Er dette en motorsykkel eller en elsykkel?

Viktige takeaways

 • Yadea Trooper 01 er mer som en minimotorsykkel enn en elsykkel, med sin store frontlykt og sete i benkstil.
 • Den er best egnet for kortere ryttere og er mest avhengig av gassen, siden tråkkopplevelsen er begrenset og ikke praktisk.
 • Til tross for at den er vanskelig å tråkke på og har en høyere prislapp, tilbyr Trooper 01 et unikt motorsykkellignende utseende og en jevn motorytelse som gjør det hyggelig å sykle med kun gassen.

Med en stor frontlykt og et sete i benkstil, ser Yadea Trooper 01 mindre ut som en elsykkel og mer som en mini Triumph Street Twin motorsykkel. Dette er en av de syklene som garantert vil snu hodet, og det kan få folk til å ta et dobbeltblikk når de tenker: «Hvorfor kjører denne motorsykkelen i sykkelfeltet?»

Med sin 750W motor tilbyr Yadea Trooper 01 utmerket kraft og jevn levering, noe som gjør at selv disse bratteste bakkene føles uanstrengte. Til tross for det mer sofistikerte utseendet, er dette en enkel sykkel med sin del av begrensninger. Det er til syvende og sist morsomt å sykle – forutsatt at du er en kortere rytter eller ikke har noe imot å slippe å tråkke.

Yadea Trooper 01

Yadea Trooper 01 er en morsom sykkel hvis du behandler den som en motorsykkel, i stedet for en sykkel. Den er best egnet for kortere ryttere, og selv da er den bare verdt å vurdere hvis du ikke har noe imot å stole mest på gassen. Pedalopplevelsen er svært begrenset og er for det meste ment å bidra til å ta noe av arbeidsbelastningen fra motoren i stedet for å gi noen meningsfull brukerinnspill.

Merke Yadea

Batteri 48V 20Ah

Vekt 73lb

Maksimal hastighet 20 mph

Hydraulisk bremsestil

Fjæring full

Motor (W) 750W baknav

Rekkevidde Realistisk, ca 20-25 miles

Elektronisk Power Assist 3 nivåer

Lader 3A hurtiglader

Tilkobling Ingen

Rytterhøyde 160–180 cm (5’1″ til 5’8″)

Dekk CST 20 x 4,0″

Giring Ingen

Gåmodus Ja

Straddle ramme

Fordeler

 • Styling – Ser ut som en minimotorsykkel
 • Veldig behagelig sete og kjøring
 • Full suspensjon
 • Jevn kraft
 • Innebygd undersjøisk oppbevaring
 • God størrelse for mindre ryttere
 • Overraskende kompakt
 • Kommer stort sett ferdigmontert

Ulemper

 • Veldig vanskelig og upraktisk å tråkke
 • På 5’10» føles denne sykkelen veldig trang hvis jeg tråkker
 • Ingen sikkerhetsfunksjoner
 • Snarere grunnleggende infovisning
 • Ingen tilleggsfunksjoner som rettferdiggjør den høyere prislappen

Mye av markedsføringen med denne sykkelen tyder på at den er designet for terrengkjøring. Selv om dens fulle fjæring og 4-tommers fete dekk absolutt gjør den i stand til å håndtere humpete veier og noen grusstier, ville ikke dette være mitt førstevalg for stikjøring.

Paul Antill / MakeUseOf

I stedet synes jeg Trooper skiller seg ut for sin komfort og bekvemmelighet for gatekjøring. Setet er superplysj og den innebygde oppbevaringen under setet er flott for å holde små ting som vannflasker og poser. Til tross for sin dristigere stil, er denne sykkelen villedende liten. På den ene siden gjør den den overraskende kompakt, enkel å ta av og på, og lett å flytte rundt og løfte på egen hånd, noe som ikke kan sies om mange andre 750W elsykler. På baksiden, på 5’10», føler jeg meg som en absolutt gigant som kjører på denne greia.

Trooper 01 gir en utmerket tur og mye slag, men når jeg først prøver å tråkke, er det en annen historie.

  Start databehandling med Kafka og Spark

Montering stort sett ikke nødvendig

Paul Antill / MakeUseOf

Bortsett fra stylingen, er en av de beste tingene med denne sykkelen hvor enkelt oppsettet er. Trooperen kommer i en betydelig større boks enn de fleste andre e-sykler som jeg har anmeldt, noe som først fikk meg til å tro at denne sykkelen kom til å bli helt enorm. Da jeg åpnet opp, innså jeg imidlertid at denne sykkelen hovedsakelig kom forhåndsmontert, noe som sannsynligvis sparte meg for minst 30 minutter eller så.

Etter at du har tatt den ut av esken, er alt du trenger å gjøre å feste det fremre styret, installere pedalene (selv om du ikke kommer til å bruke dem mye, om i det hele tatt), koble til batteriet, koble til noen få ledninger til den. frontlys og kontroller, pump opp dekkene, og la den stå på laderen i ca. to timer for å komme til 100%. Med en betydelig større boks enn de fleste andre merker kan jeg bare tenke meg at dette legger ganske mye på Yadeas fraktkostnader; men det er vanskelig å si nei til mindre arbeid.

