8 beste AI-promptgeneratorer for å komme over din kreative blokk

Tenk deg å ha noe så kraftig i lommen, men ikke bruke det til sitt fulle potensial.

Det er nettopp det mange mennesker gjør med AI-verktøy. Verktøyene som gjøres tilgjengelig for oss er et kraftsenter når det gjelder hva de kan gjøre, men det er stor sjanse for at du underutnytter dem.

Hvis du er en av disse personene, vil du gjerne vite at noe sånt som en «AI-promptgenerator» eksisterer som vil hjelpe deg med å presse hver eneste lille dråpe juice fra AI-verktøyene der ute.

Faktisk er det mange AI-promptgeneratorer der ute, men i dette innlegget vil vi bare gå over de beste som vil hjelpe deg med å generere kreativt og unikt innhold.

Hvordan en AI-promptgenerator fungerer

Mange av oss er uvitende om evnene til kunstig intelligens. Disse AI-verktøyene, som ChatGPT, Midjourney og Stable Diffusion, er opplært til å håndtere noen av de mest komplekse spørsmålene mulig, så den beste måten å bruke dem på er å være så beskrivende i spørsmålene som mulig.

Som vanlige brukere kan det imidlertid være vanskelig å finne ordene som nøyaktig beskriver det du ønsker å generere. Faktisk, noen ganger vet du ikke engang hva du vil, men du stoler på AI-verktøy for å komme opp med et mesterverk.

I slike tilfeller kan et verktøy for AI-promptgenerator hjelpe enormt. Disse verktøyene vil foreslå detaljerte spørsmål når du har skrevet inn søket ditt. Her er et eksempel:

AI Art Prompt Generator fra Xquissive

Den har også flere måter å hjelpe deg med å generere bedre innhold, og en av dem er å foreslå ferdiglagde kunststiler som du bare kan klikke for å generere ved å bruke ditt favoritt AI-verktøy.

  14 beste Slack-apper for å øke produktiviteten

Nå som vi vet hvordan AI-promptgeneratorer fungerer, la oss finne ut de beste alternativene du kan bruke i henhold til dine krav.

AI tekstmeldingsgenerator

Flott for å komme med kreative kunstoppfordringer, AI Text Prompt Generator er et gratis verktøy som foreslår kunststiler som du kan kopiere umiddelbart. Du finner stort sett spørsmål om AI-verktøy som Midjourney og Stable Diffusion her, men du kan selvfølgelig bruke disse ledetekstene hvor du vil.

Som du kan se, under hver forespørsel, har du muligheten til å tilpasse den til din smak:

Når du klikker på ønsket ledetekst, kan du endre tekst, emne, stil, AI-motor og mange andre områder.

Les også: Slik bruker du ChatGPT med Siri på iPhone og iPad

PromptoMania

Bli en mester i å generere akkurat det innholdet du ønsker ved hjelp av PromptoMania. Det foreslår effektive spørsmål for AI-verktøy som CF Spark, DreamStudio, Midjourney og Stable Diffusion som du kan kopiere med en gang.

Når du klikker på ønsket AI-motor, kan du bygge ledetekstene dine ved å gi bare noen få detaljer om det du leter etter.

Du har lov til å:

  • Skriv inn tekstmelding
  • Legg til bildeforespørsel
  • Velg en basisstil
  • Etterligne en kunstner
  • Still inn parametere
  • Størrelse på bildene dine

Du kan også prøve deres interaktive opplæringsprogrammer for å bli enda bedre på det.

PromptPerfekt

PromptPerfect lar deg generere meldinger for AI-verktøy som ChatGPT, DALL-E 2, Claude, Stable Diffusion og mer.

Den har et veldig enkelt grensesnitt der du vil finne at alt er lagt opp trinn-for-trinn. Du starter med å velge ditt foretrukne AI-verktøy og skrive inn den opprinnelige ledeteksten. Verktøyet vil da lage en detaljert melding for deg umiddelbart som du kan bruke til å generere innhold.

Den viser deg den opprinnelige ledeteksten sammen med den genererte ledeteksten og hva verktøyet har endret for å gjøre det bedre. Denne side-ved-side-sammenligningen kan hjelpe deg med å få riktig kunnskap om å skrive inn effektive meldinger for de beste resultatene.

