5 teknologidrevne måter å øke mental helse med trening

Hvis du er nysgjerrig på å trene for de mentale helsegevinstene, så er det mye å vite om sammenhengen mellom fysisk aktivitet og psykisk velvære. Her er noen ting du bør huske på hvis du vil at treningsøktene skal være til nytte for både kropp og sinn.

1. Å trene konsekvent betyr noe

Vanlig fysisk aktivitet kan bidra til å beskytte mot noen psykiske helsetilstander, som depresjon og angst, ifølge Den årlige gjennomgangen av medisin. Generelt sett har mer fysisk aktivitet en tendens til å korrelere med en forbedring i mental helse.

Prøv en app som 30 Day Fitness at Home for å gjøre trening til en del av din vanlige rutine. Følg en dag-for-dag-plan og følg fremgangen din for å gjøre treningsøktene mer konsekvente.

Start med å svare på noen spørsmål om treningsmål og motivasjon for å generere en personlig plan. Velg hvor ofte du vil trene i en gitt uke, samt hvilke dager som passer best for treningsøkter. Valgfrie påminnelser ber deg om å trene på de valgte dagene.

Sjekk Plan-skjermen for din daglige treningsøkt. Følg video- og lydinstruksjonene for øvelser som fjellklatrere, sidestekkjekter og knebøy.

  Få perfekte lagervideoer for produktkampanjen din

Voiceoveren gir pekepinner for hver øvelse, for eksempel å holde vekten på håndleddene for stabilitet under glute-tilbakeslag. I mellomtiden minner den ukentlige treningsrapporten på Today-skjermen deg om å holde deg konsekvent med disse treningsøktene.

Merk at appen fokuserer litt på vekt, kalorier og BMI. Hvis dette ikke er noe for deg, så finnes det mange alternative apper som hjelper deg med å lage en treningsvane som holder seg.

Last ned: 30 dagers trening hjemme for iOS | Android (Abonnement kreves, gratis prøveversjon tilgjengelig)

2. Trening kan bidra til å forbedre symptomer på depresjon og angst

Nesten alle typer fysisk aktivitet kan bidra til å lindre symptomer på depresjon og angst, ifølge British Journal of Sports Medicine. Høyintensiv til moderat intensitet har generelt en enda større effekt.

For noen ideer til trening med høy intensitet, prøv HIIT Home Workouts For Women-appen. På Exercises-skjermen, veksle manualbryteren i øvre høyre hjørne for å bytte mellom kroppsvekt og utstyrsbaserte øvelser.

Se de instruktive videoene for å lære hvordan du gjør alt fra en jump squat til en kettlebell squat oppreist rad. På hovedlisten over øvelser trykker du på plussknappen på hver enkelt bevegelse for å legge dem til på treningsspillelisteskjermen. Trykk på Start trening-knappen for å starte din tilpassede rutine.

Enkel og grei, den gratis HIIT Home Workouts-appen tilbyr en rekke grunnleggende øvelser du kan nyte i en rekke forskjellige kombinasjoner.

Last ned: HIIT hjemmetrening for kvinner for iOS (Gratis)

3. Selv små mengder fysisk aktivitet kan hjelpe din mentale helse

Selv om du er presset på tid, kan små mengder trening bidra til å redusere risikoen for depresjon, ifølge JAMA Psykiatri. Studien fant at å gå rundt 2,5 timer med rask gange per uke utgjorde en 25 % reduksjon i depresjonsrisiko, mens omtrent halvparten av treningsmengden fortsatt bidro til å redusere depresjonsrisikoen med 18 %.

  Er IPTV lovlig i USA og India?

Hvis du ønsker å etterligne studiet og gåturen for treningsøktene dine, måler Pacer Pedometer & Step Tracker-appen din avstand, tid og antall skritt. Sjekk startskjermen for hver dags aktive tid, kjørelengde og fullførte trinn.

Med totaler for levetiden, ukentlige og månedlige trender, og til og med daglige personlige rekorder på Insights-skjermen, er det en flott app for datafokuserte fotgjengere. Velg å bruke Apple Health som en primær kilde for data for å logge dine tidligere turer også.

Last ned: Pacer Pedometer & Step Tracker for iOS | Android (Abonnement kreves, gratis prøveversjon tilgjengelig)

Hvis du vil ha et annet alternativ, er det mange YouTube-kanaler for raske treningsøkter som hjelper deg med å trene på noen få minutter. Få en helkroppstrening på bare noen få minutter.

4. Trening utendørs kan gi enda flere fordeler

Å gå utendørs for å trene kan ha enda større reduksjoner på somatiske (AKA fysiske) angstnivåer, ifølge Grenser i psykologi. Hvis du er en som finner trøst i naturlige miljøer, er utendørs trening sannsynligvis en naturlig passform.

Prøv noen av treningsappene som oppfordrer deg til å komme deg ut for å høste disse fordelene. For å begynne å bruke mer aktiv tid utendørs, dekker Go Jauntly: Discover Walks-appen steder over hele Storbritannia og USA.

  6 hensyn når du velger Adobe Acrobat Alternative

Følg trinn-for-trinn-instruksjonene for å utforske de angitte rutene, og last ned løypekartet for mer nøyaktige instruksjoner. De guidede turene peker ut landemerker, skyggefulle trær og andre interessante funksjoner underveis.

På Nature Notes-skjermen kan du ta opp raske observasjoner om miljøet til turen. Del et par setninger eller bilder av en nydelig solnedgang, interessante skyer eller muntre blomster – uansett hva du fanger.

Enten du utforsker en by eller mer skogkledd plass, er Go Jauntly-appen en fin måte å oppdage nye områder å utforske i området ditt på, nyte utendørs og få litt mer bevegelse på samme tid. Den oppslukende, fotofylte appen inneholder mange funksjoner som vil inspirere deg til å sette pris på din neste spasertur.

Last ned: Go Jauntly: Discover Walks for iOS | Android (Abonnement valgfritt, gratis prøveversjon tilgjengelig)

5. Trening er ikke en kur

Selv om regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å forbedre mange menneskers mentale velvære, er det ikke en kur eller en rask løsning for alvorlige bekymringer. Hvis du har mer spesifikke bekymringer eller spørsmål om din mentale helse, kontakt en profesjonell.

Hvis du er interessert i eksterne samtaler, så er det et par ting du bør se etter med nettterapi. Sørg for eksempel for at personvernet ditt blir beskyttet, og se etter apper som bruker akkrediterte terapeuter.

De Cerebral nettsted tilbyr en rekke planer, enten du søker terapi, medisiner eller begge deler. Planlegg 45-minutters økter på det tidspunktet som passer best for deg. Lær nye teknikker for å takle stress, følelse av overveldelse eller noe annet du opplever.

Apper kan bidra til å forbedre de mentale helsefordelene ved trening

Hvis du er interessert i å trene for psykiske fordeler, kan teknologi bidra til å gjøre det målet enda enklere. Prøv disse appene for å få mest mulig ut av treningens følelsesmessige boost, i tillegg til å skape en tilfredsstillende vane som holder seg.