9 beste grafikkort (GPUer) for spillere

Moderne GPUer eller grafikkort er svært nyttige for spillere som ønsker å oppleve enestående spilling og en spillopplevelse av høy kvalitet.

Disse teknologiene er svært effektive når det gjelder å behandle enorme mengder data parallelt, noe som er nyttig for spill, videoredigering og maskinlæring.

Men ikke alle er opptatt av å kjøpe et grafikkort eller GPU fordi de kanskje tror de ikke trenger det og datamaskinens CPU er nok til å gjøre jobben.

Selv om den kan brukes til spill, er ytelsen og effektiviteten du kan forvente av en GPU større enn en CPU.

Når du får en kvalitets-GPU for PC-en din, vil du selv se en endring i spillopplevelsen, systemytelsen og strømforbruket.

Så hvis du leter etter de beste grafikkortene eller GPUene for spill, har vi listet opp noen av de beste alternativene på markedet.

Men før det, la oss utforske et par ting først.

Hva er en GPU?

En Graphics Processing Unit (GPU) er en elektronisk krets som kan endre og manipulere minnet for å fremskynde prosessen med å lage bilder i en rammebuffer som en utgang til en gitt visningsenhet.

Moderne GPUer er svært effektive når det gjelder bildebehandling og manipulering av datagrafikk. Disse har en parallell struktur for å gjøre dem enda mer effektive sammenlignet med generelle CPUer (sentrale prosesseringsenheter) for algoritmer som behandler enorme data parallelt.

I personlige datamaskiner eller enheter er en GPU innebygd i hovedkortet, skjermkortet eller CPU-matrisen.

På slutten av 90-tallet ble begrepet «GPU» populært av NVIDIA, som markedsførte GeForce 256 som den første GPUen i verden. Det var en enkeltbrikkeprosessor med en integrert transformasjon, gjengivelsesmotorer, belysning og trekantoppsett eller klipping.

Et par år senere introduserte NVIDIAs rival ATI Technologies begrepet VPU (visuell prosesseringsenhet) ved å introdusere Radeon 9700.

GPUer brukes i ulike applikasjoner som mobiltelefoner, innebygde systemer, personlige datamaskiner, spillkonsoller, arbeidsstasjoner, gruvedrift av kryptovalutaer, videoredigering, transkoding, koding og mer.

Mange GPU-produserende selskaper over hele verden, inkludert Intel, AMD/ATI, NVIDIA og Matrox.

Fordeler med å bruke GPUer for spill

Ved å bruke en moderne kvalitets-GPU kan du forbedre spillerens spillopplevelse. Selv om du kan spille spill på en CPU-basert enhet, er effektiviteten og ytelsen begrenset sammenlignet med GPUer.

Sistnevnte kan behandle store bilder og videoer, noe som gjør den utmerket for spilling uten forsinkelser, nedetider og systemrelaterte feil.

La oss forstå hvorfor du kanskje vil ha datamaskinens GPU eller grafikkort.

  • Rik spillopplevelse: Grafikkort vil forbedre spillopplevelsen din med raskere bildebehandling, parallell beregning og kraftfull ytelse slik at du kan spille spillene dine med mer kraft uten forstyrrelser.
  • Økt datamaskinytelse: GPUer eller grafikkort bidrar til å forbedre datamaskinens ytelse ved å fjerne belastningen fra CPU og tømme systemminnet eller RAM.
  • Bedre HD- og videoopplevelse: Spill krever videoer av høy kvalitet, og bilder er spesialitetene til GPUer. Du kan også se høyoppløselige filmer for å doble nytelsen.
  • Bedre støtte for drivere: Grafikkkort gir bedre støtte for nye applikasjoner, spill og operativsystemer. Årsaken er at GPU-produsenter med jevne mellomrom slipper sine nyeste drivere for å sikre at grafikkortet er oppdatert med de nyeste spillene og operativsystemene.

Så hvis du leter etter de beste GPU-ene eller grafikkortene for spill, her er våre beste anbefalinger.

GeForce RTX 30-serien

GeForce RTX 30-serien presenterer høyytelses GPUer for skapere og spillere. Alle GPU-ene deres drives av Indias andregenerasjons RTX-arkitektur – Ampere, sammen med dedikerte andregenerasjons RT-kjerner og tredjegenerasjons Tensor-kjerner.

  Hvordan øke VRAM på en PC

Disse GPUene har streaming multiprosessorer for å muliggjøre strålesporet grafikk og avanserte AI-funksjoner. Du vil få svært realistisk og oppslukende grafikk og AI-akselerert ytelse med NVIDIA DLSS (Deep Learning Super Sampling). Det gir også maksimal FPS og spillkvalitet.

