14 beste musikkproduksjonsprogramvare for lydprofesjonelle

Tenker du på å investere i programvare for musikkproduksjon? Prøver du å finne ut hvilken programvare som passer deg best?

Programvare for musikkproduksjon danner byggesteinene for å lage musikk. Fra å produsere et grovt utkast til å avgrense det 10 ganger, kan et musikkproduksjonsverktøy gjøre alt.

I denne artikkelen vil vi snakke om hva musikkproduksjon er og de beste fremgangsmåtene for å følge mens du produserer musikk, noen funksjoner du bør se etter når du kjøper programvare, og til slutt liste noen testet programvare du kan prøve ut.

La oss komme i gang.

Hva er musikkproduksjon?

Fra enkle jingler til svært kunstneriske sanger, alt som er involvert i å lage musikk er en del av musikkproduksjonen.

Du kan også si at musikkproduksjon som helhet er prosessen med å utvikle, skape, foredle og administrere innspilt musikk. Det er et av svært få yrker som blander kreativitet og teknikalitet. En musikkprodusent må være et musikalsk geni, men han må også være teknisk dyktig. Hva annet må en musikkprodusent være eller gjøre?

Det er ingen faste regler for hva en musikkprodusent gjør. I ettertid sjonglerer en musikkprodusent med mange roller og oppgaver.

Her er en rask titt på disse rollene:

 • Ideer en visjon for musikken og materialet
 • Hjelp kunstnerne å realisere visjonen
 • Former musikk gjennom hele produksjonen
 • Overvåke produksjonen og veilede artister når det er nødvendig
 • Planlegging og budsjettering

Dette er alle hovedrollene til en musikkprodusent. Ulike musikksjangre har imidlertid sine egne stillingsbeskrivelser for musikkprodusenter.

Hiphop- og R&B-sjangre har for eksempel musikkprodusenten til å lage beatet for sangen eller rappen. På samme måte er EDM-musikkprodusenter ofte bare artisten selv.

For det første blir det ekstremt vanlig å være en artist som også selv produserer i disse dager.

Ja, ikke bare store navn som EMI, Sony Music Entertainment eller Universal Music Production produserer musikk. Små skapere og kunstnere tar også oppgaven til seg.

Denne selvproduserende kulturen har blitt den moderne scenen for de fleste up-and-coming artister. De fleste av dem gjør det bare fordi de er i stand til det.

Popkulturen har også begynt å respektere bakgrunnsarbeidet med å produsere musikk. Hvis du vil produsere musikk selv, her er den beste guiden.

Beste praksis å følge når du produserer musikk

Som nevnt tidligere, gjør ikke en musikkprodusent bare en eller to ting og kaller det en spillejobb. Så, disse «beste praksisene» er mer eller andre generelle ting som vil hjelpe deg å bli en bedre musikkprodusent.

#1. Organiser studioet ditt

Mens du produserer musikk, trenger du et enormt bibliotek med ressurser. Du trenger lyder som snarer, klapp, melodier og til og med kildemateriale som utdrag og hele spor.

Så å gå gjennom alt dette for å finne ut at en perfekt bit kan ta mye tid, og du kan miste den kreative pumpen. Å være organisert gir deg tid til å tenke på kjerneideer.

For å holde oppsettet rent, kan du opprette mapper og undermapper for alle hovedkategorier av ressurser og dele dem opp etter type.

Til slutt, organisering av studioet inkluderer også å ha en ryddig arbeidsplass eller et kontor, til og med bare et skrivebord.

#2. Lag en riktig tidsplan på og utenfor arbeid

Kreativitet er frittflytende og kommer naturlig for de fleste. Men ikke la deg lure der. Å gå inn i en uregelmessig timeplan vil sette deg av og snu den kreative siden ned.

Behandle musikkproduksjon som du ville gjort med enhver annen jobb. Å ha en disiplinert tidsplan vil sikre at du får ting gjort.

