tipsbilk.net

7 måter å frigjøre lagringsplass på Google Foto

Google Photos tilbyr ikke et ubegrenset lagringsnivå slik det en gang pleide. Derfor er det viktigere enn noen gang å administrere Google Foto-biblioteket ditt og sørge for at du ikke går tom for plass. Følg disse tipsene for å frigjøre lagringsplass i Google Foto.

1. Konverter bilder til Storage Saver Quality

Alle bildene du har lastet opp i original kvalitet til Google Foto, teller mot lagringskvoten din. Du kan raskt frigjøre plass i Google Foto ved å konvertere alle de opplastede bildene fra originalkvalitet til lagringsbesparende. Dette kan gjøres fra Google Foto på nettet.

 • Åpne Google Fotos nettsted på datamaskinen din.
 • Klikk på Innstillinger-ikonet øverst til høyre ved profilbildet ditt.
 • Sørg for at Lagringssparing er valgt, og klikk på Administrer lagring.
 • Nå, rull ned til Gjenopprett lagring og klikk på Lær mer.
 • Merk av i boksen i popup-vinduet og bekreft handlingen ved å klikke Komprimer eksisterende bilder og videoer.
 • I lagringssparingskvalitet blir bilder med høy oppløsning nedskalert til 16 MP. Videoer endres også til 1080p hvis de har høyere oppløsning. I tillegg bruker Google en liten komprimering på alle bildene og videoene for å spare plass, men du vil neppe merke et tap i kvalitet. Vær oppmerksom på at teksting i videoer går tapt under denne prosessen.

  Alle mediefiler du laster opp i lagringsbesparende kvalitet vil telle mot Google-kontoens lagringskvote. Kun bilder og videoer lastet opp før 1. juni 2021 tas ikke med i betraktningen. Du kan eksportere eksisterende bilder og videoer fra Google Foto i full oppløsning, slik at du har en kopi før du komprimerer dem i kontoen din for å spare plass.

    Få en bedre ChatGPT-opplevelse med disse 7 ChatGPT-mobilappene

  2. Deaktiver bildesikkerhetskopiering for WhatsApp og andre enhetsmapper

  Google Photos kan automatisk sikkerhetskopiere bilder og videoer fra WhatsApp, Instagram og andre mapper på enheten din. Selv om dette kan være nyttig for noen, tar disse mediesikkerhetskopiene også opp lagringsplass.

  Hvis du mottar mye søppelmedier på WhatsApp eller rett og slett ikke vil at Instagram-innleggene dine skal sikkerhetskopieres til Google Foto, er det en god idé at du deaktiverer sikkerhetskopiering for slike mapper fra enheten din for å spare plass. Dette vil hjelpe deg med å administrere Google Fotos lagringsplass bedre.

  For å gjøre dette på Android, åpne Google Foto-appen på enheten din, trykk deretter på profilbildet ditt øverst til høyre og velg Bilder-innstillinger. Gå deretter over til Sikkerhetskopiering > Sikkerhetskopier enhetsmapper og deaktiver alle irrelevante mapper som du ikke vil at noen mediesikkerhetskopiering skal skje fra.

  Dessverre er dette ikke et alternativ på iPhone på grunn av systembegrensninger. Som en løsning kan du åpne WhatsApp og deaktivere automatiske medienedlastinger slik at bilder og mediefiler som deles på plattformen, ikke synkroniseres med Google Foto.

  3. Slett videoer som ikke støttes

  Google Foto støtter sikkerhetskopiering av en rekke bilder og videoformater. Disse inkluderer RAW-filer fra utvalgte Canon-, Sony- og Nikon-kameraer, MKV-videoer og mer.

  Men hvis du laster opp videoer fra mange kilder, er det mulig at i det minste noen av de sikkerhetskopierte mediefilene ikke støttes av plattformen. Men de vil fortsette å ta opp plass i Google Foto, så det er best å slette dem. Å fjerne videoer som ikke støttes er en fin måte å rydde opp i Google Foto og frigjøre ekstra lagringsplass gratis.

    Alexa, hvorfor ser ansatte på dataene mine?

