5 beste Microsoft Teams-funksjoner for nettmøter

Microsoft Teams er et utmerket verktøy for møter, men for mange brukere er et møte ganske enkelt en videosamtale. Det er ikke før de må foreta videosamtaler, og de møter de ulike begrensningene som følger med enkle videosamtalerverktøy, at de forstår at en mer sofistikert løsning som Microsoft Teams er nødvendig.

5 beste Microsoft Teams-funksjoner

Hvis du har hørt mye om Microsoft Teams, men ikke er sikker på hvilke funksjoner det har som gjør det bedre enn andre online møteverktøy, kan du gå gjennom listen nedenfor for å finne ut.

1. Møteplanlegging og invitasjoner

Ad hoc-møter er enkle å holde i alle online møteverktøy, men planleggingen er mer avansert. Når et nettmøte er planlagt, er ikke klokkeslettet og datoen den eneste informasjonen som må deles. En lenke til møtet som brukere kan klikke på må også deles.

  Hva er algoritmer, og hvorfor gjør de folk ukomfortable?

I teorien kan du sannsynligvis dele lenken til et møte når det er på tide for det å starte, men det er kjedelig og det vil ta tid fra møtet. Med Microsoft Teams kan du opprette en invitasjon og sende den til alle. Denne invitasjonen kan oppdateres når du trenger det, og den vil inneholde en lenke til møtet. Alt brukerne trenger å gjøre er å klikke på Bli med-knappen.

2. Breakout rom

Breakout rooms er en relativt ny funksjon i Microsoft Teams. Breakout rom opprettes fra et møte som allerede er i gang, og deltakerne er en undergruppe av alle deltakerne i møtet.

Breakout-rom lar alle deltakere på et møte forbli i møtet, men å opprette sine egne separate undermøter under det. De kan flytte mellom ulike rom, og tilbake til hovedmøtet etter behov.

Tenk på det som å ha et stort møte hvor medlemmene deler seg inn i mindre grupper for å diskutere noe og av og til kommer tilbake for å bli med andre. Breakout rooms er en virtuell versjon av denne øvelsen.

  Hvordan automatisere Google Sheets med makroer

3. Presentasjonsmodus: skjermdeling og forespørselskontroll

De fleste videoanropsverktøy tillater skjermdeling, selv de som kjører på mobile plattformer, men deling av skjerm er ofte ikke nok i et møte.

Microsoft Teams har en sofistikert presentasjonsmodus som lar brukere presentere en PowerPoint-presentasjon, se lysbildenotater og kontrollere hvilke lysbilder en bruker kan se og navigere til under presentasjonen.

Skjermdelingsmodusen lar brukere be om kontroll og fjernstyre den andre brukerens skjerm eller appen de deler. I tillegg til å be om kontroll, kan en programleder også frivillig overlate kontrollen til en bruker via Grant Access-funksjonen.

4. Bakgrunner og bakgrunnsuskarphet

Hvis du ikke har et kontor satt opp hjemme, eller du vil blokkere andre personer i bakgrunnen under en videosamtale, vil det å gjøre bakgrunnen uskarp eller legge til en tilpasset bakgrunn.

Microsoft Teams tilbyr denne funksjonen, og den er utmerket. Den kan oppdage en person nøyaktig, isolere dem fra bakgrunnen deres og gjøre den uskarp eller erstatte den fullstendig. Funksjonen er bare tilgjengelig på skrivebordsapper og ikke Microsoft Teams-nettappen.

  Hvordan se ballen falle på nyttårsaften

5. Opptak og transkripsjoner

Møter som holdes i det virkelige liv, dvs. med medlemmer som alle er fysisk til stede i et rom, organiseres rundt agendaer og følges opp med møter. Med nettmøter er det ingen grunn til å slutte å bruke noen av disse verktøyene hvis det hjelper senere.

Microsoft Teams lar ikke bare brukere ta opp et møte, det kan også generere en transkripsjon for møtet. Riktignok krever denne spesielle funksjonen en bedriftslisens, men transkripsjonen er ganske nøyaktig og ingen trenger å lage den manuelt.

Konklusjon

Dette er en kort liste over Microsoft Teams-funksjoner for møter. Møter er bare én del av appen; den tilbyr også skiftplanlegging, en omfattende ringeløsning og et utmerket samarbeidsoppsett. Du kan finne møteverktøy som tilbyr lignende eller noe lignende funksjoner som Microsoft Teams, men alternativene er vanligvis møtesentrerte og har lite annet å tilby utenfor nettkonferanser.