7 Schema Markup Generatorer for å komme foran i SEO-spillet ditt

Ettersom SEO blir mer konkurransedyktig, leter bedriftseiere av nettsteder etter skjemamarkeringsgeneratorer for å hjelpe leserne deres å finne innholdet deres lettere.

Å legge til skjemamarkering i innholdet ditt er en populær måte å øke SEO på. Søkemotorer ser etter skjemaet for å forstå strukturen og intensjonen til innholdet på nettstedet ditt.

I denne artikkelen vil vi dekke alt du trenger å vite om skjemamarkering og hvordan du bruker skjemageneratorer for å legge det til innholdet ditt.

Hva er Schema Markup?

Hvis du ikke er kjent med skjemamarkering, ikke bekymre deg.

Bare vit at skjemamarkering er en måte å legge til informasjon på nettstedet ditt slik at søkemotorer som Google og Bing kan forstå innholdet på en bedre måte.

  Hvordan redigere videoer

Det er en kode generelt i mikrodata eller JSON-Ld-format som gir innholdet mening. Du kan generere denne koden fra ulike skjemamarkeringsgeneratorer tilgjengelig på internett.

Før du utforsker skjemagenereringsdelen, la oss forstå hvorfor du bør vurdere å legge til skjemaoppmerking på nettstedet ditt.

Hvorfor er skjema viktig for nettsteds SEO?

Når du legger til innhold på nettstedet ditt, trekker søkemotorroboter ut de viktigste søkeordene, men forstår ikke søkeordets hensikt knyttet til innholdet ditt.

For eksempel kan apple-nøkkelordet avvike fra frukten på noen nettsteder til Apple-selskapet på andre. Å legge til kontekstuell informasjon til søkeordene dine kan hjelpe søkemotorer med å forstå innholdet ditt bedre.

Her er noen fordeler med å legge til skjemamarkering til innholdet på nettstedet ditt.

 • Target Rich Snippets: Skjemamarkering gjør at nettstedinformasjon ser bedre ut for søkemotorroboter, og de har en tendens til å fremheve innholdet ditt som Rich Snippets.
 • Øker SEO: Selv om skjemamarkering ikke er en direkte rangeringsfaktor, hjelper det deg absolutt med å forbedre posisjonen din på søkemotorresultatsiden. Det hjelper også å vise frem viktig informasjon som stjernerangeringer i søkeresultatet som gjør at innholdet ditt skiller seg ut fra konkurrentene dine.
 • Kunnskapskart: Kunnskapsdiagrammet er dedikert til en persontype organisasjon, og viser viktig informasjon i form av et kunnskapspanel (en kunnskapsboks).
 • Øker CTR: Siden brukere ser direkte svar på spørsmålene sine i rike utdrag og lenker i de vanlige spørsmålene, har innholdet ditt en tendens til å få høyere klikk enn konkurrentene dine.
  Kryptoindeksfond og ETFer: Hva er de?

Skjemamarkering hjelper også mange industrinisjerte nettsteder som oppskriftsnettsteder, matblogger og nettsteder for produktanmeldelser.

Faktisk kan det forbedre nettstedets konverteringsfrekvens og hjelpe deg med å vokse organisk.

Ulike typer skjemaformater

Akkurat som skiftende trender innen SEO, utviklet skjemamarkering seg også med trender. For øyeblikket er det tre typer skjemaformater som du kan bruke på innholdet på nettstedet ditt.

La oss utforske hver type i detalj.

#1. Mikrodata

Microdata var den første og for øyeblikket eldste typen skjemaformat tilgjengelig som bruker tagger for å formidle tilleggsinformasjon til innholdet ditt.

I følge Schema.org er mikrodata et sett med tagger som hjelper søkemotorer å forstå innholdet bedre når de legges til innholdet ditt.

  Slik tvinger du avslutning av apper på en iPhone eller iPad

Mikrodatastrukturen kombinerer tre essensielle komponenter:

 • Itemscope: Den informerer søkemotorer om at alt som er innelukket mellom

  er et element.

 • Varetype: Den definerer nøyaktig hva varen handler om.
 • Itemprop: Den angir egenskapene til itemtype.

Dette er imidlertid et gammelt format, og det anbefales ikke å legge til mikrodata hvis du legger til skjemamarkering for første gang.

#2. RDFa

RDFa står for Resouce Distribution Framework in Attributes, et format for å bygge inn RDF-elementer i HTML5-, XHTML- og XML-formater.

Det hjelper deg å legge til egenskaper som hjelper søkeroboter med å trekke ut viktige data og fremheve dem i form av Rich Snippets.

#3. JSON-LD

Google anbefaler å bruke JSON-LD-format fremfor andre skjemaformater fordi det er en nyere teknologi sammenlignet med Microdata og RDFa.

JSON-LD står for JavaScript Object Notation for Linked Data, som består av et objekt med viktig nøkkel: verdipar innesluttet i en -taggen.

JSON-LD-struktur:

<script type="application/ld+json">
{
 "@context": "http://schema.org",
 "@type": "LocalBusiness",
 "url": "http://www.example.com",
 "name": "Unlimited Ball Bearings Corp.",
 "contactPoint": {
  "@type": "ContactPoint",
  "telephone": "+1-401-555-1212",
  "contactType": "Customer service"
 }
}
</script>

Koden starter med en

x