8 søkeordklyngeverktøy for å organisere og forbedre SEO-strategien din

Å holde seg på toppen av SEO-markedsføringskampanjer er utfordrende. Og det er her søkeordklyngeverktøy kommer inn i bildet.

Nøkkelordklyngeverktøy er programmer som organiserer søkeord i aktuelle kategorier. Det innebærer å gruppere søkeord med lignende hensikt slik at du kan bruke dem på hele nettstedet ditt for bedre søkemotorrangeringer.

Det er noen få forskjellige typer søkeordklyngeverktøy tilgjengelig, så det er viktig å velge det som passer best for dine behov. Noen verktøy lar deg gruppere etter land, region, emne eller andre kriterier.

Før vi begynner på listen vår over søkeordklyngerverktøy, er det viktig å forstå søkeordklynger først.

Hva er søkeordklynger?

Søkeordgruppering er et SEO-begrep som refererer til å gruppere søkeord med samme søkehensikt. Det er en avansert SEO-praksis; imidlertid savner de fleste SEO-er det. Nøkkelordgruppering hjelper til og med å ta bedre SEO-avgjørelser.

Tenk på et vanlig scenario der markedsførere og redaktører finner det vanskelig å dele innhold i underemner. Ved hjelp av søkeordgruppering blir det enkelt å bruke flere søkeord i samme innhold i stedet for å lage flere innholdsdeler. Ganske enkelt betyr det at du ikke trenger å lage separate artikler for søkeord som samsvarer med de primære søkeordene dine.

Søkeordgruppering gjør det mulig for markedsførere, innholdsforfattere og webutviklere å effektivt organisere, målrette og optimalisere innhold for søkemotoroptimalisering. Ved å gruppere relaterte søkeord kan markedsførere lage mer strukturerte og effektive kampanjer rettet mot målgruppen de leter etter.

Hvis den utføres riktig, har søkeordgruppering potensial til å rangere for søkeord med lav vanskelighetsgrad uten å skrive forskjellige artikler. I stedet for å optimalisere landingssiden din for ett enkelt søkeord, kan du begynne å rangere for langhalevarianter av søkeordet ditt og øke trafikken til nettstedet ditt betydelig.

Viktigheten av søkeordklyngeverktøy for SEO

Det endelige målet med SEO er å maksimere muligheter for tilbakekoblinger, og søkeordklyngeverktøy kan hjelpe deg med det.

Ikke bare vil du kunne målrette innsatsen bedre, men du vil også se forbedringer i trafikk og konverteringsfrekvenser. For å få virksomheten din til å vokse på nettet, må du inkludere søkeordgruppering i SEO-strategien din.

Det er imidlertid et analytisk arbeid. Du må bruke god tid på å undersøke nøkkelord, kombinere dem i grupper og ordne dem i Excel-ark.

Når du utfører denne prosessen manuelt, vil du sannsynligvis gjøre feil og bli overveldet. Du kan kombinere ord med ulike søkehensikter og ikke-matchende aktuelle temaer, noe som resulterer i en feil gruppering. Selv med minimale feil, kan det ta noen dager å organisere tusenvis av søkeord manuelt.

  Slik sletter du eHarmony-kontoen din

Verktøy for søkeordklynger er utviklet for å fullføre alle disse oppgavene feilfritt og raskere enn mennesker.

Fordeler med å bruke søkeordklyngeverktøy

For å oppsummere, her er noen grunner til hvorfor søkeordklyngeverktøy er viktige for SEO:

✅ Automatisering: Verktøy for søkeordklynger automatiserer søkeordforskningsprosessen. Dermed sparer du timer med manuelt arbeid og lar deg til og med delegere oppgaver til SEO-praktikanter.

✅ Fokusert SEO: Verktøy for søkeordklynger sikrer at du lager målrettet og relevant innhold, koblingsbygging og andre SEO-relaterte aktiviteter.

✅ Relevans: Verktøy hjelper til med å identifisere relevante nøkkelord for innholdet som lages og gir strategisk klarhet for å gruppere dem sammen.

✅ Sparer tid: Manuell nøkkelordgruppering er tidkrevende og ineffektiv når du må forstå brukerhensikten i stor skala.

