev. Eksempelteksten veileder deg gjennom ved å foreslå hva du skal skrive i plassholdertekster.

Visme

Visme tilbyr en robust følgebrevbygger sammen med innholdsredigerings- og kildefunksjoner. Du kan imponere rekruttereren med fantastisk grafikk, ikoner, former og dokumentdesign. Derfor kan du også vise frem dine ferdigheter med følgebrevet.

Du kan lage forskjellige former for følgebrev på dette verktøyet. Du kan for eksempel generere følgebrev i JPEG-, PNG-, PDF-, GIF-, MP4- og PowerPoint-presentasjoner. Den lar deg også lage en online delbar lenke for følgebrevet ditt.

Du finner et par dusinvis av følgebrevmaler på portalen. Velg ett eksempeldokument som samsvarer med profilen du søker på. Du kan tilpasse dokumentet og generere et gratis JPEG-bilde av dokumentet.

Resume.io

Hvis du trenger et raskt, men profesjonelt følgebrev som perfekt beskriver deg, kan du prøve Resume.io. Dens følgebrevskaper er et smart verktøy som gjør den kreative skriveoppgaven. Dermed kan du komme i gang med jobbsøknaden raskere enn noen gang.

  Hvordan stoppe overmenneskelige (og andre apper) fra å spore e-posten din åpnes

Den kreative teknologien gir deg et forsprang på konkurrentene dine i jobbsøknadsløpet. Det intuitive verktøyet for å bygge følgebrev tilbyr:

 • Bytting av følgebrevdesign slik at du kan velge den som tilfredsstiller deg.
 • Øyeblikkelig formatering og justeringer med industristandarder.
 • Lag flere følgebrev for forskjellige arbeidsgivere med unikt innhold.

Min perfekte CV

Min perfekte CV er en annen populær følgebrevbygger som kommer med trinnvise instruksjoner. Dermed kan du ved å legge inn litt informasjon om deg og jobbrollen få et jobbspesifikt følgebrev på under 15 minutter.

Portalen lagrer en rekke følgebrevmaler med passende forretningsdokumentformater og design. Du kan også velge prøver fra et bredt spekter av jobbroller. Verktøyet har et innebygd arkiv med ferdigheter som du enkelt kan legge til i dokumentet ditt.

Du kan også matche utseendet på følgebrevet ditt med utseendet på CVen din når du bruker CV-byggeren og verktøyet for å lage følgebrev fra My Perfect CV.

Priwoo

Hvis du vil unngå hodepinen med å lage skreddersydde følgebrev for ulike jobbroller eller bedrifter, prøv Priwoo. Det skybaserte verktøyet lar deg lage et følgebrev fra bunnen av ved å bruke bransjens beste maler eller oppgradere et eksisterende følgebrev.

Dens interne eksperter lager høyt rangerte følgebrev som ansettelsesledere godkjenner. Ved å bruke malene fra denne portalen øker du dermed sjansen for at søknaden din blir akseptert. Verktøyet tilbyr 4 forskjellige dokumentformater: Standard, Kunstnerisk, Organisert og Serviceorientert.

Dens trinnvise veiledning leder deg automatisk gjennom alle nødvendige følgebrevseksjoner som overskrift, mottaker, dato, hilsen, brødtekst, handlingsfremmende uttrykk og nærmere.

Kickresume

Kickresume hjelper deg å bygge et følgebrev som er ATS-vennlig. Den bruker også avansert programmering for å lage følgebrev i bedriftsklasse med optimal lesbarhet og et polert utseende.

Den gratis planen gir deg tilgang til et grunnleggende redigeringsverktøy, sammen med 4 grunnleggende følgebrevmaler. Du kan bruke funksjonen Fyll inn og design i følgebrevredaktøren for selve byggeoppgaven.

Korrekturlesingsfunksjonen er kun tilgjengelig med et betalt abonnement. Når du har fullført følgebrevbyggingen, kan du gå til Last ned-delen for å generere PDF- og Word-filer. Du kan også sende et følgebrev via e-post eller lagre en kopi i Google Disk.

Gjenoppta Genius

Gjenoppta Genius tilbyr et forseggjort verktøy for bygging av følgebrev. Det gir deg også tilgang til flere følgebreveksempler avhengig av jobbrollen som regnskap, administrativ assistent, programvareingeniør, sykepleie og så videre.

