tipsbilk.net

7 undervurderte Google Pixel 8-funksjoner du bør bruke i dag

Med hver nye Pixel legger Google til nye funksjoner du ikke finner på noen annen telefon. Pixel 8 og Pixel 8 Pro er ikke annerledes, og noen av deres beste funksjoner er de du kanskje ikke legger merke til med en gang. Enten du nettopp har fått tak i en Pixel 8 eller ikke har utforsket din helt, her er noen mindre kjente funksjoner du bør dra nytte av.

1. Assistent stemmeskriving

Alle Android-telefoner har taleskriving. Men du får Assistent-stemmeskriving på Google Pixel 8 (og eldre Pixel-modeller). Denne funksjonen overlader den tradisjonelle stemme-til-tekst-skrivemetoden ved å utføre all prosessering på enheten. Pixelen din trenger ikke en aktiv internettforbindelse for å konvertere det du sier til tekst.

Resultatet er at tale-til-tekst-konvertering skjer nesten i sanntid, noe som forbedrer taleskrivingsopplevelsen din betydelig. I tillegg er Assistent-stemmeskriving smart nok til å automatisk sette inn tegnsetting og fremheve eventuelle grammatiske feil i setningene dine.

Det som er enda bedre er at Assistent-stemmeskriving kan gjenkjenne kommandoer som «send», «angre» og «slett», slik at du kan sende (eller slette) meldingen du skrev inn via stemmen din uten å løfte fingeren.

Aktiver funksjonen ved å navigere til Innstillinger > System > Tastatur > Skjermtastatur > Gboard > Stemmeskriving. Når den er aktivert, kan du trykke på mikrofonknappen i Gboards verktøylinje for å bruke taleskriving. Siden funksjonen er en del av Gboard, kan du ikke bruke taleskriving med et annet tredjepartstastatur.

Ulempen med Assistent-stemmeskriving er at det ikke fungerer med alle språk. For øyeblikket støtter den engelsk, fransk, tysk, italiensk, tysk, japansk og spansk. På Pixel 8 er taleskriving enda raskere enn på tidligere piksler. I tillegg kan funksjonen forstå flere språk samtidig, slik at du kan bytte mellom dem sømløst.

  8 søkeordklyngeverktøy for å organisere og forbedre SEO-strategien din

Hvis du av en eller annen grunn ikke liker Assistent-stemmeskriving, kan du gjerne sjekke ut noen andre dikteringsapper for Android-enheter.

2. Avansert ansiktslås

I likhet med stemmeskriving har nesten alle Android-telefoner i dag ansiktslås. Dette er imidlertid i stor grad begrenset til å låse opp telefonen. Men Pixel 8 og 8 Pro gir en enormt overlegen opplevelse. Google hevder Pixel 8s ansiktslås er sikker nok til å være kvalifisert for «den høyeste biometriske klassen for Android.» Selskapet har oppnådd dette ved å bruke sine nye maskinlærings- og AI-algoritmer.

Så du kan bruke ansiktslås på Pixel 8 for å godkjenne betalinger, få tilgang til passordbehandleren din og mer. Hvor som helst du trenger å bekrefte identiteten din, kan du bruke ansiktslås i stedet for fingeravtrykkskanneren. Og siden ansiktslås utløses automatisk, skjer autentiseringen sømløst.

Hvis du bytter fra en iPhone, vil du ikke finne denne forbedringen en stor sak. Men hvis du bytter fra en annen Android-enhet, vil du innse hvordan Pixel 8s ansiktslås gjør det mye mer praktisk å logge på apper eller autorisere betalinger. Naviger til Innstillinger > Sikkerhet og personvern > Enhetslås > Fingeravtrykk og ansiktslås for å konfigurere funksjonen på Pixel 8.

3. Låseskjermtilpasning

Du kan tilpasse låseskjermen til Pixel 8 med et bakgrunnsbilde som er forskjellig fra startskjermen, velge fra et av de mange klokketemaene, endre fargen og størrelsen, og justere venstre/høyre snarveier.

Android 14s låseskjermtilpasning er ikke begrenset til Pixel-telefoner, men den skinner virkelig på Pixel 8 og Pixel 8 Pro fordi funksjonen fungerer akkurat slik Google hadde tenkt den skulle være. For å få tilgang til disse alternativene, trykk lenge på låseskjermen eller naviger til Innstillinger > Bakgrunn og stil og bytt til fanen Låseskjerm.

