7 beste humørsporingsverktøy for å forbedre livskvaliteten din

Vil du spore humøret ditt på en brukervennlig måte mens du fortsatt får fordelene? Finn de beste humørsporingsverktøyene som fungerer for deg gjennom dette innlegget.

Alle av oss opplever med jevne mellomrom humørsvingninger, gjør vi ikke? Forvirring er bare en av de mange følelsene som humørsvingninger kan fremkalle.

Du kan unngå mange forvirrede og opprivende følelser ved å føre en humørdagbok. Dessverre har de fleste av oss ikke tid til å sette seg ned hver dag og skrive ned følelsene våre i en humørdagbok. Som et resultat trenger du en erstatning – et stemningssporingsverktøy.

Men før det vil vi veilede deg om hvordan humørsporingsverktøy kan forbedre livskvaliteten din, deres fordeler, funksjoner og virkemåte.

Hvordan påvirker humøret livskvaliteten?

De fleste er enige om at humøret vårt kan påvirke hvordan vi fysisk har det; vitenskapen har lenge visst dette. Vi opplever generelt lettere, lysere og mer bekymringsløse følelser når vi er glade.

På den annen side, etter en komplikasjon, opplever vi ofte mangel på motivasjon, tretthet og til og med fysisk sykdom.

Ofte unnlater vi å ta hensyn til humøret vårt fordi vi blir distrahert av våre daglige oppgaver og gjøremålslister.

Vi kan oppleve angst- og depresjonssymptomer dersom dette ikke blir behandlet. Det er knapt overraskende at mange mennesker opplever høyere nivåer av depresjon og mindre optimisme.

Hvis det er tilfelle, må du først spore humøret ditt hvis du vil kontrollere det. Sjekk med deg selv.

Hvordan kan humørsporingsverktøy hjelpe?

Sporing, registrering og analyse av en persons humør er alle en del av den positive psykologipraksisen kjent som humørsporing.

Humørsporingsverktøy kan hjelpe deg med å identifisere faktorer som påvirker humøret ditt og sjekke psykiske helsetilstander. Du kan lære deg tidlige varselsignaler og lage mottiltak for dårlig stemning.

Du kan spore atferd, matinntak, søvnmønster og andre aktiviteter i tillegg til humøret ditt.

Disse verktøyene er lett tilgjengelige for de som er for opptatt eller ikke liker å skrive ned følelsene og opplevelsene sine.

Du kan bruke den som en generell journal for å hjelpe deg med å håndtere din mentale og emosjonelle bevissthet.

Du vil ikke bare være i stand til å overvåke følelsene dine og opprettholde følelsesmessig stabilitet, men du vil også ha muligheten til å identifisere triggerne til følelsene dine og negative tankemønstre.

Fordeler med humørsporingsverktøy

Det er mange grunner til at humørsporingsverktøy er fordelaktige. Det kan være nyttig for deg, for eksempel:

Tilgjengelighet: Fordi disse verktøyene er nyttige, kan de være en verdifull ressurs for folk som kan finne det vanskelig å få tilgang til andre alternativer.

Pålitelighet: Ved å identifisere dine negative humør kan du lage planer for selvforbedring for å hjelpe deg å gjenkjenne humørmønstrene dine.

Praktisk: Fordi du kan få tilgang til disse produktene når som helst, er de et utmerket valg for aktive mennesker som alltid er i bevegelse.

Anonymitet: De fleste humørsporingsverktøyene inneholder funksjoner som lar brukere søke etter informasjon og søke behandling privat og sikkert.

Engasjement: Å lære om mental helse og forbedre velvære kan være fordelaktig og til og med morsomt ved hjelp av disse verktøyene.

Funksjoner å passe på

Verktøy for å spore humør er allment tilgjengelige, men ikke alle vil gi deg de samme funksjonene. Noen lar deg spore humøret og aktiviteten din, mens andre bruker kognitiv atferdsterapi.

