8 beste UEM-programvare for å effektivisere IT-administrasjonen din

Den raske utvidelsen av fjernarbeid og fremveksten av hybride arbeidsplasser har gjort IT-administrasjonen mer kompleks. Men Unified Endpoint Management (UEM) programvare tilbyr en løsning på denne bekymringen. Det gir hovedsakelig en sentralisert plattform hvor organisasjoner kan administrere alle endepunkter, enheter og applikasjoner.

UEM forener alt til en enkelt, brukervennlig plattform i stedet for å bruke forskjellige verktøy for hver enhetstype. Derfor blir IT-personalets liv enklere samtidig som det sparer tid og ressurser. Imidlertid er det flere funksjoner i UEM-verktøy, for eksempel sikkerhetstiltak, tredjepartsintegrasjon, analyser og så videre.

I denne artikkelen vil vi utforske de mange fordelene med UEM-programvare og fremheve nøkkelfunksjonene du bør vurdere når du velger en ideell løsning. Vi vil også gi en oversikt over noen av de beste tilgjengelige UEM-programvarene. Som en konsekvens kan du spare tid og krefter på å velge riktig verktøy for din organisasjon.

Forretningsfordeler med UEM-programvare

Bedrifter i alle størrelser og bransjer kan optimalisere IT-administrasjonen ved hjelp av UEM-programvare. Så la oss se på forretningsfordelene som organisasjoner kan få ved å bruke UEM-verktøy:

Forenklet enhetsadministrasjon

Bedrifter kan overvåke og vedlikeholde alle enheter fra et sentralisert dashbord. Når alle endepunktene er koblet til ett enkelt UEM-verktøy, blir enhetsadministrasjon enklere. Som et resultat forenkler det arbeidsflyten, reduserer kostnadene og gjør arbeidet enklere for IT-team.

Forbedret sikkerhet

For tiden jobber flere mennesker eksternt og bruker personlige enheter i det digitale arbeidsmiljøet. Dermed har sikkerhet blitt en stor bekymring for bedrifter. UEM-verktøy gjør det mulig for organisasjoner å overvåke og sikre alle enheter som er koblet til nettverket deres. Det øker sikkerhetstiltakene med multifaktorautentisering, kryptering og fjernsletting.

Innsiktsfull analyse

UEM-programvare tilbyr innsiktsfulle analyser om enhetsytelse og bruk. Bedrifter kan overvåke enhetens ytelse og bruken av visse apper. Dermed kan de forbedre enhetens varighet, spare utgifter og ta utdannede retningslinjer for bruk. Videre kan UEM-verktøy gi rapporter om enhetsoverholdelse for å identifisere sikkerhetsproblemer og svare deretter.

Compliance Management

Bedrifter er pålagt å overholde visse overholdelsesforskrifter i mange sektorer. Så ved å verifisere at alle enheter overholder regulatoriske krav og standarder, kan UEM-verktøy hjelpe til med samsvarsadministrasjon. Dette dekker lover som regulerer databeskyttelse, som GDPR og HIPAA, samt standarder som er unike for visse bransjer, som PCI-DSS og SOX.

Funksjoner å se etter i en UEM-programvare

Når du velger UEM-programvare for organisasjonen din, er disse faktorene du bør se etter:

Enhetsstøtte: Et ideelt UEM-verktøy gir støtte for alle forskjellige typer enheter, inkludert stasjonære datamaskiner, smarttelefoner og mer. Det vil heller ikke være begrenset eller betjene noe bestemt operativsystem.

Lagre enhetsadministrasjon: UEM-programvaren skal gi sikker enhetsadministrasjon og beskytte mot datainnbrudd. Derfor bør den inkludere banebrytende sikkerhetsfunksjoner som datakryptering, VPN og antivirusbeskyttelse.

