13 gode ressurser for å lære SQL og NoSQL

SQL og NoSQL er etterspurt, og å lære disse tekniske ferdighetene kan bidra til å forbedre ens karrieremuligheter.

Disse ferdighetene er essensielle for utviklere, dataforskere, forretningsanalytikere eller alle som jobber i relaterte felt med data.

Og som du kanskje vet, hjelper det å følge trenden og oppgradere ferdighetene dine i det lange løp, i tillegg til å legge til flere ferdigheter i CV-en din.

I følge a ScaleGrid Rapport er SQL fortsatt etterspurt, med 60 % av alle databasene i bruk til tross for andre databasers populære tilbud. Og MySQL er den mest populære av alle, med 39,52 % etterspørsel.

Men vet du hva SQL og NoSQL er?

Hvis svaret ditt er nei, la oss raskt se på disse tekniske ferdighetene før vi avdekker nyttige læringsressurser.

Hva er SQL?

Før vi går videre med SQL, er det viktig å vite litt om databaser.

Den største ressursen til et selskap er data. Og for å lagre og organisere det effektivt, trenger du en effektiv database. En database som kan utføre datalagring, manipulering, analyse og mer.

Structured Query Language (SQL) er språket som brukes for å samhandle med en tabellbasert, relasjonsdatabase. Enkelt sagt er denne typen database kjent som en SQL-database. Å bruke SQL-programmering gjør det enkelt å søke, sette inn, slette eller oppdatere data i en database.

SQL er et allsidig og kraftig språk som krever at du definerer de strukturelle skjemaene slik at dataene våre kan organiseres deretter.

Eksempler på noen SQL-databaser: MySQL, Microsoft SQL Server, PostgreSQL, Oracle osv. Flere åpen kildekode-databaser er nevnt her.

Nøkkelfunksjoner i SQL-databasen:

  • Svært allsidig som du kan bruke på et stort antall datamodeller, noe som gjør den egnet for applikasjoner av alle typer
  • SQL-databasen er skalerbar vertikalt ved å øke RAM, SSD eller CPU og robust nok til å tåle mer belastning
  • Stor samling av funksjoner og verktøy for å øke kraften og brukervennligheten
  • Massivt fellesskap med utmerket støtte og dokumentasjon

Hva er NoSQL?

En NoSQL-database er ikke-relasjonell, med dataene organisert i en ikke-tabellstruktur. Stort sett består ikke dataene her av et skjema. I stedet har den en nøkkelverdi og er dokumentbasert.

Noen eksempler på NoSQL-databaser: MongoDB, Redis, DynamoDB, RavenDB, etc.

Nøkkelfunksjoner i NoSQL-databaser:

  • Siden det ikke er noe forhåndsdefinert skjema, kan data organiseres og lagres med bedre fleksibilitet. Det er nyttig å justere datastrukturen basert på typen applikasjon du ønsker å utvikle.
  • NoSQL er også skalerbar, men horisontalt. Det betyr at du kan legge til et større antall servere til databasen. Det er gunstig for kraftigere og mer omfattende applikasjoner.

Sjekk forskjellen mellom SQL og NoSQL.

Hvorfor lære SQL og NoSQL?

Ettersom data driver dagens verden, søker og bruker folk data for å få innsikt og lage informert forretningsstrategi, drift, markedsføring og mer.

Mange virksomheter bruker massive relasjonsdatabaser som krever at de ansatte har en grunnleggende forståelse av databaser og SQL som en av de tekniske ferdighetene.

I gjennomsnitt får SQL-utviklerne en lønn på rundt $70k-$90ka år i USA.

Ser vi på de høye kravene, er det fornuftig å lære SQL og NoSQL for bedre karrieremuligheter. Og for å få ferdighetene, la oss se på noen av ressursene du kan bruke og bli sertifisert.

SQL Bootcamp

Udemy hjelper deg å lære SQL ved å tilby dette programmet – «Den komplette SQL Bootcamp.» Kurset vil lære deg hvordan du bruker SQL til å lage en databasespørring og utføre dataanalyse.