Det elektroniske verktøyet tilbyr 9 forskjellige kategorier av følgebrev, som enkle, profesjonelle, kreative, moderne osv. Du vil finne mange følgebrevmaler innenfor disse kategoriene. Videre kan du velge forskjellige design som Chicago, Elegant, Easy, Milano, Connery, Empire State, etc.

Resume Genius» følgebrevbygger vil vise deg 8 ekspertanbefalte følgebrevprøver. Når du har gjort ditt valg, må du svare på noen intuitive spørsmål under byggefasen. Den innebygde algoritmen sikrer at det endelige dokumentet inneholder all nødvendig informasjon som rekrutterere ønsker i et ideelt følgebrev.

CVshaper

CVshaper online følgebrevbygger er et gratis verktøy. Den beste funksjonen er imidlertid at du ikke trenger å registrere deg for en konto for å få tilgang til verktøyet. Bruk derfor dette verktøyet hvis du foretrekker å ikke dele private data med tredjeparts nettsteder.

  12 ting ut av esken Mac-er kan gjøre som PC-er ikke kan

Du kan imidlertid også registrere deg for en gratis konto for å lagre følgebrev på nettet. Byggeverktøyet har 4 seksjoner. I hver seksjon må du fylle ut et elektronisk skjema og gå videre til neste. Når du klikker på send inn-knappen på siste side, vil følgebrevet vises som et utskrivbart PDF-dokument.

Resumizer

Resumizer er et gratis online følgebrevskaper uten registrering. Du kan bruke CV-byggeren for å matche CV og følgebrev. Verktøyet tilbyr 25 redigerbare forretningsklare følgebrevmaler.

Når du velger et følgebreveksempel, er det 8 trinn for å fullføre dokumentet. I de påfølgende trinnene må du fylle ut dataene for:

 • Kontaktinformasjon
 • Aktuelle faglige data
 • Ny jobbinformasjon
 • Ferdigheter og egenskaper
 • Valg av brødtekst
 • Legg til grafisk innhold
 • Velg farger og fonter
 • Last ned PDF

Følgebrev nå

Følgebrev nå er en smart skybasert følgebrevbygger. Den tilbyr noen toppmoderne redigeringsfunksjoner for følgebrev. Tjenesten er imidlertid utelukkende abonnementsbasert. Du kan designe og utarbeide hele følgebrevet og ta et skjermbilde gratis. Men du vil ikke kunne laste ned en tilgjengelig Word- eller PDF-fil med mindre du får en betalt plan.

Verktøyet vil veilede deg gjennom hele prosessen med å lage følgebrev. Hele arbeidsflyten omfatter tre trinn:

 • Velge en mal for følgebrev i bedriftsklasse.
 • Fyller ut alle detaljene slik verktøyet foreslår underveis.
 • Tilpass følgebrevet i samme verktøy og last ned dokumentet.
 • Live karriere

  Du kan også prøve Live karriere hvis du leter etter et raskt profesjonelt utseende følgebrev. Back-end-programmeringen har de nødvendige kodene for å lage passende følgebrevinnhold som rekrutterere godkjenner.

  Alt du trenger å gjøre er å velge en stilling fra listen og svare på noen grunnleggende spørsmål om din profesjonelle karriere. Verktøyet formaterer følgebrevet på en slik måte at det går gjennom søkersporingssystemet (ATS).

  Live Career tilbyr ikke gratis nedlasting av et følgebrev bygget på verktøyet. Du kan imidlertid ta et skjermbilde av følgebrevet og lagre det som en bildefil.

  Siste ord 👩‍🏫

  Nå kjenner du den ultimate listen for de beste følgebrevskaperne tilgjengelig på nettet. Når du søker på en jobb, gå til en av de ovennevnte portalene for å lage et fantastisk følgebrev som gjør deg til en uovertruffen kraft mot dine rivaler.

  Du kan også raskt tilpasse det automatiserte dokumentet som følgebrevprodusenten laget for deg. Bare følg tipsene nevnt ovenfor for å polere følgebrevet slik at du enkelt kan imponere arbeidsgiveren.

  For CV-delen, her er en liste over gratis verktøy for å lage en enestående visuell CV.

  x