Den beste IDE for Python

Som programmerer er IDE sannsynligvis det viktigste programmet som kjører. Du bruker så mye tid på å bruke den, skrive og feilsøke kode. En god IDE vil gjøre jobben din morsommere og forbedre produktiviteten ved å hjelpe deg med å skrive bedre kode med færre feil.

I denne artikkelen vil jeg gjennomgå to populære IDE-er for Python-utviklere og dele min mening om hvilken IDE som er best. Disse IDE-ene er Visual Studio Code og PyCharm. Men først, la oss fastslå hva en IDE er og hvorfor den er en god idé å bruke.

Hva er en IDE?

En IDE er et integrert utviklingsmiljø. Det er i utgangspunktet en applikasjon du bruker til å utvikle programvare. Når du utvikler programvare, utfører du tre hovedoppgaver:

✅ Skriv kode

✅ Kjør kode

✅ Feilsøkingskode

En IDE er et program som lar deg utføre alle tre oppgavene. Du kan også velge å ha separate applikasjoner for hver oppgave, men en IDE er vanligvis ideell ettersom den kombinerer de tre avgjørende oppgavene og andre hyggelige funksjoner som gjør deg mer produktiv.

Disse fine-å-ha-funksjonene har blitt vanlig i dag at enhver god IDE bør inkludere dem. Disse inkluderer:

 • Syntaksutheving for å gjøre koden lettere å lese
 • Feilfanging for å identifisere og synliggjøre feil så tidlig som mulig i utviklingsprosessen
 • Trinn-for-trinn feilsøkingsverktøy
 • Versjonskontroll for å gjøre det enklere å administrere kode og samarbeide med andre
 • Kodelinting for å gjøre det lettere å skrive leselig kode
 • Både Visual Studio Code og PyCharm inkluderer disse funksjonene som standard.

  Hvorfor bør du bruke en IDE?

  • Det gjør programvareutvikling enklere og reduserer friksjon ettersom du kan ha flere filer åpne samtidig, og du kan enkelt bytte mellom dem.
  • Det gjør det lettere å lese kode med syntaksutheving.
  • De forenkler versjonskontroll ved å tilby GUI-grensesnitt for å jobbe med populære versjonskontrollsystemer som Git.
  • En IDE gjør det lettere å feilsøke koden din ved å gå gjennom linjer og lese gjennom programtilstanden. Dette er enklere enn tørrkjøring, noe du måtte gjøre hvis du bare brukte et tekstredigeringsprogram og ikke en IDE.
  • De tilbyr nyttige kodeforslag, slik at du ikke trenger å skrive alt.
  • De hjelper deg å sjekke om programmet ditt følger syntaksreglene for det valgte programmeringsspråket.

  Hva er VS-kode?

  Visual Studio Code eller VS Code er en åpen kildekode-editor av Microsoft. Den er utrolig populær siden den er gratis, allsidig og enkel å bruke. Det kan installeres på hvilken som helst datamaskin, enten det er Windows, Mac eller Linux.

    Slik installerer du Zoom møte-appen

  I tillegg kan du kjøre den på en server og bruke din lokale Visual Studio Code-forekomst til å redigere filene på serveren ved hjelp av SSH.

  I tillegg kan du bruke den på nettet og redigere lokale filer. Selv om nettversjonen har mindre funksjoner enn skrivebordsversjonen, er den fortsatt anstendig brukbar.

  VS-kodefunksjoner

  Jeg har bestemt meg for å kondensere favorittfunksjonene mine i Visual Studio Code til en fin liten liste. Disse tingene er bare de tingene jeg liker å bruke i tillegg til de primære IDE-funksjonene til VS Code.

  Noen av disse funksjonene er kanskje ikke unike for Visual Studio Code, men jeg inkluderte dem likevel fordi de bare er gode funksjoner å ha i en IDE.

