8 Beste Business Intelligence (BI) og Analytics-plattformer i 2022

Business intelligence refererer til taktikken og teknologien som brukes av firmaer for dataanalyse av forretningsinformasjon.

Business intelligence systemet gir deg et historisk, nåværende og prediktivt perspektiv på virksomhetens aktiviteter. Noen hovedfunksjoner til business intelligence-teknologier er

  • Rapportering
  • Dataanalyse
  • kompleks hendelsesbehandling
  • Dashboard utvikling
  • virksomhetens resultatstyring
  • Online analytisk behandling

Fordi bedrifter har samlet inn enorme mengder data over tid, har business intelligence blitt stadig mer avgjørende de siste årene. I løpet av de siste tiårene har selskaper automatisert driften. De har samlet inn data og hamstret det underveis, men de har ikke funnet ut hvordan de skal bruke det på en meningsfull måte ennå.

Business intelligence-systemer er en måte å ta disse dataene og aggregere dem for å få rapporter på forskjellige måter som lar bedrifter ha bedre synlighet og forståelse av operasjonene, samt gi mer mening i hva disse dataene betyr.

NØKKELUTTAK

  • Den tekniske infrastrukturen som samler inn, lagrer og analyserer bedriftsdata omtales som BI.
  • BI analyserer data og genererer rapporter og data som hjelper ledere med å ta bedre beslutninger.
  • Selvbetjent BI er en type analyse som lar personer uten teknisk kunnskap få tilgang til og analysere data.
  • Datavisualiseringsprogramvare og online analytisk prosessering er eksempler på Business Intelligence-verktøy.

Og her er en liste over Topp 10 Business Intelligence-systemer for rapportering og analyse.

Microsoft Power BI

Adopsjonsraten til Microst Power BI, så vel som det faktum at det har grensesnitt så effektivt med Microsoft-produkter og så mange organisasjoner der ute bruker Microsoft-produkter er hovedårsakene til at power bi er nummer én på listen vår. Så disse to faktorene alene er nok til å katapultere den til toppen av listen, men det er noen andre fordeler å vurdere også.

Sammenlignet med noen av de andre BI-verktøyene er det også mer kostnadseffektivt enn mange av leverandørene på markedet. Selve produktet er veldig enkelt å bruke, ligner på mange microsoft-produkter, og det har også et kjent utseende og følelse. I tillegg til å integrere med Microsoft-produkter, kan den også integreres med hundrevis av forskjellige datakilder, inkludert ikke-microsoft-datakilder, som er et annet pluss.

SAS Analytics

Sammenlignet med noen av de andre BI-verktøyene i vår rangering, SAS Analytics er et produkt som er relativt enkelt å bruke og intuitivt, og det er ikke bare når det gjelder å lage visuelle representasjoner som og rapporter. Datasikkerheten er også ganske sterk med produktet, så hvis du prøver å virkelig låse ned data og sørge for at du administrerer og kontrollerer hvordan data spres og hvem som kan se hva, er sas virkelig effektiv på det. Det er også en rekke testede algoritmer å velge mellom.

For eksempel er det innebygde algoritmer i produktet som kan hjelpe deg med å distribuere slike analyser. Dette er noen av produktenes styrker, men la oss snakke om noen av ulempene, for eksempel det faktum at dette er en av de dyreste løsningene på markedet. Som et resultat vil sas normalt koste deg mer enn noen av de andre systemene på markedet. Hvis du vil ta kvalitativ tekst og gjøre den om til en visualisering, rapport eller analyse, er ikke sas det beste verktøyet for deg.

  Slik fikser du ERR_INTERNET_DISCONNECTED-feilen [SOLVED]

Tablå

Tablå brukes av tusenvis av organisasjoner rundt om i verden, og noe av grunnen til at tablå rangerer så høyt på listen vår er delvis fordi visualiseringen er så sterk . Det er så mange forskjellige ting du kan gjøre med datavisualiseringen, som er viktig for mange organisasjoner. Dette produktet er mye brukt som et business intelligence-verktøy. Det lar deg bruke mange datakilder, så hvis du ønsker å koble sammen flere systemer eller en rekke systemer for flere datakilder, kan tablå være et nyttig verktøy.
Tableaus mobile aspekt er også ganske sterkt, så hvis du prøver å se på eller bruke mobile enheter for å få tilgang til disse rapportene og visualiseringene, er tableau veldig gode på det, og det er også et veldig stort fellesskap og økosystem som støtter dette verktøyet.

