Hvordan fikse en USB-pinne som ikke overfører data på Windows

Så du klarte ikke å kopiere dataene dine med en USB-pinne. Kanskje du prøvde å kopiere filene dine, men ble rammet av en feil i mellom, eller kanskje ingen overføring skjedde i utgangspunktet. I så fall, ikke bekymre deg, siden det ikke er noe å få panikk over. Mange har møtt denne brå feilen før og vil møte den igjen, men det finnes måter å fikse den på.

Mens USB-dataoverføringsfeil oppstår av en rekke årsaker, finnes det klare rettinger som vil få kopieringen tilbake til det normale i tide. Vi har gått gjennom en rekke metoder for å bli kvitt ødeleggende feil for godt, og nedenfor presenterer du den beste. La oss starte med den enkleste.

1. Koble fra og koble til USB-pinnen

De enkleste løsningene er ofte de mest forsømte. Vi sier dette ofte for mange tekniske ting, så selvfølgelig gjelder dette for alle slags problemer med en USB-pinne også. Hvis du ikke klarer å flytte dataene med USB-pinnen, kan du prøve å koble den fra og sette den inn igjen. Du vil bli overrasket over hvor ofte dette enkle trikset gjør jobben for deg.

Det er ikke uvanlig at en USB-stasjon gir feil fordi du koblet den til på feil måte, eller at den ikke passet helt inn. Som sådan, når du kobler den til igjen, sørg for at den sitter godt i USB-porten.

  Slik viser du alltid rullefelt på Windows 11

2. Oppdater USB-enhetens drivere

USB-driveren er settet med instruksjoner som lar USB-pinnen din samhandle med Windows. Rent praktisk betyr dette at uten en skikkelig driver installert, er USB-pinnen din like god som en småstein for PC-en din.

I de fleste tilfeller installerer Windows den nyeste versjonen av USB-driveren så snart du kobler til en USB-pinne. Men hvis dette ikke fungerte, kan du oppdatere det selv gjennom Enhetsbehandling.

Enhetsbehandling er en spesiell Windows-app som lar deg se og administrere PC-maskinvaren din. For å åpne Enhetsbehandling, gå til Start-menyens søkefelt, skriv inn «enhetsbehandling» og velg det beste samsvaret. Fra hovedmenyen, høyreklikk på USB-pinnen og velg Oppdater driver.

Det er det – UBS-driveren din vil bli oppdatert i løpet av noen få sekunder, og du er like god til å gå. Prøv nå å kopiere igjen og se om du har noen problemer.

Hvis Windows fortsatt ikke finner noen drivere, kan du prøve å finne dem selv. Legg merke til produsenten og modellnummeret

3. Utfør en skanning av skadelig programvare

Skadelig programvare kan skape alle slags problemer på PC-en din. Fra de minste feilene til omfattende korrupsjon – skadelig programvare kan gjøre alt. Problemer med USB-en din er et annet slikt problem som kan oppstå på grunn av skadelig programvare.

I de fleste tilfeller er en rask skanning med Microsoft Defender ofte nok til å finne og fikse forskjellig skadelig programvare på PC-en din. Så gi Microsoft Defender en sjanse og se om det fikser feilen.

  Hvordan laste ned og installere Apache Kafka [Windows and Linux]

4. Formater USB-pinnen

Hvis dataoverføringen stoppet midt i en prosess, er det sannsynligvis først og fremst et korrupsjonsproblem. Som alt innen teknologi, kan USB-korrupsjon skje på grunn av forstyrrelser på en rekke måter – programvare, maskinvare og så videre.

Det som er viktig er hvordan du beveger deg fra det. Hvis ingen av metodene ovenfra har fungert så langt, anbefaler vi at du går gjennom hurtigformatet og starter på nytt.

Vær imidlertid advart – når du formaterer USB-en vil alle dataene dine bli fullstendig slettet, og du vil sitte igjen med en tom USB-pinne. For å formatere USB-en, gå til File Explorer og høyreklikk på USB-pinnen. Derfra klikker du på Egenskaper og velger Format.

Og det er det – når USB-pinnen skal formateres, bør du kunne overføre USB-dataene dine til og fra Windows igjen.

5. Start PC-en på nytt

Hvis du har prøvd alle metodene ovenfor og ingen av dem har fungert så langt, er det sannsynlig at problemet ikke er med USB-pinnen, men med PC-en. Hvis det er tilfelle, er det første vi vil anbefale å starte PC-en på nytt. Du vil bli sjokkert over hvordan en enkel omstart ofte er nok til å fikse mange brå problemer på en PC.

Så gjør en enkel omstart og se om det løser USB-kopieringsproblemet.

6. Se etter kompatibilitetsproblemer

Et annet tillegg til å sjekke ut ting med PC-en først, det er ofte nyttig å sjekke kompatibiliteten til hvilken programvare eller maskinvare du bruker med PC-en. Husk at kompatibilitet ofte er noe av det første du bør sjekke ut når du kjøper programvare eller maskinvare til deg selv.

  Fremtiden for programvare på Windows: Hva er en MSIX-fil?

Hvis du ikke kan overføre dataene via USB-pinnen, er det ganske sannsynlig at USB-pinnen ikke er kompatibel med PC-en din.

7. Prøv en annen USB-pinne (eller plugg den inn i en annen PC)

Hvis du har prøvd deg med alle metodene og triksene ovenfra, men fortsatt ikke kan overføre dataene dine fra USB-pinnen, er det sannsynligvis et problem med selve USB-pinnen.

Faktisk kan maskinvaren din gå i stykker hele tiden. Og hvis du har brukt USB-pinnen en stund, kan tiden fort slites ut etter kontinuerlig bruk. Så hvis du har en ekstra USB-enhet liggende eller kan ordne en fra en venn, kan det være et godt tidspunkt å sjekke det ut nå.

Hvis det fungerer, er det klart hvor problemet er. I likhet med USB-pinnen din, kan det hende du har et defekt USB-spor på Windows. Igjen, å prøve ut flere USB-pinner vil være nyttig i slike tilfeller.

Hvis ingen av dem fungerer, er det høyst sannsynlig et problem med sporet. Å få PC-en din undersøkt av en teknisk spesialist vil være nyttig i slike tilfeller.

De beste måtene å overføre data til og fra en Windows-PC

Overføring av filer med USB er en av de beste måtene å flytte filer eller andre viktige data på. Selv om det er sant at det ikke er den eneste metoden for å gjøre dette, er det rimelig å si at det vil forbli utbredt i overskuelig fremtid. Så problemer med noe teknologi kommer til å forbli uansett. Men problemer med noe teknisk er typiske, og UBS-stasjonen din er ikke annerledes. Men ikke bekymre deg. Prøv metodene ovenfor, og du vil være klar på et blunk.