Windows

6 måter å starte Windows 10 i sikkermodus

Enten du har rotet til Windows-konfigurasjonen eller et virus hindrer deg i å bruke systemet, er Windows sikker modus det beste alternativet for å løse alle slike problemer.

I sikker modus starter Windows med minimum nødvendige drivere og tjenester, og ingen tredjepartsprogrammer er lastet inn. Dette sikrer at ingen problematiske programmer lastes, slik at du kan løse problemet uten forstyrrelser.

Å få tilgang til sikker modus er imidlertid et reelt problem når det oppstår en feil. Selv om det er lettere å få tilgang til sikker modus direkte fra Windows 10-innstillingene, hva om du ikke får tilgang til innstillingene?

Eller enda verre, du kan ikke en gang starte Windows?

Det er mange måter å starte opp i sikker modus i Windows 10, og hver metode er nyttig avhengig av problemet du har å gjøre med. I denne artikkelen vil jeg vise deg 6 måter å få tilgang til Windows 10 sikker modus, slik at du alltid kan ha tilgang til sikker modus uansett odds.

#1. Få tilgang til sikker modus fra Windows 10-innstillinger

Dette er den vanligste metoden for å få tilgang til sikker modus når du kan betjene systemet og få tilgang til innstillingene. Slik gjør du det:

Gå til Windows-innstillinger fra Start-menyen og klikk på Oppdater og sikkerhet.

Klikk nå på Gjenopprettingsalternativet i venstre panel og klikk deretter på Start på nytt nå-knappen under Avansert oppstart-delen.

Windows vil starte på nytt og åpne opp Windows Recovery Environment (WinRE). Gå her til Feilsøking > Avanserte alternativer > Oppstartsinnstillinger > Start på nytt.

PC-en din starter på nytt og åpner en side med en haug med kommandoer å velge mellom. Trykk her 4-tasten eller f4-tasten for å starte sikkermodus.

#2. Bruk en ledetekst-kommando

Hvis du bare har tilgang til ledeteksten, kan du kjøre en kommando som starter PC-en på nytt til Windows Recovery Environment, hvor du kan få tilgang til sikker modus.

  Hvordan redigere VCF-fil på Windows 10

For å få tilgang til ledeteksten i Windows 10, trykk på Windows+R-tastene for å åpne dialogboksen Kjør og skriv inn cmd her for å åpne ledeteksten.

Her skriv inn kommandoen shutdown.exe /r /o og trykk Enter-tasten.

Etter en kort forsinkelse vil Windows starte på nytt i Windows Recovery Environment, hvor du kan følge instruksjonene i metoden ovenfor for å få tilgang til sikker modus.

#3. Få tilgang til sikker modus fra påloggingsskjermen

Du kan også starte opp i sikker modus fra påloggingsskjermen hvis du av en eller annen grunn ikke kan logge på. Alt du trenger å gjøre er å klikke på av/på-knappen nederst til høyre og hold nede shift-tasten mens du klikker på Start på nytt-knappen.

Dette vil starte PC-en på nytt, og du vil gå inn i Windows Recovery Environment. Du kan følge instruksjonene i den første metoden for å få tilgang til sikker modus herfra.

Merk: Du kan også bruke denne metoden mens du er inne i Windows; hold nede Shift-tasten mens du starter PC-en på nytt fra Start-menyen.

#4. Aktiver sikker modus i systemkonfigurasjon

Dette er et ganske permanent alternativ for å få tilgang til sikker modus, men det kan hjelpe deg med å starte PC-en på nytt ofte og sørge for at du alltid går inn i sikker modus. Fra Systemkonfigurasjon kan du tvinge PC-en til alltid å starte i sikker modus hver gang du starter på nytt. Og når du er ferdig med å fikse problemet, kan du deaktivere dette alternativet for å gå tilbake til vanlig Windows. Slik gjør du det:

Trykk på Windows+R-tastene for å åpne Kjør-dialogen og skriv inn msconfig her for å åpne systemkonfigurasjonsvinduet.

Gå her til Boot-fanen, merk av i boksen ved siden av Sikker oppstart, og klikk deretter på OK.

Du vil bli bedt om å starte PC-en på nytt, godta forespørselen, og PC-en vil starte opp i sikker modus ved hver omstart nå.

For å angre endringene, følg de samme trinnene som ovenfor mens du er i sikker modus og fjern avmerkingen ved siden av Sikker oppstart.