  #1. Integrerer godt med Github Co-Pilot

  GitHub co-pilot er en AI-basert parprogrammerer. Når du har installert GitHub co-pilot-utvidelsen, forutsier den koden du vil skrive neste fra kommentarene dine eller fra koden du allerede har skrevet. Når du trykker på tabulatortasten, limes koden inn i filen din. Dette forbedrer produktiviteten min når jeg skriver kode.

  #2. Den er veldig tilpassbar

  Hvis du ikke liker hvordan Visual Studio Code-forekomsten din ser ut, kan du endre temaet. Selv om dette kanskje ikke virker avgjørende, har jeg funnet ut at jeg liker å skrive kode mer når temaet ser fint ut. Regelmessig endring av temaet mitt holder også IDE interessant.

  #3. Den har en integrert terminal

  Visual Studio Code kommer med en terminal for å kjøre skallkommandoer mens du utvikler koden. For eksempel når du vil installere pip-pakkene dine eller kjøre Python-applikasjonene fra kommandolinjen. Denne terminalen er utrolig nyttig og praktisk.

  #4. Den støtter ekstern utvikling

  Med de riktige utvidelsene installert kan du sette opp Visual Studio-kode for å få tilgang til filer på en annen datamaskin du har tilgang til. Dette kan være en ekstern server et sted eller et Windows-undersystem for Linux.

  Med dette oppsettet kan du redigere filene på den maskinen og kjøre kode på den maskinen fra datamaskinen din. Dette kan til tider være veldig praktisk.

  #5. Den er allsidig

  VS-kode kan brukes med et bredt utvalg av filutvidelser og vil støtte dem. Selv om vi evaluerer Visual Studio Code for Python-utvikling, er det nyttig hvis du også skal jobbe med andre språk.

  Den støtter mange kodespråk rett ut av esken. Hvis språket du jobber med ikke støttes. Det er en markedsplass for utvidelser hvor du sannsynligvis vil finne en utvidelse som kan hjelpe deg.

  Disse funksjonene er grunnen til at jeg anbefaler å bruke Visual Studio Code til alle.

  Hva er PyCharm?

  PyCharm er en IDE for utvikling med Python laget av JetBrains. JetBrains laget også populære IDE-er som IntelliJ for Java og WebStorm for JavaScript-utvikling.

  PyCharm kommer i to varianter, fellesskapsutgaven, som er gratis og åpen kildekode, og den profesjonelle versjonen, som er betalt. Med fellesskapsutgaven kan du lage Python- og HTML-filer. Men med Professional-versjonen kan du også jobbe med HTML-, JS- og SQL-filer i tillegg. Som du forventer, kan PyCharm installeres på Windows, Mac eller Linux.

  Her er min liste over favoritt PyCharm-funksjoner

  PyCharm-funksjoner

  #1. Den er utrolig nybegynnervennlig

  PyCharm er lett å komme i gang med å bruke. Installasjonsprosessen er enkel. Det er enkelt å lage et nytt prosjekt og konfigurere et virtuelt miljø. Det er like enkelt å lage nye filer og legge dem til prosjektet ditt.

    Hvordan sette opp og bruke nettverksplasseringer på en Mac

  Du kan legge til pakker ved å søke etter dem i pakkeverktøylinjen. Å kjøre programmet er et spørsmål om å bare trykke på en Kjør-knapp. Dette gjør det veldig enkelt for en nybegynner å komme i gang med å skrive Python uten å måtte forholde seg til den mer skremmende terminalen.

  #2. Den har innebygde feilsøkingsverktøy

  Når du legger til bruddpunkter i koden din, vil PyCharm vise deg tilstanden til variablene på forskjellige punkter i koden din. Dette gjør det lettere å sjekke om variablene dine har den forventede tilstanden etter hvert som programmet skrider frem. Til syvende og sist forenkler det feilsøkingen og gjør deg mer produktiv.

  #3. Praktiske refaktoreringshandlinger

  PyCharm har automatisering for å gjøre det enkelt å refaktorisere koden din med bare noen få klikk. Du kan flytte funksjoner mellom forskjellige filer, pakke ut funksjoner og skrive docstrings, blant andre handlinger.

