Sjekkliste for cybersikkerhet for små og mellomstore bedrifter

Verden hadde sin største digitale revolusjon på grunn av pandemien forårsaket av COVID-19. I 2020 ble livene våre mer sårbare for både biologiske og virtuelle angrep.

Den digitale situasjonen på den tiden var ikke klar for denne raske transformasjonen, og hadde mange uløste problemer som lav kodekvalitet eller ukvalifisert cybersikkerhetskultur blant ansatte.

Og med de fleste virksomheter som flyttet til fjerndrift, ga de ganske enkelt klarsignal for at hackere kunne bli mer aktive.

Statistikk viser at løsepengevareangrep i 2021 økt med 100 %forårsaker 20 milliarder dollar i tap, og den mest betydelige innvirkningen var på helsesektoren. CNA alene hadde en løsepenge verdt 40 millioner dollar.

I dag er det tøft for organisasjoner å være 100 % beskyttet. Det er imidlertid spesifikke tiltak som kan tas for å minimere risiko.

Opplæring av ansattes bevissthet

Ansattes bevissthet innen cybersikkerhet er sannsynligvis det mest vitale laget av beskyttelse organisasjoner kan ha. Å lykkes i virksomhet handler om å reagere raskt under press. Dette strekker seg til cybersikkerhet. Alt som trengs er en eneste dårlig reaksjon og ett enkelt klikk på feil lenke.

Å utdanne ansatte og øke bevisstheten deres om cybersikkerhet er et must i dag, spesielt etter den digitale transformasjonen hvor cyberangrep øker betydelig. Cybersikkerhetskurs vil være en positiv langsiktig investering for hver organisasjon. De vil sikre at organisasjonens data er beskyttet inne i organisasjonens bygning og til og med med ansatte som jobber eksternt.

  Hva er Call Sheets? [Explanation and Free Templates]

Unngå offentlig Wi-Fi

Offentlig Wi-Fi er den mest usikre tilkoblingen. Det er så enkelt for oss å få tilgang til og bruke det, men samtidig er det like enkelt for en hacker å bryte dataene våre. Noen få forholdsregler kan redusere risikoen ved å bruke offentlig Wi-Fi, for eksempel å bruke en VPN og ikke få tilgang til noen nettsteder som inneholder brukerens økonomiske data, men de er ikke nok.

I dag er det noen statlige forskrifter for offentlige Wi-Fi-nettverk. En av disse er å ha brukervennlige internett-DNS-filtre, som også gir cybersikkerhetsbeskyttelse på DNS-nivå, og forhindrer brukere i å få tilgang til skadelig data. Så hvis du trenger å bruke offentlig Wi-Fi, sørg for at det i det minste er sertifisert som en sikker tilkobling.

E-postbeskyttelse

E-postbeskyttelse er bare et annet must for enhver bruker, gitt antall phishing-angrep og hvordan de har økt betydelig de siste årene. Phishing var den vanligste typen nettkriminalitet i 2020 – og hendelsene nesten doblet seg i frekvens, fra 114 702 i 2019 til 241 324 i 2020.

  Privacy Eraser renser og optimaliserer PC-en din, makulerer filer på en sikker måte

For å unngå slike hendelser anbefales tofaktorautentisering, sammen med å endre passordet en eller to ganger i året og legge til et nytt lag med beskyttelse ved å bruke en e-postsikkerhetsport.

Å ha en oppdatert sikkerhetskopi

Det er alltid viktig å sikkerhetskopiere dataene dine på en ekstern enhet eller skybasert lagring. Skybasert lagring anbefales sterkt, spesielt for de som bruker tofaktorautentisering.

Ved å sikkerhetskopiere dataene dine reduserer du risikoen for å miste dem ved angrep av skadelig programvare eller løsepengeprogramvare.

Å ha et ekstra lag med beskyttelse på DNS-nivå

Antivirus på enheten din er et veldig smart valg, spesielt hvis du har sensitive data på den.

Men å legge til et ekstra lag med beskyttelse på DNS-nivå ville være et klokere alternativ, da de både kan fungere sammen og gi deg den ultimate beskyttelsen.

En DNS-nivåbeskyttelse vil holde deg trygg fra alt skadelig innhold før det i det hele tatt når nettverket ditt. Og det er der vi spesialiserer oss.

SikkerDNS

SikkerDNS er en DNS-filtreringstjeneste som beskytter brukere mot skadelig programvare, løsepengeprogramvare, phishing og botnett som standard. I tillegg kan en bruker filtrere internettbruken og blokkere et uønsket nettsted ved hjelp av et brukervennlig dashbord som er fullstendig skybasert.

Fordelene med å bruke SafeDNS er:

  • Enkel distribusjon og administrasjon (ingen IT-bakgrunn nødvendig).
  • Krever ingen maskinvare eller programvare.
  • 108 millioner nettsidedatabase som kontinuerlig oppdateres av Machine Learning, delt inn i 61 kategorier. Hver kan blokkeres med et enkelt klikk.
  • Tilpasset blokkerings-/tillatliste- og tillatlistefunksjon.
  • Ulike profiler for forskjellige med unike innstillinger.
  • Muligheten til å overvåke hver profil og få en statisk rapport for internettbruk.
  • SafeDNS tilbyr også en programvarebasert agent installert på enheter og holder dem beskyttet uansett hvor de går.
  11 bør og ikke gjøre når du velger et riktig WordPress-tema

Siste ord 👩‍🏫

Nettkriminalitet øker eksponentielt over hele verden, og det har blitt viktig å ha tilstrekkelig beskyttelse mens du er online. Med SafeDNS trenger du ikke å installere programvare eller kjøpe maskinvare, og i motsetning til antivirus, vil ikke tjenesten legge noe ytelsespress på enheten din. Alt du trenger å gjøre er ganske enkelt å integrere tjenesten og bli beskyttet på bare noen få minutter.

I slekt:

Lær hvordan du beskytter deg mot nettutpressing.

Likte du å lese artikkelen? Hva med å dele med verden?

x