Enkel distribusjon og skalerbarhet: Verktøyet skal være enkelt å installere, konfigurere og tilpasse i samsvar med endrede forretningskrav. IT-teamet skal kunne kontrollere enheter fra hvor som helst ved hjelp av funksjoner for ekstern enhetsadministrasjon.

Brukervennlig grensesnitt: Med et brukervennlig grensesnitt bør teamet gjøre enhetsadministrasjonsoppgavene enklere. Dessuten bør det forkorte IT-teamets læringsevner.

Kraftig rapportering og analyse: Ved å bruke verktøyet skal IT-personell kunne overvåke enhetsbruk og oppdage ytelsesproblemer. Dessuten bør den holde oversikt over sikkerhetsrisikoer ved hjelp av EUM-verktøy, komplette rapporterings- og analysefunksjoner.

  Hva er VMware vCenter Enhanced Linked Mode og hvordan fungerer det?

Integreringsevner: For å tilby ende-til-ende enhetsadministrasjonsfunksjoner, bør appen samhandle jevnt med andre forretningsapper og -plattformer. For eksempel sikkerhetsinformasjon og hendelsesadministrasjon (SIEM) og identitets- og tilgangsadministrasjon (IAM).

Samsvarsadministrasjon: Verktøyet bør inkludere funksjoner for å bruke funksjoner for samsvarsadministrasjon. Derfor kan organisasjoner tilfredsstille regulatoriske forpliktelser som HIPPA, PCI-DSS og GDPR.

Etter å ha lært om den essensielle funksjonen til et ideelt UEM-verktøy, la oss nå fordype oss i noen av de beste verktøyene som er tilgjengelige.

Endepunkt sentral

Endpoint Central, tidligere kjent som Desktop Central, er en kraftig UEM- og sikkerhetsløsning. Den ble utviklet for å forenkle sikkerhetsadministrasjonen av servere og forskjellige enheter (skrivebord, smarttelefoner og mer).

Dette verktøyet lar bedrifter administrere alle endepunktene sine fra ett enkelt sted. Det er slik det automatiserer rutinemessige administrasjonsoppgaver med sine verdifulle funksjoner.

Nøkkelegenskaper:

 • Patch-administrasjonsfunksjon som automatiserer vanlige endepunktadministrasjonsoppgaver. For eksempel oppdateringsinstallasjon, programvaredistribusjon, OS-distribusjon og bildebehandling.
 • Asset Management-funksjonen lar brukere kontrollere USB-enheter, overvåke programvarebruk og administrere programvareressurser og lisenser.
 • Eksternt skrivebordsadministrasjon lar bedrifter kontrollere fjerntliggende arbeidsstasjoner.
 • Administrering av mobilenheter gjør det mulig for bedrifter å kontrollere bruken av mobilenheter. Den etablerer profiler og regler og setter opp Wi-Fi, VPN, e-postkontoer og mer.
 • Banebrytende sikkerhetsadministrasjonsfunksjoner som BitLocker-administrasjon og forebygging av datatap. Dessuten gir den app- og enhetssikkerhet og løsepengevarebeskyttelse.
 • Med operativsystemadministrasjon kan bedrifter automatisere OS og app-distribusjon.
 • USB-enhetsadministrasjon gjør det enklere å overvåke og regulere bruken av USB-enheter.
 • Strømstyring gjør det mulig for bedrifter å kontrollere strømforbruket og spare energikostnader.
 • Automatiserer overholdelsesadministrasjon og lar organisasjoner følge bransjenormer og lover.

NinjaOne

NinjaOne er et enhetlig endepunktstyringssystem som hjelper brukere med å administrere endepunkter sentralt og effektivt. Det gir førsteklasses endepunktsynlighet og kontroll ved å enkelt øke teknikerens effektivitet. Derfor vil du få enhetlig enhetsadministrasjon, automatisere oppgaver og drive effektivitet.

