14 VueJS UI-komponentbiblioteker og rammeverk for rask utvikling

Vue.js, eller ganske enkelt Vue, er et JavaScript-rammeverk for å bygge brukergrensesnitt. Dette rammeverket utvider standard HTML og CSS for å lage en samling verktøy for å bygge interaktive brukergrensesnitt.

Hvis du kommer fra HTML, CSS og vanilla JavaScript, er det veldig enkelt å lære Vue.js. Dette rammeverket introduserer ikke ny syntaks som JSX, men er avhengig av det du allerede vet.

Vue tilbyr en komponentbasert og deklarativ programmeringsmodell for å bygge enkle og komplekse brukergrensesnitt.

Hvorfor Vue?

Vue er blant de mest populære JavaScript-rammeverkene. Globalt, a 2023 StackOverflow-undersøkelse plasserte den blant de 10 mest populære nettrammene. Dette kan være noen av årsakene til dens popularitet;

 • Komponentbasert arkitektur: Vue følger Model-View-ViewModel (MVVM) Architecture, der forretningslogikk er atskilt fra brukergrensesnittet. Den komponentbaserte arkitekturen gjør det enkelt å lage gjenbrukbare kodebiter som kan oppdateres individuelt.
 • Lett: Vue er designet for å være lett, der den minifiserte baseappen er på 16 kb.
 • Stort økosystem og fellesskap: Vue ble først utgitt i 2014 og har vokst siden den gang. Det har tiltrukket seg et stort samfunn som har bidratt til veksten ved å utvikle ulike verktøy og biblioteker.

Vue biblioteker

Vue har en samling av biblioteker og rammeverk som du kan bruke for å forenkle din webutviklingsreise. Vue-biblioteker og rammeverk er en samling av forhåndsskrevne kodebiter som du kan bruke i oppgaver som å lage brukergrensesnitt, tilstandsadministrasjon, styling og skjemaadministrasjon, blant andre oppgaver.

Vue UI-biblioteker er designet for å hjelpe utviklere med å bygge brukergrensesnitt raskt og effektivt. Du kan utnytte Vue UI-biblioteker for rask utvikling på følgende måter;

 • Velg riktig rammeverk/bibliotek: Det finnes mange rammeverk/biblioteker, og å velge det beste kan være et problem. Undersøk og les dokumentasjon for å hjelpe deg med å ta beslutninger.
 • Bruk forhåndsbygde komponenter: Du kan spare mye tid ved å bruke boilerplate-koden fra disse bibliotekene.
 • Tilpasning og tema: Hvert merke har sin stemme. Det ideelle Vue-biblioteket/-rammeverket bør tillate deg å tilpasse temaet for å passe merkevaren din.
 • Fellesskapsstøtte: Velg alltid biblioteker som har et aktivt fellesskap. De fleste fellesskapsmedlemmer er alltid villige til å hjelpe når du står fast.

Dette er de beste VueJS UI-bibliotekene og rammeverket du kan prøve i dag;

Vuetify

Vuetify er et Vue.js-rammeverk for å bygge raske og funksjonsrike webapplikasjoner. Dette rammeverket er designet for å gi utviklere alle verktøyene som trengs for å bygge engasjerende brukeropplevelser.

Nøkkelegenskaper:

 • Fleksible komponenter: Alle komponentene i dette rammeverket er utformet basert på Googles Materialdesign spesifikasjon. Disse komponentene støtter hundrevis av tilpasninger som passer til forskjellige design og stiler.
 • Dynamiske temaer: Vuetify har to temaer du enkelt kan endre for å passe dine behov. Du kan endre fontene og fargene for å passe sammen med merkevaren din.
 • Globale standarder: Du kan angi standard prop-verdier per komponent eller globalt når du setter opp en Vuetify-app. Å definere globale klasser og stiler gjør det enkelt å gjenbruke kode og redusere mengden duplikatkode i applikasjonen din.
  Hvordan fungerer et X.509-sertifikat?

BootstrapVue

BootstrapVue er et rammeverk som lar deg bygge mobil-først responsive nettapper ved å bruke Vue.js og Boostrap. Dette rammeverket har en samling av 85+ komponenter, 1200+ ikoner og 54+ plugins for å lage nettapper til en lek.

Nøkkelegenskaper:

 • Modulær: Komponenter i BootstrapVue er brutt ned i små og gjenbrukbare kodebiter. Dermed importerer du kun det du trenger i applikasjonen din.
 • Responsivt: Dette rammeverket bruker Bootstrap, det mest populære CSS-rammeverket kjent for sin responsive design. Du kan bruke apper laget med BootstrapVue på forskjellige skjermstørrelser.
 • Konfigurerbar: Dette rammeverket lar deg lage temaer ved hjelp av SCSS-variabler, deklarere disse variablene globalt og gjenbruke dem på tvers av applikasjonen.