  Dette er nyttig ettersom det lar deg refaktorere koden din og gjøre den mer lesbar samtidig som du reduserer sjansene for å glemme å oppdatere andre deler. Du kan for eksempel flytte en funksjon til en annen modul, og PyCharm vil oppdatere all import for den funksjonen.

  #4. Du kan lese dokumentasjon fra IDE

  Når du installerer pakker, kan du lese dokumentasjonen fra IDE. Dette gjør det lettere å finne dokumentasjon og referere til den uten å måtte åpne nettleseren og gå til pakkens nettside.

  PyCharm lar deg lese dokumentasjonen for alle pakkene de har i pakkeverktøylinjen, i utgangspunktet alle offentlig tilgjengelige pakker.

  #5. Den har visuell versjonskontroll

  Å bruke Git fra kommandolinjen kan være skremmende i utgangspunktet og lite intuitivt. I tillegg kan det være frustrerende når du skriver feil en kommando. PyCharm kommer med en innebygd verktøylinje for versjonskontroll.

  Å foreta endringer er så enkelt som å velge filene du vil forplikte fra en avkrysningsboksliste og skrive en forpliktelsesmelding. Etterpå kan du enten foreta endringer lokalt eller forplikte og skyve til et eksternt depot med bare ett klikk.

  PyCharm vs. Visual Studio-kode

  Aspect/FeatureVisual Studio CodePyCharm BrukergrensesnittVisual Studio Code har et klart og enkelt brukergrensesnitt som kan tilpasses ved å bruke et av de mange tilgjengelige temaene. PyCharms brukergrensesnitt kan virke rotete og skremmende i begynnelsen. Det finnes også alternativer for å tilpasse brukergrensesnittet med temaer, men PyCharm har et mindre fellesskap enn Visual Studio CodePlugins/ExtensionsVisual Studio Code har et større utvidelsesøkosystem, og gjør det dermed mer tilpassbart og allsidig.PyCharm har et mindre økosystem, men det kommer med mer features.Code EditingVS Code har IntelliSense for å redde deg fra å skrive. I tillegg har den en GitHub CoPilot-utvidelse som gjør kodingen raskere. Du kan også sette opp linting for å hjelpe deg med å skrive renere kode. PyCharm har også sin egen versjon av prediktiv koding og en GitHub Co-Pilot-utvidelse. I tillegg har den PEP8-formatering bakt inn i produktet som bare fungerer uten oppsett. Dette gjør det enklere og mer praktisk.CostVisual Studio er helt gratisPyCharm har en gratis utgave, men den har noen få funksjoner.SetupVisual Studio Code er installert som bare et tekstredigeringsprogram. Du må installere din egen Python-tolk og flere nyttige pakker, for eksempel en virtuell miljøbehandling. PyCharm krever også at du installerer din egen tolk. Men den kommer også med innebygde verktøy som en virtuell miljøadministrator og PEP8-formateringSupportVisual Studio er den mest populære av de to og har derfor et større fellesskap av mennesker som kan støtte deg i tilfelle du støter på problemer. PyCharm, til tross for at de har et mindre fellesskap, har de fortsatt nyttige ressurser om hvordan du får mest mulig ut av PyCharm fra JetBrains-teamet. Samfunnet er fortsatt betydelig stort. Imidlertid vil du sannsynligvis få bedre støtte fra VS Code-fellesskapet. SpråkstøtteVisual Studio Code støtter omtrent alle språk du vil bruke. Du kan bruke den til å se annonseredigering Python Jupyter Notebooks PyCharm er for Python-utvikling. Som et resultat støtter den færre språk. PyCharm-fellesskapet støtter bare Python og HTML. Ekstern utviklingVisual Studio støtter enkel ekstern utvikling når du har installert utvidelsen. Med PyCharm kan du bare bruke ekstern utvikling i den betalte profesjonelle utgaven.

    Slik bruker du Slimbook mobile Ryzen CPU-tuner på Ubuntu

  Dommen: Hvilken bør du bruke?