Inne i esken finner du også manualen, men gitt hvor enkel installasjonsprosessen er, trenger du sannsynligvis ikke engang å referere til den med mindre du sjekker vedlikehold og feilsøking en gang i fremtiden. Det er også nøkler for å låse opp og ta ut sykkelens batteri, men det er verdt å merke seg at det ikke er nødvendig å slå på sykkelen, så hvis sikkerheten er et problem, husk det. Det er ikke noe sporings- eller alarmsystem.

Design og funksjoner

Paul Antill / MakeUseOf

Sjansene er store, hvis du vurderer denne sykkelen i det hele tatt, er det på grunn av den dristige stilen. Ved første øyekast kan dette lett forveksles med en motorsykkel, om enn en liten en. Det er ikke før du legger merke til pedalene og kjedet at du skjønner at dette skal være en sykkel, til tross for at den nesten ikke kjører som en. Men bortsett fra det ganske unike utseendet, kan Trooper 01 få deg til å føle deg underveldet.

Den har en innebygd kurv under rammen, som er bred og dyp nok til å passe noen få kompakte gjenstander eller en mindre veske.

Paul Antill / MakeUseOf

For mine mindre pendler var det fint å kunne passe vannflasken og en veske med iPaden min og litt tilbehør uten å måtte bære dem på ryggen. Når det er sagt, med mindre varene er brede nok til å sitte tett i kurven, blir det nok mye skramling der. Det er ingen måte å legge til et bakre lastestativ eller en frontkurv. Ikke at du vil med denne sykkelen, men det er verdt å nevne.

Paul Antill / MakeUseOf

Kontrollene dine er enkle, med en tommelgasspak på høyre side og et ganske enkelt, lite monokromt skjermgrensesnitt over det som lar deg endre strømmodus. Hvis Yadea ønsket å lene seg inn i motorsykkelarven sin, burde de ha gått for en vri gass.

Paul Antill / MakeUseOf

Med dyrere sykler er dette vanligvis et område hvor vi finner større farge-LCD-er for å holde oversikt over sykkelens statistikk. Gitt prisen på $2000+, føler jeg at Yadea kunne ha hatt råd til et mer premiumalternativ. I tillegg er det ingen smarte funksjoner som smarttelefonintegrasjon, eller noe jeg alltid ser etter i sykler nå: blinklys.

  Svar raskt på Skype-meldinger fra en popup [Jailbreak]

Paul Antill / MakeUseOf

Til venstre er det en knapp for å slå på frontlyset, og under den en knapp for hornet, som, selv om det er lite etter min mening, finner jeg plassert på et flott sted å nå lett med venstre tommel uten å måtte slippe taket fra styret. Med en gang vil du også legge merke til at denne sykkelen mangler gir. Etter å ha testet noen andre e-sykler som også manglet dette, visste jeg at dette ville ha sine ulemper, selv om jeg ikke var forberedt på dets sanne omfang.

Overraskende glatt

Paul Antill / MakeUseOf

Trooper 01 er utstyrt med en 48V 750W baknavmotor som leverer 80Nm høy og tre nivåer av pedalassistanse: Eco, Mid og High. Strømforsyningen er jevn og forutsigbar.

Den mangler den vanlige bråheten du finner når motoren til en sykkel enten er på eller av når du begynner å tråkke eller koble inn gassen. Ja, det er en forsinkelse i motorassistansen før kraftassistansen starter, og den er absolutt ikke like responsiv som en mellomdrevsmotor, men den får jobben gjort uten betydelige hikke. Selv i høyeffektsmodus resulterer det å slå på gassen i en grasiøs akselerasjon i stedet for et nakkestøt. Hvis du leter etter en spenning som vil feste deg til setet ditt, kan det hende du er uheldig, men den har kraften til å takle bratte bakker og enda mindre stigninger med letthet, som er det jeg ser etter på min pendlersykkel .

Paul Antill / MakeUseOf

Men som jeg har fortsatt å antyde, er den mørke skyen som henger over Trooper 01s ytelse dens fravær av gir. Kombinert med sin egenvekt på nesten 80 lb, kan tråkking være en skikkelig kamp her. Hvis du vil prøve å starte denne sykkelen fra et dødt stopp ved å tråkke, vil du raskt innse begrensningene. Det er som å være i toppgiret når du burde være først – bare du kan ikke gire ned for å gjøre ting enklere. Jeg opplevde ofte at jeg stolte på gassen for å starte bevegelsen før jeg begynte å tråkke. Ok, hva med når du får opp farten? Å bruke gassen fortsetter å være flott, men dessverre blir det ikke mye bedre med å tråkke. Mer om det om litt.