Nøkkelegenskaper:

 • Tilbyr sanntidsovervåking og automatisk varsler teknikerne for å løse problemer og minimere innvirkningen på sluttbrukere.
 • Med sikker fjerntilgang kan brukere ta kontroll over administrerte endepunkter og sikker praktisk støtte.
 • Ett-klikks aktiviteter, fikse problemer, stoppe oppgaver og starte terminaløkter uten å forstyrre sluttbrukere.
 • Automatisering av endepunktoppgaver som automatiserer gjentatte endepunktaktiviteter som bidrar til å standardisere resultater.
 • Automatisk utbedring med tilstandsbasert skriptimplementering for stoppede tjenester, hoppede over omstarter og manglende apper.
 • Ett-klikks Programvareadministrasjonsevne for å installere eller avinstallere apper.
 • Uendelig skalerbarhet med en skybasert infrastruktur som er rask og sikker og administrerer 50 til 15 000 endepunkter.
 • Brukervennlig grensesnitt som hjelper teknikere i produktivt arbeid med konsentrerte aktiviteter og minimalt med klikk.

Citrix

Citrix er en omfattende UEM-løsning for endepunktsadministrasjon, tidligere kjent som XenMobile. Det gjør det mulig for bedrifter å kontrollere og beskytte mobile enheter, applikasjoner og data. Denne unike programvaren gjør det mulig for IT-ledere å gi en pålitelig og sikker brukeropplevelse på tvers av en rekke plattformer og gadgets.

Nøkkelegenskaper:

 • Enhetsadministrasjon gjennom én enkelt konsoll som muliggjør sentralisert enhetskontroll. Dermed kan administratorer enkelt distribuere apper, konfigurere regler og innstillinger og håndheve overholdelse.
 • Appadministrasjon lar bedrifter kontrollere apper på tvers av en rekke plattformer og enheter. Så administratorer kan distribuere og administrere apper, garantere appsikkerhet og aktivere pålogging for apper.
 • Sikker tilgang for mobile brukere i forretningsressurser, inkludert betinget tilgang og multifaktorautentisering og mer.
 • Databeskyttelsesfunksjonen lar administratorer låse sensitiv bedriftsinformasjon på utvalgte mobile enheter. Administratorer kan pålegge kryptering, datatapsforebygging (DLP) og eksterne funksjoner.
 • Intuitiv administrasjon som lar brukere håndtere endepunktsadministrasjon fra ett enkelt punkt. Følgelig blir det enklere å administrere mobile enheter, apper og data.
  Fix Sea of ​​Thieves Services er midlertidig utilgjengelig Lavendelskjegg

Heksnode

Hexnode er en av de ledende UEM-programvarene utviklet for å forenkle enhetsadministrasjon. Den kan enkelt jobbe gjennom ulike plattformer og miljøer. Ved å bruke dette verktøyet kan IT-team eksternt overvåke, administrere og sikre ulike endepunkter. Dermed kan du administrere smarttelefoner, nettbrett, bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner og mer fra ett enkelt punkt ved å bruke Hexnode.

Nøkkelegenskaper:

 • Gir et komplett utvalg av OTA (over-the-air) alternativer for ekstern enhetsadministrasjon for enheter. Gjennom ett enkelt grensesnitt kan du raskt registrere enheter, sette opp regler og holde et øye med ytelsen og helsen til enhetene dine.
 • Alternativet App Management lar brukere administrere appoppdateringer, tilpasninger og distribusjoner på registrerte enheter. Den støtter både åpne og lukkede forretningsappbutikker, noe som gjør det enkelt å dele apper på tvers av bedriften din.
 • Høyteknologiske sikkerhetsadministrasjonsalternativer inkluderer ekstern enhetslåsing, pisking og posisjonssporing. Den kommer også med sikker containerisering for å isolere og beskytte forretningsdata for datapersonvern på enheter.
 • For innholdsadministrasjon gir det sikker tilgang til administratorene på forretningsdata på forskjellige enheter. Det sikre CMS-systemet til denne plattformen lar deg distribuere filer og dokumenter til bestemte enheter eller grupper av brukere.
 • Tilpassbar kioskmodus lar deg begrense tilgangen til enheter til en bestemt app eller gruppe med apper.
 • Dybdeanalyser og innsikt om en rekke emner, inkludert appbruk, enhetsbruk, sikkerhetshendelser og mer.

