SteamWindows

8 måter å fikse storbildemodus som ikke fungerer eller krasjer i Steam for Windows

Steams Big Picture-modus på Windows forbedrer spillopplevelsen din ved å tilby et konsolllignende grensesnitt som er enkelt å navigere med en kontroller. Men hvis Steams Big Picture-modus slutter å fungere eller krasjer ofte på din Windows-PC, lurer du kanskje på hva du skal gjøre.

Ikke bekymre deg, du trenger ikke å bruke Steam i standardmodusen. Her er noen tips for å få Steams Big Picture-modus til å fungere på Windows.

1. Lukk Steam og kjør det som administrator

Dette høres kanskje for enkelt ut, men midlertidige appfeil kan ofte føre til at Steams Big Picture-modus krasjer eller slutter å fungere på Windows. Derfor er det en god idé å avslutte alle Steam-prosesser og åpne appen på nytt.

Trykk Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling. I kategorien Prosesser høyreklikker du på Steam og velger alternativet Avslutt oppgave.

  10 beste videomaker og redaktør for macOS og Windows

Høyreklikk på Steam-appens snarvei og velg Kjør som administrator. Etter det, prøv å bruke Big Picture-modusen igjen.

2. Endre Steams EXE-fil

En annen ting du kan gjøre er å åpne Steam direkte i Big Picture-modus. Flere brukere i Steam-fellesskapet rapporterte å fikse problemet med dette trikset.

For å åpne Steam direkte i Big Picture-modus, høyreklikk på app-snarveien og velg Egenskaper. I Target-feltet skriver du » -tenfoot» til slutten av denne banen, uten anførselstegn. Deretter trykker du på Bruk og klikker OK.

Dobbeltklikk på Steam-snarveien for å åpne den i Big Picture-modus og sjekk om problemet fortsatt er der.

3. Koble fra eksterne enheter

Noen ganger kan eksterne enheter koblet til datamaskinen din, for eksempel en defekt eller feilkonfigurert spillkontroller, forstyrre Steam og forårsake problemer. For å se etter denne muligheten, koble fra eventuelle eksterne enheter midlertidig og se om det løser problemet.

4. Tøm Steam Cache

Overveldende eller ødelagte cache-filer kan også føre til at Steam-appen oppfører seg dårlig på Windows. Når dette skjer, kan det hende at enkelte funksjoner, for eksempel Big Picture-modus, ikke fungerer som forventet. Du kan prøve å tømme Steam-appbufferen for å se om det gjenoppretter normaliteten. Her er trinnene for det samme.

  6 beste Windows-vertsplattform for å være vert for ASP.NET-applikasjoner
 • Trykk Win + R for å åpne dialogboksen Kjør.
 • Skriv inn C:\Program Files (x86)\Steam i tekstfeltet og trykk Enter.
 • Velg appcache-mappen og klikk på søppelikonet øverst for å slette den.
 • 5. Oppdater grafikkdrivere

  En annen grunn til at Big Picture-modus ikke fungerer eller krasjer under lasting, er hvis grafikkdriverne på PC-en din er utdaterte eller buggy. Hvis det er tilfelle, bør oppdatering av grafikkdriverne hjelpe.

  6. Forlat Steam Beta

  Bruker du betaversjonen av Steam-klienten? I så fall kan du støte på problemer med Steam, siden betaversjoner av appen ikke alltid er pålitelige. Du bør vurdere å bytte til den stabile versjonen av Steam for å unngå slike problemer.

  Slik velger du bort Steam-betaen:

 • Åpne Steam-klienten på PC-en.
 • Velg Steam > Innstillinger.
 • I Grensesnitt-fanen bruker du rullegardinmenyen ved siden av Client Beta Participation for å velge Ingen beta valgt.
 • Klikk Start på nytt nå for å bekrefte.
 •   Slik setter du opp dine egne tastatursnarveier i Windows 11

  Vent til Steam bruker de nødvendige oppdateringene og bytter til standardversjonen. Etter det skal du kunne bruke Big Picture-modusen i Steam.

  7. Tilbakestill Steam-konfigurasjoner

  Tilbakestilling av konfigurasjonsinnstillingene til Steam er en effektiv måte å løse ulike problemer med det. Hvis dette spesifikke problemet er forårsaket av feilkonfigurerte Steam-innstillinger, bør det hjelpe å tilbakestille dem. Her er trinnene:

 • Lukk Steam-klienten ved å bruke Task Manager.
 • Trykk Win + R for å åpne dialogboksen Kjør.
 • Skriv inn steam://flushconfig i boksen og trykk Enter.
 • Klikk OK for å bekrefte.
 • 8. Avinstaller og installer Steam på nytt

  Til slutt, hvis alt annet feiler, kan du vurdere å avinstallere Steam fullstendig og installere det på nytt. Se vår guide om forskjellige måter å avinstallere programvare på Windows og bruk din foretrukne metode for å fjerne Steam. Etter det, last ned og installer Steam-appen på nytt.

  Begynn å bruke Steams store bildemodus igjen

  Hvis du er noen som bruker en kontroller mens du spiller på PC-en din, kan Steams Big Picture-modus gi mye bekvemmelighet. Forhåpentligvis har ett eller flere av tipsene ovenfor hjulpet med å fikse problemer med Steams Big Picture-modus på Windows, og du er i fred.

  x