5 CV-skannere du kan bruke til å utvikle en ATS-vennlig CV

Å lage en ATS-vennlig CV uten hjelp er en prøvende oppgave, så de fleste jobber med CV-skannere. Men som all annen programvare er utallige CV-skannere tilgjengelige på nettet. En dårlig CV-skanner vil sannsynligvis ikke gjøre CV-en din så ATS-kompatibel som den trenger, noe som kan påvirke jobbsjansene dine negativt.

Når det er sagt, hvilke CV-skannere kan du bruke for å forbedre CV-en din og gjøre den kompatibel med søkersporingsprogramvare? Her har vi samlet en liste over de fem pålitelige CV-skannerne for å utvikle en ATS-vennlig CV og tips for bruk av dem. La oss dykke inn.

Resume Worded er en av de mest populære CV-skannerne som brukes i dag, og med god grunn. Dette AI-drevne CV-verktøyet er omtalt i flere publikasjoner og stoler på av over en million mennesker over hele verden, og er et toppvalg.

Så, hva gjør dette verktøyet så mye anerkjent? For det første tilbyr den flere gratis CV-skanninger og returnerer en poengsum for å fortelle deg hvor ATS-vennlig din CV er. Den gir også tips og korrigerende handlinger for å øke denne poengsummen, avhengig av feilene. Videre får du gratis ATS-kompatible maler, som du kan redigere på MS Word eller Google Docs for å strukturere og skrive en ATS-vennlig CV.

Videre gir CV Worded en CV-søkeordskanner, som gir deg nøkkelord du kan inkludere i CV-en din for jobbbeskrivelsen din. I tillegg til ATS-kompatibilitet, vil du sikre at din CV presenterer deg som den beste kandidaten for jobben. Med dette verktøyet kan du skanne ferdighets- og erfaringsseksjonene dine for å sammenligne dem med arbeidsgivernes krav og gjøre justeringer.

Dette verktøyet er gratis, men du trenger pro-versjonen for å se flere forslag. Videre må du bruke den riktig for å få de resultatene du trenger. Sørg for at CV-en din er en PDF- eller DOCX-fil under 2 MB og ikke inneholder bilder eller skannede dokumenter. Dette gjør at verktøyet kan foreta riktige evalueringer og unngå feil. Velg også det riktige karrierenivået for deg; for eksempel, ikke velg mellomnivåevaluering som nybegynner.

  Omnisend vs. Mailchimp – Battle of Email Marketing Heavyweights

Jobscan er et nettsted som inneholder flere verktøy som du kan bruke for å forbedre jobbsjansene dine. Dens CV-del inneholder flere ressurser for å forbedre CV-en din, inkludert en CV-sjekker, maler og skriftlige veiledninger. I likhet med Resume Worded er dette verktøyet mye brukt, med anmeldelser fra ansatte i topprangerte selskaper og integrasjoner på flere jobbsider.

Du kan bruke dette CV-verktøyet til å vurdere din eksisterende CV’s ATS-kompatibilitet for jobbrollen din og få personlige forslag. Enda bedre, Power Edit-funksjonen lar deg implementere disse forslagene i sanntid på nettstedet og optimalisere CV-en din for ATS og jobbsøkeord. Eventuelt kan du redigere hvilken som helst av de 12 gratis CV-malene for å matche jobbrollen din eller bruke Jobscans gratis CV-bygger for å lage den perfekte ATS-CV.

Å lese retningslinjer og ressurser er flott, men det er ingenting som et praktisk eksempel for å hjelpe deg med å lage din CV. På Jobscan kan du få tilgang til 72 gratis prøver fra flere jobbroller du kan studere før du oppretter din. I tillegg til disse prøvene får du utdypende forklaringer som forteller deg hva som gjør at hver prøve skiller seg ut. På denne måten kan du bruke disse tipsene i CV-en din.

Merk at selv om det er en gratisversjon, må du betale for å få tilgang til visse funksjoner. Gratisversjonen gir deg begrensede CV-skanninger og nøkkelord månedlig, men du kan betale $49,95 månedlig eller $89,95 hver tredje måned. Med de betalte versjonene har du ubegrensede CV-skanninger, tilgang til ATS-vennlige maler og andre saftige fordeler.