  Alt du trenger å vite om Windows 10-varslingssenter

#5. Tving Windows til å gå inn i WinRE

Du kan også tvinge Windows til å gå inn i Windows Recovery Environment hvor du kan få tilgang til sikker modus. Denne metoden bør bare brukes under kritiske omstendigheter når Windows ikke kan starte opp i det hele tatt. Ellers kan denne metoden skade Windows.

Hvis Windows krasjer tre ganger på rad, starter den automatisk opp i WinRE. Så hvis du har problemer med å starte Windows, kan du også falske krasje Windows for å åpne opp WinRE for å løse det.

Bare start PC-en, og når Windows begynner å laste, hold inne strømknappen i opptil 10 sekunder for å tvinge den til å slå seg av. Gjenta denne prosessen opptil to ganger til, og neste gang vil Windows automatisk starte opp i Windows Recovery Environment. Derfra kan du følge retningslinjene i den første metoden for å få tilgang til sikker modus.

#6. Bruk en Windows 10 oppstartbar USB eller disk

Hvis du har din Windows 10 CD med deg eller en oppstartbar Windows 10 flash-stasjon, kan du bruke den til å starte opp i sikker modus. Du trenger bare å bruke denne metoden når Windows er skadet til det punktet det ikke er i stand til å laste i det hele tatt, til og med kraftavslutningsmetoden fungerer ikke.

Hvis du ikke allerede har en oppstartbar stasjon med deg, kan du enkelt lage en gratis ved å bruke Windows 10 medieopprettingsverktøy. Alt du trenger er en annen PC og en USB-stasjon med minst 8 GB ledig plass. Du kan følge instruksjonene på den nevnte Microsoft-støttesiden for å laste ned og opprette Windows 10 oppstartbar USB.

Når du har den oppstartbare stasjonen, sett den inn i PC-en og start PC-en. Først må du velge tastaturoppsettet og foretrukket språk. Når du er ferdig, kan du klikke på Reparer datamaskinen-knappen nederst til venstre i vinduet for å åpne Windows Recovery Environment.

Endringene du gjør her i Windows Recovery Environment vil gjelde for din originale Windows. Så alt du trenger å gjøre er å få tilgang til sikker modus herfra (se metode #1), og din ødelagte Windows vil starte i sikker modus.

  16 beste gratis nettverksovervåkingsprogramvare for Windows 10

Bonusmetode

Denne metoden vil sannsynligvis ikke fungere på de nyeste PC-ene som kjører UEFI og har SSD-er for lagring. Men hvis du har en gammel PC med eldre BIOS med HDD-lagring, bør den fungere for deg; og det er uten tvil den enkleste metoden for å få tilgang til sikker modus.

På Windows 7 kan du få tilgang til sikker modus ved å trykke gjentatte ganger på F8- eller Shift+F8-tastene før Windows startet. Denne metoden fungerer imidlertid ikke på Windows 8.1 og Windows 10 fordi maskinvaren de kommer med er ny, og oppstartstiden deres er rask. Så det er ikke nok tid for Windows til å registrere tastetrykkene og starte sikker modus.

Selv om du har en gammel PC som kjører på eldre BIOS og HDD, vil den være treg nok selv på Windows 10 til å registrere tastetrykkene og starte sikker modus. Hvis PC-en din kvalifiserer, er alt du trenger å gjøre å trykke F8-tasten gjentatte ganger når PC-en starter oppstart for å starte opp i sikker modus. Hvis det ikke fungerer, prøv å holde nede Shift-tasten og trykke gjentatte ganger på F8-tasten.

Denne metoden er mye raskere for å få tilgang til sikker modus, da du ikke trenger å få tilgang til Windows og ikke trenger å gå gjennom noen menyer.

Avslutter

Jeg er sikker på at disse metodene for å få tilgang til sikker modus i Windows 10 er nok uansett hvilket problem du sitter fast i. Enten du har tilgang til Windows eller ikke, vil en av disse metodene fungere. Selv om du leter etter den raskeste måten å åpne sikker modus på, tror jeg den tredje metoden er den raskeste. Du trenger ikke engang å logge på for å åpne sikker modus, og det fungerer selv når du er pålogget.

Hvis du fortsatt trenger hjelp med PC-oppstarten, sjekk ut Tenorshare Windows Boot Genius programvare.

Finn deretter ut hvordan du deaktiverer NetBIOS over TCP/IP i Windows.

Her er 3 måter å finne ut Windows siste oppstartstid.

x