8 typer etisk hacking du bør vite om

Gjennom årene har etisk hacking utviklet seg som en av de mest effektive måtene for selskaper å sikre dataene sine på. De tester selskapets cybersikkerhetsstyrke for å finne ut om det er sårbart for ondsinnede angrep og virus. Men er alle hat hackere de samme? Nei, her er de 8 typene etisk hacking du bør kjenne til, alt fra en hvit hatt til en hacker med gul hatt. Du vil også få lære mer om black hat hacker, blue hat hacker og red hat hacker. Følg med til slutten!

8 typer etisk hacking du bør vite om

Du vil bli kjent med de 8 typene etisk hacking og om blue hat hacker, red hat hacker, etc., videre i denne artikkelen. Fortsett å lese for å lære mer om det i detalj.

Hva er de 3 typene hacking?

De vanligste typene hacking er hvite, svarte og grå hackere. Dessuten, selv om hacking vanligvis forbindes med den onde delen av verden, er det ikke alle typer hackere som hengir seg til ulovlig aktivitet.

Hva kalles juridiske hackere?

Juridiske hackere er også kjent som white hat hackere. Selskaper, organisasjoner og myndigheter bruker dem til å blokkere ethvert forsøk fra black hat-hackere.

Hva studerer hackere?

Hvis du vil være en etisk hacker, må du ha et godt grep om programmeringsspråk, operativsystemer, koding og programvare. Det er ikke en enkel vei, men du kan lykkes med dedikasjon og utholdenhet.

Hva er de 8 typene etisk hacking du bør vite om?

Etisk hacking er en paraplyfrase som inkluderer opptil 8 typer. Hver hat hacker har visse fordeler og ulemper fremfor andre, noe som gjør det avgjørende å forstå forskjellen bedre. Fortsett å lese denne artikkelen for å vite mer om dem.

  Topp 28 beste feilsporingsverktøy

1. Black Box-testing

Det er faktisk en av de farligste typene hacking som forsøker å finne ut smutthull i et sikkerhetssystem. På lekmannsspråk er en black hat hacker en kriminell som prøver å bryte seg inn i datanettverk av feil grunner. Mange ganger infiserer dette et selskaps system med virus, ødelegger filene deres, stjeler passord og holder enheten som gissel. De er også kjent som kjeks og er motivert utelukkende av selvtjenende grunner. Black hat hackere utgjør en global trussel mot alle land siden de etterlater lite eller ingen bevis.

 • Ved denne typen etisk hacking har hackeren ingen informasjon om systemet eller nettsiden.
 • Han tester programvaren fra utsiden før han starter et fullskalaangrep på dens lagrede data.
 • Angriperen eller en black hat hacker forsøker å knekke passord, kredittkortnumre eller bankrelatert informasjon, som de kan utnytte.
 • De er ikke begrenset av begrensningene til etisk hacking og kan gå til enhver grad for å utføre forstyrrende angrep.

Foto av John Noonan på Unsplash

2. White Box Testing

En white hat hacker er det enhver regjering og organisasjon trenger for å takle en black hat hackers forsøk. De hjelper folk med å forhindre at deres skjøre informasjon, dokumenter og informasjon faller i feil hender. Dessuten hjelper de folk med å identifisere de svake endene i sikkerhetssystemet deres, korrigere dem og dermed legge til ekstra lag med ugjennomtrengelig sikkerhet.

