7 måter seniorer kan dra nytte av å bruke en Apple Watch

Viktige takeaways

  • Apple Watch er et godt valg for eldre på grunn av dens evne til å overvåke og sende varsler om ulike helsetilstander, som potensielt kan gi livreddende fordeler.
  • Helsedelingsfunksjonen lar eldre dele helsedataene sine med familiemedlemmer, som kan motta varsler om viktige helsevarsler, og sikrer rask tilgang til medisinsk hjelp.
  • Apple Watch har SOS-nødfunksjoner og falldeteksjonsfunksjoner, noe som gjør den ideell for eldre med sykdommer eller som står i fare for å falle. Den kan automatisk varsle nødetater og gi ekstra trygghet for både eldre og deres kjære.

Apple har ofte annonsert sitt utvalg av smartklokker med slagordet: «Det er en Apple Watch for alle.» Appellen til Apple Watch er definitivt ikke aldersbegrenset. Faktisk er det mange grunner til at eldre vil ha nytte av å bruke en Apple Watch.

Her er noen Apple Watch-verktøy som gjør det til et godt valg for personer i pensjonsalder og utover.

1. Apple Watch kan overvåke og sende deg varsler om helsetilstander

Apple Watch kan hjelpe deg med å overvåke en rekke helsetilstander. Disse inkluderer:

  • Hjertehelse
  • Hørsel
  • Oksygen i blodet
  • Temperatur
  • Søvnhelse

For alle med helseproblemer, er det utmerket fornuftig å bruke en smartklokke. Med Apples vekt på velvære som en kjernedel av virksomheten, vil Apple Watch være et klokt valg.

I tillegg til å overvåke helsetilstander, vil Apple Watch sende varsler hvis den oppdager noe unormalt i avlesningene. Dette kan varsle deg om at noe er galt og føre til at du søker medisinsk hjelp tidligere enn du ellers ville ha fått.

  Fiks PS4-kontrolleren vil ikke koble til konsollen

Jeg kan bekrefte de potensielt livreddende fordelene ved å bruke en Apple Watch. Når en slektning med en historie med hjerteproblemer mottok et varsel om høy puls fra Apple Watch mens han deltok på en stor sportsbegivenhet, tok de seg tid til å senke pulsen. Uten klokken deres ville de ikke engang ha innsett at de var i fare.

Listen over forhold Apple Watch kan overvåke utvikler seg med hver ny programvare- og maskinvareutvikling. Ikke alle klokker tilbyr alle helsefunksjoner. For eksempel er det bare Apple Watch Series 8 og nyere (inkludert Apple Watch Ultra) som tilbyr oksygenmåling i blodet. Derfor bør du sjekke Apples nettsted å sammenligne alle modeller og bestemme hvilken som passer best for dine behov.

2. Del helsedataene dine med familiemedlemmer

For å følge med helseovervåkingsverktøyene for hånden, tilbyr Apple Watch funksjonen Helsedeling. Dette lar deg dele helsedataene dine med opptil fem familiemedlemmer. Hvis du befinner deg i USA, kan du også bruke Health-appen til å dele data med legen din.

Det er enkelt å dele helsedata i iOS Health-appen, som registrerer alle Apple Watch-avlesninger. Du kan trygt dele så mange beregninger du ønsker. Hvis du håndterer noen helsemessige forhold, trenger du ikke å gjøre det alene. Dine kjære kan hjelpe, selv om de bor langt unna.

Viktigere, du kan aktivere personen du deler dataene dine med til å motta varsler hvis du får viktige helsevarsler. Dette er en annen potensielt livreddende funksjon for eldre og alle som bryr seg om dem. Dine kjære vil umiddelbart bli varslet om en mulig medisinsk nødsituasjon, og sparer verdifull tid på å få hjelp.

3. Apple Watch har Nød-SOS og falldeteksjonsfunksjoner

For å følge med helsedelingsvarsler, vil iOS Emergency SOS-funksjonen på din iPhone og Apple Watch automatisk varsle nødetatene uten at du trenger å ringe det lokale nummeret i tilfelle du trenger akutt hjelp. Selv om dette kommer alle til gode uansett alder, er det også integrert i andre iOS- og watchOS-funksjoner for å gi deg og dine kjære ekstra trygghet.