  Hvordan kontrollere marginer i Google Dokumenter

Hold deg også sunn og behandle kroppen din riktig med rettidige måltider, trening og annen aktivitet som hjelper kroppen din å holde fokus for å lage den beste musikken.

#3. Nettverk med andre talentfulle musikere og produsenter

Det er ingenting som ligner på nettverk med likesinnede. Du får lære av dem og deres erfaringer og gjøre det samme for dem.

Du kan be dem om råd eller tilbakemelding på arbeidet ditt. Forslagene deres kan legge til et annet perspektiv på musikken din og en annen vinkel å utforske.

#4. Tren ørene dine til forskjellige stiler

Du kan forstå populære trender og hvilken stil som er obskur ved å lytte til andre sjangere og stiler.

Tren ørene dine til å identifisere hvorfor sangene du hører på er forskjellige og hva som gjør dem unike. Prøv å lære å gjenkjenne tonehøyde, harmoni og tempo.

#5. Invester alt du kan i programvare og utstyr for musikkproduksjon

Et av de vanligste tipsene om musikkproduksjon du ser på nettet, er å skaffe riktig utstyr og programvare for musikkproduksjonen din.

Ideelt sett må du begynne med det du kan jobbe med. Det trenger ikke å være det høyeste oppsettet.

Imidlertid bør du definitivt jobbe med et premium studio når du kan. Ikke bare vil musikken din ha bedre kvalitet, men du kan enkelt håndtere alle dine behov.

Hvordan velge riktig programvare for musikkproduksjon

Å velge riktig musikkproduksjonsprogramvare er avgjørende, siden det vil bli din beste venn i dine kreative sysler.

Riktig programvare vil gjøre utallige ting riktig for deg, som å unngå å bli sittende fast i en irriterende løkke av feil eller prøve å finne ut forskjellige tekniske detaljer i musikkproduksjon.

Det vil også hjelpe deg å administrere tiden din og maksimere produktiviteten. Og når du først finner programvare som passer dine behov, er du klar for livet.

Her er noen tips for å finne riktig musikkproduksjonsprogramvare som passer dine behov:

 • Forstå målene dine, prioriter behovene dine og finn ut en spesifikk arbeidsflyt for musikkproduksjonen din. Å få programvare som utfyller arbeidsflyten din vil eliminere muligheten for å trenge ekstra plugins eller, enda verre, ikke ha funksjonene du trenger.
 • Ikke gå for programvaren med flest funksjoner. Å ha unødvendige mengder funksjoner kan overvelde deg. Uansett vil du bare bruke en brøkdel av alle disse funksjonene.
 • Velg en programvare som fungerer best med datamaskinen eller maskinvaren din. Noen musikkproduksjonsprogramvare fungerer best med en Windows-PC og noen med en Macbook. Så velg din gift og lag episk musikk.
 • Du må også forstå budsjettbegrensningene dine. Det er mange gratis applikasjoner. Premium-programvare vil imidlertid komme langt i musikkproduksjonsreisen din. Ikke bruk piratkopier eller falske kopier.

Nå som du vet hvordan du velger riktig programvare, har vi laget en omfattende liste over den beste programvaren for musikkproduksjon. Se hvilken som passer dine kriterier for det ideelle produktet, og gå for det!

Fl Studio

FL Studio er en betalt digital lydarbeidsstasjon for Windows og Mac OS.

Brukervennligheten gjorde det viralt, og det er nå en av de mest brukte programvarene for musikkproduksjon over hele verden.

Funksjoner i FL Studio

 • Produser musikk enkelt ved å klikke på noter i stedet for å bruke en MIDI-kontroller
 • Utmerket miksing og mestringsevne med en flott mikser, sekvenser, VST-er og effekter
 • Få tilgang til et enormt utvalg av betalte og gratis plugins og instrumenter
 • Flott lyd og forhåndsinnstilt bibliotek for å lage kreative låter og sanger
 • Stort nettsamfunn med mange fora og opplæringsprogrammer for programvaren

Fl Studio er en flott digital lydarbeidsstasjon (DAW) med et engangskjøp og en levetid med gratis oppdateringer. Du kan også prøve det med en ubegrenset gratis prøveversjon.