  Jeg liker Visual Studio Codes allsidighet, store økosystem og gratis kostnad. Jeg liker hvor nybegynnervennlig og hvor minimal installasjonen av PyCharm er. Som et resultat er min personlige favoritt Visual Studio Code. Jeg vil imidlertid fortsatt anbefale PyCharm til alle som nettopp har begynt å kode og ikke vil komplisere ting ved å sette opp et utviklingsmiljø.

  Men i stedet for å foreskrive en IDE, tror jeg Python-utviklere bør bruke begge og bestemme hvilken de liker.

  Læringsressurser

  IDE-er er utrolig nyttige verktøy for utviklere. Verktøy er imidlertid bare nyttige i den grad du kan bruke dem effektivt. Følgende ressurser vil lære deg å bruke din valgte IDE, enten PyCharm eller Visual Studio Code, effektivt og effektivt for å hjelpe deg med å skrive bedre og renere kode produktivt.

  #1. Visual Studio Code for Developers 2023: Nybegynner til avansert

  Dette kurset om Visual Studio Code for Developers vil lære deg VS Code fra det enkle grunnleggende til mer avanserte emner. Du vil blant annet lære snarveistaster for å gjøre deg mer effektiv, hvordan du jobber med Git og GitHub, og hvordan du feilsøker koden din effektivt.

  #2. Visual Studio Code Tutorial – Komme i gang med VS Code

  Denne Visual Studio Code Tutorial vil lære deg det grunnleggende om Visual Studio Code. Du vil lære å finne veien rundt i grensesnittet og sette opp et arbeidsområde med Git og GitHub. Dette kurset vil hjelpe deg med å etablere et solid grunnlag for å lære mer avanserte konsepter senere.

  #3. Mestring av Visual Studio Code: A Beginner’s Guide (Mastering Computer Science)

  Denne boken dekker Visual Studio Code, fra grunnleggende brukergrensesnittkonsepter til utvidelses-API.

  Den dekker mer avanserte API-konsepter, inkludert hvordan du setter opp Visual Studio-kode for ditt valgte programmeringsspråk og integrerer med versjons- og kildekontroll.

  #4. Master Pycharm IDE

  Master Pycharm IDE-kurs dekker hvordan du kan tilpasse PyCharm ved å endre temaer og flytte rundt vinduer. Du vil også lære hvordan du navigerer rundt i redigeringsprogrammet og bruker hurtigtaster for å gjøre deg mer produktiv.

  Du vil lære de forskjellige funksjonene du kan bruke for å forbedre lesbarheten til Python-programmene dine og hvordan du kan teste programvaren din ved hjelp av forskjellige testbiblioteker.

  #5. PyCharm produktivitet og feilsøkingsteknikker

  Dette PyCharm-produktivitets- og feilsøkingsteknikkkurset dekker hvordan du installerer og administrerer pakker i PyCharm. Du vil lære hvordan du refaktoriserer koden din og konverterer funksjoner og eksporterer dem.

  Du vil lære eksterne rammeverk og front-end webutviklingsstøtte for å bygge mer kompliserte webapplikasjoner ved bruk av rammeverk som Django.

  #6. Effektiv PyCharm: Lær PyCharm IDE med en praktisk tilnærming

  Denne boken dekker de forskjellige PyCharm-funksjonene som er tilgjengelige og hvordan du kan bruke dem effektivt.

  Disse funksjonene spenner fra databasestøtte, versjonskontroll, feilsøkingsstøtte, koderefaktorisering og administrasjon av prosjekter.

  Siste ord

  Denne artikkelen diskuterte hva en IDE er og hvorfor du sannsynligvis bør få en. I tillegg sammenlignet vi to populære IDE-er for Python-utviklere, Visual Studio Code og PyCharm. Til slutt listet vi opp nyttige ressurser for å hjelpe deg å lære hvordan du bruker IDE mer effektivt.

  Deretter kan du sjekke ut den beste Python IDE for å overlade utvikling og feilsøking.