  Hvordan koble til en proxy-server

Her er noen viktige funksjoner du bør passe på når du velger de beste humørsporingsverktøyene for dine behov:

Personlige notater: Selv om du ikke skriver dagbok hver dag, kan det være ganske gunstig å ha muligheten til å registrere viktige anledninger og andre ting i tillegg til å spore humøret ditt.

Tilpasning: Stemninger er noen ganger subjektive. Å ha muligheten til å tilpasse appen gjør den derfor mer tilgjengelig. De beste humørsporingsverktøyene lar deg endre farger, uttrykksikoner, følelser og aktivitetsmerker, varsler og mer.

Aktivitetsmåler: Du kan mer nøyaktig finne utløsere og velværeteknikker ved å føre en logg over handlingene dine.

Fellesskapsstøtte: Du kan få venner og søke veiledning anonymt hvis du er motvillig til å snakke med dine kjære om din mentale helse.

Påminnelser: De beste humørsporingsverktøyene tilbyr et varslingsalternativ som ber deg registrere humøret ditt hver dag på et bestemt tidspunkt.

Hvordan fungerer verktøy for humørsporing?

Humørsporingsverktøy forhåndsbestemmer daglige intervaller, analyserer dataene og ser etter «triggere».

I tillegg bruker noen verktøy maskinlæring – datasystemer som kjører automatisk basert på datainndata – for å forutse en brukers humør.

Deretter, basert på disse inndataene, sporer de humøret ditt og viser resultatene på riktig måte.

Noen verktøy anbefaler også mestringsmekanismer som kognitiv restrukturering, som effektivt reduserer impulsiviteten mens du har det vanskelig.

Jo oftere du bruker en stemningsmåler, jo mer begynner du å se hvordan spesielle omstendigheter påvirker bestemte stemninger. Din selvbevissthet er økt, noe som hjelper deg å endre dine daglige valg.

La oss nå diskutere de beste humørsporingsverktøyene for å hjelpe deg med å oppnå alle disse fordelene.

eMoods

Du kan enkelt logge aktiviteter daglig ved å trykke på knappene som samsvarer med nivået for hver stemning i eMoods-appen.

Selv om det kan virke litt komplekst, er dette relativt enkelt. Hele bildet blir tydelig når dataene samles over noen dager og vises i en instruktiv graf.

Hver aktivitet registreres i kalenderen, og viser små prikker for følelser dokumentert den dagen.

Funksjoner:

 • Dette verktøyet har også en dedikert blogg for å hjelpe brukere med generelle spørsmål om humør og helse. Hvis ingenting annet fungerer, kan du alltid kontakte hjelpetelefonen.
 • De leverer også online rådgivning, som kan hjelpe deg med å finne den beste terapeuten for dine behov.
 • Hvis du kjøper verktøyet, kan du tidsstemple notatene, noe som er utrolig nyttig for nøyaktig å beskrive hendelsen.
 • Hvis du ofte glemmer å ta medisinene dine, kan du aktivere medisinvarsler, noe som er en flott funksjon.
 • Du kan opprette en konto over dine daglige handlinger og gi den til rådgiveren din, noe som bør hjelpe til med en mer nøyaktig diagnose.

Faktisk er eMoods et av de beste humørsporingsverktøyene som er tilgjengelige. Dette verktøyet hjelper deg med å utvikle en detaljert profil av dine daglige aktiviteter og utføre dataanalyse for å forstå humøret ditt.

Mood Tracker

Stemningssporing har aldri vært enklere, takket være Mood Tracker. Det er et overbevisende valg hvis du ønsker å logge humøret ditt og få tilgang til dine tidligere online.

Du kan enkelt holde oversikt over treningsrutinen din og organisere e-post- eller tekstpåminnelser.

Det er påminnelser om å ta medisiner og noe relevant informasjon om søvnvaner.

