Reparer en Ethernet-kabel som ikke er riktig tilkoblet

Den største fordelen med å bruke en Ethernet-kabel over en trådløs tilkobling er å ha et sikrere nettverk. Dataene dine er sikrere med en kablet Ethernet-tilkobling enn Wi-Fi, som er litt sårbar på grunn av dens tilkobling til andre enheter og delingsformfaktor. Imidlertid ble Wi-Fi mer populært på grunn av det trådløse internetttilbudet til flere enheter. Imidlertid foretrekker mange brukere og fagfolk fortsatt Ethernet-tilkoblinger for maksimal sikkerhet, hastighet og pålitelighet. Og hvis du er blant brukerne av Ethernet-tilkoblingen og får en feilmelding om at en Ethernet-kabel ikke er riktig plugget inn, er du på rett sted. Vi gir deg en perfekt guide som vil hjelpe deg med å fikse problemet med at nettverkskabelen ikke er riktig plugget i eller nettverkskabelen kan være ødelagt.

Slik fikser du en Ethernet-kabel som ikke er riktig plugget inn

Dette problemet kan oppstå muligens på grunn av følgende årsaker.

  • Nettverkskabelen kan være ødelagt, skadet eller koblet til på feil måte.
  • Feil i Ethernet-port.
  • Endringer i nettverksinnstillinger på grunn av skadelig programvare eller andre forstyrrelser.
  • Utdatert nettverkskort.

Her har vi vist alle feilsøkingsmetodene for å fikse nettverkskabelen som ikke er riktig koblet til problemet.

Metode 1: Rengjør Ethernet-porten

Det første du bør gjøre er å begynne å rengjøre Ethernet kabelport. Trekk ut ledningen, tørk av porten med en tørr klut, blås litt luft for å fjerne støvpartikler, og sørg for at den er ren og i god stand. Det er også en mulighet for at nettverkskabelen kan være ødelagt eller skadet fra begge sider, så du må kanskje bytte den ut. Etter å ha rengjort den, koble den til igjen for å sjekke om den fungerer.

  Håndter e-post raskt med Outlook Mail-appen Sveipehandlinger

Metode 2: Test kabel på en annen PC

Problemet med at en Ethernet-kabel ikke er riktig plugget inn, kan også skyldes ikke bare den ødelagte eller skadede kabelen, men porten kan være defekt og ikke fungere som den skal. Derfor anbefaler vi å prøve Ethernet-kabelen på en annen PC. Hvis det fungerer som det skal på en annen PC, ligger problemet i porten på datamaskinen.

Bilde av Adrian Malec fra Pixabay

Metode 3: Koble til Wi-Fi-ruteren

Hvis du har en Wi-Fi-ruter, kan du prøve å koble Ethernet-kabelen til ruteren, og som vil gjøre tilkoblingen trådløs; du kan koble den til via Wi-Fi. Hvis du ikke har en ruter, prøv neste metode.

Foto av Jonathan på Unsplash

Metode 4: Slå på datamaskinen

Av/på-syklus vil oppdatere nettverkstilkoblingsinnstillingene og forhåpentligvis fikse feilen med at nettverkskabelen ikke er riktig plugget inn. Gjør følgende:

Alternativ I: På bærbar PC

1. Koble laderen fra den bærbare datamaskinen, slå den av og ta ut batteriet hvis mulig.

2. Trykk på strømknappen kontinuerlig i 30 sekunder.

Foto av Ashkan Forouzani på Unsplash

3. Etter 10-15 minutter setter du batteriet tilbake i den bærbare datamaskinen, kobler til laderen og slår den på.

Alternativ II: På skrivebordet

1. Slå av PC-en og koble fra alle kabler, inkludert Ethernet-kabelen.

2. Trykk deretter på strømknappen kontinuerlig i 30 sekunder.

3. Etter 10-15 minutter kobler du alle kablene til PC-en igjen og slår på systemet.

Metode 5: Kjør Feilsøking for nettverksadapter

Hvis det er noen intern feil eller noen feil i nettverksinnstillingene, kan du prøve nettverksadapterens feilsøking for å fikse feilen. Følg veiledningen vår for hvordan du feilsøker problemer med nettverkstilkobling på Windows 10.