Det beste er at du vil oppleve den laveste latensen med NVIDIA Reflex. Den gir den beste responsen og kan oppnå mål raskere med høy presisjon gjennom ulike tilgjengelige teknologier.

GeForce tilbyr spillklare drivere for å gi deg den beste spillopplevelsen. Utviklere finjusterer dem for maksimal pålitelighet og ytelse. Det vil også tillate deg å optimalisere innstillingene med ett klikk og få den nyeste teknologien drevet av NVIDIA.

Med NVIDIA Encoder er disse GPUene bygd for live streaming. Den tilbyr lukkerfri, jevn strømmeytelse og utrolig grafikk og bildekvalitet.

I tillegg har NVIDIA Broadcast-applikasjonen AI-forbedret tale og video for å doble spillspenningen. Du kan bruke den og konvertere et rom til et levende hjemmestudio. Det inkluderer effekter som virtuell bakgrunn, støyfjerning og mer.

Ved å bruke NVIDIA Studio kan du akselerere kreativiteten din og forbedre arbeidsflyten når den kommer med eksklusive og dedikerte verktøy.

Det vil være svært nyttig mens du gjengir komplekse 3D-scener og redigerer høyoppløselige videoer. Ved å sømløst koble til NVIDIA Omniverse og samarbeide med det, vil GeForce RTX GPUer gi deg førsteklasses ytelse for å støtte kreasjonene dine.

De AI-drevne Tensor Cores vil øke spillhastigheten din med enestående bildekvalitet. Den lar deg sette opp oppløsningen og innstillingene for enda bedre bilder.

Andre funksjoner inkluderer:

  • 8K HDR-spilling for å koble til, fange og spille HDR med høye oppløsninger
  • GeForce Experience for å ta og dele skjermbilder, videoer og direktesendinger
  • Størrelsesbar BAR for å få tilgang til hele GPUen samtidig
  • Høyytende og oppslukende opplevelser med VR
  • DirectX12 Ultimate lar utviklere legge til flere effekter som strålesporing, skyggelegging med variabel hastighet, etc.

GeForce GTX 1650

NVIDIA GeForce GTX 1650 er av ZOTAC-merket som kommer med 4 RAM, HDMI som videoutgangsgrensesnitt og 1620 MHz GPU-klokkehastighet.

Denne superkompakte GPUen er klar for 4K, har en 90 mm enkel vifte, FireStorm Utility, Sunflower Sink og drives av en PCIe-buss. Strømmen du får med PCIe-sporet er nok, og du trenger ikke noe ekstra 6/8 pins strøm.

I tillegg til å være liten, bruker den også mindre strøm og gir kraftig ytelse for å øke spillopplevelsen din.

Når det kommer til installasjon, kan du gjøre det ganske enkelt ved å sette inn PCIe-sporet mens PC-strømmen er av. Den har også HDMI, DP og DVD (25+1). Du kan koble HDMI til skjermen og bruke den.

GeForce RTX 3060

INNO3D GeForce RTX 3060 er en god GPU med ganske anstendige funksjoner og funksjoner. Den kommer med Twin X2 OC LHR, og typen grafikk-RAM er GDDR6 på 122288 MB. Den ble lansert i desember i fjor.

Når vi snakker om hvordan det fungerer, er det blandede anmeldelser fra spillere som har brukt det i spillene sine.

Bortsett fra spill, kan du bruke den til å gruve eller redigere dine fantastiske kreasjoner. Brukere har funnet ut at den viser ytelse på 49MH/s. Den er kompatibel med skrivebord.

GeForce GTX 1660

ASUS TUF Gaming NVIDIA GeForce GTX 1660 gir en kraftig kombinasjon av ytelse, holdbarhet og kompatibilitet. Den har noen enestående funksjoner for å ta spillingen din til et nytt nivå.

Grafikkortet er av Ti EVO OC Edition. GPUen kommer med PCIe 3.0, HDMI 2.0b, 6GB GDDR6 og mer. Den har en kompakt design og inkluderer GPU Tweak II. Klokkehastigheten er 1845 MHz, og videoutgangsgrensesnittet er DisplayPort 1.4.

GeForce GTX 1660 er laget med ytelse i tankene med den prisbelønte Turing-arkitekturen til NVIDIA. Minnehastigheten kan nås til 12 Gbps, og spillingen kan kringkastes med den dedikerte koderen optimalisert for Open Broadcaster Software (OBS).

  10 beste tilknyttede nettverk for å bli med og tjene penger

Med GeForce Experience kan du enkelt dele og ta skjermbilder, videoer og direktesendinger med vennene dine.

Det gjør det også enklere å oppdatere GeForce-driverne og optimalisere innstillingene i spillet. Det plassstandard smøremiddelet vil bringe de doble kulelagrenes holdbarhet til stillegående hylselagerdesign.