 • I motsetning til svarte hackere, vet hvite hackere nesten alt om systemet og dets svakheter før de prøver å bryte seg inn.
 • Det utføres vanligvis av utviklere og sikkerhetsspesialister som ønsker å teste hvor godt systemet tåler hackingforsøk.
 • I motsetning til black hat hackere, kan ikke hvite hackere leke med juridiske jurisdiksjoner og grenser satt for dem.
 • De følger selskapets retningslinjer for å sikre at systemet forblir langt fra å bli hacket.
 • Vanlige eksempler på white-box-testing er dataflytanalyse, design av anmeldelser og kodeinspeksjoner.
  Slik installerer du Microsoft Mouse and Keyboard Center

Foto av Andri på Pexels

3. Testing av grå boks

Gray hat hackere faller mellom hvite og svarte hat hackere. Som hvite hackere ser de etter sikkerhetssårbarheter i et system. Men det som skiller dem er at en gråhatt-hacker gjør jobben uten eierens viten og har delvis kunnskap om systemet. Følgelig ansetter folk vanligvis ikke betalte grå hackere.

 • Selv om hackere med grå hatter vanligvis ikke har onde hensikter, faller deres arbeidsmetode fortsatt inn under brudd på lover.
 • Gey hackere gir verdifull sikkerhetsrelatert informasjon til selskaper før en svart hacker skaper en plage for dem.
 • Noen ganger bruker de ferdighetene sine til både gode og onde formål.
 • De lager virus for å installere på andres enheter.
 • Eksempler inkluderer sikkerhet, brukervennlighet og ytelsestester.

4. Hacking av nettapplikasjoner

Denne typen er ganske annerledes enn andre typer etisk hacking. Det inkluderer prosessen med å utnytte svakheter i nettbaserte applikasjoner. Siden disse vanligvis er skrevet i JavaScript, HTML og CSS, er det mulig å utføre spesifikke handlinger uten å være under noens mistenkelige radar. Med andre ord, hacking av nettapplikasjoner gjør hackeren anonym.

5. Blue Hat Hackere

Mange storskalabedrifter ansetter ofte blue hat-hackere for å teste ny programvare før de slipper den til allmennheten. De prøver også å finne sårbarheter i sikkerhetssystemene sine, akkurat som hvite hackere. På denne måten utfører en blue hat hacker penetrering uten å faktisk forårsake skade. Likevel er de faktisk ikke etterspurt.

Foto av Mika Baumeister på Unsplash

6. Green Hat Hackere

En green hat hacker er en nybegynner i hackerverdenen. På grunn av mangel på erfaring på feltet, har de ikke den nødvendige ferdigheten, kunnskapen og ekspertisen for å bli hvite hackere. Imidlertid har de den grunnleggende kunnskapen om den indre funksjonen og hvordan alt fungerer i hacking. Bortsett fra dette er hackere med grønne hatter ivrige elever som er mer tilbøyelige til å eksperimentere. Det kan til og med forårsake forsettlig skade.

  7 beste verktøy for overvåking og revisjon av serverkonfigurasjon

7. Red Hat Hackere

Røde hackere er ganske lik white hat hackere som ønsker å redde verden og bedriftseiere fra sikkerhetstrusler. Red hat hacker er imidlertid litt ekstrem i sin tilnærming og kan noen ganger til og med gå for ulovlige ruter for å oppfylle planene sine. Det kan inkludere en red hat hacker som lanserer DDoS-angrep mot black hat hackere. Les denne artikkelen fra starten for å lære om blue hat hacker.

8. Yellow Hat Hackere

Ulike typer etisk hacking har ulike motiver og formål. En hacker med gul hatt fokuserer først og fremst på sosiale medieplattformer, som Instagram, Facebook, Twitter, etc. Deres intensjoner er ofte onde og kan inkludere å knekke passord og stjele brukerkontoer ulovlig. Det hjelper dem å hevne noen for noe ved å få avgjørende interne aspekter og sensitiv informasjon om organisasjonen.

***

Etisk hacking er mer enn hva folk generelt antar og er en integrert del av cybersikkerhet. Hver organisasjon, oppstart og regjering trenger noen som regelmessig tester sikkerhetssystemet sitt og ser etter feil som kan innebære alvorlig fare. Nå som du vet om de forskjellige typene etisk hacking, kan du finne ut hvilken som passer dine preferanser bedre enn andre.

x