9 Cloud Application Performance Management (APM) for bedre synlighet

Application Performance Management (APM) kan hjelpe i dagens æra med teknologidrevet og digital databehandling for optimal applikasjonsadministrasjon.

APM-verktøy sporer de ulike komponentene i applikasjoner for å spore responstid, ventetid og den generelle helsen til applikasjonene, noe som hjelper organisasjoner med å sikre tilgjengelighet, optimalisere applikasjonsytelsen og forbedre brukeropplevelsene.

Beregningene som genereres av APM hjelper også organisasjoner med å oppdage og unngå problemer med applikasjonsytelse før de skader forretningsbrukere.

APM har utviklet seg etter hvert som teknologien går frem; på en måte ble tradisjonelle APM-er brukt til å overvåke applikasjoner som er vert på lokal infrastruktur, men i dagens dynamiske teknologiverden er de fleste appene skybaserte, så APM-er har også utviklet seg til å støtte skybaserte applikasjoner.

Hva er en Cloud Application Performance Management (APM)?

Cloud Application Performance Management (Cloud APM) er en omfattende skybasert løsning for å administrere ytelsen og tilgjengeligheten til applikasjoner som er installert på stedet (privat), på den offentlige skyen eller i en hybridkonfigurasjon. Denne løsningen gir deg fullstendig innsikt, kontroll og automatisering over applikasjonene dine, og sikrer optimal ytelse til applikasjonene.

Ifølge PRNewswire forventes det globale applikasjonsytelsesstyringsmarkedet (APM) å nå 12 milliarder dollar innen 2026. Med tanke på en så massiv penetrasjon av APM, er det klart at eksisterende og nye APM vil være i stor etterspørsel.

Hvordan Cloud APM fungerer

Cloud APM gjør det mulig for organisasjoner å tilby utmerkede brukeropplevelser ved å optimere IT-ressurser som maskinvare og applikasjoner og tilby innsyn i de mange komponentene som er knyttet til en applikasjon.

Agenter og datainnsamlere distribuert på applikasjonsservere eller sluttbrukerenheter samler inn og overfører ytelsesdata fra flere kilder til Cloud APM-serveren. Data samles og kompileres før de vises på Cloud APM-konsollen. Konsollen er et enhetlig brukergrensesnitt som gir en konsolidert oversikt over hybridapper i form av blant annet diagrammer og grafer.

Du bruker konsollen til å evaluere statusen til appene dine i sanntid for å oppdage eventuelle problemer og sikre at applikasjonen kjører på det nødvendige nivået. Integrasjon med tredjepartsprodukter og komponenter utvider sky-APMs funksjonalitet.

Cloud APM-systemer samler inn data om hvordan ulike applikasjons-, programvare- og maskinvarekomponenter lar utviklere oppdage og feilsøke problemer og optimalisere applikasjonsytelsen.

Fordeler med APM

I dagens digitalt tilkoblede verden dreier folks liv om applikasjoner. Så hvis applikasjonen din gir en dårlig brukeropplevelse, vil den ikke opprettholde seg selv i dagens svært konkurransedyktige digitale rom.

APM-løsninger hjelper organisasjoner med å få bedre innsikt i applikasjonsytelsen deres og hjelper til med å ta datadrevne beslutninger for å forbedre den generelle brukeropplevelsen.

Noen av fordelene er:

 • Applikasjonsstabilitet og oppetid har blitt forbedret.
 • Gi innsikt i eventuelle problemer som kan forårsake nedgang.
 • Reduserte antall ytelseshendelser, noe som resulterte i lavere driftsutgifter.
 • Problemer med applikasjonsytelse oppdages og løses raskere.
 • Bedre utnyttelse av infrastruktur.
 • Utvikler- og driftsproduktiviteten har økt.
 • Forbedrede brukeropplevelser fører til høyere konverteringsfrekvens.
 • IT-team er bemyndiget til å fungere mer effektivt.
 • Et dypere grep om appens sammenkoblede komponenter.

APM er et viktig aspekt ved programvareutvikling som ofte blir oversett. Det sikrer at applikasjoner kjører optimalt ved å overvåke ytelsen og oppdage potensielle problemer.