Noen funksjoner som skiller denne GPUen fra mengden er dens auto-ekstreme teknologi, doble vifter med smøring, IP5X støvmotstand og TUF-kompatibilitetstesting.

Den maksimale skjermoppløsningen du kan få er 7680×4320 og torsk opptil 90 fps. Enten du spiller eller utvinner mynter, kan du gjøre det med denne funksjonsrike, ytende og stabile GPUen.

Gaming GeForce GTX 1660

Denne GeForce GTX 1660-serien med GPUer, levert av ZOTAC, er superkompakt og utstyrt med avanserte spillfunksjoner. Den er basert på den nye Turing Architecture fra NVIDIA, og grafikkortet har ultraraskt minne med GDDR6.

Du vil få robuste funksjoner for å gjøre spillet ditt ekstra raskt og morsomt. Funksjonene inkluderer VR Ready, 4K, NVIDIA G SYNC, Ansel og mer. Designet er kompakt, og spesifikasjonene er utmerket.

Den inkluderer 1536 CUDA-kjerner, en 192-bits minnebuss, 6GB GDDR6-minne, en motorforsterkningsklokke på 1770 MHz, en 12 Gbps minneklokke, PCI Express 3.0, etc.

Oppdag neste generasjons VR-ytelse med plug-and-play-kompatibilitet med mange hodesett og lavere ventetid.

GPUen har et friskt design og minimalt brukergrensesnitt for å gjøre spillingen uanstrengt. Du kan også finjustere grafikkortet med forbedret intelligens, overvåke maskinvarestatusen ved hjelp av FIRESTORM-verktøyet og justere SPECTRA-belysningen.

Du vil få den nye OC Scanner for å redusere gjetting og prøving og feiling. I stedet får du bruke et enkelt knappetrykk og starte prosessen. Den anbefalte strømforsyningen for disse GPUene er 450 watt.

Maksimalt strømforbruk er 120 watt. For tilkoblinger er det 3 DisplayPort 1.4, 1 HDMI 2.0b og 4 samtidige skjermer.

Programvaren er kompatibel med spillklare drivere, Vulkan API, Microsoft DirectX 12 API, OpenGL 4.5 og Windows 10/7×64. I esken vil du motta GPU og en brukerveiledning.

ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT

ASUS ROG Strix AMD Radeon RX 6600 XT kommer med en OC-utgave av grafikkortet. Den inkluderer AMD RDNA 2, 8 GB GDDR6 og PCIe 4.0. Den har en aksialteknologisk viftedesign, GPU Tweak II og Super Alloy Power II.

GPU-klokkehastigheten er 2,43 GHz, og videoutgangsgrensesnittet er HDMI 2.1 og DisplayPort 1.4a. Minnehastigheten er 16 Gbps, og dens maksimale oppløsning er 7680 x 4320. Dens aksiale viftedesign har et lite viftenav med en barrierering og et lengre blad for å lette økt nedadgående lufttrykk.

De doble kuleviftelagrene som følger med kan vare det dobbelte av hylselagerdesign. Med Super Alloy Power II får du førsteklasses legeringschoker, mange effekttrinn av høystrøms- og solide polymerkondensatorer.

I tillegg vil Dual BIOS-svitsjen gjøre det mulig for deg å veksle mellom Performance BIOS og Quiet-profiler.

GPUene har Auto-Extreme-teknologi som bruker automatisering for å forbedre påliteligheten. Disse GPU-ene tilbyr full-HD-bildehastigheter for å tilfredsstille spillernes etterspørsel etter høyhastighetsytelse og skjerm.

Deres doble aksiale vifter kan også effektivt trekke ut luft via en større kjøleribbe, og holde GPU-ene kjølte. Dessuten tilbyr chokene, kondensatorene på øverste hylle og MOSFET-ene optimalisert kraft.

I esken vil du motta grafikkortet, et samlekort, en rask oppsettsmanual og ROG borrelås krok og løkke.

NVIDIA GT 730

Dette grafikkortet – NVIDIA GT 730, tilbyr en høy hastighet på opptil 5 Gbps for å sikre en jevn applikasjon og spillopplevelse.

GPUen forblir kjølig ettersom grafikkortet har en bred kjøleribbe i aluminium med finnestabel som kan trekke ut mer varme. Dessuten kan varmeavledningsviften distribuere varmen mer effektivt for å opprettholde GPUens lave temperatur og robuste drift.

En av fordelene med å bruke dette grafikkortet er at det bruker lav effekt på rundt 30 watt ved full belastning. Den krever ingen ekstern strømforsyning, og et minimum på 300 watt PSU anbefales.