42 Gir

Med 42Gears kan IT-team administrere alle typer endepunkter, apper og innhold som brukes i et forretningsøkosystem. Den følger en konsistent og helhetlig tilnærming for å strømlinjeforme UEM-løsningen fra et enkelt punkt.

Dessuten løser den avhengigheter på tvers av plattformer og tilbyr beskyttelse og kontroll for forskjellige endepunkter. Med enestående funksjoner garanterer det at forretningsprosesser og apper fungerer jevnt på tvers av endepunktene.

Nøkkelegenskaper:

 • Støtter alle OS-typer, inkludert Android, iOS, MacOS, Windows, Linux og så videre.
 • Tilbyr én enkelt plattform for å overvåke og vedlikeholde alle endepunkter. Endepunktene inkluderer BYO-enheter, IoT-enheter, sensorer, utflukter, stasjonære/bærbare datamaskiner og mer.
 • Hjelper bedrifter med å fleksibelt migrere fra eldre plattformer som Windows 7 til en bedre EMM-kompatibel versjon som Windows 10.
 • Fjerner endepunktkompleksitet, og tilbyr støtte for multi-enhetsarkitektur.
 • Øker produktiviteten til brukerne ved å la dem konsentrere seg om viktige oppgaver i stedet for tilgangsproblemet.
 • Sikrer kontinuerlig sikkerhetsoverholdelse på alle støttede enheter og plattformer gjennom et standard sett med sikkerhetsprotokoller.
 • Regler for forebygging av datatap brukes til å beskytte sensitive brukere, enhetsapper og nettverksdata.

Sophos

Sophos hevder å være ledende innen sikker enhetsadministrasjon som en UEM-løsning. For å administrere og beskytte både konvensjonelle og mobile endepunkter, kan bedrifter bruke denne løsningen. Den kommer med en kjent endepunktsikkerhetsteknologi som kobles feilfritt med Windows 10, macOS, iOS og Android-enheter.

Nøkkelegenskaper:

 • BYOD-miljøer støttes gjennom administrasjonsmodusene Android Enterprise Work Profile og iOS User Enrollment.
 • Dataseparasjon i henhold til klassifisering, for eksempel forretningsdata og personopplysninger.
 • Sterke sikkerhetstiltak gjennom Xs dyplæringsmotor beskytter mot identifiserte og uidentifiserte trusler.
 • Integrert med Sophos Central gir endepunkt-, nettverks- og serversikkerhet samt sentraliserte kontrollenheter. Det er et nettbasert administrasjonsgrensesnitt som er enkelt å bruke.
 • Enkelt dashbord der du kan utforske og svare på mange former for data. I tillegg kan du oppdage uopprettede enheter og sjekke sårbarheter og uønskede programmer.
 • Med Sophos XDR kan du utvide organisasjonens synlighet ved å utføre fullstendig trusseldeteksjon og IT-operasjonsoppgaver.
  Topp 8 plattformer for å ansette WordPress-utviklere

Skalafusjon

Scalefusion er en enhetlig endepunktadministrasjon (UEM) programvare for moderne arbeidsplasser. Det gir fleksibilitet og brukervennlighet ved administrasjon av flere endepunkter fra alle steder og tidspunkter. Dessuten er det mange funksjoner som hjelper til med å administrere, kontrollere og sikre mobilapper og enheter for bedriften.