  Hvordan finne noens IP-adresse etter telefonnummer

Å skalere arbeidsgivernes ATS-tester er ikke nok til å gi deg jobber; du må også sørge for at CV-en rangerer høyt på ATS-resultatene. For å gjøre dette, bør CV-en din vise de nødvendige ferdighetene og kravene, og SkillSyncer er et perfekt verktøy for å hjelpe.

Som navnet antyder, vurderer SkillSyncer dine ferdigheter grundig mot stillingsbeskrivelsen for å posisjonere deg som den rette kandidaten. Dette verktøyet sjekker stillingsannonsens krav, siler ut de harde og myke ferdighetene, og sammenligner denne listen med innholdet i CV-en din. Deretter gir den ut matrisene for hver, og viser deg hvor du trenger å forbedre deg, med en kortfattet liste over søkeord som skal inkluderes i CV-en din.

I tillegg til nøkkelord, sjekker SkillSyncer også etter viktige funksjoner som øker CV-ens synlighet. Disse inkluderer titler, ordtelling, prestasjoner, verbvalg, kontaktinformasjon og datoformatering. Du må imidlertid oppgradere til premium for å se noen av disse forslagene.

I tillegg gir gratisversjonen deg to innledende skanninger med tillegg hver mandag, mens du får ubegrensede skanninger med betalte versjoner. Oppgradering til premiumversjonen koster $14,95 månedlig eller $34,86 hver tredje måned.

Noen ganger kan det være lurt å skrive en fersk CV i stedet for å optimalisere en eksisterende. I slike omstendigheter er Zety CV-sjekkeren du trenger. Dette verktøyet fungerer også som en CV-sjekker og -bygger, avhengig av hvilken oppgave du vil utføre.

Zety er et fantastisk CV-verktøy, som inneholder alt fra tegnsetting og grammatikkkontroller til søkeordforslag. Etter å ha skrevet (eller lastet opp) CV-en din, sammenlignes den med stillingsoppføringen du er interessert i, og viser poengsummen og statusen med den jobbrollen. Heldigvis viser den deg ikke bare hva som er galt, men forteller deg også hvordan du skal løse hvert problem.

  7 tekniske prank-ideer for Halloween-festen din

Skjermbilde av Joshua Adegoke – Ingen attribusjon kreves

Dens ATS-aspekter er like kraftige og vurderer kontaktinformasjonen din, sørg for at sammendraget ditt er fengslende, og foreslår setninger med målbare resultater til intrigerende arbeidsgivere.

En som skiller seg ut med denne CV-kontrollen er dens evne til å sammenligne CV-en din med lignende CV-er i databasen. På denne måten kan du se førstehånds hvordan du sannsynligvis vil prestere når du konkurrerer om en jobbrolle med andre kvalifiserte kandidater.

Zety koster $23,70 per måned, men du kan begynne med en to-ukers prøveversjon til $2,70 hvis du trenger ekstra overbevisning.

I likhet med Zety er LiveCareer en CV-bygger med innebygde sjekke- og skanningsfunksjoner. Først importerer du enten en eksisterende CV eller oppretter en ny med en av deres iøynefallende maler. Etter dette kan du implementere de foreslåtte endringene ved å bruke knappen Reparer/forbedre fortsett på dashbordet.

Ved å klikke på denne knappen kan du se feil i CV-en din og rettelser du kan gjøre for å gjøre den ATS-vennlig. Skanneren kan også foreslå nøkkelord for å hjelpe deg med å tilpasse CV-en din slik at den passer til stillingsoppføringen du skriver inn. Implementer disse endringene til din CV-poengsum stiger til en akseptabel standard og du blir godkjent av LiveCareer.

Dette verktøyet tilbyr lignende tjenester som Zety, men til en rimeligere pris på $5,95 hver tredje måned.

Å skrive en solid ATS-vennlig CV er en av de vanskeligste delene av jobbsøking. Men med moderne CV-verktøy kan du gjøre dette raskt. Utnytt kraften til AI-CV-skannere og -byggere og forbedre sjansene dine for å få drømmejobben din.