Med dette grafikkortet kan du oppgradere til dedikert minne og grafikk for å få uovertruffen høyoppløselig ytelse og visuelle effekter.

  Forbedre iPhone-bærer og WiFi-signalstyrke med signalforsterker

Du vil få maskinvareakselerert Blu-ray 3D-avspilling for å gjøre det mulig å gjengi stereoskopiske videoer av høy kvalitet med kompatibel avspillingsprogramvare og skjermer.

NVIDIA Surround-teknologi er inkludert i dette grafikkortet, som støtter en trippel skjerm for å muliggjøre fullstendig nedsenket spilling. Dette grafikkortet krever drivere, og størrelsen er SFF-kompatibel og inkluderer en lavprofilbrakett.

Du kan besøke NVIDIA-nettstedet og laste ned den passende driveren for plug and play. Den støtter et bredt spekter av plattformer, inkludert Windows, FreeBSD og Linux.

NVIDIA GT 730 er pålitelig med solide kondensatorer og forsterkede PCB-materialer. Den har også en fortykket modul for varmeavledning. Alt dette gjør spillytelsen og opplevelsen din mer stabil og fornøyelig.

Du vil få 3 års garanti på dette grafikkortet og 24-timers teknisk støtte i tilfelle du står fast i noe.

AMD Radeon RX 550

AMD Radeon RX 550 av KAER er et kvalitetsgrafikkkort med robuste spesifikasjoner som 4GB GDDR5, 3 skjermer med DP HDMI DVI-D som kan vises samtidig, 8 PCI Express, 128-bit DirectX 12 og 4K spillkort.

Videoutgangsgrensesnittet er DisplayPort, HDMI og DVI, og GPU-klokkehastigheten er 1183 MHz. Grafikkortet tilbyr robust bildebehandling og 6000 MHz minnehastighet for å oppleve jevn, uovertruffen spilling.

Kortene støtter Blu-ray HD, 60Hz-utgang og 4K-oppløsning for å levere raskere ytelse og passe til mer moderne og klassiske spill med 1080p og 60 fps.

AMD-grafikkkortet gir høykvalitets PCB-plater og elektriske komponenter for å sikre stabilitet og sikkerhet. Installasjonen og bruken er enkel med 512 strømprosessorer, PCI Express 3.0-spordesign og kompatibilitet med ITX-chassis.

Du kan ganske enkelt besøke AMDs offisielle nettsted og laste ned den passende driveren og dette grafikkortet. Det vil ikke kreve noen ekstra strømkilde, mens solid-state kondensatoren vil sikre høy ytelse og lavere strømforbruk.

Denne AMD Radeon RX 550 fra KAER tar i bruk AMD LiquidVR-teknologien og Polaris-arkitekturen for å levere en fargerik, oppslukende og rik VR-opplevelse. Den vil gi ultrahøy komfort og kompatibilitet med ledende VR-enheter som er hodemontert.

Polaris-arkitekturen inkluderer også 14nm FinFET-teknologi og avansert strømstyring fra AMD, sammen med klokke- og gating-teknologier for å muliggjøre lavere strømforbruk og en stille spillopplevelse.

I tillegg kan du til og med glede deg over dynamisk volumoptimalisering basert på arbeidsbelastning og faktisk temperatur. Du kan kontakte deres støtteteam direkte for å få hjelp hvis du støter på problemer.

GeForce RTX 3060

GeForce RTX 3060 fra Gigabyte tilbyr 15 GB grafikk-RAM, og GPU-klokkehastigheten er 1837 MHz. Videoutgangsgrensesnittet som er gitt er DisplayPort og HDMI. Den har 2nd gen RT Cores og 3rd gen Tensor Cores integrert med GDDR6 192-bits minnegrensesnitt.

Dette grafikkortet har et WINDFORCE 3X kjølesystem kombinert med alternerende roterende vifter, en metallbakplate, RGB Fusion 2.0-beskyttelse, et par HDMI 2.1 og et par DisplayPort 1.4 Core Clock. Du vil nyte den ultimate spillopplevelsen med Gigabyte RTX 3060 grafikkort.

Med dette grafikkortet får du fantastisk grafikk, imponerende raske bildefrekvenser og AI-akselerasjon for kreative applikasjoner og spill med de forbedrede Tensor- og RT-kjernene. Inne i esken får du grafikkortet og en brukermanual.

Siste ord

Å ha en moderne GPU eller grafikkort av høy kvalitet vil gi deg forbedret systemytelse, mindre strømforbruk og fantastisk spilling. Kjøp derfor et av de ovennevnte grafikkortene basert på funksjonen din, spesifikasjonskrav og priser.

Deretter kan du sjekke ut budsjett-PCer og bærbare datamaskiner for å øke spillopplevelsen din.

x