tipsbilk.net

9 Beste GRATIS Looker Studio Dashboards for SEO

Å bygge et Looker Studio SEO-dashbord fra bunnen av kan være komplisert, spesielt hvis du ikke er for praktisk med kode. Betyr det at du ikke kan utnytte Looker Studio for en grundig oversikt over nøkkelberegningene dine? Selvfølgelig ikke! Det finnes mange maler for å lage meningsfulle Looker Studio SEO-dashboards som kan hjelpe deg med å få handlingskraftig innsikt og ta datadrevne beslutninger.

Det beste er at de er gratis, og du kan begynne å bruke dem i løpet av få minutter. Alt du trenger å gjøre er å tilpasse filtrene og laste opp dine egne datakilder for å generere rapporter, grafer og diagrammer som hjelper deg med å visualisere SEO-ytelsen din. Med mindre du visualiserer SEO-ytelsen din ved å trykke på viktige beregninger som klikk, posisjon og CTR, vil du aldri kunne vite om SEO-innsatsen din fungerer eller ikke.

Dessuten, hvordan kan du finne ut om konkurrentene dine gjør det bedre enn deg? Hvilke søk rangerer du etter? Hvilke spørsmål kan du utnytte ytterligere? Finn svar på disse og mer ved å visualisere dataene dine med Looker Studio-dashboards. Ta hjelp av gratis maler for å komme i gang.

Beregninger for et godt SEO-dashbord

Du bør spore noen få nøkkelytelsesindikatorer (KPIer) på GSC for å avgjøre om SEO-innsatsen din gir resultater. Med mindre du overvåker og måler disse KPIene, kan du aldri gjøre en konsolidert innsats for å komme videre:

En forretningskvinne som jobber på en bærbar datamaskin

 • Organisk trafikk målt etter visninger og klikk
 • Klikkfrekvensen (CTR) for å måle suksess
 • Leads, gjennomsnittlig plassering/rangering

Og overvåking av fremgang er en integrert del av enhver sunn SEO-strategi.

Slik bruker du Looker Studio-maler på GSC/GA4

For å bruke de fleste Looker Studio-dashbordmaler, her er trinnene du må følge:

 • Gå til malnettstedet og til mallenken
 • Når du klikker på rapporten, vil du være logget på Looker Studio; hvis du er pålogget

 • Deretter vil de fleste maler be deg om å legge til datakilden din. Du kan se dette som Bruk mine egne data eller autoriser kobling
 • Du vil bli vist alle datasettene du har lastet opp, slik at du velger det riktige
 • Du kan bruke rullegardinknappene til å endre filtre, segmenteringer og kategorier

Mer eller mindre forblir prosessen lik, men den kan variere basert på malene du bruker. La oss nå ta en titt på de beste gratis malene som er tilgjengelige for Looker Studio-dashboards som du kan utnytte for å rocke disse SEO-vurderingene!

Aleyda Solis

Aleyda Solis«s GSC Dashboard for Looker Studio malen er kort og grei. Du kan overvåke de viktigste SEO KPIene for nettstedet ditt, som visninger, klikk og posisjon.

Bortsett fra dette kan du også angi egendefinerte startdatoer og sluttdatoer og måle dataene for et hvilket som helst tidspunkt. Faktisk kan du også få en rask oversikt over visninger, klikk og posisjoner de siste 30 dagene øverst på dashbordet.

Du kan søke etter et hvilket som helst søk, kartlegge landingssider du vil spore, og velge enhetskategori mellom mobil, nettbrett, PC eller alt for en mer omfattende oversikt. I tillegg til plasseringen og klikk, kan du spore klikkfrekvensen (CTR) for nettstedet. Klikkfrekvens er antallet klikk innlegget/annonsen din mottar, delt på antall ganger den ble vist.

  Reparer Spotify Wrapped Fungerer ikke

Så, post CTR = postklikk ÷ postvisninger. I tillegg kan du også sjekke de beste landingssidene dine ved å rulle nedover. Nå, mens måling av suksess på destinasjonssiden lar deg forstå om søkeordplasseringen, plasseringen og innholdsdelene dine fungerer, lar den deg også se hvilke innholdsdeler som rangerer for relevante søk.

