15 kreative måter å bruke ChatGPT av OpenAI

Utallige mennesker varsler ChatGPT som en produktivitetsvekst, flott for å hjelpe deg med å finne en jobb, produsere innhold, lage en CV og alt annet du kan tenke deg. Men hva med de morsomme, uvanlige og oppfinnsomme måtene å bruke ChatGPT på?

Slik kan du bli kreativ med ChatGPT.

1. En bedre versjon av Google

Å laste ned ChatGPT-appen er som å ha en kompakt versjon av internett rett i lommen. Det beste er at du ikke lenger trenger å gå gjennom annonser og lange kronglete artikler for å svare på et enkelt spørsmål som «Vil stålpannen min fungere på en induksjonskomfyr?».

Gratisversjonen av ChatGPT er ikke koblet til internett, men er avhengig av informasjonen den har lært gjennom opplæring. Å abonnere på ChatGPT Plus, derimot, lar deg koble ChatGPT til nettet og hente aktuell informasjon.

Akkurat som internett, kan det likevel gå galt. Det er noen store problemer med ChatGPT som må fikses, så vær forsiktig så du ikke tror på alt den sier og unngå å bruke det for høyrisikoutfall!

2. Kickstart en helt ny hobby

Hvordan lærer jeg å spille piano? Hvilke malingsmaterialer trenger du for akvarellmaling? Hvordan baker jeg en potetgrateng? Lær noe nytt ved å stille disse spørsmålene til ChatGPT. Det er mye raskere enn å tråle gjennom blogginnlegg på internett for å finne et enkelt svar på det du leter etter.

Hvis du er ny på denne teknologien, les guiden vår om hvordan du bruker ChatGPT av OpenAI.

3. Lær hvordan noe fungerer

Et område der ChatGPT utmerker seg er å hjelpe oss å forstå vanskelige ideer. Du kan be den forklare hovedtemaene i en kjent roman eller finne sammenhengen mellom to ideer. Og hvis det er noen deler av svaret du ikke får, be ChatGPT om å avklare poenget.

Hvis du vil prøve noe litt annerledes, be ChatGPT om å forklare en idé ved å bruke en morsom analogi eller få den til å skrive svaret i stil med en raplåt.

  Raspberry Pi 5 kunngjort for lansering i oktober

4. Skisser et nettsted og ChatGPT vil bygge det

Ord er ikke det eneste språket ChatGPT kan snakke; den kan også forstå bilder og skrive kode. Sett disse to tingene sammen, og det kan bygge deg et nettsted basert på litt mer enn en skisse. De multimodale funksjonene som lar deg dele et bilde med ChatGPT er tilgjengelig på ChatGPT Plus.

Hvis du lurer på hvor langt du kan gå, her er hvordan vi brukte ChatGPT til å bygge en nettapp.

5. Skriv en bok

De fleste seriøse forfattere vil le av ideen om at hvem som helst kan bruke ChatGPT for å hjelpe til med å skrive noe som en bok – og det med rette. Vi ønsker egentlig ikke å lese bøker skrevet av en AI-bot fordi det ville gå glipp av hele poenget med å se verden gjennom en annen persons syn.

Men ChatGPT kan brukes til å hjelpe skriveprosessen på mange måter:

  • Som synonymordbok/ordbok
  • Sjekker grammatikken din
  • Endre tonen
  • Parafrasering
  • Disposisjoner, overskrifter, navnegenerering
  • Å snakke gjennom ideer

Det krever bare litt fantasi å tenke på hvordan ChatGPT kan presse deg til å fullføre historien du har jobbet med i evigheter. Disse tingene finnes allerede i separate verktøy – som apper, plugins eller nettsteder – men ChatGPT kombinerer alle disse tingene på ett sted.

Dette er bare starten. En ting vi prøvde, for eksempel, var å mate et boksammendrag til ChatGPT og be den om å sette de viktigste plottpunktene i en tabell ved siden av beskrivelsene deres. Du kan gjøre dette for din egen skriving som en måte å organisere ideene dine på. Noe som lett kunne tatt en time ble fullført på bare sekunder.

6. Skriv en melding

Det kan være vanskelig å sende e-post til en utleier eller be en sjef om fri fra jobben, men med ChatGPT på din side vil du alltid vite hvordan du skal ordne ordene dine profesjonelt. ChatGPT kan gjennomgå e-posten din og komme med forslag til forbedringer eller skrive om noe i en annen tone, f.eks. profesjonell, uformell, vennlig, direkte.

Vi dekker flere vanskelige situasjoner i guiden vår for å bruke ChatGPT til å skrive vanskelige jobbe-e-poster.

7. Et trygt rom å lufte ut

Når livet får deg ned, kan det være nyttig å snakke med noen. Selv om det ikke alltid er mulig å dele tankene dine med venner eller familie, kan du gå til ChatGPT.

  Hva er ZoomEye og hvordan er det nyttig for cybersikkerheten din?

Behandle det som å skrive i en journal. Bruk den til å skrive ned følelsene dine eller kanskje mer konstruktivt til å utforske et problem som forårsaker stress. Noen ganger er alt vi trenger å føle at noen lytter.