Du vil lære hvordan du utfører GROUP ved å bruke utsagn og replikere spørringsrapporter og situasjoner i den virkelige verden. Du kan skrive og lese en kompleks spørring til en database gjennom PostgreSQL. Ferdighetene som er lært i dette kurset gjelder andre SQL-databaser, inkludert MySQL, Amazon Redshift, Microsoft SQL Server, Oracle, etc.

Dette kurset inkluderer tester og utfordringer gjennom hele varigheten som hjelper deg med å forbedre læringen din. Pensum dekker grunnleggende SQL-syntaks, kjører sofistikerte spørringer ved hjelp av streng- og sammenligningsoperatorer. De får deg til å forstå hvordan du bruker Python og fremmer ferdighetene dine i SQL.

  Hvordan duplisere en Spotify-spilleliste

Du vil også lære vanlige kommandoer som SQL JOIN, lage databaser og tabeller ved å bruke begrensninger over dataoppføringer. Du vil bli lært opp til å sette opp databaser og gjenopprette dem siden du starter kurset uten å se noen andre som koder for deg.

Mot slutten av dette kurset vil du føle deg komfortabel med å inkludere SQL og PostgreSQL på CV-en din for å få bedre muligheter. Ingen tidligere tekniske ferdigheter eller erfaring er nødvendig for å lære dette kurset. Den støtter 8 språk, inkludert engelsk, og har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti.

Det er mer SQL-kurs du kan utforske fra Udemy.

Datacamp

Lær det grunnleggende om spørringstabeller ved å bruke relasjonsdatabaser som SQL Server, MySQL og PostgreSQL ved å ta et kurs fra Datacamp. Dette er et 4 timer langt kurs og inkluderer 1 video og 41 øvelser.

For å hjelpe deg med å bli en effektiv dataforsker, analytiker eller en relatert fagperson, lærer Datacamp deg hvordan du trekker ut og organiserer data ved hjelp av SQL. Kurset gjør deg kjent med SQL-syntaks som mange databaser deler, slik som Oracle, MySQL og mer.

Du finner alt du må vite for å jobbe effektivt med dagens databaser. Kursplanen dekker en kort introduksjon til relasjonsdatabaser, deres struktur og hvordan man kan kommunisere med dem via databasespråk.

Du vil lære å analysere data ved å bruke vanlige SQL-kommandoer og deretter velge kolonner og oppsummere dem fra tabeller. Deretter vil du lære å filtrere rader i en tabell som tilfredsstiller spesifikke kriterier. Du vil forstå å bruke vanlige sammenligningsoperatorer, tekstmatchmønstre, kombinere forskjellige kriterier og mange flere.

Lær hvordan du bruker samlede funksjoner for dataoppsummering og få kraftig innsikt. De vil lære deg SQL-aritmetikk, aliaser og hvordan du bruker dem for å gi mer lesbare resultater. Du vil forstå gruppering og sortering av resultatene dine etter praksis, enkelt og flere kolonner.

CodeAcademy

Mestre SQL med CodeAcademy ved å bli med over 1 million studenter som allerede har tatt dette kurset. De vil hjelpe deg å lære hvordan du samhandler med relasjonsdatabaser ved hjelp av SQL. Du vil lære hvordan du manipulerer data med SQL ved å opprette, få tilgang til og oppdatere alle dataene i en database.

Deretter kommer delen der de lærer deg hvordan du lager en tabell, SQLite, og inkluderer en quiz for å vurdere kunnskapen din. I neste del av kurset vil du lære å utføre komplekse spørringer gjennom essensielle spørringsfunksjoner og nøkkelord.

Den inkluderer også en quiz om spørsmål etterfulgt av et prosjekt om New York Restaurants. Lær kraftige aggregatfunksjoner for å enkelt utføre komplekse operasjoner og ta en quiz. Det inkluderer 2 prosjekter om «Trender i oppstart» og «How to Hacker News».