Det er flere cloud APM-leverandører tilgjengelig på markedet, og her er noen av de beste.

Elastisk observerbarhet

Elastic er kåret til en visjonær i 2022 Gartner for APM and Observability. Den har også vunnet de 3 beste prisene fra EMA (Enterprise Management Associates) i Automatic End-to-End Observability.

Elastic Observability er en av modulene til Elastic Stack-monitorene og gir innsikt i overvåking av applikasjonsytelse, infrastrukturovervåking, ekte brukerovervåking, loggovervåking og syntetisk overvåking.

  Hvordan finne noen gratis etter telefonnummer

Det gir ende-til-ende-synlighet til skybaserte og distribuerte applikasjoner, fra tjenester til applikasjoner og infrastruktur.

Elastic Observability gir sanntidsinnsikt i applikasjonsytelse og infrastruktur som vil bidra til å måle helsen og ytelsen til systemene som gagner interessenter for å ta datadrevne beslutninger for å oppnå bedre forretningsresultater. Den ble utviklet av Elastic, et av verdens mest respekterte programvareutviklingsselskaper.

Elastic Observability inkluderer også maskinlæringsdrevet uregelmessighetsdeteksjon og varslingsfunksjoner, som lar team proaktivt identifisere og adressere problemer før de blir store problemer. Fra et sikkerhetsperspektiv tilbyr det større beskyttelse og involverer Elastic SIEM & Security Analytics, Endpoint Security og skysikkerhet for å beskytte hvert system og svare på online trusler.

Plattformen overvåker storskala infrastruktur med støtte for 200+ integrasjoner, inkludert ulike skyplattformer som AWS, Microsoft Azure og Google Cloud. Sluttbrukerytelsen kan også spores gjennom URL, operativsystem, nettleser og plassering for å få innsikt i applikasjonsytelsen på sluttbrukersystemer.

Egenskaper

 • Identifiser automatisk avvik og karttjenesteavhengigheter.
 • Sanntids feilsøking med en levende hale.
 • Oppdager mønstre og uteliggere med loggkategorisering og anomalideteksjon.
 • Proaktivt overvåke og verifisere kundeopplevelser.

Elastic Observability er en skalerbar og fleksibel plattform for å overvåke og administrere ende-til-ende applikasjonsytelse og relaterte beregninger for å holde streng årvåkenhet på infrastrukturen for organisasjoner av alle størrelser og typer.

Instana

Instana er et IBM-selskap som fokuserer på automatisering av applikasjonsytelsesovervåking og observerbarhet. Den forbedrer administrasjonen av applikasjonsytelse og akselererer CI/CD-rørledninger uavhengig av applikasjonsplassering.

Instana er en bransjeledende AI-drevet plattform med automatiseringsmuligheter for overvåking av applikasjonsytelse fra oppdagelse til feilsøking.

Instana tar for seg seks kjernefunksjoner til dagens utviklings- og driftsteam, for eksempel automatisert oppdagelse og overvåking, kontekstveiledning, applikasjonsperspektiver, uavgrenset analyse, rotårsaksanalyse og pipeline-tilbakemelding.

Instana oppdager og kartlegger automatisk alle tjenester, sporer observerbarhetsmålinger, sporer hver forespørsel, profilerer hver prosess, kartlegger alle applikasjonsavhengigheter og løser problemer raskere. Den er egnet for skybaserte, multi-skyer og hybride skyapplikasjoner.

Egenskaper

 • 250 domenespesifikke sensorer for sanntidsoppdagelse.
 • Automatiser avhengighetskartlegging over hele stabelen for fleksible applikasjonsperspektiver.
 • Automatisering av rotårsaksanalyse.
 • Hundre prosent distribuert sporing og 1-sekunds beregninger for umiddelbar programvareimplementering.

Enten du er en del av en SMB eller stor bedrift som leter etter automatisk oppdagelse av hele applikasjonsstabelen din og vil ha en ytelsesanalyse i sanntid med rotårsaksanalyse og optimert ytelse med ubegrensede analyser, vil Instana være tilstrekkelig for ditt krav. Programvaren kan testes i to uker uten kostnad.