Funksjoner:

 • Brukere kan kommunisere med psykisk helsepersonell. Med denne funksjonens hjelp kan klinikere få tilgang til dataene som er lagt inn i appen, slik at de kan overvåke tilstanden din.
 • Det er et offentlig forum hvor du kan samhandle med folk som deler dine interesser og få følelsesmessig støtte.
 • Når du føler deg deprimert, kan det varsle dine kjære, slik at de kan gi en hånd og få deg til å føle deg bedre.
 • En premium oppgradering til Mood Tracker inkluderer sporing for kosttilskudd, ubegrensede mål, tekstmeldingssvar og søk.
  Hvordan kan ferskinger komme i gang i sin IoT-karriere?

Mood Tracker er helt online, så det er enkelt for deg å dele humørdiagrammet ditt med andre slik at de kan hjelpe deg med å nå dine velværemål.

Sanvello

Hensikten med Sanvello er å «hjelpe folk med å bygge livsferdighetene de trenger, når som helst, hvor som helst, på hvilken som helst måte de velger.»

Den tilbyr profesjonelt validerte måter å håndtere stress, angst og depresjon på.

Du blir bedt om å føre en daglig humørdagbok når du laster ned Sanvello.

Funksjoner:

 • Appen tilbyr korte spørsmål for å hjelpe deg å navngi følelsene dine og oppdage trender i humøret ditt.
 • Verktøy for kognitiv atferdsterapi er gjort tilgjengelig for brukere av Sanvello.
 • I tillegg vil du finne ressurser som kan hjelpe deg med å overvinne spesielle problemer som morgenangst, testangst og offentlige taler.
 • Det er et fellesskap der du kan komme i kontakt med folk anonymt og snakke med folk som kan relatere.

Sanvello-verktøyene ble vist å redusere symptomer i randomisert forskning av 500 personer med mild til moderat angst og depresjon. Når brukere sluttet å bruke appen, fortsatte effektene.

Sanvello kan være ideelt hvis du søker etter de beste humørsporingsverktøyene for å holde mental helse i sjakk.

Stemning Panda

Hva er ditt lykkenivå? MoodPanda er en interaktiv humørsporing som måler og observerer gleden din. Den veileder deg om hvordan du har følt deg over tid. Den gjør dette ved å produsere attraktive sektordiagrammer og grafer.

I likhet med en humørdagbok, sporer denne appen humøret ditt. Så ofte du ønsker, kan du endre humørsvingningene dine.

Legg ut en humøroppdatering i appen når du merker en endring i humøret ditt, kanskje på et bestemt tidspunkt på dagen. Beskriv hvordan du har det (for eksempel gå fra glad til trist), og karakter hvordan du har det på en skala fra 0 til 10.

Funksjoner:

 • Du kan også se humøret ditt på en kalender med MoodPanda.
 • Programmet lar deg levere virtuelle klemmer til andre brukere og oppdatere humøret ditt på Facebook og Twitter.
 • Den lar deg spore endringer i humøret ditt de siste dagene, ukene eller månedene.

Du bør ta med dette verktøyet til terapiøktene dine; det lar deg se trender og holde oppmerksomheten på det som betyr noe.

Du har allerede oppnådd betydelige gevinster mot å forbedre din mentale helse hvis denne vanen gjør deg i stand til å forstå og ta hensyn til følelsene dine.

Med sin grafiske analyse av oppføringene dine over tid, går MoodPanda utover de fleste humørsporere.

Moodfit

Moodfit, et gratis humørsporingsverktøy med innsikt beregnet på å «forme opp» humøret ditt, er lett tilgjengelig på GooglePlay og Apple App Store. Dette verktøyet er ment å hjelpe deg med å komme i mental form, omtrent som hvordan du kan bestemme deg for å komme i fysisk form.

Moodfit er laget for å få deg til å føle deg bedre, enten du ønsker å forstå følelsene dine bedre eller håndterer angst, tristhet eller overdreven stressnivå.