Som alltid, sørg for å holde ting anonyme. Den viktigste regelen for å beskytte deg selv i AI-tiden er å ikke dele sensitiv informasjon med en chatbot.

8. Stilforslag

Med alt ChatGPT har absorbert om motehistorien, kan det være et overraskende bra sted å lete etter stilråd. Hva fungerer med loafers? Hvordan kan jeg kle opp et par jeans? Hvilke klassiske plagg bør enhver kvinne ha i skapet? Du kan utvide spørsmålet ditt til farger, teksturer, stoffer, tilbehør og mer.

9. Matlaging med ChefGPT

Som vi har oppdaget, tar folk ChatGPT med inn på kjøkkenet også. Du kan finne veiledninger for hvordan du forbereder måltider med ChatGPT og eksempler på folk som tar bilder av maten i kjøleskapet og får oppskriftsforslag fra ChatGPT i retur.

Hvis du er på gratisversjonen av ChatGPT, vil du ikke ha bildefunksjonen, så du må manuelt legge inn ingrediensene du har for hånden. Bortsett fra, er det mange andre ting du også kan prøve, som å be om måltidsideer basert på kostnader, kalorier, sesongbaserte råvarer eller serveringsstørrelse.

10. Barnas historieforteller

ChatGPT kan passere som en ganske grei historieforteller, en som barna dine kan ha mye moro av! Du kan bruke den til å kaste virkelige mennesker som karakterer i barnas historie eller generere en historie som involverer barnas favorittleketøy. De vil få et kick av å høre en godnatthistorie som virker unik for livene deres.

11. Skriv poesi

Ved siden av å lage historier, kan ChatGPT også lage et dikt. Det er et flott tillegg til et bursdagskort hvis du lurer på hvem som skriver poesi i disse dager! Du kan be den om å skrive i stilen til en kjent forfatter eller et gitt format som en limerick. Bare gi det et emne, så forsvinner det.

12. Brainstorm ideer

ChatGPT er en stor kilde til inspirasjon hvis du noen gang sitter fast på ideer. Fra gaveideer til planlegging av en fest til å sette sammen en feriereise, ChatGPT kan legge den ut i løpet av sekunder. Det burde være nok til å få deg i gang med idédugnaden og kanskje tilby deg ideer du ikke ville ha tenkt på.

  Overlev Killer Roblox-kodene: Løs inn nå

13. Få skreddersydde filmforslag

Skriv inn en sjanger, et tiår, favorittskuespilleren din eller en hvilken som helst annen spesifikk detalj, og ChatGPT kan sende inn et filmforslag som passer for pengene. Ikke mer doom-scrolling på Netflix eller sikting gjennom anmeldelser på Rotten Tomato.

Vi prøvde også å fortelle ChatGPT noe vi likte å se nylig og spurte om det kunne anbefale hva annet vi burde prøve ut.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan den havnet på disse anbefalingene, her er hva ChatGPT hadde å si.

I dette tilfellet utledet jeg anbefalinger basert på informasjonen om at «Still Game» er en skotsk sitcom og kom med forslag til andre programmer med lignende temaer, humorstiler eller involverer noen av de samme skuespillerne. Jeg hadde som mål å tilby en rekke alternativer for å imøtekomme ulike preferanser innen komediesjangeren. Husk at personlige preferanser kan variere, så det er alltid en god idé å sjekke ut trailere eller anmeldelser for å se om et program stemmer overens med din smak før du ser.

14. Beseire Writer’s Block

Det er flere måter ChatGPT kan hjelpe deg med å komme forbi forfatterens blokkering, fra å foreslå artikkeltitler til idédugnadsemner. Prøv for eksempel å skrive inn det du har skrevet så langt og be ChatGPT om å liste noen få alternative overskrifter.

Gitt et emne, kan det også utdype noen forskjellige vinkler som kan være verdt å skrive om. Det kan være nok til å få kreativiteten til å flyte og presse deg forbi forfatterblokken din.

Du kan bli overrasket over å høre at lærere også får mest mulig ut av ChatGPT i klasserommet.

En måte du kan bruke det på er for eksempel å lage et flervalgsspørreskjema om et emne. Vi foreslår at du gir ChatGPT den relevante informasjonen, som et avsnitt fra en lærebok eller et nettsted, og ber den bruke den som kilde. Som du kan forestille deg, strekker denne metoden seg til alle typer oppdrag.

Kjedsommelige oppgaver er akkurat der ChatGPT kan brukes slik at du kan fokusere på viktigere oppgaver. Det er disse fordelene med AI-teknologi som oppmuntrer flere til å starte en karriere innen AI.

Bli kreativ med ChatGPT

Som all ny teknologi vil det ta litt tid å finne ut den beste bruken. Men som du kan se, finner folk allerede opp nye måter å få mest mulig ut av ChatGPT. Husk at du ikke ønsker å bruke det for noen høyrisikoutfall, men bortsett fra det er det mange morsomme og kreative måter å bruke ChatGPT på.