  Volum+ legger til musikkkontroller og mer til volum-HUD [Jailbreak]

Metode 6: Oppdater nettverksdriveren

Problemet med at nettverkskabelen ikke er ordentlig koblet til kan også skyldes en utdatert eller ødelagt nettverksdriver. Følg disse trinnene for å oppdatere driveren:

1. Trykk på Windows-tasten, skriv inn Kontrollpanel, og klikk deretter på Åpne.

2. Sett Vis etter-modus til Store ikoner.

3. Klikk her på Nettverks- og delingssenterinnstilling.

4. Klikk nå på alternativet Endre adapterinnstillinger.

5. Legg deretter merke til ethernet-adapterdetaljene.

6. Til slutt oppdaterer du nettverksdriveren. Les vår guide om hvordan du oppdaterer nettverkskortdrivere på Windows 10.

Metode 7: Aktiver nettverksadapter på nytt

Hvis nettverkskabelen ikke er riktig koblet til – feilmeldingen vises fortsatt mens du kobler til Internett, bør du prøve å aktivere nettverksadapteren på nytt fra innstillingene i tilfelle den har blitt deaktivert på grunn av endringer i innstillingene. Følg disse trinnene for å aktivere adapteren på nytt:

1. Naviger til menyen Nettverks- og delingssenter og klikk på alternativet Endre adapterinnstillinger som vist i metode 6 ovenfor.

2. Høyreklikk på tilkoblet nettverkskort og klikk på Deaktiver.

3. Høyreklikk igjen på det samme nettverkskortet og klikk på Aktiver.

Metode 8: Deaktiver antivirus midlertidig (hvis aktuelt)

Det er også mulig at antivirusprogramvaren eller brannmurinnstillingene forstyrrer nettverksinnstillingene og forårsaker feilmeldingen om at en Ethernet-kabel ikke er ordentlig koblet til. For å fikse det, deaktiver din nåværende antivirusprogramvare. Hvis det fungerer, bør du erstatte antivirusprogramvaren. Følg guiden vår for å deaktivere Antivirus midlertidig på Windows 10.

Metode 9: Tilbakestill nettverksinnstillinger

Denne metoden vil fjerne og tilbakestille alle nettverksinnstillinger og adaptere, sette hver nettverkskomponent tilbake til sin opprinnelige tilstand, og vil sannsynligvis fikse problemet med at nettverkskabelen ikke er riktig plugget inn. Les guiden vår om hvordan du tilbakestiller nettverksinnstillinger på Windows 10 .

  Slik kansellerer du premiumkanaler på Prime Video

Metode 10: Endre dupleksinnstillinger

Som standard tester nettverkskort nettverkstilkoblingen og bruker de best mulige innstillingene. Full dupleks refererer til en toveisforbindelse som overfører to eller flere forbindelser. Halv dupleks betyr å overføre data i bare én retning. Når nettverksadapteren ikke kan bestemme de beste innstillingene for tilkoblingen, muligens på grunn av skadelig programvare, virus eller andre feilinnstillinger, vises feilmeldingen nettverkskabelen ikke er riktig plugget inn eller nettverkskabelen kan være ødelagt. Gjør følgende for å endre dupleksinnstillinger:

1. Trykk på Windows-tasten og skriv inn Enhetsbehandling, klikk på Åpne.

2. Dobbeltklikk på Nettverkskort for å utvide menyen.

3. Velg nå nettverksdriveren som er i bruk, høyreklikk på den og klikk på Egenskaper.

4. Gå til kategorien Avansert, klikk på Speed ​​& Duplex fra egenskapslisten.

5. Her endrer du verdien til enten 1,0 Gbps full dupleks eller 100 Mbps full dupleks. Klikk deretter på OK for å lagre endringene.

Ved å gjøre dette, vil den velge riktig nettverkstilkoblingsverdi for Ethernet-tilkoblingen og forhåpentligvis fikse problemet med feilmeldingen at nettverkskabelen ikke er riktig plugget inn.

***

Vi håper at denne veiledningen var nyttig og at du var i stand til å fikse at en Ethernet-kabel ikke er riktig plugget inn feil. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg. Hvis du har spørsmål eller forslag angående teknologirelaterte problemer, kan du gjerne slippe dem i kommentarfeltet nedenfor.

x