Det er også noen svakheter. For det første er kostnadsstrukturen relativt høy; det vil koste deg mer enn noen av de andre systemene på markedet. For det andre er kostnadene relativt lite fleksible; når det gjelder hvilke typer lisensiering vi kan forhandle for våre kunder, fant vi ut at tablået faktisk er vanskeligere å forhandle og mer motvilje mot å gi prisavbrudd.

Sisense

Et annet produkt med et betydelig fellesskap og en rekke større organisasjoner er Sisense. Noen av produktets styrker inkluderer det faktum at det er svært tilpassbart, slik at det kan skreddersys for å passe behovene til forretningskravene; det er også et virkelig innovativt produkt i BI-området; og den har en god solid arkitektonisk stil, så hvis du ønsker å integrere med andre løsninger og knytte sammen ulike datakilder på tvers av ulike plattformer, er sisense et flott alternativ.

På det negative er det noen få også. Den første er at det er en enorm læringskurve, som er typisk for mer robuste og komplekse verktøy, men det er prisen du må betale for å ha det nivået av pålitelighet og kompleksitet. I tillegg må produktet kjøres på en Windows-server for å støtte det. Så, avhengig av tilstanden til virksomheten din eller back office-arkitekturen, kan dette være et problem eller ikke.

Informasjonsbyggere

Sammenlignet med andre bi-verktøy, Informasjonsbyggere er en av de enklere å bruke på markedet. Den er ekstremt fleksibel og enkel å bruke. Rapporteringen er også ekstremt justerbar, så hvis du trenger mer enn grunnleggende innstillinger, kan du tilpasse og gjøre mer omfattende justeringer av bi-verktøyene for å møte dine behov.
Det er også enkelt å integrere med andre applikasjoner via nettfokus, så det er noen av produktets fordeler.

Det er noen feil når det gjelder sårbarheter. Til å begynne med begrenser påfølgende utgaver av programmet noen av de tilgjengelige kodingsevnene og funksjonene. For det andre er det vanskelig å eksportere filer i flere formater; den har også et gammelt brukergrensesnitt som ikke er like enkelt som noen av de andre systemene på markedet; og til slutt, kundeservice er ikke like robust som noen av de andre BI-leverandørene på markedet.

  Hvordan kontakte Musically for å hente konto

Oracle EPM

Oracle Enterprise Performance Management .

Oracle har alltid vært kraftig i forretningsanalysen, helt tilbake til da de kjøpte det Hyperion, et vanlig system som brukes for business intelligence, og de har holdt seg sterke i verdensrommet siden den gang. Nå, med enterprise performance management, er de like sterke som alltid, og dette er et produkt som brukes ofte av større bedrifter.

Det er ikke vanskelig å sette opp og konfigurere. Det er relativt lite nedetid sammenlignet med andre systemer på markedet. Det er en komplett business intelligence-løsning, så den knytter seg veldig godt sammen med kjerne-oracle cloud erp-løsningen eller andre oracle-produkter som crm og supply chain management. Den knytter seg også veldig godt sammen med ikke-oracle-produkter, men totalt sett er oracle cloud erp-løsningen den beste.

Tibco programvare

Selv om du ikke har hørt om det, Tibco er et mye brukt nettverksverktøy. Noen av produktets funksjoner inkluderer det faktum at det er ekstremt tilpassbart, enkelt å bruke og har en mengde alternativer. Det er også enkelt å kartlegge data. Tibco utmerker seg ved å knytte data fra en rekke kilder sammen, og har en god merittliste på dette området. I forhold til andre tjenester og varer, tilbyr Tibco-leverandøren også god kundeservice.

Det er noen få negative risikoer å vurdere. For det første er skytilbudet relativt umodent, spesielt i forhold til andre lokale og mer utviklede typer systemer der ute i forretningsområdet, så det er noe å vurdere. Det er også et problem med synkronisering og relativt langsom tilkobling fra flere datakilder, så hvis du finner ut at det er viktig for organisasjoner å ha sanntidstilkobling fra flere datakilder, er dette noe du bør vurdere.