Utvid kunnskapen din og lag spørringer som samhandler med flere tabeller. Denne delen inkluderer også en quiz og et prosjekt om «Lyft Trip Data». Det er ingen forutsetninger for å lære kurset, som tar rundt 8 timer å fullføre og inkluderer et sertifikat etter fullført.

SQLBolt

SQLBolt tilbyr en serie leksjoner sammen med øvelser for å hjelpe deg å lære SQL med letthet. Leksjonene starter med en introduksjon til SQL-spørring og dens ulike deler. Deretter vil de lære deg hvordan du kan endre et skjema eller en tabell.

Du vil kunne lage et nytt bord fra bunnen av med interaktive leksjoner forklart på det enkleste språket. Med hver leksjon vil du bli kjent med ulike konsepter etterfulgt av interaktive øvelser på slutten av hvert kapittel.

Du kan fortsette læringen i ditt eget tempo og eksperimentere med ideer og øvelser uten bekymringer. I tilfelle du allerede har litt kunnskap om SQL, kan du hoppe over det og gå videre via lenker som du finner i dashbordet, men de råder deg til å gå gjennom dem med en gang. På slutten av dette kurset vil du få sterke SQL grunnleggende og bruke dem i prosjektene dine.

Oracle-sertifisering

«The Complete Oracle SQL Certification Course» er en annen flott kilde til å lære SQL på Udemy. Det vil hjelpe deg med å bli jobbklar og bli en sertifisert Oracle SQL-utvikler.

  Kurs og ressurser for å kickstarte din karriere innen samtaledesign

Du vil lære hvordan du programmerer i SQL og løser flere databaseproblemer. Du vil kode med instruktøren for å implementere og praktisere læringen din. De vil få deg til å forstå hvordan Oracle-databasen fungerer for å få den grunnleggende ideen om den.

Det generelle kursinnholdet er utformet på en slik måte at det hjelper deg med å bestå Oracle 1Z0-071 Database SQL-eksamen.

Du kan pause videoen og fullføre de gitte øvelsene før du fortsetter den. Emnene som dekkes i dette kurset er grunnleggende om tabeller, forskjellige klausuler og operatorer som «hvor», «velg», «AND», «ELLER», «NULL» osv.

Den inkluderer også tabellspørringer, funksjoner, sammenføyninger, tabelloppretting, kommandoer, objekter, visninger og mye mer. Alle kan ta dette kurset, som vil bli en programvareutvikler, mestre SQL og bli en Oracle SQL-utvikler.

SQL Essential

«SQL Essentials opplæring og sertifisering” er et utmerket alternativ som Edureka tilbyr. Dette er et nettbasert kurs i eget tempo laget for selvstyrt opplæring der hver deltaker kan starte kurset når det passer det.

Den strukturerte opplæringen inkluderer også gjennomgangsøvelser som forsterker læring. De lærer deg gjennom videoer, oppgaver, PPT-er, prosjekter og tilleggsaktiviteter for å forbedre læringspotensialet. Du vil samhandle med en live-ekspert og fjerne tvilene dine i sanntid tilgjengelig fra hvor som helst.

Lær å skrive SQL-koder, bruk SQL Server Management Studio; finne hvordan du sorterer, henter, grupperer, filtrerer og beregner; og samle data fra en database. I tillegg kan du studere for å spørre data ut av en relasjonsdatabase og manipulere dem.

Etter at kurset er fullført kan du definere RDBMS, dets 3 normaliseringsformer, bruke DDL-setninger og opprette/administrere tabeller. Utfør datamanipulasjon ved hjelp av DML, hent data gjennom SQL Select-setning, sorter og begrense data, vis data fra forskjellige tabeller og bruk innebygde funksjoner.

Dette kurset passer for både nybegynnere og erfarne personer i databaser. Kurset krever ingen forkunnskaper eller kunnskaper i databaser, men det er en ekstra fordel om du har litt DBMS-kunnskap. Det inkluderer to prosjekter – å bygge en relasjonsdatabase med flere tabeller, øvelser og problemer basert på et skjema.

