tipsbilk.net

5 tekstbaserte eventyrspill du kan spille i nettleseren din

Tekstbaserte eventyrspill (også kjent som interaktiv fiksjon, eller IF) er en klassisk spillsjanger der all interaksjon foregår gjennom ord på skjermen. Til tross for deres primitive opprinnelse født av maskinvarebegrensninger, er denne typen eventyr fortsatt levende i dag og morsom på moderne enheter.

Du trenger ikke å betale eller installere noe for å spille mange tekstbaserte spill. I stedet kan du spille dem akkurat nå i nettleseren din. Her er noen flotte teksteventyrspill tilgjengelig for å spille online.

Siden den ble spesielt laget for førstegangs interaktive fiksjonsspillere, er The Dreamhold en utmerket måte å bli kjent med denne sjangeren på. Bortsett fra den relativt korte lengden og den lave vanskelighetsgraden, har spillet også en «veiledningsstemme» som gir deg hint gjennom hele opplevelsen.

Hvis du ikke er en nybegynner, kan du likevel nyte The Dreamhold. Bare skriv tutorial off for å deaktivere den delen av spillet. Og hvis du vil ha en enda mer utfordring, skriv ekspert for å gå inn i ekspertmodus, noe som gjør noen gåter vanskeligere.

Når det gjelder selve spillet, dreier handlingen seg her om at du våkner inne i en celle. Du husker ikke hvordan du kom dit og må utforske for å finne ut av det.

Zork er et tidlig og velkjent teksteventyr. Opprinnelig utgitt på slutten av 1970-tallet, har den overlevd tidens tann på grunn av sin høye kvalitet på historiefortelling og avansert tekstgjenkjenning. For et så gammelt spill er ikke tekstparseren spesielt kresen på hva du skriver inn.

Som det viser seg, er Zork faktisk delt inn i tre deler. Denne første starter deg foran et hvitt hus uten ytterligere instruksjoner. Etter å ha jobbet deg inn i huset, vil du begynne eventyret ordentlig og må samle så mye skatt du kan.

  8 beste programvare for økonomistyring for SMB i 2022

Zork støtter lagring og gjenoppretting, og du kan til og med endre hvor mye informasjon spillet gir deg om nye steder ved å bruke de korte og detaljerte kommandoene. Denne klassikeren er et flott utgangspunkt for å komme inn i teksteventyrspill. Prøv det for å nyte opprinnelsen til eventyrsjangeren og se hvor lenge du kan overleve før du blir spist av en grue.

Spider and Web er et teksteventyrspill fra 1998, laget av samme person bak The Dreamhold. I dette eventyret er du en spion som ble tatt til fange da du ble maskert som turist. Du finner gradvis ut hva som skjer samtidig som karakteren din gjør det.

Spesielt er dialogalternativene i dette spillet enkle sammenlignet med andre. Når du får spørsmål, kan du bare svare Ja, Nei, eller være stille. Dette gjør det lettere å bestemme hva du vil gjøre, men det betyr ikke at spillet er enkelt.

Det er ofte vanskelig å holde styr på hva som skjer og holde historien rett, så forvent en høy vanskelighetsgrad. Du kan lagre og gjenopprette for å unngå å spille av store biter på nytt; spillet inkluderer også en Angre-kommando for når du mislykkes.

Er du i humør for et skummelt skrekkspill? Night House lar deg leke som en ung gutt som våkner midt på natten for å bruke badet. Han oppdager snart at familien hans ikke er hjemme, og blir kastet ut i en mye skumlere opplevelse enn han hadde forestilt seg.

  Hvordan endre plasseringen av Docker-sokkfilen?

Night House er unikt ved at det har et par ekstrautstyr bortsett fra tekstinntasting. Høyre side av skjermen inneholder grunnleggende retningsinputer som du kan angi for å flytte rundt. Den holder også oversikt over beholdningen din og hva som er rundt deg. Et enkelt kart øverst på skjermen hjelper deg å holde peilingen.

Med ekstrautstyr som lydeffektene av det pågående tordenværet, legger Night House det lille ekstra til teksteventyropplevelsen. Prøv det hvis de andre spillene på listen var for rudimentære for deg.

Tekstbaserte spill er ikke begrenset til interaktiv fiksjon. Torn er et online RPG med tusenvis av aktive spillere. I den starter du et liv i en ny by og bestemmer deg for veien du vil ta. Du kan bli sterk, bli en kriminell og banke opp alle andre. Alternativt kan du studere for å bli høyt utdannet, følge loven og drive et vellykket selskap.

Når du starter, minner spillet deg på at det er en langsiktig opplevelse. Dette gjør det til et flott spill for en rask økt når du kjeder deg, siden du ikke trenger å synke tonnevis av tid i det på en gang. Etter at du har kommet deg gjennom noen opplæringsoppdrag, vil du være på vei til å gjøre livet ditt i byen til det du vil at det skal være.

I motsetning til de andre spillene på denne listen som du kan starte umiddelbart, må du opprette en gratis konto for å spille Torn. Det tar imidlertid bare et øyeblikk. Og selv om det tilbyr et mye mer robust grensesnitt enn andre tekstbaserte spill, er Torn fortsatt et hyggelig teksteventyr.

Flere teksteventyrspill du kan spille

To nettsteder du bør sjekke ut for flere interaktive fiksjonsspill er Teksteventyr og Interaktiv fiksjonsdatabase. Du vil finne mange spill på tvers av en rekke sjangere du kan prøve ut på disse sidene.

  Hvordan ta et skjermbilde på Apple TV ved hjelp av en Mac

Hvis du er en nykommer i denne typen spill, sjekk ut Jukseark for Folkerepublikken Interactive Fiction. Den beskriver de vanligste kommandoene som er tilgjengelige i disse spillene, så det er flott å ha med når du starter.

Bildekreditt: Folkerepublikken for interaktiv fiksjon

Hvis du noen gang er usikker på hva du kan gjøre, kan du prøve å skrive inn om når spillet starter for grunnleggende instruksjoner. De fleste spill har også en hjelpekommando som gir mer informasjon.

Massevis av moro med tekstbaserte nettleserspill

Interaktiv fiksjon kombinerer spillerens valg av et videospill med den flotte historiefortellingen fra bøker og filmer. Hvis du ikke liker all action i moderne spill, er dette en flott sjanger å prøve. Det faktum at de fleste tekstbaserte spill ikke koster noe å spille er også en fin bonus.

Selv om det er lett å avfeie disse spillene som primitive, er det verdi i å oppdage moro i en sjanger du kanskje har avskrevet.

x