Nøkkelfunksjon:

 • Full kontroll over enheter via administrasjonsfunksjon for mobilenheter. Den tillater ekstern pisking av enheter, applikasjonsadministrasjon, enhetskonfigurasjon og sikkerhetsregler.
 • Enkelt dashbord for å administrere alle utplasserte apper og registrerte enheter. Dermed gir brukertilgang til apper fra Google Play Store, Apple App Store og mer.
 • På registrerte enheter kan du administrere alle dokumenter, bilder, videoer og mer via innholdsadministrasjon.
 • Kioskmodus lar deg begrense enheter til en enkelt eller gruppe apper. Den er perfekt for bruk i detaljhandel, gjestfrihet eller utdanning.
 • Med Geofencing-funksjonen for å overvåke enheter, eiendeler, sikkerhet og mer.
 • Omfattende analyse- og rapporteringsfunksjon overvåker appbruk, enhetsbruk, enhetshelse og mer.
 • Fjernkommandoer er tilgjengelige for å administrere mangfoldige aktiviteter eksternt på Android-enhetene dine.

Vmware

Med Vmware opplev bekvemmeligheten av en enkelt skybasert løsning som gir UEM for alle enheter. Med denne fantastiske løsningen kan du minimere IT-administrasjonskostnadene og øke produktiviteten.

Workspace One UEM muliggjør sømløs administrasjon av alle endepunkter, uavhengig av deres plattform eller eierskapsmodell. Som et resultat bevares enhet i endepunktsadministrasjon på hver plattform. Den støtter de fleste kjente plattformer, inkludert Android, iOS, macOS, Windows og så videre.

Nøkkelegenskaper:

 • Gi en overlegen brukeropplevelse som er konstant på tvers av alle enheter. Undersøk elementer som OS-feil, appytelse, enhetshelse og mer. Identifiser problemer tidlig og finn kjerneårsakene deres.
 • Få en grundig sikkerhetsstrategi som tar hensyn til brukeren, endepunktet, appen, dataene og nettverket.
 • Gjennom praktisk innsikt i OS-oppgraderinger, utrulling av oppdateringer, appoppdateringer, enhetsstatus og mer. Dermed kan du optimalisere IT-driften din ved å ta datadrevne valg.
 • Bygg omfattende arbeidsflyter for administrasjon av ønskede tilstander, app-distribusjon og innføring av enheter. Bruk dra-og-slipp-grensesnittet.
 • En multi-tenant arkitektur lar deg lage unike regler på hvert nivå av organisasjonsstrukturen til virksomheten din. Den inkluderer muligheten til å arve eller overstyre innstillinger fra lagene over.
 • Kontroller oppdragskritiske frontlinjeenheter fra ett enkelt grensesnitt med støtte for robuste enheter, bærbare enheter og IoT-endepunkter.
 • Før du tillater tilgang, evaluer samsvarsnivået og eventuell uvanlig aktivitet ved å bruke Zero Trust-sikkerhet. Tilgang kan enkelt nektes, og utstyr kan fjernslettes eller automatisk slettes.
 • Gi hele appens levetid for ulike typer applikasjoner. Alle applikasjoner, inkludert Office 365, vil ha tilgang til en enkelt selvbetjent appkatalog via Intelligent Hub.
 • Opprett roller for bestemte brukere og grupper, og gi dem deretter visse nivåer av plattformtilgang.

Siste ord

Mens de velger en UEM-løsning, bør bedrifter vurdere noen av de essensielle nøkkelfunksjonene. Enhetsadministrasjonsevner, integrasjon med IT-infrastruktur og sikkerhetsfunksjoner er noen av hovedkriteriene. Vi har gjennomgått og vervet noen av de beste UEM-løsningene som er tilgjengelige etter å ha undersøkt en rekke av dem.

Du bør imidlertid vurdere bedriftens UEM-krav grundig og sammenligne ulike løsninger mens du velger den beste matchen for din organisasjon. Dermed kan du redusere de totale utgiftene, øke sikkerheten og forbedre IT-produktiviteten med det riktige verktøyet på plass.

Du kan også utforske noen beste programvare for ekstern overvåking og administrasjon for SMB.