  Slik kan du finne og slette videoer som ikke støttes i Google Foto

 • Åpne Google Foto-nettstedet på datamaskinen din.
 • Klikk på Innstillinger-ikonet øverst til høyre ved profilbildet ditt.
 • Du vil se en seksjon for videoer som ikke støttes på Innstillinger-siden. Klikk på Vis ved siden av.
 • Alle inkompatible videoer vil bli oppført. Velg alle filene og fortsett å slette dem.
 • Sørg for å tømme papirkurven for å bli kvitt disse filene permanent.
 • 4. Fjern useriøse skjermbilder

  Hvis du sikkerhetskopierer enhetens skjermbilder til Google Foto, er det lurt å slette disse også. I løpet av årene har du sannsynligvis samlet mange useriøse skjermbilder som ikke lenger er relevante.

  Du kan enkelt finne alle skjermbildene du har lastet opp til Google Foto ved å søke etter «skjermbilder». Fortsett deretter med å slette de du ikke lenger finner relevante. Alternativt kan du gå til Google Foto-innstillinger > Administrer lagring > Skjermbilder for å se gjennom og slette alle uønskede skjermbilder.

  5. Tøm papirkurven

  Alle bilder eller videoer du sletter fra Google Foto, ligger i papirkurven (også kalt søppelbøtta i enkelte regioner) i opptil 60 dager. I mellomtiden er selve søppelet i stand til å holde opptil 1,5 GB med slettede medier.

  Hvis du umiddelbart vil frigjøre plass i Google Foto, tømmer du papirkurven for å få tilbake en anstendig mengde plass. Dette er et viktig trinn du må følge når du har slettet useriøse skjermbilder, bilder og videoer fra Google Foto-biblioteket ditt.

  6. Endre størrelse på bilder før opplasting

  Hvis du sikkerhetskopierer bilder tatt fra et DSLR til Google Photos, bør du ideelt sett endre størrelsen på dem før du laster opp. Opplasting av bilder med 30–40 MP oppløsning til Google Photos vil ta opp verdifull plass i Google-kontoen din – de vil være til liten nytte.

    Topp 12 Unreal Engine 5-spill å se opp for

  Ved å redusere oppløsningen til slike bilder vil du redusere filstørrelsen betraktelig og gjøre dem bedre for sikkerhetskopiering til skyen. Avhengig av dine behov, kan du endre størrelsen på DSLR-bildene dine i Adobe Lightroom til rundt 20-25 MP og spare en betydelig mengde plass.

  Du kan også komprimere en video og redusere filstørrelsen før du laster den opp til Google Foto, eller bruke et annet filformat for å potensielt redusere filstørrelsen.

  7. Slett filer fra Google Disk og Gmail

  Alle filer eller dokumenter som du sikkerhetskopierer til Google Disk, teller også mot lagringskvoten for Google-kontoen din. Så hvis du vil frigjøre enda mer lagringsplass i Google Foto, bør du også se på å slette søppel og andre unødvendige filer fra Google Disk.

  Du kan også overføre filer fra din primære Google Disk-konto til en sekundær konto uten å laste dem opp på nytt og spare plass i prosessen.

  Det samme gjelder også for Gmail – filer du bruker i Gmail tar opp plass i Google-kontoen din. Men du kan alltid slette gamle e-poster med store vedlegg for å frigjøre plass i Google-kontoen din. Sørg for å laste ned Gmail-kontodataene dine før du følger tipsene våre for å frigjøre plass i Gmail-kontoen din.

  Frigjør plass i Google Foto enkelt

  Du kan frigjøre en betydelig mengde plass i Google Foto ved å følge disse tipsene. Dette vil tillate deg å sikkerhetskopiere flere bilder og videoer uten å måtte betale for lagring. Men hvis du ikke klarer å frigjøre plass i Google Foto selv etter å ha fulgt trinnene ovenfor, må du sannsynligvis betale for en Google One-lagringsplan.

  Det er mange andre fordeler ved et Google One-medlemskap, så vurder å abonnere på det for mer enn bare den ekstra lagringsplassen.

  x