Du kan sentrere søkeordsøket og innholdsgenereringen rundt de mest populære søkeordene for å øke seertallet og konverteringsfrekvensen. Det er lett å visualisere ytelsen i forhold til tidligere måneder her.

Pipet ut

GA4 av Pipet ut er et Looker Studio-dashbord for å måle SEO-ytelse, spesielt organiske økter, mål- og inntektsøkter. Så, i enkle ord, kan du finne svar på hvorfor den organiske trafikken din har gått opp eller ned, hvor den kommer fra, hvilke sider som gjør det, og hvilke segmenter som krever forbedring.

Kilde: GA4-blogginnlegg, sendt ut

For å bruke dette SEO-dashbordet begynner du med å lage en kopi av Google Oppdateringsark og rapporten. Deretter kan du tilpasse seksjonene som sidekategorier og filtre i henhold til SEO-behovene dine og dataene du vil spore.

Deretter kan du se hvor den organiske trafikken din kommer fra. Dykk dypere inn i segmentene og se hvordan du presterer på tvers av forskjellige dimensjoner, som forskjellige land og sidekategorier. Du kan overvåke fluktfrekvens, engasjerte og kjøp/inntektsøkter som enkelt har konvertert.

Du vil også kunne sjekke beregninger over tid, for eksempel % av totale økter endres og påfølgende % av total inntektsendring. Denne gratis rapporten vil imidlertid ikke gi deg tilgang til prøvetaking eller kardinalitet. Du kan ikke tilpasse rapportberegninger eller gjøre ting raskt. Det er ikke et superrask dashbord, men det gjør jobben med å vise deg hvordan trafikken har endret seg og hvilke landingssider som krever din oppmerksomhet.

Andy Simpson

Andy Simpson«s Looker Studio Query Dashboard er et kort og enkelt GSC-søkefilter som hjelper deg med å forstå hvilken type søk du dukker opp for.

Spørsmål kan settes inn i 4 kategorier:

 • Hvilke spørsmål, som: Hva er et lyssabel? Hva er størrelsen på et lyssabel?
 • Hvor spørringer som: Hvor er lyssabelen min? Hvor er spillet mitt?
 • Når spørsmål som: Når ble lyssverd populære? Når blir nye lyssverd lagt til Star Wars?
 • Hvorfor spørringer, som: Hvorfor er et lyssabel populært? Hvorfor er Star Wars populær? Eller hvorfor er en lyssabel blå?

Du kan også sjekke spørringer som har hvordan, er, nær, kan, hvem som er, vil og gjør i seg. Når du autoriserer Looker Studio-dashbordet, kan du se dine egne data ved å sette filtre som fungerer i sammenheng med dataene dine.

Jordan digital markedsføring

Sporing av SEO-trafikk og SEO-anskaffelse er to avgjørende komponenter for å måle en bedrifts SEO-innsats. De SEO Dashboard-mal – JDM av Jordan digital markedsføring tar seg av begge deler.

Kartlegg SEO-trafikken din over lengre perioder, og sjekk ytelsen til ikke-merkede søkeord år-til-år, så vel som måned-til-måned, for å få et helhetlig bilde.

Deretter går du til fanen SEO-anskaffelse og kontrollerer registreringstrakten din, registreringer etter kanal, registreringer over tid og landingssider som har bedt om disse registreringene.

Du kan også velge sesjonens standardkanalgruppering som organisk, direkte, organisk sosialt, henvisning, e-post eller betalt sosialt.

Bærer

Du bør ikke stole for mye på utviklere for å få sammen markedsførings-KPIene dine for en utrolig SEO-suksess. Bærer«s Rapportmal for Google Data Studio kan hjelpe deg med å få et detaljert innblikk i anskaffelses-, engasjement-, publikums- og e-handelssegmenter med en oversikt over ytelse.

Du kan legge inn anskaffelsesberegninger og få et sammendrag for å spore ytelsen. For engasjement kan du få en sniktitt på rushtiden, toppbegivenheter og sider med best ytelse over tid. Når det gjelder publikum, kan du sjekke distribusjons-, enhets-, land-, by-, språk- og teknologiavhengigheter som kan ha innvirkning på SEO-KPIene dine.