Funksjoner:

 • En quiz, en rekke artikler og lydfiler er alle tilgjengelige for å hjelpe deg med å bedre forstå symptomene du har.
 • Spørreskjemafunksjonen vil hjelpe deg med å måle hvor alvorlige symptomene dine er.
 • Appen inkluderer en seksjon for kognitiv atferdsterapi som kan hjelpe deg å lære å utfordre altfor kyniske oppfatninger og en tankedagbok som tilbyr teknikker for å endre irrasjonelle synspunkter slik at du kan begynne å tenke annerledes.
  Hvordan sende BNB til en metamask-lommebok

Du kan bedre forstå terapien din med MoodFit. Det hjelper deg med å bestemme hvilke terapistrategier som er mest verdifulle, slik at du kan lære hvordan du kan lindre symptomene dine.

MoodKit av Thriveport

Med CBT (Kognitiv Behavioral Therapy)-prinsipper, opprettet kliniske psykologer MoodKit for å hjelpe deg med å integrere positiv psykologisk praksis i ditt daglige liv.

Dette humørsporingsverktøyet er laget for å hjelpe deg med å delta i humørforbedrende aktiviteter, gjenkjenne og endre unyttige tanker og overvåke humøret ditt over tid.

Funksjoner:

 • Aktiviteter, tanker, humør og journal er de fire funksjonene til denne appen.
 • «Aktiviteter»-funksjonen har et rom der brukere kan angi spesifikke mål for sitt sosiale liv, fysisk aktivitet og sunne vaner.
 • Blant alternativene som er tilgjengelige for brukere, er ulike former for fysisk form, tidsstyringsstrategier, oppmerksomhetsøvelser, råd om å spise sunt og metoder for å forbedre sosiale ferdigheter.
 • «Tanker»-funksjonen gir brukeren et sted å skrive om opprørende nylige hendelser og deres reaksjoner på dem. Deretter kan brukere kontrastere sine registrerte svar til flere «tankeforvrengninger» som atferdsterapeuter har identifisert som typiske.
 • Brukere inviteres til å rangere humøret sitt i «Mood»-funksjonen og står fritt til å gjøre det så ofte de vil.
 • Brukere kan legge inn dagbokoppføringer eller andre merknader i «Journal»-funksjonen.

Det er enkelt og intuitivt å bruke denne appen for å spore humør. Det er et praktisk verktøy for folk å forbedre sin mentale helse fordi det følger en godt undersøkt terapeutisk modell for de som sliter med angst, stress og depresjon.

Beste liv

Best life er en super-app som passer i håndflaten din for å hjelpe deg med alle oppgavene som er involvert i bullet journaling, humørjournaling, symptomsporing og andre oppgaver. Det gjør humørsporing enkelt hvis du vil føre en humørdagbok eller til og med begynne.

Funksjoner:

 • Du kan organisere dagen din etter regionale hensyn, individuelle rutiner, kvantifiserbare mål og en vitenskapsstøttet humørsporing.
 • Du kan spore alt, fra helse til vedlikehold av hjemmet, ved å bruke den fullstendig tilpassbare hendelsessporingsfunksjonen, og se resultatene i enkle grafer.
 • For mentale og fysiske innsjekkinger kan du raskt og enkelt tilby helsepersonell nøyaktige data fra symptomrapporter, helsemonitorer og humørsporing.

Bruk dette enorme og et av de beste humørsporingsverktøyene for å forbedre din daglige, ukentlige og månedlige sporing av humør. Ved hjelp av en rekke verktøy som tilbys av dette produktivitetsforbedrende programmet, kan du planlegge og organisere livet ditt på måter du aldri trodde var mulig.

Siste ord

Du kan lære mer om følelsene dine 😒😁😢😂 og faktorene som utløser dem ved å holde styr på humøret ditt. Å vite hvem du er vil gjøre deg i stand til å ta bedre beslutninger om å forbedre din lykke.

Test ut noen av de beste humørsporingsverktøyene vi har listet opp ovenfor for å finne ut hvilken app som passer best til dine preferanser. Du vil lære viktige ting om hva som påvirker humøret ditt gunstig og ugunstig og håndtere det bedre med tiden.

Du kan også være interessert i disse journalføringsappene.

x