Quasar

Quasar er et VueJS-rammeverk på tvers av plattformer. Komponentene i dette rammeverket følger materialdesignprinsipper. Quasar App Extensions lar deg legge til enkle eller komplekse oppsett til applikasjonen din. Du kan også bruke Unified Module Definition og sette inn JS-, HTML- og CSS-tagger i applikasjonen din.

Nøkkelegenskaper:

 • Alt-i-ett-plattform: Du kan bruke den samme kildekoden for mobil-, nett-, skrivebords- og progressive nettapper.
 • En rekke responsive webkomponenter: Det er en komponent for hver funksjon du vil bygge for Quasar-applikasjonen din.
 • Automatisert testing og revisjon: Integrer enhets- og ende-til-ende-testing for å automatisk teste applikasjonen din mens du bygger den.

Vuesax

Vuesax er et rammeverk av brukergrensesnittkomponenter (UI) laget med Vue.js. Rammeverket er designet for å strømlinjeforme utviklernes opplevelse ved å gi komponenter med et forfriskende design og uavhengige tilpasninger.

Nøkkelegenskaper:

 • Enkel å bruke: Du trenger ikke ha ekspertkunnskap i JavaScript eller Vue for å begynne å bruke Vuesax. Dette rammeverket er godt dokumentert, og det er alt du trenger for å komme i gang.
 • Modulær: Du kan bruke Vuesax-komponenter på forespørsel siden koden er delt opp i små gjenbrukbare biter.
 • Unike komponenter: Vuesax følger ingen designmønstre, noe som betyr at den gir unike design du sannsynligvis ikke vil se i andre rammer.

Ant Design Vue

Ant Design Vue er en samling av UI-komponenter laget med Vue og Anti Design. Disse komponentene er designet for å hjelpe utviklere med å bygge interaktive brukergrensesnitt. Installer Ant Design Vue ved å bruke npm eller Yarn og begynn å bygge Vue-applikasjonen din.

Nøkkelegenskaper:

 • Støtte for flere miljøer: Applikasjoner bygget ved hjelp av rammeverket kan kjøres på moderne nettlesere. Anti Design Vue kjører også videre Elektron og støtter gjengivelse på serversiden.
 • Tilpassbare temaer: Du kan tilpasse standardtemaet på Ant Design Vue for å passe sammen med merkevaren eller forretningskravene dine. Du kan endre ting som primærfargen, kantradius og kantfarge.
  Hvordan konvertere streng til Datetime i Python

Element

Element er et Vue-basert komponentbibliotek for prosjektledere, utviklere og designere. Dette biblioteket er designet basert på virkelighetslogikk og samsvarer med vanlige brukeres vaner. Element er også tilgjengelig for Angular og React.

Nøkkelegenskaper:

 • Enkel å bruke: Du kan bruke en pakkebehandling som npm eller garn for å installere Element. Du kan deretter gå videre og velge komponenter du ønsker og legge dem til i søknaden din.
 • Tilpassbart tema: Standardtemaet på dette biblioteket kan tilpasses for å passe dine behov. Du kan også importere ditt egendefinerte tema.
 • Navigasjon: Du kan forenkle brukerinteraksjoner ved å legge til «sidebarnavigering» eller «toppnavigering».

Buefy

Buefy er en samling lette brukergrensesnittkomponenter for Vue basert på Bulma. Dette komponentbiblioteket er designet for å fungere som et JavaScript-lag for Bulma-grensesnittet. Du kan installere Buefy ved å bruke pakkebehandlere eller legge det direkte til prosjektet ditt ved å bruke CDN-koblinger.

Nøkkelegenskaper:

 • Lett: Buefy er laget på toppen av Vue og Bulma. Dette komponentbiblioteket har ingen andre avhengigheter.
 • Moderne: Buefy er laget ved hjelp av moderne UI-rammeverk, Vue.js og Bulma. Komponentene fra dette biblioteket er derfor ferske og observerer moderne designmønstre.
 • Responsiv: Du kan bruke apper laget med Buefy på personlige datamaskiner og enheter.
 • Tilpassbar: Dette biblioteket har en rekke komponenter som du kan tilpasse for å passe dine behov.

Chakra UI

Chakra UI er et modulært komponentbibliotek som tilbyr byggesteinene for å bygge Vue-applikasjoner raskt. Du kan installere dette biblioteket ved å bruke npm, og dets eneste peer-avhengighet er @emotion/css.

Nøkkelegenskaper:

 • Komponerbar: Du kan utnytte komponenter fra dette biblioteket for å bygge nye ting og integrere dem med andre rammeverk/biblioteker for å lage enkle eller komplekse brukergrensesnitt.
 • Temavennlig: Du kan referere til verdier fra temaet ditt på en hvilken som helst komponent eller hele applikasjonen.
 • Tilgjengelig: Dette komponentbiblioteket er bygget for å følge WAI-ARIA-standardene.

PrimeVue

PrimeVue er en samling av UI-komponenter for å bygge Vue-applikasjoner. Hvis du bruker dette biblioteket i «Ustilt»-modus, kan du bruke CSS-rammeverk som Tailwind, Bootstrap eller PrimeFlex. PrimeVue har over 90 komponenter for å dekke ulike behov. Disse komponentene er gruppert i forskjellige kategorier for å lette utviklingen.