Avid Pro Tools er bransjestandarden for musikkproduksjon. Noen av de mest innflytelsesrike artistene og skaperne bruker Avid pro for sine prosjekter.

Til og med Hollywood-lydspor er laget med denne fantastiske DAW.

Funksjoner til Avid Pro Tools

 • Et bredt utvalg av lydgrensesnitt og DSP-systemer for å få akkurat det arbeidsflyten din trenger
 • Alt du trenger fra instrumenter, effekter, filtre og en haug med lydverktøy med over 100+ plugins
 • Allment akseptert som den beste DAW og et must for artister og musikkprodusenter

Avid Pro Tools kommer i 3 versjoner – Artist, Studio og Flex. Alle disse kommer i forskjellige prisklasser avhengig av dine behov.

Magix Music Maker

Magix Music Maker er en flott start-DAW for nybegynnere med nok juice for mer profesjonelle brukere også.

  13 beste PDF-redigeringsprogramvare og nettjenester i 2022

Hvem som helst kan installere en musikkprodusent og begynne å lage musikk.

Funksjoner i Magix Music Maker

 • Tilpassbart, brukervennlig grensesnitt og nybegynnervennlig musikkproduksjonsopplevelse
 • Nyttige og intuitive verktøy med en sangprodusent AI for å lage musikken din
 • Få tilgang til over 500+ lydbassenger, inkludert over 260 000 sampler
 • Lag dine egne beats og bruk avanserte miksere og effekter

Magix Music Maker er tilgjengelig i en gratisversjon som tilbyr flotte funksjoner for nye produsenter. Du kan også velge programvarens pluss-, premium- eller beatbox-utgaver for flere funksjoner og tilgang til et større bibliotek med ressurser.

Ableton Live

Ableton Live er en svært allsidig og nyttig DAW for både artister og produsenter.

Det er spesielt kjent for å være det beste valget for EDM- og hiphop-artister fordi det er flott for sample chopping, tweaking og loop-mangling.

Funksjoner av Ableton Live

 • Flott forhåndskartlagt maskinvareintegrasjon med Ableton Push og noen få andre Ableton-partnere for en jevn og sømløs praktisk opplevelse
 • MPE-kompatibel kontroller for å kontrollere flere parametere for forskjellige toner for bedre instrumental ytelse
 • Ekstremt lett å finjustere og justere DAW til dine behov
 • Kompeterende og linked-track-redigering som deler en MIDI-ytelse inn i individuelle behov for å prøve forskjellige kombinasjoner

Live 11 av Ableton er en flott programvare for musikkproduksjon som brukes av mange produsenter i bransjen. Du kan også prøve Ableton i 90 dager gratis før du kjøper intro-, studio- eller suiteversjonene av Live 11.

Audacity

Audacity er en gratis, åpen kildekode for musikkproduksjonsprogramvare som er mer en lydredigerer enn en fullverdig DAW.

Audacity kan være en flott programvare og enhver annen DAW du bruker fordi den har redigeringsfunksjoner som annen programvare går glipp av.

Egenskaper til Audacity

 • Avansert tilgjengelighet der du kan manipulere spor og valg fullt ut
 • Live multi-track lydopptak direkte fra en mikrofon, mikser eller andre medier.
 • Rediger spor enkelt ved å bruke funksjoner som fjerning av støy, endring av nøkkel, tilføying eller generering av lyder.

Audacity er en flott programvare for musikkredigering som er helt gratis å bruke. Det er også nybegynnervennlig på grunn av et fellesskap av produsenter som hjelper hverandre.

Apple Logic Pro

Apple Logic Pro er en av de mest dyktige DAW-ene som har omtrent alt du trenger av musikkproduksjonsprogramvare.

Denne neste generasjons DAW fra Apple er et utmerket verktøy for deg hvis du vil at alle oppgavene dine skal gjøres på én arbeidsstasjon uten å stole på flere applikasjoner.