  Slik sporer du bilen din på nettet

En av disse er Apples falldeteksjonsfunksjon. Denne funksjonen, som er tilgjengelig på Apple Watch Series 4 eller nyere, er ideell for eldre med sykdommer som gjør dem ustøe eller risikerer å falle. Faktisk, hvis fødselsdatoen du angir når du konfigurerer Apple Watch indikerer at du er 55 år eller eldre, vil falldeteksjon bli slått på automatisk.

Du kan også slå på falldeteksjon manuelt for Apple Watch med noen få enkle trinn. Når du har aktivert den, hvis Apple Watch oppdager et hardt fall og ingen bevegelser på omtrent ett minutt, vil den banke på håndleddet ditt, avgi en alarm og forsøke å kontakte nødetatene.

Apple Watch må ha en mobilforbindelse eller ha Wi-Fi-anrop slått på og Wi-Fi-dekning tilgjengelig for at dette skal fungere. Men hvis du har en iPhone 14 eller iPhone 14 Pro eller nyere, kan du dra nytte av Apples Emergency SOS via Satellite-funksjon, som også sender varselet.

Når du først setter den opp, bør du vurdere å bruke litt tid på å forberede Apple Watch for nødsituasjoner.

4. Ro i sinnet med Apple posisjonssporing

En av de verste dagene i livet mitt var da en slektning med demens forsvant. Politifolk fant henne til slutt vandrende rundt i det lokale nabolaget. Det skjedde før bruken av Apples posisjonssporingstjeneste, Find My. Nå for tiden ville jeg kunne finne henne selv ved å bruke denne geniale funksjonen.

Hvis en senior bruker en Apple Watch, vil familien deres lett kunne spore dem, noe som kan være en game-changer for alle som risikerer å forsvinne på grunn av sykdommer eller tilstander som forårsaker forvirring.

5. Spor og få påminnelser om medisinene dine

Siden iOS 16 har Apple inkludert medisiner i helseappen sin. Denne funksjonen lar deg spore medisinen din og få påminnelser om når du skal ta den.

  Hvordan stemmechat i Nintendo Switch-spill

For å få mest mulig ut av Medisiner i Helse-appen, kombiner den med Apple Watch. Når du har tatt deg tid til å legge inn detaljene om medisinen du må ta, inkludert doser og tidsplaner, vil Apple Watch sende deg en påminnelse når det er tid for neste pille.

Bildekreditt: eple

Dette er et praktisk verktøy for alle eldre som sjonglerer med flere medisiner. Du kan gjøre påminnelsene enda mer nyttige ved å angi legemidlets form eller form og angi en fargekode for hver enkelt når du legger til medisinen i listen.

6. Hold deg aktiv ved å bruke Apple Watch Activity Challenges

Det handler ikke bare om nødsituasjoner og sykdom. En av Apple Watchs andre store fordeler er som trenings- og aktivitetsmåler. Alle har godt av å holde seg i aktivitet, uansett alder. Så sett deg noen mål og sørg for at du lukker Apple Watch Activity Rings hver dag.

Du kan til og med ha det gøy mens du oppnår målene dine. Hvorfor ikke dele treningsaktiviteten din med Apple Watch og stille utfordringer for familiemedlemmer og venner å konkurrere?

Bildekreditt: eple

7. Du trenger ikke å ha en iPhone for å bruke en Apple Watch

Mens noen Apple Watch-funksjoner er avhengige av å ha en iPhone, er det ikke nødvendig å eie begge. Apple har en Family Setup-tjeneste som lar noen sette opp en Apple Watch for et familiemedlem. Klokkebrukeren kan bruke Apple Watch til samtaler (hvis det er en mobilmodell), meldinger og posisjonsdeling. Personen med iPhone kan administrere andre Apple Watch-funksjoner.

Så hvis du er en senior som ikke hadde tenkt på å bruke en Apple Watch fordi du ikke har en iPhone, er det kanskje verdt å revurdere.

Seniorer kan dra nytte av å bruke en Apple Watch på mange måter

Å bruke en Apple Watch for en senior har så mange store fordeler at det er vanskelig å argumentere mot å investere i en. Du vil ha et fantastisk helseovervåkingsverktøy som umiddelbart varsler familien din og til og med nødetatene om alvorlige problemer. Du kan sette og nå aktivitetsmål og fortsette å leve et selvstendig, aktivt liv. Kort sagt, det kan gi deg og dine kjære sjelefred som man uten tvil ikke kan kjøpe for penger.