Google Cloud Operations

Google Cloud Operations er en samling verktøy og tjenester som lar skybrukere administrere og overvåke applikasjonene og infrastrukturen deres. Disse verktøyene vurderer applikasjonsytelse og stabilitet, diagnostiserer problemer, overvåker og rapporterer om skyressurser og tjenester, og automatiserer prosesser.

Google Cloud Operations tilbyr omfattende overvåking, logging og diagnostikk for applikasjoner som opererer på Google Cloud, alternative skyer og lokal infrastruktur.

De primære komponentene er Google Cloud Logging og Cloud Monitoring. De jobber sammen for å levere den detaljerte observerbarheten som kreves for å overvåke infrastrukturen og applikasjonene dine.

Cloud Logging bruker automatisk Google Cloud-revisjons- og plattformlogger, slik at du kan komme raskt i gang. Cloud Monitoring tilbyr en ubegrenset visning av alle Google Cloud-beregninger og interaksjon med tredjepartsplattformer for overvåking og administrasjon av ikke-Google Cloud-tjenester.

Dette settet med verktøy forenkler administrasjon av applikasjonsytelse ved å tillate brukere å oppdage, diagnostisere og rette på problemer som kan påvirke virksomhetens ytelse.

Suiten inkluderer verktøy som Cloud Logging, Cloud Trace, Error Reporting og Debugger, noe som gjør den til en komplett løsning for å kontrollere skytjenester. Det integrerte dashbordet viser automatisk innfanget telemetri fra Google Cloud-tjenester.

Egenskaper

 • Håndtering og analyse av logger i sanntid.
 • Observerbarhet i stor skala av innebygde beregninger.
 • Håndtering av ventetid.
 • Kjøre og skalere en frittstående administrert tjeneste Prometheus.
 • Kostnads- og resultatstyring.
 • Helsevurdering og tjenesteovervåking.
  10 beste alternativer for Wayback Machine i 2022

Google Cloud Operations-pakken sikrer at applikasjonene dine fungerer problemfritt og gir bedre synlighet og kontroll gjennom integrerte verktøy. Google Cloud-driftsprodukter prises etter volum av data med gratis månedlige tildelinger og ubegrenset tilgang til Google Cloud-plattformberegninger og revisjonslogger.

Dynatrace

Dynatrace er en programvareintelligens overvåkingsplattform for å måle ytelsen til applikasjonene dine, deres underliggende infrastruktur og sluttbrukernes opplevelse.

Denne alt-i-ett-plattformen moderniserer og automatiserer virksomhetens skyoperasjoner, frigjør programvare av høyere kvalitet raskere og leverer optimale digitale opplevelser til sluttbrukere.

Dynatrace er en AI-drevet løsning, ikke bare for overvåking av applikasjonsytelse, men gir også synlighet i infrastrukturen og AI-støttede løsninger for fullstackmiljøer som er ansvarlige for det digitale økosystemet, slik som infrastrukturovervåking, applikasjons- og mikrotjenester, applikasjonssikkerhet, automatisering, digital opplevelsesovervåking og forretningsanalyse.

Det er en enkelt omfattende plattform for ende-til-ende overvåking og administrasjon for å støtte alle observerbarhets-, sikkerhet- og automatiseringsløsninger. Dynatrace støtter mer enn 600 teknologier for å utvide plattformens muligheter for å tilpasse miljøet og styrke teamet.

Egenskaper

 • Innhenter infrastrukturberegninger ved hjelp av automatisk oppdagelse.
 • Gir applikasjoner automatisert synlighet på kodenivå og rotårsaksløsninger.
 • Sårbarhetshåndtering for kjøretidsapplikasjoner er automatisert.
 • Syntetisk overvåking på tvers av et globalt nettverk.
 • I sanntid samles high-fidelity-data inn, og avhengigheter kartlegges for å avsløre de nøyaktige årsakene til problemer.

Dynatrace lanserer og overvåker hele skystabelen og alle applikasjoner og beholdere som opererer i den, inkludert applikasjoner og arbeidsbelastninger som kan krysse forskjellige sky- og hybridmiljøer. Programvaren er tilgjengelig for en gratis prøveversjon i 15 dager.