Edureka gir livstidstilgang til dette kurset når du betaler for det, inkludert videoer, læringsinnhold i et LMS og et diskusjonsforum. Etter vellykket gjennomføring av kurset og prosjektet tilbyr Edureka en sertifisering.

MongoDB-sertifisering

Edureka tilbyr ett kurs til – MongoDB sertifiseringstrening. Det vil hjelpe deg å lære ferdighetene til NoSQL-database, CRUD, MongoDB-arkitektur, skjemadesign, datamodellering, Sharding og spørring, inntak og indeksering med virkelige casestudier.

Kurset tar sikte på å introdusere deg til MongoDB-eksperters roller i en organisasjon, designe skjema med avanserte spørringer og feilsøke ytelsesproblemer.

Du vil lære aggregeringsrammeverket i MongoDB, gjenopprettings- og sikkerhetskopieringsstrategier, og dets tilgjengelighet og skalerbarhet ved bruk av Sharding. Lær å sette opp en replikert klynge, administrere ReplicaSets, Shards, spørringsruterkonfigurasjonsserver, nøkler og forskjellige MongoDB-verktøy som er nyttige for å utvikle apper og distribuere dem.

Dessuten lærer den deg hvordan du integrerer MongoDB med Hadoop, gjennomfører datamigrering, integrerer med Pentaho, Jaspersoft, Robomongo og administrerer distribusjoner gjennom MongoDB-skytjenester. Kurset har ingen forkunnskaper.

Men hvis du kan programmeringsspråk som Java, grunnleggende databasekunnskap og tekstredigeringsferdigheter som VI-editor, er det en fordel. Dette kurset er flott for databaseadministratorer, serveringeniører, datavisualiserings- og analyseingeniører, applikasjonsingeniører og utviklere for nett-, mobil-, sky- og sosiale teknologier.

De andre funksjonene som er inkludert i dette kurset er casestudier fra det virkelige liv, praktiske oppgaver for hver klasse, livstidstilgang til innhold med presentasjoner, installasjonsveiledninger, klasseopptak, spørrekonkurranser og et «MongoDB Expert»-sertifikat.

Grunnleggende om SQL

«The SQL Basics» tilbys av Whizlabs er flott for en nybegynner som prøver å forstå de grunnleggende så vel som avanserte SQL-konsepter. Den er også ideell for folk som ønsker å starte karrieren innen datavitenskap, løsningsarkitektur, apputvikling og databaseadministrasjon.

Dette kurset hjelper deg å få omfattende ekspertise innen SQL og ulike tilnærminger og metoder for å kommunisere med databaser. Du vil skrive og lese SQL-kommandoer, utvikle SQL-gjenkjenningsferdigheter, forskjellig brukervennlighet og funksjonalitet for datamanipulering.

Dette kurset har 3+ timer med videoer og 7 forelesninger som dekker viktige SQL-emner. Dette kurset krever tidligere praktisk erfaring i programmeringsspråk, grunnleggende databasekunnskap og ferdigheter for å installere MySQL-database.

Få et sertifikat etter fullført kurs, som gjelder hele livet. Kursavgiften er $6,86, inkludert en 100 % ubetinget pengene-tilbake-garanti. Du kan også gå for den årlige abonnementsplanen med alle Whizlabs-kursene verdt rundt $2500 til bare $99, inkludert premium-støtte og praktiske laboratorier i 1 år.

  7 Beste Secure Web Gateway (SWG)-løsninger for små til store bedrifter

MongoDB Introduksjon

Coursera tilbyr et kurs, «Introduksjon til MongoDB,» at du kan registrere deg gratis og bli med over 40 000 studenter.

Det hjelper deg å utnytte kraften til MongoDB i dataanalyse og mestre dets grunnleggende, datamodell, arbeid med deres CRUD API, aggregeringsrammeverk og dataimport til klynger. De vil lære deg disse emnene ved hjelp av en demo-app for å møte det enkle og praktiske til MongoDB.