✅ Eliminer feil: Å gruppere søkeord manuelt er tilbøyelig til å gjøre feil. Manglende søkehensikt, søkeordforvirring og manglende kunnskap om synonymer er noen av de vanlige årsakene til feil gruppering.

✅ Ubegrenset søkeordstøtte: De fleste søkeordklyngeverktøy støtter 5000-1000 søkeord i gratisversjonen. Med en minimal abonnementsavgift kan du skalere antallet til 10 000 søkeord.

Og mange flere grunner viser tydelig viktigheten av søkeordklyngeverktøy for SEO. Det er på tide å utforske noen av de mest brukte søkeordklyngeverktøyene som er tilgjengelige på markedet.

La oss komme i gang.

KeywordInsights.AI

KeywordInsights.ai er en innholdsmarkedsføringsplattform som bruker kunstig intelligens (AI) for søkeordundersøkelser, lage innholdsbriefer og søkeordgruppering for bedre SEO-resultater.

Plattformen har et søkeordoppdagingsverktøy der du bare trenger å legge til et søkeord. Deretter genererer søkeordoppdagingsverktøyet hundrevis av lignende termer umiddelbart. Du kan bruke disse søkeordene i deres søkeordklyngeverktøy og bruke dem alle som målrettede søkeord på én enkelt side.

Søkeordklyngeverktøy fjerner smerten ved å finne og gruppere lignende ord å rangere etter. Plattformen bruker live søkeresultatsider for å generere en gruppe søkeord. Disse er enkle å rangere, har lavt volum og lav vanskelighetsgrad. Og derfor kan den brukes til å lage innhold i ett stykke i stedet for å lage separate sider.

NevralTekst

NeuralText er en online innholdsplanleggingsplattform som tilbyr verktøy for å automatisere innholdsmarkedsføringsoppgavene dine som søkeordoppdagelse, SEO-analyse av nettstedet ditt og til og med generering av tekst ved hjelp av kunstig intelligens.

Ved hjelp av NeuralText-plattformen kan du fullføre søkeordundersøkelsen din ved å finne søkeordforslag med lang hale. Når du får resultatene, kan du raskt gruppere alle forslagene ved å bruke søkeordklyngeverktøyet deres.

  Slik slår du av foreldrekontroll uten passord

NeuralText Clustering Tool integreres sømløst med populære verktøy som SEMRush og Ahrefs. Du kan enkelt importere søkeordrapporter fra disse plattformene og laste dem opp på dette verktøyet. Etter at du har angitt land og språk, får du søkeordklynger basert på geolokaliserte SERP-rangeringer.

SerpStat

SerpStat er en SEO-administrasjonsplattform som er mye populær for funksjoner som tilbakekoblingsanalyse, søkeordundersøkelser, sporing av SEO søkeordrangering, konkurrentanalyse og nettstedrevisjoner.

Som mange andre SEO-funksjoner tilbyr den et søkeordklyngeverktøy som automatisk grupperer opptil 50 000 søkeord i henhold til SERP-likhet. SerpStat er enkel å bruke, da den ber deg legge til de nødvendige parameterne for gruppering. Når det er gjort, returnerer det en liste over opprettede klynger og en liste over søkeord som er inkludert i hver klynge.

Du kan sammenligne søkeordvolumene og sjekke deres sammenkoblede styrke ved å matche nettadresser i de 30 beste søkeresultatene. Du kan til og med legge til, slette og flytte nøkkelordene til andre klynger og eksportere dem i henhold til dine krav for videre behandling.

Thruuu

Thruuu er et gratis SEO-skrapingverktøy som hjelper innholdsmarkedsførere med copywriting-aktiviteter etter å ha analysert Googles søkemotorresultatsider. På et gitt tidspunkt gir den deg et blikk på de 100 beste sidene med Googles organiske resultater, inkludert SEO-data på siden.

Ved hjelp av disse dataene kan du få innsikt fra rangeringsresultater og bygge bedre innholdsoversikter. Ved å bruke Thruuus emneklynger-funksjon kan du gruppere semantiske nøkkelord i skala.

Akkurat som andre søkeordklyngeverktøy, begynner Thruuu også å opprette søkeordgrupper etter at du lastet opp en søkeord-CSV-fil. Den grupperer søkeord automatisk basert på søkehensikt, og du kan bruke denne innsikten til å strømlinjeforme innholdsplanleggingsprosessen.