IBM Cognos

Et annet populært business intelligence-produkt på markedet er IBMs cognos. Noen av produktets muligheter inkluderer muligheten til å kombinere mange søk i en enkelt rapport og muligheten til å bygge snarveier. Tilpassbare dashboards er tilgjengelige, så hvis du leter etter unike visuelle representasjoner eller dashboards for bestemte typer data, kan det være veldig nyttig. I tillegg kan rapporterings- og rapporteringsformater vises og presenteres på en rekke måter, og den har en egen testsandkasse.

Det er et par av dem når det gjelder produktets nedsiderisikoer eller feil. Først og fremst, hvis du leter etter automodellering, som for eksempel datasett og rapporter, er det en svakhet ved produktet som andre produkter kan gi bedre. For det andre er tilpasning relativt vanskelig og dyrt, så det vil være litt mer komplisert å vedlikeholde og kan forårsake noen kompleksiteter og kostnadsproblemer.

SAP Business Objects

Forretningsobjekter er en tjeneste eller et produkt som ble kjøpt for noen tiår siden. Og det kan nås av sap-kunder så vel som ikke-sap-kunder. Selv om business objects ikke er det eneste business intelligence-produktet som er tilgjengelig, selges det ofte sammen med s/4hana. Nå er en av grunnene til at forretningsobjekter er rangert som niende på listen vår, fordi det gir et bredt sett med forretningsinformasjonsressurser . så det er mye variasjon i typene datautvinning og prediktiv analyse av forretningsanalyse du kan utføre med den. Den har også et veldig kraftig brukergrensesnitt og det er enkelt å overføre informasjon ved hjelp av Microsoft Office.

  Sikker, kun visning, selvødeleggende fildeling

Den har et stort antall datakildesamarbeid, så den kan inkorporere og og integrere data fra en rekke forskjellige kilder. Spesielt hvis du har utdaterte systemer eller andre systemer utenfor kjerneteknologien din. Til slutt har den en god del fleksibilitet sammenlignet med andre systemer på markedet. så det er et godt valg.

Mikrostartegi

Mikrostrategi, solid business intelligence-verktøy som mange firmaer bruker, er rangert sist av flere grunner. Først og fremst gir den svært sterke dashboards, noe som gjør det enkelt å gi oversikt over dashboard-funksjoner som du kanskje ser etter. Og du kan integrere data på tvers av virksomheten din, spesielt hvis du er en multinasjonal med forskjellige forretningsenheter og lokasjoner, noe som gjør det mulig for deg å ha synlighet på en sentralisert måte. Den gir også sanntidsdataanalyse, som gjør det mulig å analysere dataene etter hvert som de samles inn.

Sammenlignet med andre løsninger på markedet er lisenskostnadene relativt høye. dermed vil det være den dyreste og en av de dyreste planene. Det er inkompatibiliteter mellom versjoner, noe som gjør det vanskelig å lære og distribuere gjennom hele organisasjonen. Hvis du bruker ulike versjoner i ulike deler av virksomheten eller oppdaterer til en nyere versjon. Til slutt er ikke leverandørens utviklingsstøtte like sterk som noen av de andre systemene på markedet.

Siste merknad ✍

For flere verktøy for datavisualisering, besøk gjerne. Det finnes en mengde materialer tilgjengelig for å utdanne og styrke kunder om forretningsintelligens. Det finnes mange forskjellige typer BI-verktøy å undersøke og leke med. Alternativene vil bli bredere og kraftigere etter hvert som brukerfellesskapet blir mer kunnskapsrikt. BI er et fleksibelt og effektivt verktøy som kan brukes i praktisk talt alle bransjer. Selskapers innsats for å utveksle data og samarbeide vil vokse etter hvert som de streber etter å bli mer datadrevne. Datavisualisering vil bli enda viktigere etter hvert som team og avdelinger samarbeider. Denne artikkelen er bare en primer om å velge den beste programvaren og verktøyet for forretningsintelligens.

x