Paul Antill / MakeUseOf

Når det gjelder andre funksjoner, ville det vært en fin detalj å ha cruisekontroll. Siden du sannsynligvis ikke kommer til å tråkke mye her, er du mest avhengig av gassen for å holde farten med Trooper 01. Hvorfor ikke lette belastningen på tommelen også, ikke sant? Trooper 01 er utstyrt med Tektro 160-millimeters rotor hydrauliske skivebremser. De gir pålitelig stoppkraft. Ved å teste dem kunne jeg stoppe raskt selv fra hastigheter på opptil 20 mph, uten å miste balanse eller trekkraft.

Paul Antill / MakeUseOf

Ved å holde sykkelen i bevegelse finner vi et 48V 20Ah batteri som støtter 3A hurtiglading. Mens den teoretiske pedalassistentrekkevidden er sjenerøse 56 miles, med hvor mye jeg måtte stole utelukkende på gassen, fikk jeg en maksimal rekkevidde nærmere 25 miles.

Ikke ment for pedaling

Paul Antill / MakeUseOf

Selv om det kanskje ikke ser mye ut som en, er dette fortsatt en sykkel, men bare i den mest tekniske forstand. Mesteparten av tiden fant jeg meg selv å kjøre Trooper 01 som en moped eller motorsykkel. Sykkelens pedalplassering føles veldig trangt for meg. Med sin faste setehøyde på i underkant av 2,5 fot, hevder de at sykkelen er egnet for ryttere mellom 160-180 cm, eller omtrent 5’2″ til 5’9″. Men det føles som om Yadea har redusert størrelsesanslagene med omtrent 2 tommer. For rettferdighets skyld er jeg kanskje i det høyere området av anbefalt høyde for denne sykkelen, men jeg har til og med syklet barnesykler som føltes mer ergonomiske. Hvis jeg kunne hevet setet 3–4 tommer, ville jeg sannsynligvis vært i god form, men det kommer ikke til å skje her. I stedet for å ha den vanlige downforce-kraften fra bena mine som trykker pedalene under meg, når jeg kjører Trooper, er knærne mine plassert over midjen, noe som dramatisk reduserer effekten fra bena.

  En introduksjon til nettskraping med Cheerio

Paul Antill / MakeUseOf

Kombinert med mangelen på giring, setter du deg bare opp for en tøff tid. Når sykkelen er i bevegelse, er det mulig å tråkke med motorassistanse. Det hjelper med å ta litt av belastningen fra motoren og utvider rekkevidden litt. Men etter omtrent 14 mph eller så er det absolutt ingen grunn til å tråkke. Ved disse hastighetene føles sykkelen nå som om den trenger et høyere gir. Pedalene spinner så raskt og fritt at det er bedre å bare bruke gassen utelukkende. Dette er et problem som kortere ryttere også vil støte på, da det er en begrensning av enkeltgirsnavet.

Paul Antill / MakeUseOf

For å presisere, uavhengig av rytterhøyde, er denne sykkelen grusom å tråkke uten kraftassistanse. Jeg vil gå så langt som å si at jeg foretrekker å gå av og gå dette i stedet. Tror du jeg overdriver? I en av mine tidligere testturer feilberegnet jeg sykkelens gjenværende batterilevetid, og den endte opp med å dø på meg med omtrent en mil igjen før jeg kom hjem. Husk at ruten min for det meste er flate veier, men jeg kunne ikke pålitelig holde sykkelen i bevegelse raskere enn 5 mph eller så i mer enn noen få minutter før jeg ble sliten. For ikke å nevne, jeg så ut som en absolutt idiot som prøvde å få sykkelen i gang igjen etter å ha stoppet i kryss. Det tok meg mindre enn fem minutter å bestemme meg for at jeg ville ha det bedre med å gå på skammen resten av turen tilbake. Som du kan forestille deg, etterlot det en sur smak i munnen, men jeg kom til en viktig konklusjon.

Vil du tråkke?

Hvis du leter etter en sykkel som føles som en sykkel, er ikke dette turen for deg. Så lenge du behandler Trooper 01 som det motorsykkellignende elektriske kjøretøyet det er designet for å etterligne, er ting bra. Jeg elsker estetikken, og opplever at den kommer veldig nært å gi opplevelsen av en ekte motorsykkel – men i et mer kompakt og kraftbegrenset karosseri. Hvis du utelukkende kjører den med gasspaken, glem pedalene (ja, du vil ta et massivt slag til rekkevidde), så vil du bli behandlet med en dreiemoment, komfortabel og uanstrengt tur.

Så hva om vi ikke kalte dette en e-sykkel? Hva om vi kalte det en liten e-motorsykkel med en toppfart på 20 mph i stedet?

Yadea Trooper 01

Yadea Trooper 01 er en morsom sykkel hvis du behandler den som en motorsykkel, i stedet for en sykkel. Den er best egnet for kortere ryttere, og selv da er den bare verdt å vurdere hvis du ikke har noe imot å stole mest på gassen. Pedalopplevelsen er svært begrenset og er for det meste ment å bidra til å ta noe av arbeidsbelastningen fra motoren i stedet for å gi noen meningsfull brukerinnspill.