7 spill for stressavlastning og forbedret generell kognitiv funksjon

Med stress og angst som når nesten epidemiske nivåer over hele samfunnet vårt søker flere mennesker enn noen gang etter måter å slappe av på, lindre spenninger og gjenvinne en følelse av kontroll i livene sine.

Naturligvis leder dette folk ned på stier som meditasjon, trening og sunt kosthold. Mens alle disse metodene har vist seg effektive, er en ofte oversett teknikk for å redusere stress å spille spill.

Som det viser seg, finnes det forskjellige hjerneforsterkende spill der ute som kan hjelpe deg med å redusere stress samtidig som de fremmer forbedret kognitiv funksjon. Det er fordi noen spill kan hjelpe deg med å være mer tilstede i daglige oppgaver ved å øke fokus, konsentrasjon og problemløsningsferdigheter, som alle kan hjelpe deg å slutte å besette fortiden eller bekymre deg for fremtidige hendelser. Og bonusen? De er morsomme! La oss komme inn i spillene.

Rubiks kube

Først oppfunnet i 1974, den Rubiks kube ble en global sensasjon da den først ble sluppet ut i verden. Som du sikkert er klar over, er målet med spillet å starte med en tilfeldig, rotete og uorganisert kubekonfigurasjon og, ved å rotere ansiktene, gå tilbake til det opprinnelige løsningsmønsteret med hver side i én farge.

På grunn av sin kompleksitet tilbyr Rubiks kuber en lang rekke fordeler, inkludert forbedret hukommelse, tålmodighet, problemløsningsevner og mental smidighet. Interessant, når Erno Rubik først oppfant det, han var ikke sikker på at det noen gang kunne løses. Etter å ha utviklet prototypen tok det ham en hel måned å endelig finne en løsning.

  Hva du ikke visste om AWS-lim

Puslespill

Puslespill er et fantastisk spill for å øke korttidshukommelsen. Jo flere brikker puslespillet inneholder, desto vanskeligere må hjernen din jobbe. Dette er fordi hjernen din må observere, analysere og sortere gjennom hundrevis (noen ganger tusenvis) av små biter til du kan finne en match.

På toppen av dette er stikksager gode fordi de stimulerer både venstre og høyre side av hjernen din. For å fullføre et puslespill, må du bruke hjernens logikk, intuisjon og kreative funksjoner.

Sudoku

Visste du det mellom 10 og 15 % av den amerikanske befolkningen lider av demens? Hvis det er en statistikk som angår deg, kan det være lurt å vurdere å prøve Sudoku.

I følge en fersk studie publisert i International Journal of Geriatric Psychiatry, spille Sudoku kan bidra til å forbedre hjernens funksjon og holde demens i sjakk. Faktisk har de som gjør oppgaver som puslespill og Sudoku hjernefunksjoner som tilsvarer mennesker som er ti år yngre enn dem.

Sjakk

Sjakk er et spill som spilles og elskes over hele verden. På grunn av dens tilsynelatende uendelige kompleksitet og rom for strategi, bruker folk fra alle samfunnslag timer av tiden sin til å lære sjakk og utfordre sinnet.

Som et resultat er det mange fordeler ved å spille dette hundre år gamle spillet, for eksempel redusert stress og angst, forbedret hukommelse og dypere fokus. Interessant nok, a 2019 studie fant at sjakk var et annet effektivt middel for å beskytte eldre mot demens.

  Hvordan prøve eksperimentelle Netflix-funksjoner

Kabal

Neste på listen vår har vi Kabal, som er et av de eldste og mest spilte kortspillene i historien. Etter først å ha blitt introdusert mot slutten av 1700-tallet, finnes det nå hundrevis av forskjellige spillvarianter, som hver har sitt eget sett med regler og vinnerbetingelser.

Det generelle konseptet for de fleste versjoner av Kabal er å ordne kortene i en bestemt rekkefølge (typisk fra ess til kongen i hver farge) mens den er begrenset til noen få tillatte trekk. For å vinne krever spillet tålmodighet, kritisk tenkning, hukommelse og evnen til å gjenkjenne mønstre, og det er grunnen til at Solitaire ofte blir sett på som en av beste spill for å øke kognitiv ytelse.

Kryssord

Kryssord er et annet klassisk spill som kan hjelpe deg å slappe av, slappe av og gi hjernen en treningsøkt. Disse spillene kan bidra til å forbedre vokabularet ditt når du prøver å trekke frem det manglende ordet fra ledetråder, samtidig som du øker kunnskapsbasen din om viktige emner (spesielt populærkulturreferanser). I tillegg til dette kan du også bruke kryssord for å styrke sosiale bånd.

Siden kryssord krever et bredt spekter av kunnskap, kan folk i mange aldre og bakgrunner hjelpe til med dem. Så ikke nøl med å henvende deg til personen ved siden av deg for å få en hjelpende hånd neste gang du får svar.

  17 beste markedsføringsgrader på nettet å søke om nå

Scrabble

Scrabble er et annet spill som vil bidra til å forbedre vokabularferdighetene dine, da du må prøve å lage et ord ut av flisene du har til rådighet. Med en hel ordbok med ord å velge mellom, kan du være sikker på at hver runde vil være annerledes hver gang du spiller Scrabble.

Dette holder spillet morsomt og engasjerende og kan også vise seg å være en fin måte å konkurrere og samhandle med venner og familie. Utrolig nok har Scrabble vært kjent for å tilby et bredt spekter av mentale og fysiske helsefordeler, som redusert blodtrykk, forbedret immunsystem og forbedret hukommelse.

Siste ord

Disse åtte spillene gir alle et effektivt middel for å redusere stress i livet ditt samtidig som de øker kognitiv funksjon. Selv om de fleste av disse spillene kan være vanskelige, er poenget å fokusere utelukkende på oppgaven, slik at du kan bruke dem som et verktøy for å lære noe nytt og stimulere hjernen din.

x