Hvordan fikse Microsoft Word når det sletter tekst av seg selv

Sletter Microsoft Word tekst av seg selv når du redigerer et av dokumentene dine? Når dette skjer, bør du sjekke om det er noen andre som jobber med det samme dokumentet, eller om du ikke ved et uhell har aktivert Words overskrivingsalternativ.

Det er imidlertid flere grunner til at du kan støte på dette problemet. Vi har satt sammen en liste over løsninger for å hjelpe deg med å gjenvinne kontrollen over dokumentene dine.

1. Sjekk om noen andre redigerer dokumentet

Det er kanskje ikke noe galt med Word, men noen andre fjerner teksten. Hvis du samarbeider med noen andre om Word-dokumentet, kan de slette teksten hvis de har redigeringstillatelse.

Word vil vise meldingen «Andre personer redigerer dette dokumentet» når du åpner dokumentet. Hvis du har gått glipp av meldingen, men teksten fortsetter å forsvinne, bør du sjekke hvem som har tilgang til filene dine.

2. Sjekk tastaturet

Hvis Word fortsetter å slette tekst etter at du har trykket på tilbaketasten eller Delete-tasten, er sjansen stor for at en av tastene fortsetter å bli sittende fast. I dette tilfellet, trykk forsiktig og sjekk om de fungerer som vanlig.

Hvis tastene setter seg fast, kan du tilordne tastaturet på nytt og deaktivere den tasten eller rense tastaturet.

3. Deaktiver Words overskrivingsfunksjon

Hvis Word sletter noe av teksten mens du skriver, kan det hende du ved et uhell har slått på overskrivingsfunksjonen. Selv om du ikke gikk gjennom Words innstillinger, kan du aktivere og deaktivere denne funksjonen ved å trykke på Sett inn på tastaturet.

Nå, hvis du vil forhindre at dette skjer igjen, bør du ta en titt på Words redigeringsalternativer.

 • Åpne Word, klikk på Fil-fanen øverst til venstre, og velg deretter Alternativer.
 • Fra menyen til venstre klikker du på Avansert.
 • Gå til delen for redigeringsalternativer.
 • Fjern merket for Bruk Insert-tasten for å kontrollere overskrivingsmodus og Bruk overskrivingsmodus.
 • Klikk OK for å lagre de nye innstillingene.
 • Gå tilbake til å redigere dokumentet og sjekk om Word fortsatt sletter deler av teksten av seg selv.

  4. Fjern problematiske tillegg

  Det er en sjanse for at Word sletter tekst mens du skriver på grunn av et feiltillegg. Hvis du har installert flere Word-tillegg for å øke produktiviteten, vil det være tidkrevende å sjekke dem individuelt.

  For å teste om et av de installerte tilleggene forårsaker problemet, bør du starte Word i sikker modus. På denne måten vil Word starte uten noen utvidelser og tillegg. På en Windows-datamaskin trykker du på Windows-tasten + R for å få opp en Kjør-dialog. Skriv inn winword /safe og klikk OK.

  Hvis problemet nå er løst, bør du avinstallere det problematiske tillegget.

 • Gå til Fil > Alternativer.
 • Åpne tilleggsmenyen og klikk på COM-tillegg. Word vil nå vise tilleggslisten.
 • Fjern merket for tillegget du vil deaktivere.
 • Klikk OK.
 • 5. Fjern lokal formatering

  Formateringsregler kan forstyrre hvordan du kan redigere tekst i Word og noen ganger slette tilfeldige tekststykker. I dette tilfellet bør du fjerne all formatering.

  Før du gjør det, bør du vite at dette vil tilbakestille Word til standardinnstillingene og fjerne innstillinger som tekstjustering, skriftstørrelse, linjeavstand og så videre. For å fjerne formateringsregler, velg Hjem-fanen og klikk på Fjern all formatering-knappen.

  Likevel er det kanskje ikke den beste løsningen hvis du har brukt mye tid på å skrive og redigere dokumentet ditt. Hvis du vil sjekke mer informasjon om formateringsregler, trykk Shift + F1 for å få opp Reveal Formatting-panelet.

  6. Reparer Microsoft 365

  Hvis Word ikke er den eneste Microsoft 365-appen som har sluttet å fungere som vanlig, bør du reparere Microsoft 365. På en Windows-datamaskin trykker du på Windows-tasten + I for å få frem innstillingsmenyen. Deretter går du til Apper > Installerte apper.

  Klikk på ikonet med tre prikker ved siden av Microsoft 365 og velg Endre. I popup-vinduet velger du Quick Repair og klikker Repair. Hvis du fortsatt har det samme problemet etter å ha reparert Microsoft 365, går du gjennom instruksjonene på nytt og velger Online Repair.

  Stopp Microsoft Word fra å slette tekst

  Å la Word slette et dokuments innhold i seg selv kan være veldig frustrerende, spesielt hvis du jobber med et stort dokument, og det er vanskelig å holde styr på hver endring. Løsningene ovenfor bør hjelpe deg med å fikse problemet, så lenge du har en ekte kopi av Microsoft 365.