Slik tilpasser du teksten din ved å bruke TypeCraft i Canva

Canva har en overflod av alternativer når det kommer til teksttilpasning. Du kan starte fra bunnen av i Tekst-fanen og finne en skrifttype som utfyller kunstverket ditt. Du kan også bla gjennom skriftkombinasjonene som Canva har kuratert for deg.

Dessuten, i Canvas appvalg, er det TypeCraft – et alternativ som lar deg virkelig tilpasse teksten din på hvilken som helst måte du vil. Nedenfor er en guide for hvordan du finner og bruker TypeCraft-appen i Canva.

Hva er TypeCraft i Canva?

Det er flere ting du kan lage i Canva uten innsats, og å legge til TypeCraft til designet ditt er en av dem.

TypeCraft er en tredjeparts tekstapp laget av Zeppelin Labs som finnes på Canva. Dens eneste formål er å gi skapere muligheten til å forme teksten sin på en hvilken som helst måte de finner passende for designene deres. Du kan forme ordene dine til hvilken som helst form du vil, samtidig som du beholder integriteten til teksten.

  Slik fjerner du zoomprofilbilde

Har du for eksempel en åpen plass på designet ditt der du vil plassere en overskrift? Du kan legge til tekst, velge skrifttype og deretter enkelt forvrenge den for å matche den åpne plassen.

Hvor finner du TypeCraft

Det er to måter du kan finne TypeCraft-appen på Canva – hvordan du åpner appen avhenger bare av hvor du er i prosjektet ditt.

Hvis du starter fra bunnen av, noe som betyr at du ikke har åpnet Canva Editor-siden ennå, starter du på Canvas hovedside. På venstre side av siden klikker du på Apper i hovedmenyen. Hvis det ikke er noen tilgjengelige alternativer å velge, klikker du på ikonet med tre linjer og hovedmenyen skal vises.

I appens søkefelt skriver du TypeCraft og trykker Enter. Klikk på TypeCraft-appen og velg deretter Bruk i nytt design. Herfra kan du enten velge hvilken type design du vil åpne eller legge til egendefinerte dimensjoner.

  Hvordan installere MongoDB Compass på Ubuntu

Hvis du allerede har et design åpent som du vil bruke TypeCraft på, kan du velge Bruk i eksisterende design.

Du kan også finne appen på redigeringssiden. Anta at du er i ferd med å lage en flyer fra en Canva-mal; bare åpne Apps-fanen på venstre side av skjermen og skriv TypeCraft i søkefeltet. Klikk på appen for å åpne den, og nå er du klar til å gå.

Slik bruker du TypeCraft i Canva

Å bruke TypeCraft er utrolig enkelt. Før du bruker tilpasset tekst på designet ditt, må du lage det først.

Når TypeCraft-appen er åpen, vil du se flere kategorier å fullføre. Skriv først inn teksten du ønsker å legge til designet. Husk at hver tekstlinje trenger sin egen TypeCraft-applikasjon.

Etter å ha skrevet inn teksten, velg skrifttype og stil. Det er flere fonter å velge mellom, og hver vil se annerledes ut hvis du legger til en stil, så ta deg tid til å surfe. Når du har fullført det, velg skriftfarge.

  10 beste iPhone-puslespill for å forbedre tenkeevnen din

Å redigere tekstformen er den mest tidkrevende prosessen med å bruke TypeCraft. For å begynne å tilpasse teksten, ta tak i en hvit prikk med markøren og flytt den.

Hver hvit prikk du ser vil endre teksten basert på bevegelsen din, så å bevege seg sakte er det beste handlingsforløpet her – spesielt hvis du har en bestemt form du trenger for designen din. Hvis du ikke liker hvordan teksten utformes, kan du alltids starte på nytt ved å klikke Tilbakestill form.

Når du er fornøyd med resultatene, klikker du på Legg til element i design og justerer deretter.

Bruk TypeCraft for å tilpasse ditt neste kreative prosjekt

Canva har inkludert mange apper i sin enorme plattform som kan hjelpe deg med å tilpasse designene dine. Neste gang du jobber med et kreativt prosjekt, prøv TypeCraft for å se hvordan forvrengt tekst kan gi kunstverket ditt et unikt inntrykk.