6 mindre kjente mekaniske tastaturbrytere du bør sjekke ut

Verden av mekaniske tastaturbrytere er mye større enn du tror. De fleste har tastaturer med brytere laget av en av tre produsenter: Cherry, Gateron eller Kaihl. Som det viser seg, er det imidlertid mange mekaniske tastaturbrytere der ute. Mens de fleste brytere er like fordi fargenavneskjemaene er effektivt standardiserte, kan du spare penger ved å sjekke ut de riktige merkene – eller i det minste gjøre tastaturet ditt unikt på andre måter.

Her er noen mindre kjente mekaniske tastaturbrytere du kanskje vil sjekke ut hvis du skal kjøpe et nytt tastatur.

1. Logitech Romer-G-svitsjer

Bildekreditt: Logitech

Først skal vi snakke om en type bryter mange av dere kanskje allerede bruker, men kanskje ikke er klar over: Logitechs Romer-G-svitsjer. For disse bryterne samarbeidet Logitech med en velkjent bryterprodusent, Omron. Romer-G-brytere er, ifølge Logitechomtrent 25 % raskere og 40 % mer holdbare enn standard, brukbare mekaniske brytere, så de er et godt alternativ å sjekke ut om du trenger rask aktivering (for spill) eller, i utgangspunktet, pålitelighet generelt.

Det er tre typer Romer-G-brytere: blå, brun og rød, og fargene tilsvarer Cherrys fargenavnskjema. Blå gir et tilfredsstillende hørbart klikk og taktil tilbakemelding, mens Brown gir den samme taktile bumpen, men er mer stille om det. Rød, derimot, er en lineær rask bryter som er perfekt for fartsfylte spill.

Logitechs tastaturer er blant de beste mekaniske tastaturene som finnes, og grunnen til at det er er klar.

2. Roccat Titan-brytere

Bildekreditt: Roccat

Roccat er kjent for sine rimelige, men likevel gode tastaturer, men visste du at merket lager sine egne brytere? Roccat Titan-bryterne er inkludert på Roccat-tastaturer og er et viktig salgsargument. I motsetning til Logitech, som samarbeidet med en etablert bryterprodusent, designet og bygde Roccat sine egne brytere fra grunnen av. sier Roccat de er et «vidunder av tysk ingeniørkunst», reklameforbedringer som at den har bygget sine brytere for å vare med et spesielt hus som holder seg i sjakk.

Bryterne er tilgjengelige i både taktile (brune) og lineære (røde) smaker – hvis du leter etter en blå variant her, vil du bli skuffet. Roccat-tastaturer er på den billigere siden, så hvis disse bryterne høres ut som noe du vil prøve ut, trenger du ikke bruke mye penger.

3) NovelKeys-brytere

Bildekreditt: NovelKeys

NovelKeys er kanskje ikke et navn du kanskje er kjent med, men hvis du er interessert i mekaniske tastaturer, har du sannsynligvis hørt om NK Cream-bryterne og utvalget av interne brytere. Selskapet spesialiserer seg på å selge individuelle brytere til forbrukere, noe som gjør dem til et toppvalg for de med hot-swappable tastaturer.

NovelKeys tilbyr et mangfoldig utvalg av brytere, men dets unike NK-brytere, som NK Cream, er det som skiller den. Hver bryter har distinkte smøre- og produksjonsprosesser, noe som resulterer i unike egenskaper. For å dykke dypere inn i verden av NovelKeys» NK-svitsjer, oppfordrer vi deg til å utforske nettstedet, hvor du kan kjøpe disse bryterne individuelt eller forhåndsinstallert på et tastatur.

4) Greetech-brytere

Bildekreditt: Greetech/Mekaniske tastaturer

Nå går vi inn i budsjettområdet. Hvis du har veldig grunnleggende tastaturbehov og ikke trenger noe spesielt, kan Greetech-brytere passe regningen. Greetech er en Kina-basert produsent som selger budsjettbrytere. De er generelt sett på omtrent samme nivå som Kaihl-svitsjer, som også er budsjettbrytere, så disse er fine hvis du ikke planlegger å bruke mye penger.

Greetech-brytere er tilgjengelige i blå, brun, rød og svart smak (svarte er som brune med en høyere aktiveringskraft) og kan kjøpes individuelt eller forhåndsinstallert på enkelte tastaturer.

5) Slipp Halo-brytere

Bildekreditt: Miste

Nok en gang kommer vi tilbake til unike brytere laget for en bestemt type publikum som leter etter noe annet enn de vanlige blå, brune og røde bryterne. Drop Halo-bryterne kan passe godt hvis du vil ha noe unikt.

Det er to vidt forskjellige typer Drop Halo-svitsjer. Vi har Halo Clears, som ligner veldig på nisje Cherry MX Clear-svitsjer, og vi har Halo Trues, som imiterer japanske Topre-svitsjer (Topre er en spesiell type bryter som sannsynligvis er ulik noe annet du har brukt før). Bryterne er laget av Kailh, et etablert merke, som betyr at de skal være like pålitelige som andre brytere på markedet.

Drop Halo har også Holy Panda-svitsjer, som anses å være på toppnivå, med Drop Halo som hevder at de er de «mest taktile bryterne» i verden.

Hvis du er ute etter noe annet enn det du er vant til, kan disse bryterne godt passe regningen. De er definitivt unike.

6) Zealio-brytere

Bildekreditt: Zealio

Til slutt kommer vi med et gammelt, pålitelig alternativ i premium-bryterområdet: Zealios. Reddit kommentarer foreslår at Zealios har stagnert, og selv om det er opp til personlige meninger, betyr det ikke at de ikke er gode alternativer for tastaturentusiaster. Den siste generasjonen, Zealio V2s, har et par ting for seg, inkludert redusert slingring sammenlignet med Holy Panda-brytere – med Zealio som hevder at dette gjør dem enda mer taktile. Gitt hvordan Holy Panda-bryterne allerede fremhever det som et salgsargument, er det en vill påstand.

Lilla Zealio-brytere er tilgjengelige med bunn-ut-krefter fra 62g til 78g. ZealPC har også en rekke andre brytere, inkludert Tealio og Healio, samt Zilent – ​​sørg for å sjekke ut hele ZealPCs utvalg av brytere før du velger.

Det er mange mekaniske brytere der ute

Det er mange alternativer du kan sjekke ut når det gjelder tastaturbrytere. Noen av dem kommer forhåndsinstallert på visse tastaturer, mens andre må du installere selv – noe som også regnes som en overgangsrite for enkelte tastaturentusiaster hvis du er interessert i å komme inn på det. Sørg for å sjekke ut alle alternativene vi ga deg før du bestemmer deg.