Hvordan slette Bard Chat og aktivitet?

Helt siden Bards lansering har Google lansert nye oppdateringer for Bard.

Og det er helt forståelig hvorfor denne konversasjons-AI-modellen🤖 blir presset til sitt potensiale fordi på den annen side ChatGPT har tatt over internett.

Hvis du har brukt Bard en stund for å oppleve oppgraderingene, har du sannsynligvis skrevet inn mange spørsmål nå, noe som betyr at dataene dine blir brukt av Google til å forbedre produktene og tjenestene.

Selv om dette ikke er en dårlig ting, hvis du ikke ønsker å dele dataene dine med Google, kan du enkelt slette dem fra serverne.

I dette innlegget vil vi gå over trinnene for å slette Bard-chatten og aktiviteten din innen noen få sekunder. Det er flere måter å gjøre det på, så la oss lære dem alle!

Slett chatter individuelt

Den første og enkleste måten å slette din Bard chat er fra sidefeltet, der alle de siste chattene dine er lagret. Hvis du ikke ser det, må du klikke på menyknappen øverst til venstre.

Når du klikker på den 👆, vil du se at alle chattene dine vises.

  En rask guide om e-læringsforfatting for kursutvikling [+5 Tools]

For å slette en bestemt chat, hold markøren over chatten og klikk på de 3 prikkene. Dette bør gi deg muligheten til å slette den.

På samme måte kan du slette alle andre chatter også.

Les også: Ingen ideer, men vil du starte en bedrift? AI er her for å hjelpe!

Ikke tillat aktivitetslagring

Hvis du ikke liker det faktum at Googles Bard lagrer dataene dine, som chatter og aktivitet, for å forbedre tjenesten deres, kan du velge bort det. Bare gå over til din Bard aktivitetsside og klikk på Bard Activity-delen.

Deretter slår du av Bard Activity-knappen.

Fra nå av vil ikke Bard lagre noe av aktiviteten din.

Slå på alternativet for automatisk sletting

Det er et alternativ på Bard-aktivitetssiden som lar deg automatisk slette aktivitetene dine innen en bestemt tidsramme.

Når du klikker på den, får du muligheten til å automatisk slette aktiviteten din hver 3., 18. eller 36. måned.

Selv om dette ikke vil slette Bard-aktiviteten din umiddelbart, er den fortsatt nyttig hvis du foretrekker å tørke den etter en bestemt tid.

Slett all aktivitet på en gang

Du vil gjerne vite at det er et alternativ (igjen inne på Bard-aktivitetssiden) for å slette alle aktivitetene dine samtidig, og det er perfekt for folk som ikke liker å gjøre dem én etter én.

Start med å klikke på Slett-rullegardinmenyen.

Velg området for når du vil slette aktiviteten. Du kan velge å slette data fra siste time, 24 timer, hele tiden eller et tilpasset område.

  Hvordan Microservices-arkitektur fungerer

Når du har valgt ønsket alternativ, blir du bedt om å bekrefte valget. Gå videre og gjør det for å være ferdig med det!

Slett spesifikke chatter

Hvis du har en bestemt chat i tankene som du vil slette, kan du også gjøre det fra Bard Activity-siden. Når du blar ned til bunnen, vil du se en liste over alle dine tidligere chatter.

Klikk på X-ikonet ved siden av chatten du ønsker å slette.

Du blir bedt om å bekrefte avgjørelsen din, så fortsett og klikk på Slett. Dette ligner på den første metoden, så du kan bruke en av de to hvis du liker å gjøre ting én etter én.

Grunner til å slette Bard Chat og aktivitet

Beslutningen om å slette Bards chat og aktivitet kan skyldes ulike årsaker, avhengig av personen som gjør det. Noen vanlige gjelder imidlertid for nesten alle. Her er noen av dem:

#1. Du vil ikke at Google skal samle inn dataene dine

Selv om Googles motiv bak innsamlingen av Bard-aktiviteten og dataene dine tydeligvis er å forbedre produktene og tjenestene deres, forstår jeg at ikke alle er komfortable med det faktum at de blir holdt oversikt over.

Dessuten ville det ikke vært noe problem hvis det bare var chattene. Men den lagrer også dine personlige detaljer, som din IP-adresse, hjemmeadresse osv. Det er her du kanskje vil trekke grensen.

  Multi-Factor Authentication (MFA) forklart på 5 minutter eller mindre

#2. Du vil fjerne det rotete grensesnittet

Hvis du er som meg, elsker du å ha alt rent – ​​enten det er i det virkelige liv eller i den digitale verden. Ettersom du fortsetter å bruke Bard en stund, er det naturlig at grensesnittet ditt ser litt rotete ut med alle dine tidligere chatter på sidefeltet.

For å takle det, er det best å fortsette å slette chattene dine av og til med mindre det er noe viktig.

#3. Du ønsker å eliminere forvirring

Det er en mulighet for at du kan bli forvirret mellom Bard-chattene dine hvis du har søkt etter identiske meldinger.

Noen ganger ønsker vi å legge inn lignende meldinger med små justeringer i håp om å få bedre resultater, og det kan føre til forvirring når du prøver å flytte chattene dine og trekke ut detaljer fra dem. Det kan være et tilfelle av å prøve å finne ut hvilken chat som var best.

Avsluttende tanker

Google Bard blir stadig mer populært for hver uke som går, og selv om det er utfordrende, kan vi se at det konkurrerer mot ChatGPT i løpet av de kommende månedene.

Med hver nye oppdatering får du forbedret ytelse og bedre resultater totalt sett. Men som en tommelfingerregel må du være oppmerksom på alt du gjør på nettet. I dette tilfellet kan du være på den tryggere siden ved regelmessig å slette chattene og aktivitetene dine – noe som vil hjelpe deg å unngå overdeling av dataene dine på nettet.

Trinnene ovenfor er de beste måtene å raskt slette Bard-chatten og aktiviteten når du måtte ønske det. Heldigvis har Google ikke gjort det for vanskelig å holde grensesnittet rent.

Deretter kan du lære hvordan ChatGPT og Bard kan styrke foreldre i å undervise barna sine.