Ny relikvie

New Relic er en ledende applikasjonsovervåkingsplattform som hjelper til med å overvåke, feilsøke og optimalisere applikasjoner og bidrar til å redusere nedetid og øke påliteligheten på tvers av nett- og mobilapplikasjoner.

Plattformen gir fullstendig innsyn i applikasjonsstabelen din for bedrifter i alle størrelser og gir dyptgående innsikt for å overvinne problemene i god tid og forbedre ytelsen til applikasjonsstabelen.

New Relic har verktøyene og funksjonene for en systemadministrator, DevOps-ingeniør eller nettstedspålitelighetsingeniør for å hjelpe dem med å opprettholde ytelsen til applikasjoner og sikre oppetiden til å yte på toppnivåer.

Sanntidsdatavisualisering, kraftige analyser og automatiske varsler hjelper til med å identifisere problemer i god tid og raskt løse dem før de blir store sammenbrudd eller skaper strømbrudd. Plattformen er kompatibel nok til å integreres med over 500 applikasjoner for sømløs bruk i eksisterende arbeidsflyter.

Egenskaper

 • Den kan være vert for telemetridata fra alle kilder.
 • Løser problemet opptil 80 % raskere.
 • Sanntidsovervåking av SLAer og KPIer for å rette opp problemer før de påvirker brukere.
 • Få rask tilgang til alle applikasjonssårbarheter.

I tillegg til alle funksjoner, støtter plattformen også en rekke programmeringsspråk og rammeverk, inkludert Java, Ruby, Node.js og. NETT. Relic er et sunt produkt som omfatter 30+ funksjoner i en enkelt plattform for å overvåke, analysere, feilsøke og optimalisere hele infrastrukturstakken. Prisen er basert på faktisk bruk.

AppDynamics

I dagens digitale tidsalder må organisasjoner ha sanntidsinformasjon om ytelsen til applikasjonene deres, og det er her AppDynamics (et Cisco-datterselskap) kommer inn. AppDynamics er en omfattende applikasjons- og forretningsytelsesovervåkingssuite som sikrer alle aspekter av selv de mest komplekse multi-sky-oppsett er synlige, optimaliserte og klare til å drive vekst.

AppDynamics gir bedrifter ende-til-ende synlighet i applikasjonene sine, slik at de kan oppdage og løse ytelsesproblemer i sanntid for å holde applikasjonene kjører jevnt.

Dens proprietære Cognition Engine bruker maskinlæring for å automatisere avviksdeteksjon og redusere MTTR ved å gi umiddelbar rotårsaksdiagnostikk. Det hjelper også å koble programvareberegninger med bedriftsytelsesberegninger, slik at IT-administratorer raskt kan gå inn i de grunnleggende bekymringene og diagnostisere dem.

IT-team kan umiddelbart oppdage hva og hvor applikasjonsytelsen blir påvirket av dens evne til å nøyaktig lokalisere kjerneårsakene til applikasjonsproblemer i sanntid, fra tredjeparts APIer ned til problemer på kodenivå.

  Hvordan se usendte meldinger på nettet

Egenskaper

 • Baselining og anomalideteksjon er automatisert.
 • Korreler ytelsen til hele stabelen med viktige forretningsindikatorer og løs problemer raskt før de påvirker bunnlinjen.
 • Visualisering av brukeropplevelse for å sikre at apper kjører jevnt.
 • Tredjeparts SaaS, ISP, DNS og andre ytelsesmålinger kan brukes for å få innsikt i ytelse.

AppDynamics er et komplett verktøy for administrasjon av applikasjonsytelse som lar deg holde et kontinuerlig øye med helsen til applikasjonsstabelen din, bli varslet om eventuelle problemer når de oppstår, og raskt løse dem. Dens omfattende innsikt vil hjelpe bedrifter med å gjøre informerte vurderinger om fremtidige forbedringer og fremskritt.

Datadog

Datadog har blitt utnevnt til Gartner Magic Quadrant-leder for APM og observerbarhet.

Datadog er en komplett AI-drevet overvåkingsløsning på kodenivå for alt fra mikrotjenester til distribuerte systemer, containeriserte applikasjoner og diverse andre backend-tjenester og databaser.