Ved å tilpasse låseskjermen til Pixel 8 kan du gi den et utseende som er personlig for deg, noe som gjør at telefonen din skiller seg ut. Mens Googles implementering er imponerende, er tilpasningsalternativene for låseskjermen på iPhone mye mer allsidige. Der kan du legge til widgets på låseskjermen, noe som ikke er mulig på Android uten tredjepartsapper.

  Hvordan aktiverer jeg TruConnect SIM-kortet

4. Egendefinerte AI-bakgrunnsbilder

Google utnytter kraften til generativ AI på Pixel og Pixel 8 for å la deg lage dine egne unike bakgrunnsbilder. Prosessen er relativt enkel, selv om du er begrenset til visse forhåndsdefinerte temaer som du kan basere bakgrunnen på. For å prøve dette:

 • Trykk lenge på et tomt område på Pixels startskjerm og velg Bakgrunn og stil.
 • Trykk på Flere bakgrunnsbilder nederst og velg AI-bakgrunnsbilde under delen «Lag et bakgrunnsbilde».
 • Velg ønsket bakgrunnstema fra de tilgjengelige alternativene.
 • Trykk og velg fra de forhåndsdefinerte søkeordene som er tilgjengelige.
 • Trykk på Opprett bakgrunn for å generere den AI-baserte bakgrunnen. Dette vil ta noen sekunder.
 • Du kan ha flere kreasjoner, så sveip til venstre for å gå gjennom dem alle. Trykk på hakeknappen øverst til høyre for å velge en og fortsett å angi den som bakgrunnsbilde.
 • 5. AI-drevet kamerafunksjoner

  Googles Pixel-telefoner er kjent for sine utmerkede kameraer, og Pixel 8 er intet unntak. Enda viktigere, telefonen leveres med en rekke AI-drevne kamerafunksjoner for å heve opplevelsen av å fange minner ytterligere.

  Med Best Take kan du ta flere gruppebilder og senere bytte ansikter for å sikre at alle ser best ut. På samme måte lar Magic Editor deg bruke kraften til generativ AI til å reframe bildet ditt etter at det er tatt. Dessuten kan Magic Eraser, først introdusert på Pixel 6, nå redusere uønsket bakgrunnsstøy i de innspilte videoene dine.

  Det er imidlertid ikke alt. I desember 2023 lanserte Google Video Boost til Pixel 8 Pro-brukere, og økte ytterligere videoopptaksmulighetene med overlegen farge, belysning og stabilisering.

    7 Runtime Application Self-Protection (RASP)-verktøy for moderne applikasjoner

  6. Dra og slipp innhold mellom apper

  Android 14 introduserte muligheten til å dra og slippe innhold mellom apper. Du er begrenset til tekst og bilder, men funksjonen fungerer bra, spesielt hvis du ofte går gjennom dokumenter og e-poster på telefonen.

  Bare trykk lenge på den uthevede teksten (eller bildet) til den er flyttbar. Deretter åpner du appen der du vil slippe innholdet med den andre hånden. Sørg for at tekstboksen er i fokus på den nye appen, og slipp det valgte elementet.

  Vær oppmerksom på at funksjonen er litt kresen i sin nåværende tilstand. Det fungerer kanskje ikke på tvers av alle apper, og å dra og slippe bilder fungerer ikke alltid.

  7. Praktiske bevegelser

  Google tilbyr en mengde bevegelser på Pixel 8-serien, som kan hjelpe raskt å utløse noen dagligdagse handlinger. For eksempel kan du sømløst bytte mellom front- og bakkameraet i Pixel Camera-appen ved å dobbeltvri telefonen.

  På samme måte kan du åpne Kamera-appen ved å dobbelttrykke på strømknappen. Det beste er at snarveien fungerer fra hvor som helst i operativsystemet, selv når du spiller et spill eller bruker en app.

  Du kan finne alle de praktiske bevegelsene som er tilgjengelige på Pixel 8 under Innstillinger > System > Bevegelser. Dette er en av de beste Pixel 8-funksjonene du må aktivere.

  Googles Pixel 8-serie trumfer kanskje ikke konkurrentene med sine rå spesifikasjoner, men telefonen skiller seg ut med sine imponerende AI-drevne funksjoner. Alle sammen gjør at Pixel 8 og Pixel 8 Pro kan levere en opplevelse som andre Android-telefoner ikke kan matche, til tross for overlegen maskinvare. Som vi har sett, er det verdt det å ta seg tid til å utforske de mange funksjonene.

  x