  Hvordan estimere historiepoeng for prosjektet ditt?

Du kan også sjekke e-handelsinntektsberegninger med retention % og en kohortanalyse. Porters mal er så omfattende og godt koblet at den tar sikte på å gi deg en 360-graders oversikt over SEO-analysene dine ved å utnytte bedriftsdata. Du må imidlertid autorisere Porter og koble den til din GSC før du kan se eller sjekke en mal.

Data Bloo

Vil du ha en årlig oversikt over SEO-beregninger etter søkeordanalyse etter merke vs. generisk og siderangering? Få alt det og en organisk oversikt med dette alt-i-ett Search Console-mal av Data Bloo.

Den organiske oversikten hjelper deg med å få tilgang til indekserte sider på Google og indekserte søk ved å sortere prosentvis endring og absolutt endring i unike sider og unike søkeord. Du kan også se tallene for hver enhetskategori, som mobil, datamaskin og nettbrett. Ikke bare det, du vil også kunne spore organiske søke-KPIer som klikk, visninger, nettsteds CTR og gjennomsnittlig plassering gjennom prosent økning eller reduksjon av sektordiagrammer og grafiske presentasjoner.

Dessuten kan KPI-er også sees etter land, og dette er spesielt relevant hvis ditt er et globalt nettsted som retter seg mot et bredt publikum. Du kan se søk, klikk og posisjoner og en økning eller nedgang i disse beregningene for generiske søkeord og merkede søkeord.

Du kan også gjøre søkeordanalyse ved å bruke denne Looker Studio-malen for SEO mellom kort hale vs. lang hale. I tillegg gjør du sideanalyse ved å se søkeord, søkeord og SERP-koblinger, med klikk og CTR for topprangerte sider på Google.

Windsor.ai

Med mindre du er i stand til å visualisere data, kan du ikke forstå om SEO-innsats gir ønsket avkastning. Det er der SEO-rapporteringsdashbord av Windsor.ai kommer inn.

Gjennom grafer, diagrammer og en svært levende visuell estetikk lar Windsor,ai sin GSC-dashbordmal deg se ytelsen til toppdestinasjonssiden med samsvarende søk og viktige beregninger.

Du kan sjekke hvordan ytelsen er over en viss egendefinert tidsperiode, over forskjellige enheter, og om det har vært en økning eller reduksjon i CTR, visninger eller gjennomsnittlige plasseringer.

For å bruke malen kan du bare kopiere dashbordet, velge en ny datakilde og velge Google Connectors under Google Search Console. Dette gjør SEO-revisjonsprosessen enda enklere.

Lazarina Stoy

Å spore konkurrentens beregninger er like viktig som å spore dine egne. Du vil vite hvordan de presterer for sporede søkeord eller hva deres andel er som potensielt kan være din! For å hjelpe deg med å kartlegge konkurrentens SEO-landskap, Lazarina Stoy«s ML-aktivert SERP-analysedashbord er en perle.

Du kan gjøre så mye med det. Du kan sjekke andelen av søket basert på domene, nettstedkategori, hensiktskategori og korrelasjonene disse har til klikkene, visningene og plasseringene til søkeordene du bruker.

Det er ikke alt! Du kan også gjøre bulk-konkurrentanalyse basert på domener og nettadresser som rangeres høyest for dine valgte søkeord. Hva dette betyr er at du kan ha et helhetlig syn på alle konkurrenter og deres viktige KPIer på et øyeblikk.

Du kan også gjøre API- og sentimententitetsanalyse. Sjekk hvilke som er de mest brukte enhetene i nettadressene dine, metabeskrivelser, antall omtaler og sentimentalitetspoeng. Du kan også gjøre en fokusert sentimentanalyse med boblediagrammer, fargede sentimenttagger og størrelsen eller styrken til et sentiment.

Cronyx Digital

Cronyx Digital«s GA4 organisk søkemal kan hjelpe deg med å holde oversikt over viktige SEO-beregninger etter visninger, klikk, brukere, nettsteds CTR, plassering, økter, engasjementrate og gjennomsnittlig engasjementstid.