Nøkkelegenskaper:

 • Tilpassbare temaer: Du kan bruke hvilket som helst av dine favoritt CSS-rammeverk som Bootstrap, Tailwind, Material UI og mer som basistema.
 • Temadesigner: PrimeVue gir alle verktøyene du trenger for å designe et tema fra bunnen av.
 • Maler: Dette biblioteket har mange profesjonelt utformede maler som du kan tilpasse for å passe dine behov.

Semantisk UI Vue

Semantisk UI Vue integrerer Vue.js med Semantic UI. Du kan leke med koden på CodeSandbox før du importerer den til appen din. Installer Semantic UI Vue ved å bruke npm, importer den til main.js- eller index.js-filen din, og begynn å importere komponentene.

Nøkkelegenskaper:

 • Tilpasning og tema: Dette biblioteket har semantiske komponenter som du enkelt kan tilpasse for å passe merkevaren din og stemmen din.
 • Omfattende dokumentasjon: Selv om Semantic UI Vue fortsatt er under «tung utvikling», er det omfattende dokumentert.
 • Responsiv design: Komponentene fra dette biblioteket fungerer perfekt på forskjellige skjermstørrelser.
  Omnisend vs. Mailchimp – Battle of Email Marketing Heavyweights

Keen UI

Keen UI er et lett Vue UI-bibliotek inspirert av Googles Material Design. Dette biblioteket er fokusert på å tilby interaktive komponenter som krever JavaScript. Du kan bruke Keen UI med de fleste CSS-rammeverk.

Nøkkelegenskaper:

 • Enkel å bruke: Installer Keen UI ved hjelp av npm og importer komponentene umiddelbart.
 • Støtter tilpasning: Du kan tilpasse en Keen UI-apps forskjellige aspekter, inkludert komponentstørrelser, temafarger og standard rekvisitter.
 • Nettleserstøtte: Keen UI støtter alle større nettlesere som støttes av Vue 3.

Kjernegrensesnitt

Kjernegrensesnitt er en samling av Vue.js UI-komponenter og Vue.js Admin Maler som du kan bruke til å bygge interaktive applikasjoner. Dette biblioteket tilbyr alle verktøyene du trenger for å lage funksjonelle og moderne Vue-applikasjoner.

Nøkkelegenskaper:

 • Enkel å bruke: Alle UI-komponentene og widgetene på Core UI er skrevet for å være lesbare. Du kan gå gjennom koden til komponentene dine og tilpasse den til dine behov.
 • Kompatibilitet og respons på tvers av nettlesere: Du kan bruke Core UI-apper på de fleste moderne nettlesere. Disse appene reagerer også på forskjellige skjermstørrelser og operativsystemer.
 • Ingen designkunnskaper kreves: Du trenger ikke å være en talentfull designer for å lage vakre og responsive apper. Core UI har profesjonelt utformede maler du kan tilpasse for å passe dine behov.

Vue materiale

Vue materiale er et rammeverk som integrerer Vue.js og Material Design-spesifikasjoner. Plattformen tilbyr komponenter på forespørsel, en brukervennlig API og dynamiske temaer for å forenkle apputvikling.

Nøkkelegenskaper:

 • Variasjon av komponenter: Vue UI har nesten alle komponentene du trenger for å bygge en moderne nettapplikasjon. Tenk på kort, avatarer, datovelgere, varsler, knapper og skjemaer.
 • Temaer: Vue Material har 4 forhåndsbygde temaer for å sette opp applikasjonen din. Du kan tilpasse forskjellige aspekter av disse temaene for å passe dine behov.
 • Egendefinerte temaer: Du kan lage et tilpasset tema for prosjektet ditt så lenge du har aktivert SCSS/SASS-støtte i prosjektet.

VueTailwind

VueTailwind er en samling av Vue-komponenter optimalisert for Tailwind CSS. Komponenter fra Vue Taiwind er bygget ved hjelp av tilpassede klasser og ubegrensede varianter som gjør det enkelt å tilpasse applikasjonen din.

Nøkkelegenskaper:

 • Modulær: VueTailwind er strukturert på en måte som gjør at du kun kan importere delene du trenger i applikasjonen din.
 • Ulike komponenter: VueTailwind har forskjellige komponenter gruppert i forskjellige kategorier. Du kan tilpasse komponentene, visualisere endringene og importere dem til applikasjonen din.
 • Temabygger: Du kan bygge et tema for applikasjonen din, tilpasse den og visualisere hvordan den vil vises i den endelige appen.

Innpakning

Du har nå en samling av biblioteker og rammeverk som du kan bruke til å fremskynde utviklingsprosessen for UI for Vue-apper. Noen rammeverk gir bare bein, mens andre gir alt du trenger for å bygge en funksjonell applikasjon.

Deretter kan du også utforske de beste VueJS-kursene og bøkene.