  Hvordan installere Clang på Ubuntu

WebUtility

Denne tilfeldige AI-promptgeneratoren fra WebUtility er utrolig nyttig når du genererer spørsmål som kan brukes på flere AI-modeller.

Den genererer raskt unike spørsmål for verktøy som:

  • Stabil diffusjon
  • Midjourney
  • DreamStudio
  • Dall-E 1 og 2

Det kan hjelpe deg med å komme over den kreative blokkeringen din ved å gi inspirasjon og måter å skrive forespørsler på effektivt. Uansett om du er designer, utvikler, bedriftseier eller bare en person som leter etter ideer, kan du dra mye nytte av dette verktøyet.

Alt som trengs er noen få klikk for å generere din nest beste forespørsel om dine favoritt AI-verktøy.

AI Art Prompt Generator

Dette er en av mine favoritter fra denne listen på grunn av det faktum at den genererer noen av de beste kvalitetsmeldingene du noensinne vil finne. AI Art Prompt Generator fra Xquissive kan hjelpe deg med å komme opp med mange flotte innholdsideer, uavhengig av nisje.

Som vist nedenfor, har jeg nettopp skrevet inn en enkel forespørsel, og den kom tilbake med mange nye forespørselsideer som er detaljerte og rettet mot spesifikke nisjer.

Du kan bla gjennom resultatene og velge den du vil bruke på din foretrukne AI-motor. Som gratisbruker har du lov til å komme med 10 forespørsler daglig.

SpørreHero

PromptHero har et stort bibliotek med ledetekster som vises for deg etter kunststiler. Du kan klikke på ønsket forespørsel og stjele den (lovlig, selvfølgelig, 😉). Den lar deg også søke etter AI-modeller som ChatGPT og Dall-E.

Holder du musepekeren over en spesifikk forespørsel, vil du avsløre flere detaljer, som AI-verktøyet det passer for, søkeord, antall likes osv.

Når du registrerer deg for en konto på PromptHero, vil du kunne «stjernemerke» dine favoritt-AI-meldinger for å lagre dem til senere. Det er gratis å komme i gang på denne siden.

  10 DevSecOps-verktøy å kjenne til som utvikler eller systemadministrator

Prompts.chat

Prompts.chat er laget spesielt for å jobbe med ChatGPT, og har et bredt spekter av forespørsler delt inn etter forskjellige kategorier som du kan kopiere og lime inn.

I stedet for å be ChatGPT om å «generere» visse typer innhold, vil du finne spørsmål her som ber ChatGPT om å «rollespille» i stedet.

For eksempel, i stedet for å gi deg spørsmål som «Gi meg noen nyttige livsråd», gir den deg spørsmål som begynner med «Jeg vil at du skal fungere som en livscoach». Slik ser forespørselen ut:

Å skrive inn spørsmål på denne måten sikrer at AI gir deg resultater som er mer personlige og en-til-en i stedet for å gi deg generelle svar.

PromptBase

Selv om det ikke er gratis, er PromptBase et alternativ du kan vurdere når du ikke har noe imot å bruke noen få dollar på å få den perfekte forespørselen du leter etter.

Den har en enorm samling av meldinger som du kan kjøpe, og hvert kjøp kommer med instruksjoner for å tilpasse det etter din smak.

Du kan også søke etter spørsmål ved å skrive inn nøkkelord og filtrere dem etter AI-motoren du velger.

PromptBase har skapt bølger i det siste med sin tjeneste, som hjalp dem med å bli omtalt på troverdige nettsteder som Wired, TechCrunch og The Verge.

Avsluttende tanker

Jeg er en stor tro på å utnytte ressursene vi allerede har fullt ut i stedet for å løpe etter den «neste store tingen». Kanskje det du leter etter kan oppnås med verktøyene du allerede bruker, og AI-promptgeneratorene ovenfor vil hjelpe deg å gjøre akkurat det.

Deretter kan du sjekke ut disse kraftige instruksjonene for ChatGPT som vil heve opplevelsen din.

x