Funksjoner i Apple Logic Pro

 • Utrolig alt-i-ett DAW for et komplett prosjekt fra start til slutt
 • Massivt bibliotek med over 7000 lyder, looper, instrumenter, effekter, etc.
 • En flott ny 3D-objektplanlegger som gir presis lydposisjonering rundt lytteren
 • Enkel MIDI-opptak, redigering og manipulering
 • Lag sømløse sammenstillinger ved å klikke og dra for å velge delene du vil ha

Merk: Apple Logic Pro er kun tilgjengelig for Mac-maskiner, og du kan kjøpe det som et engangskjøp eller ta en 90-dagers gratis prøveversjon.

PreSonus Studio One

PreSonus Studio One er en god start-DAW med mye funksjonalitet for å tilfredsstille dine behov for musikkproduksjon.

Den er mindre enn annen musikkproduksjonsprogramvare og har også relativt mindre funksjoner. Det er imidlertid ingen sløv heller.

Funksjoner i PreSonus Studio One

 • Enkel arbeidsstasjon med dra og slipp-stil av arbeidsflyt over hele linja
 • Ubegrensede lydfiler og MIDI-spor med gode redigeringsmuligheter
 • Et av de bedre freemium-alternativene i DAW-markedet
 • Tilbyr både elektroniske elementer og klassiske notasjonsfunksjoner

Selv om PreSonus Studio One har begrensede funksjoner, har den fortsatt koden for å bli brukt av profesjonelle i bransjen. Du kan begynne å jobbe med denne DAW-en med noen betalte plugins for å forbedre musikkproduksjonen din.

Reaper

Reaper er en svært avansert musikkproduksjonsprogramvare med mange tilpasningsmuligheter for arbeidsflyten din.

Den har en bratt læringskurve, men når du er ferdig, vil du oppdage at Reaper er en av de beste prisgunstige DAW-ene på markedet.

Funksjoner til Reaper

 • Svært tilpassbar DAW der du kan finpusse ting slik du liker dem og lage en unik og personlig arbeidsstasjon
 • Ekstremt PC-vennlig og krever langt mindre regnekraft enn mange andre konkurrenter.
 • Beste musikkproduksjonsprogramvare i sin budsjettkategori

Reaper er ikke det beste alternativet for alle produsenter. Spesielt hvis du er nybegynner, bør du se etter enklere DAW-er for å komme i gang. Vi foreslår at du bruker Reaper for avansert musikkproduksjon.

Steinberg Cubase Pro

Cubase er en DAW laget av Steinberg, som også laget VST-er (virtuell studioteknologi).

Så en av de beste delene med å bruke Cubase er muligheten til å bruke tredjeparts VST-er med utmerket programvarestabilitet.

  Hvordan sletter jeg utløpte Apple-abonnementer

Funksjoner i Cubase Pro

 • Tilgang til flotte VST-er og innebygde effekter i DAW
 • Mange avanserte redigeringsfunksjoner som du kan bruke til en rekke prosjekter
 • Alle standardfunksjoner som comping, ARA-støtte, utmerket lydmotor, Audio Warp, etc.
 • Noen av de beste MIDI-egenskapene på markedet

Cubase er tilgjengelig for Mac- og Windows-PCer med 3 versjoner: Elements, Artists og Pro. Alle versjonene gir en god opplevelse for beløpet du betaler.

Bitwig Studio

Bitwig Studio er en musikkproduksjonsprogramvare som kombinerer tradisjonell arrangementssekvensering med moderne ytelsesorienterte arbeidsflyter for klipplansering.

Funksjoner i Bitwig Studio

 • Flott modulasjonssystem med over 150+ modulatorer som lar deg bruke makrokontroller, notatuttrykk, LFOer og konvolutter
 • God maskinvareintegrering for MIDI-håndtering, notetiming og latenskompensasjon
 • Tilstrekkelig mengde instrumenter og effekter for å spille inn og komponere lydspor

Bitwig Studio er også tilgjengelig på Linux i tillegg til Windows og Mac, som er et relativt sjeldent syn å se. Du kan enten få en 16-spors versjon av Bitwig studio eller en komplett med en 30-dagers gratis prøveversjon.

