tipsbilk.net

7 gode ressurser for Web3-utdanning du trenger

En av de viktigste utviklingen de siste årene er bruken av Wеb3, et begrep som har vokst i diskusjoner om fremtiden til internett. Selv om mange entusiaster kanskje vet om Wеb3, er det nødvendig med en dypere forståelse for å ligge i forkant av kurven.

Det er derfor du bør bruke tid og energi på å lære om Wеb3. Så, her er noen av de beste ressursene som er tilgjengelige for Wеb3-utdanning.

Hva er Wеb3?

Wеb3 er et begrep som brukes for å beskrive den neste generasjonen av Internett, som er desentralisert, brukersentrisk og basert på blockchain-teknologi. I motsetning til det nåværende nettet, ofte referert til som Wеb2, der makten er i hendene på noen få teknologiske giganter, ser Wеb3 for seg et mer demokratisk og åpent internett.

I Wеb3 er mellomledd som sosiale medieplattformer, søkemotorer og online markedsplasser erstattet av desentraliserte applikasjoner (dApps) som kjører på blockchain-nettverk. Disse nettverkene introduserer konseptet digitalt eierskap gjennom Bitcoin, Ethereum og andre kryptovalutaer.

Bildekreditt: Morocko/Shutterstock

Wеb3 lover å riste ting opp, fra å omforme måten vi samhandler med internett på til å skape nye økonomiske muligheter. Men med stor kraft følger stort ansvar, og å utnytte fordelene og overvinne utfordringene krever en forståelse av Wеb3.

Hvorfor bør du lære om Wеb3?

Nå lurer du kanskje på om det er relevant for deg å lære om Wеb3. Er det faktisk verdt å bruke tid og krefter på å lære om det? Vel, gitt viktigheten det har, er svaret ja. Så her er noen overbevisende grunner til hvorfor du lærer om Wеb3:

 • Fremtidssikring: Akkurat som internett har transformert samfunnet og økonomien de siste tiårene, har Wеb3 potensial til å få til dyptgripende endringer. Ved å lære om det nå, kan du fremtidssikre ferdighetene dine, være dyktig på relevante jobbmuligheter og tilpasse deg et raskt utviklende digitalt landskap.
 • Økonomiske muligheter: Wеb3-teknologier, som blokkjede og kryptovalutaer, skaper nye økonomiske muligheter. Enten du er interessert i å investere, utvikle dApps eller utforske en verden av NFT-er, tilbyr Wеb3 et bredt spekter av potensielle karriereveier og inntektsstrømmer.
 • Digitalt eierskap: Wеb3 introduserer begrepet ekte digitalt eierskap. Å forstå hvordan NFT-er og kryptovalutaer fungerer kan gi deg mulighet til å ta kontroll over dine digitale eiendeler og delta i den nye digitale økonomien.
 • Personlig frihet: Wеb3 er designet for å være mer brukersentrisk og motstandsdyktig mot sensur. Ved å lære om Wеb3, kan du gjenvinne kontrollen over din online identitet og data, og sikre større personlig frihet i det digitale riket.
 • Innovasjon: Wеb3 er et arnested for innovasjon, med utallige startups og prosjekter som utforsker nye muligheter. Å lære om Wеb3 kan inspirere deg til å delta i dette spennende økosystemet og bidra til dets vekst.
  Hvordan lage en collage på iPhone og iPad

Hvordan velge de riktige plattformene

Å velge de beste Wеb3-plattformene er avgjørende for reisen din inn i det desentraliserte digitale landskapet. For at du skal gjøre det, er her de fire viktigste punktene du bør vurdere:

 • Relevans til målene dine: Velg plattformer som samsvarer med dine spesifikke Wеb3-interesser, enten det er handel med kryptovaluta, desentralisert finans (DEFi), NFT-er eller blockchain-utvikling.
 • Instruktørkompetanse: Sørg for at instruktørene er anerkjente eksperter i Wеb3, med relevant bransjeerfaring, ettersom kunnskapen deres i stor grad påvirker kvaliteten på læringen din.
 • Læreplanens egnethet: Sjekk om plattformens tilbud dekker Wеb3-emnene du ønsker å lære, og gir et godt strukturert program som matcher dine pedagogiske behov.
 • Kostnad og tilgjengelighet: Vurder budsjettet og foretrukket læringsstil, enten det er i egen fart eller instruktørledet. Evaluer plattformens rimelige og tilgjengelighetsalternativer, inkludert økonomisk støtte eller stipend.
 •   Reparer Amazon Kindle som ikke vises på PC

  Nå, for å hjelpe deg med å få en god start, nedenfor er noen av de anerkjente plattformene du bør utforske.