Topvisor

Topvisor er et populært SEO- og PPC-verktøy for å utføre standard SEO-praksis som søkeordundersøkelser, sjekke rangeringene i SERP-er og analysere ytelsen til nettsteder basert på ulike rangeringsparametere.

Ved å bruke Topvisors klyngeverktøy kan du sende automatiserte søk til søkemotorer basert på søkeordene du skrev inn. Den matcher nettsider fra søkeresultater til hvert søkeord i de 10 beste søkeresultatene. I henhold til antall samsvarende nettadresser i den brukte søkemotoren, sammenligner den dette søkeordet med de for de andre topp-10 søkeordene.

I tilfelle søkemotoren returnerer lignende nettsider for forskjellige søkeord og det er mange treff for dem, vil søkeordene slås sammen.

SE-rangering

SE Ranking er en alt-i-ett SEO-plattform som gir mange SEO-relaterte verktøy for sporing av søkeord, tilbakekoblinger, SEO-revisjoner, overvåking og rapportering av nettstedytelse på søkeresultatsider.

  Hva det er og hvordan det bidrar til å øke konverteringen

Plattformen har også en nøkkelordgrupperingsfunksjon som nøyaktig grupperer alle lignende søkeord slik at du kan planlegge en bedre SEO-arkitektur for nettstedet ditt.

Ved å bruke SE Rankings søkeordgrupperer, vil du kunne utvide semantikken din og identifisere synonymer så vel som nært beslektede termer. Du kan bruke disse identifiserte søkeordene i tittel- og beskrivelsestaggene dine for å forbedre SEO og rangere høyere i søkeresultatene.

Keywi.io

KeyWI er en AI-basert innholdsmarkedsføringsplattform som hjelper markedsførere enkelt å lage SEO-sikkert innhold og sjekke ytelsen. Med sin AI-forskningsalgoritme eliminerer verktøyet behovet for tidkrevende søkeordundersøkelser og konkurrentanalyse.

En av funksjonene til KeyWI er et emneklyngeverktøy som grupperer søkeord som ligner på søkemotorer. Det sparer deg for mye tid som markedsførere vanligvis bruker på Excel-ark. KeyWI bruker datavitenskapelige matematiske teknikker som Natural Language Processing for å gruppere søkeord.

Du kan komme i gang ved å sette søkeordene dine i KeyWI i et CSV-filformat sammen med søkevolumene deres. KeyWI vil bruke disse søkeordene og samle søkemotordata for hvert av dem. Til slutt vil KeyWI gruppere søkeordene basert på de funnet relasjonene mellom alle søkeordene, slik at du kan strø dem bedre for å rangere nettsider.

KeyClusters

KeyClusters er en dedikert søkeordgrupperingsprogramvare som bruker sanntids SERP-data for å lage emnerelaterte søkeordklynger. Du kan bruke disse klyngene på målrettede sider og finne måter å koble dem sammen for bedre rangeringer i søkemotorer.

Det er enkelt å bruke KeyClusters-verktøyet. Du kan starte med å laste opp en CSV-fil med nøkkelord fra populære søkeordverktøy som Ahrefs, SEMRush eller egendefinerte filer. Plattformen vil kjøre søkeordene dine gjennom søkemotorer som Google og analysere de 10 beste rangeringssidene. Når den er fullført, grupperer den søkeord som har tre eller flere av de samme sidene til felles.

Og i løpet av noen få minutter vil du ha en Excel-fil med alle nøkkelord gruppert i aktuelle formatgrupper. Den gode delen er at du kan bruke så mange søkeord du vil fordi det effektivt kan håndtere mange søkeord og gir resultater i sanntid uten å blokkere forespørsler.

Siste ord

Nå som du kjenner noen av de fremtredende søkeordklyngeverktøyene, er det greit å ha litt forvirring om hvilket du skal bruke.

Hvis du begynner å optimalisere det gamle innholdet ditt og vil eksperimentere med søkeordgruppering, bør du først bruke gratisverktøyene. Det vil hjelpe deg å få en kort ide om prosessen og trinnene du kan trenge for å begynne å bruke betalte verktøy.

Denne SEO-strategien vil forbedre nettstedets synlighet og hjelpe deg å rangere høyere i søkeresultatene.

Deretter kan du sjekke ut de beste verktøyene for rangering og søkeordbehandler SEO.