I tillegg vil du jobbe med viktige serier og verktøy som Atlas, MongoDB-kompasset, databasen som en tjeneste, skjemavisualisering og andre kommandolinjeverktøy. Kurset inneholder videoer, opplesninger og spørrekonkurranser for hver uke for å gi en omfattende oversikt over de forskjellige aspektene ved MongoDB.

Kurset på mellomnivå er 100 % online og har en fleksibel frist som kan passe med timeplanen din. Det tar rundt 17 timer å fullføre kurset og har undertekster på 12 språk som inkluderer engelsk og store europeiske og asiatiske språk. Etter at kurset er fullført, tjen et sertifikat og del det hvor du vil.

edX

Få fart på karrieren din med et MicroBachelors-program ved edX – «Introduksjon til databaser.» Her vil du lære å bruke SQL-spørringer for å lese, opprette, slette og oppdatere databaser.

Du vil være i stand til å implementere begrepene referanseintegritetsbegrensning og entitetsintegritetsbegrensning som inkluderer fremmednøkkelens definisjon. Lær å skissere datamodeller som ER for å definere databasestrukturer, bruk SQL for å lage databaseskjemaer for relasjons- og konseptuelle datamodeller.

Du kan bruke lagrede funksjoner, utløsere og prosedyrer gjennom kommersielle RDBMS og definere samtidighetskontroll med dens effekter på isolasjonsnivåer. Kurspensum introduserer deg for databasespørringer (både grunnleggende og avanserte) og dekker avansert databaseadministrasjon.

For å få sertifikatet og kreditten må du fullføre kurset og bestå med minst 70 % av karakteren. Programmet inkluderer 3 høykvalitetskurs med ekspertinstruksjon, trening i eget tempo og tar rundt 4 måneder å gjennomføre.

Amazon DynamoDB

Tilbudt av AWS, tilbyr Coursera et annet kurs for deg – Amazon DynamoDB som hjelper deg med å bygge applikasjoner drevet av NoSQL-databaser.

Dette kurset er helt gratis, og 6k+ personer har allerede blitt med på det. Den inkluderer en introduksjon til NoSQL-databasen sammen med utfordringene den kan løse. Deres ekspertinstruktører vil ta deg til dypet av Amazon DynamoDB-emner.

Disse emnene inkluderer gjenoppretting, partisjonsnøkler, globale tabeller, SDK-er, kryptering og sikkerhet, statsløse applikasjoner og bransjebestemmelser. Kurset innebærer videobasert opplæring som AWS eksperttrenere og demonstranter leverer.

Den inneholder også praktiske øvelser du kan kjøre selv over AWS-kontoen din. På denne måten kan du bygge, administrere og distribuere dine DynamoDB-drevne apper. Dette kurset på mellomnivå er 100 % online med fleksible tidsfrister, 12 undertekstspråk er tilgjengelige og tar rundt 9 timer å fullføre.

W3ressurs

Hvis du vil lære om databaser, SQL og NoSQL, se W3ressurs. Dette er en utmerket guide som dekker en omfattende oversikt over de relaterte terminologiene som RDBMS, distribuerte systemer og mer.

Denne riktig strukturerte guiden er laget slik at nybegynnere enkelt kan forstå mens erfarne mennesker kan friske opp kunnskapen sin og lære en ting eller to. Det begynner med historien til relasjonsdatabaser, ACID-regler og fordeler og ulemper for distribuerte systemer.

Deretter omfatter den historien til NoSQL, dens betydning, eksempler, fordeler og ulemper, forskjellen mellom RDBMS og NoSQL, CAP-teorem, NoSQL-kategorier, typer databaser og mer.

Konklusjon

SQL og NoSQL er essensielle ferdigheter for dataforskere, analytikere, programvareutviklere osv. Hvis du ønsker å starte din karriere innen disse feltene, vil det være nyttig å lære SQL og NoSQL, både når det gjelder kunnskap og lønnsslipp.

x