  De beste ressursene for Wеb3-utdanning du trenger

  Her er en liste over de viktigste plattformene som legger til rette for dyptgående ressurser relatert til Wеb3:

  1. Bankløs

  Bankless er en populær plattform som tilbyr et vell av pedagogisk innhold på kryptovalutaer, DEFi (Decеntralized Finance) og NFT-er. De gir artikler, podcaster, nyhetsbrev og guider for å hjelpe deg å forstå og navigere i Wеb3-verdenen.

  Bankless, en av de ledende utdanningsplattformene ble grunnlagt av David Hoffman og Ryan Sean Adams, som dukket opp som en ledende ressurs i Wеb3-området i 2020.

  Her kan du få tilgang til plattformens artikler, podcaster, nyhetsbrev og guider som forenkler komplekse WEB3-konsepter. Det gir brukere mulighet til å forstå og engasjere seg i Wеb3-verdenen, noe som gjør den tilgjengelig for både nykommere og erfarne entusiaster.

  2. Etherscan

  Etherscan er en blokkjedeutforsker for Ethereum-nettverket opprettet av Matthew Tan i 2015. Det er et uvurderlig verktøy for å lære om Ethereum-transaksjoner, smarte kontrakter og lommebokadresser.

  Du kan bruke Etherscan som et praktisk verktøy for å få praktisk erfaring med blockchain-teknologi. Det vil gjøre deg i stand til å spore og verifisere Ethereum-transaksjoner, og tilby en gjennomsiktig oversikt over hvordan blokkjeden fungerer.

  3. Kryptomandager

  CryptoMondays er et globalt fellesskap av krypto-entusiaster, grunnlagt av Lou Kerner, som er vertskap for arrangementer, webinarer og møter. Deltakelse i CryptoMondays-arrangementer kan knytte deg til likesinnede individer og bransjeeksperter. Derved fremmer et støttende læringsmiljø.

  Ved å bli med i CryptoMondays kan du derfor komme i kontakt med likesinnede og gi tilgang til verdifull innsikt. Plattformen fremmer et støttende læringsmiljø der du kan utvide Wеb3-kunnskapen din gjennom nettverk og diskusjoner.

  4. Kursеra

  Coursеra er en online læringsplattform som samarbeider med toppuniversiteter og institusjoner for å tilby akkrediterte kurs. Plattformen tilbyr et bredt spekter av Wеb3-relaterte kurs fra toppuniversiteter og institusjoner.

    8 Beste elektroniske Lab Notebook (ELN) programvare

  Coursеra gir strukturerte og akkrediterte læringserfaringer, noe som gjør det ideelt for enkeltpersoner som deg selv som søker dybdekunnskap i Wеb3. Du kan få sertifikater fra anerkjente institusjoner, noe som øker din troverdighet i feltet.

  5. GitHub

  GitHub er en plattform der utviklere samarbeider om åpne kildeprosjekter, inkludert mange Wеb3-relaterte initiativer. Å utforske kodelagre på GitHub kan gi innsikt i de tekniske aspektene ved Wеb3.

  Den lar deg lære av og bidra til prosjekter som er tilpasset dine interesser, og fremmer veksten din som en Wеb3-entusiast eller utvikler.

  6. CoinGecko

  En annen viktig plattform er CoinGеcko som er en kryptovalutadataplattform som tilbyr markedsdata, diagrammer og informasjon om tusenvis av kryptovalutaer i sanntid. Det er en utmerket ressurs for å spore kryptovalutapriser og holde seg oppdatert på markedstrender.

  Coingecko kan hjelpe deg med å forenkle den komplekse verdenen av kryptovalutaer ved å tilby lett tilgjengelige markedsdata. Enten du er en investor eller bare nysgjerrig, hjelper det deg med å spore kryptovalutapriser og holde deg informert om markedstrender.

  7. X

  Til slutt, og også et viktig tillegg, er X (tidligere kjent som Twitter) – et knutepunkt for diskusjoner om Wеb3 og kryptovalutaer. Følg innflytelsesrike figurer, blockchain-prosjekter og bransjeeksperter for å holde deg informert om de siste nyhetene og utviklingen.

  Den sosiale medieplattformen holder deg oppdatert på siste nyheter, trender og nye prosjekter. Det er en enkel, men effektiv måte å holde seg informert og engasjere seg i samtaler med Wеb3-fellesskapet.

  Web3-utdanning er nøkkelen til å tilpasse seg og overleve

  Avslutningsvis dekker disse syv ressursene et bredt spekter av Wеb3-utdanning, og henvender seg til ulike læringspreferanser og mål. Enten du er en nykommer eller en erfaren Wеb3-utforsker, tilbyr disse plattformene verdifull kunnskap og verktøy for å hjelpe deg med å navigere i den spennende verdenen til Wеb3 på en brukervennlig måte.

  x