Datadogs APM-system kan brukes av bedrifter i alle størrelser for raskt å identifisere og håndtere problemer samtidig som nedetid og forretningsavbrudd minimeres. Dens personlige varsler og visualiseringer hjelper til med å oppdage nøkkelindikatorer og langsiktige ytelsesmønstre.

Brukere kan velge mellom ulike inntaksalternativer skreddersydd for deres brukstilfeller gjennom Datadogs brede inntaksmuligheter. Med sine kraftige analyse- og visualiseringsfunksjoner kan brukere enkelt forstå alle dataene som er opprettet av disse ulike inntaksmetodene.

Egenskaper

 • Forbedre applikasjonsstabiliteten ved å bruke Datadog UI, Terraform-leverandøren og API-er.
 • Oppdager trusler og kodesårbarheter i produksjonen for å dempe dem før de blir brudd.
 • Reduser MTTD med ML-baserte varsler som er automatiske og tilpassede.
 • Automatisk identifikasjon av feil distribusjon.

Datadog er et sunt produkt for å optimalisere ressursforbruk og applikasjonsytelse, oppdage og løse rotårsaker og samarbeide mer effektivt for å gi en sømløs opplevelse til sluttbrukere.

Speider APM

Scout er et applikasjonsytelses- og overvåkingsverktøy for å spore og identifisere applikasjonsytelsesproblemer og optimalisere dem for alle størrelser av virksomheter. Noe av dets unike er at det har lav overhead på applikasjonsytelse, noe som gjør det til et ideelt produkt for å overvåke applikasjoner i produksjonsmiljøer.

Den spiller en viktig rolle i å gi detaljert innsikt i ytelsen til ulike komponenter i en applikasjon som hjelper utviklere og IT-team med å finne og feilsøke problemene selv før de skaper betydelige strømbrudd.

Plattformen gir sanntidsmålinger, detaljert sporingsanalyse, databasespørringsanalyse, profilering og feilsporing som hjelper IT-team og utviklere å holde seg oppdatert om infrastrukturen og umiddelbart iverksette tiltak hvis en hendelse oppstår.

Dens TelemetryHub-modul hjelper med overvåking av hele stabelapplikasjoner. Enten du bruker mikrotjenester, serverløse, monolitter eller en kombinasjon av disse, kan distribuert sporing hjelpe deg med å se hvordan applikasjonen din fungerer fra ende til annen og hjelpe deg raskt å oppdage, prioritere og fikse problemer.

Egenskaper

 • Memory Bloat Detection identifiserer enkelt minnekrevende forespørsler.
 • Varsling og varsling på ulike nettforespørsler og bakgrunnsjobber.
 • Overvåking av databasen for trege spørringer.
 • Request Queuing kan brukes til å bestemme hvor lang tid det tar en forespørsel å nå søknaden din fra lenger oppstrøms.
 • Evne til å spore transaksjoner på tvers av forskjellige applikasjonslag.

Scout Application Monitoring er en lett applikasjonsovervåkingstjeneste i bedriftsklasse laget spesielt for dagens moderne utviklingsteam. Den enkle oppsettsprosessen og brukervennlige brukergrensesnittet gjør det til et attraktivt verktøy for utviklere på alle ferdighetsnivåer. Prisen er transaksjonsbasert og fast månedlig i stedet for nodebasert. Scout APM er gratis for åpen kildekode.

Siste ord

APM (Application Performance Monitoring) er et verktøy som brukes av virksomheter av alle slag for å overvåke og administrere applikasjonsytelsen. Bedrifter kan bruke APM for å oppdage og rette opp ytelsesproblemer før de påvirker sluttkunder.

Den hjelper bedrifter med å spore kritiske ytelsesmålinger, overvåke sluttbrukeropplevelsen og fikse applikasjonsproblemer i sanntid.

APM-beregninger gir betydelig innsikt i applikasjonsbruk og infrastrukturytelse for bedrifter, slik at interessenter kan planlegge og drive forretningsvekst.

Alternativt, hvis du har et stramt budsjett eller foretrekker en selvdrevet løsning, bør du vurdere disse åpen kildekode APM.