MOTU Digital Performer 11

MOTU Digital Performer 11 er en klassisk topprangert DAW som ikke er så populær som den pleide å være.

Men populariteten den fikk var fullstendig berettiget ettersom Digital Performer 11 er en fantastisk og kraftig programvare for musikkproduksjon.

Funksjoner til MOTU Digital Performer 11

 • Et svært tilpassbart og skalerbart grensesnitt for å lage en unik arbeidsstasjon som også har noen få temaer
 • Spill, ta opp, rediger, miks og behandle MIDI, lyd og virtuelle instrumenter
 • Consolidated Window strømlinjeformer arbeidsområdet ditt slik at du får tilgang til funksjoner som sekvensredigering, miksebrett og bølgeformredigering
 • Ubegrensede spor og sekvenser med så mange opptak du vil

MOTU jobber for tiden hardt for å få Digital Performer 11 tilbake til sine glansdager ved å legge til hyppige oppdateringer og gjøre alt for å gi en flott programvare for musikkproduksjon. Du kan kjøpe det som et engangskjøp med gratis oppdateringer.

Mixcraft 9 av Acoustica

Mixcraft 9 av Acoustica er en godt vurdert DAW som er mest kjent som «god nok» i stedet for den beste musikkproduksjonsprogramvaren.

Det er også en musikerorientert programvare med mer fokus på artistens behov.

Funksjoner i Mixcraft 9

 • Ta opp ubegrenset lyd og virtuelle instrumentspor
 • Massivt bibliotek med over 7500+ løkker og prøver
 • Integrert Melodyne-motor for å konvertere alle monofoniske lydklipp til MIDI med et enkelt klikk
 • Forbedret mikser med mange innebygde effekter og loops
 • Videoredigeringsmuligheter for å få det endelige lydsporet på ett sted

Acoustica har gjort en god jobb med å lage musikkproduksjonsprogramvare som lar deg redigere videoer for en komplett opplevelse for sangskaping. Du kan komme i gang med Mixcraft 9 ved å få dens 2-ukers gratis prøveversjon eller kjøpe Mixcraft 9 Pro/Recording studio.

Waveform Pro 12 av Tracktion 7

Waveform Pro 12 tilbyr en rekke effektive, styrkende verktøy for sampling, komponering, opptak, redigering, miksing og mastering av sanger.

Den mangler noen få unødvendige funksjoner for å redusere oppblåsthet og maksimere produksjonseffektiviteten.

Funksjoner til Waveform Pro 12

 • Lag og konverter ubegrenset lyd- og MIDI-spor
 • Synkroniser lydspor og musikk med video
 • Egendefinerte oppsett for å omorganisere seksjonene etter din smak og preferanse
 • Omfattende kontroll over MIDI med fem nye MIDI-verktøy: Arpeggiator, Note repeat, Chord companion, MIDI Monitor og MIDI Filter

Waveform Pro 12 er ikke den eneste DAW-en som tilbys av Tracktion. Du kan også sjekke Tracktion 7 eller Waveform gratis, som tilbyr betydelig færre funksjoner, men er helt gratis. Men hvis du vil ha pro 12, kan du få den alene eller få den i forskjellige pakker.

Innpakning

En perfekt musikkproduksjonsprogramvare er nøkkelen til å lage kvalitetsmusikk. Hvis du ikke velger den riktige, kan det hende du har problemer med å forbedre musikkproduksjonskvaliteten over tid.

Verktøyene nevnt ovenfor er alle testet og er de beste på markedet.

Velg dine favoritter, prøv dem og velg den du liker best, for når det kommer til musikk, bare gå med strømmen!

Du kan også se på ressursene for å få gratis bakgrunnsmusikk.

x