tipsbilk.net

Google Maps nye farger plager deg? Bytt til satellittvisning

Viktige takeaways

 • Google Maps nye fargevalg har utløst blandede reaksjoner, med noen brukere som synes det er mindre tiltalende og forvirrende.
 • Grensesnittet virker nå kaldere og mindre menneskelig, med grå veier og blågrønt vann, og blek mynte for parker og åpne områder.
 • Google Maps» satellittvisning gir et klarere, behagelig alternativ til den nye standarden.

Ikke glad i Google Maps nye fargevalg? Vi hører deg; lyse nyanser og lav kontrast appellerer kanskje ikke til alle. Heldigvis gjør satellittvisning det lettere for øynene å bruke Google Maps.

Enda bedre, du kan stille inn Google Maps til å åpne i satellittvisning som standard, slik at du sparer tid hver gang du bruker appen for å finne veien.

Hvordan ser Google Maps annerledes ut?

Endringer i fargeskjemaet i Google Maps utløste blandede reaksjoner. Mens noen brukere setter pris på det mer dempede og moderne utseendet, finner andre det mindre tiltalende og til og med forvirrende. Så hva er Maps sitt nye fargevalg, og hvorfor endret Google det?

  Korriger LinkedIn-appen som ikke viser bilder

Vel, den første bemerkelsesverdige endringen er at grensesnittet nå virker kaldere og mindre menneskelig. De tidligere livlige og varme tonene er erstattet med kjøligere, dempet fargetoner. Veiene er nå grå, og vannet har skiftet fra blått til blågrønt. Parker og åpne områder er heller ikke lenger grønne, men blek mynte.

Dessverre har ikke Google gitt en offisiell begrunnelse for disse endringene, men det ser ut til at målet var å forbedre brukervennligheten og lesbarheten. Du har kanskje lagt merke til at større veier, trafikk og stier skiller seg ut mer, så det har ønsket effekt. Imidlertid er ikke alle enige i disse endringene. Noen hevder at vann og grønne områder nå blander seg, noe som gjør det vanskelig å skille mellom dem. Den generelle fargepaletten føles også mer datagenerert og mindre naturlig.

Hvis du virkelig er misfornøyd med Google Maps nye fargevalg, kan du sende noen Tilbakemelding på Google Maps og la Google få vite hvordan du føler om endringene.

  7 beste selvhostede Wiki-løsninger for små til bedrifter

Slik åpner du Google Maps i satellittvisning på Android

Det spiller ingen rolle om du bruker en Android-smarttelefon eller -nettbrett; trinnene for å åpne Google Maps i satellittvisning som standard er de samme.

Først åpner du Google Maps på enheten din. Du finner den på startskjermen eller i appskuffen. Hvis du ikke har appen, last den ned fra Google Play Store.

Last ned: Google Maps for Android (Gratis)

Når du er i Google Maps:

 • Klikk på profilbildet ditt (ved siden av søkefeltet).
 • Velg Innstillinger fra rullegardinmenyen.
 • Rull ned til Start kart i satellittvisning og slå den på. Digvijay Kumar/MakeUseOf Digvijay Kumar/MakeUseOf
 • Nå, hver gang du åpner Google Maps, starter den automatisk i satellittvisning. Hvis du ombestemmer deg og vil bytte tilbake til standard kartvisning, følger du de samme trinnene og slår av Start kart i satellittvisning.

  Du kan også bruke lagknappen (den med tre stablede firkanter) for å bytte mellom forskjellige visninger, for eksempel satellitt, terreng og trafikk. Alle de andre Google Maps-triksene vil også fungere.

  Slik åpner du Google Maps i satellittvisning på iOS

  Denne funksjonen er ikke eksklusiv for Android-enheter. Hvis du bruker en iPhone eller iPad, kan du fortsatt starte Google Maps i satellittvisning.

    Hvordan lagre et Word-dokument som en JPEG

  For å begynne, åpne Google Maps på iOS-enheten din. Du finner den enten på startskjermen eller i appbiblioteket. Hvis ikke, last den ned fra App Store.

  Last ned: Google Maps for iOS.

  I Google Maps:

 • Trykk på lagikonet i øvre høyre hjørne (det ser ut som tre stablede firkanter). Dette vil åpne en meny med forskjellige kartvisninger.
 • Velg Satellitt fra alternativlisten. Du vil nå se en detaljert satellittvisning av din nåværende posisjon. Fra nå av vil Google Maps alltid åpne i satellittvisning.
 • For å avslutte satellittvisningen, klikk på lagikonet igjen og velg Standard. Dette vil bytte kartet tilbake til standardvisningen.

  Digvijay Kumar/MakeUseOf Digvijay Kumar/MakeUseOf

  Mens Google Maps nye fargepalett i utgangspunktet kan virke tiltalende, mangler den tilstrekkelig kontrast, noe som gjør det vanskelig å skille kartelementer. Disse fargevalgene kan hindre kartlesing og navigering. Så hvis du ikke liker Google Maps nye fargevalg, prøv satellittvisning i stedet.

  x