  Disney Plus laster ikke? Slik løser du Disney Plus-bufferproblemer

Det starter med en enkel oversikt over disse beregningene på et øyeblikk, og går deretter videre til grafiske diagrammer som måler beregninger mot hverandre. For eksempel klikk vs. visninger eller engasjementrate vs. økter. Disse sammenligningene lar deg forstå hvor mye av SEO-innsatsen din som konverterer til potensielle kunder.

Du vil også kunne overvåke de beste organiske søkeordene og skille brukere etter brukertyper, land og enhetskategorier for å få en omfattende oversikt over publikumsreaksjoner og suksessrate.

Toppanbefalinger for avansert rapportering

Gratis dashbord er gode billedrepresentasjoner for å begynne å analysere dataene dine. Men de er ikke nok! For å få et fullstendig bilde og ta datadrevne beslutninger, må du kanskje stole på avanserte rapporteringsstrategier:

#1. Supermetrics

Jobber du med SEO-data på flere kanaler som Google, Facebook og tredjeparts søkeordverktøy som SEMrush og Ahrefs? Trekk dem alle sammen til én enkelt plattform for en integrert opplevelse i Supermetrics. Rett opp ødelagte koblinger, forbedre indeksering og identifiser organiske vekstmuligheter i en sentralisert plattform.

Du kan også bruke Supermetrics til å automatisere søkeordundersøkelsen din slik at du ikke bruker manuelle timer på kjedelige oppgaver. Faktisk, med deres tredjepartsintegrasjoner og 14-dagers prøveversjon, kan du ta Supermetrics en tur for å se hvordan avansert rapportering kan gjøre en forskjell.

#2. Power My Analytics

Hvis du ikke vil utforske SEO-løsninger og holde deg til maler for Looker Studio, gå med denne avanserte SEO-rapportmal av Power My Analytics. Du kan kombinere data som mates inn i GSC- og GA4-traktene dine og ta kontroll over økter, engasjement, klikk, CTR, posisjon og mer!

Hold deg i forkant ved å overvåke organiske søke-KPIer over tid og sjekke søkeytelse basert på søk. Hvilken landingsside vises til hvilket søk? Hvordan kan det forbedres? Hva er gjennomsnittlig tid brukt på en landingsside? Finn svar, og bruk datakildene dine for å forsterke SEO-innsatsen din i riktig retning.

#3. Dataddo

Hva om vi sa at du nå kan sende data fra nettkildene til datadashboard-apper direkte? Tro oss fordi Dataddo har alle kontaktene du kan tenke deg!

Faktisk er porteføljeutvalget deres så stort at hvis det er en kobling du trenger og de ikke har, vil de bygge den for deg. Hvor utrolig det enn høres ut, her er det som er enda mer bemerkelsesverdig med Dataddo: det hjelper deg å få innsikt raskt.

Å få rask innsikt er et problem med gratis Looker Studio-dashbordmaler, men ikke lenger! Det er ikke alt. Du kan også lagre historiske data uten et lager, skalere innsatsen din i fremtiden og være sikker på teknisk støtte.

Dessuten kan du prøve deres gratisplan for tre dataflyter til du er klar til å prøve premiumplanene deres.

La dashbord være veien videre

Å ta datadrevne beslutninger har blitt avgjørende, og hvis du fortsatt ikke er i stand til å spore SEO-målingene dine på GSC eller GA4, er det på tide at du kommer i gang med de gratis dashbordene vi har nevnt!

De lar deg ta kontroll over alle viktige beregninger som CTR, % økning eller reduksjon, spørring og gjennomsnittlig tid for å se om SEO-strategien din fungerer.

Hvis du allerede har brukt opp gratisressurser og trenger å ta SEO-dataene dine til neste nivå, prøv avanserte løsninger som Datadoo eller Supermetrics. Du vil kunne låse opp toppmoderne funksjoner som ingen lagerhold, kraftige integrasjoner og automatisert søkeordundersøkelse. Hvis du bare vil gå opp til et avansert Looker Studio-dashbord for SEO og rapportering, kan du ta SEO-rapportmalen fra Power My Analytics for en tur og la dataene dine tale for deg.

Neste opp, nå som salget er i gang, sjekk ut disse verktøyene for å lage et salgsdashbord.

x