8 vanlige PayPal-svindler i 2024 og hvordan unngå dem

Vi lever i en teknologidominerende æra, og vi har levd for å se både enorme fremskritt i flere teknologigrener og en økning i interessen for disse fremskrittene. Det er vanskelig å tro at vi for bare noen år tilbake ikke hadde muligheten til å videochatte, sende enorme filer med lynraske hastigheter, utføre komplekse sikkerhetssjekker for å logge inn på kontoene våre (inkludert ansiktsgjenkjenning), og en av de mest viktige, skaffe varer ved å betale over Internett.

Selv om dette for noen fortsatt er science-fiction, tilpasset de fleste av oss seg ikke bare til vår tids tekniske fremskritt, men omfavnet dem også fullt ut. Som et resultat av dette har vi flyttet bankkontoene våre på nett, og vi bruker nettsider og applikasjoner for å administrere ting, som å opprette innskudd, overføre penger til en venn, betale for forsikring, investere i aksjehandlinger og til og med kjøpe kryptovalutaer.

Ta PayPal, for eksempel. Det er en av de mest populære betalingsbehandlerne på nettet, og folk har vært avhengige av tjenestene deres i mer enn 20 år nå for å utføre enkeltbetalinger eller gjentakende betalinger eller til og med sette opp selgerkontoer for å motta penger fra kundene sine.

PayPal er faktisk så populært at du kan finne det som en akseptert og pålitelig betalingsmåte på nesten alle e-handelsnettsteder, rett ved siden av andre ofte brukte metoder som bankoverføringer, kredittkort, sjekker, postanvisninger og siden nylig. , kryptovaluta.

Hva er PayPal?

Som vi har nevnt ovenfor, er PayPal en nettbasert tjeneste som lar deg foreta eller motta nettbetalinger uten betydelig innsats. Alt du trenger å gjøre er å opprette en konto og koble et kredittkort eller en bankkonto du kan bruke til å handle på nett og henholdsvis ta ut penger fra PayPal-kontoen din til bankkontoen din. Teknisk sett er det mulig å opprette en PayPal-konto uten å koble til et kort eller en bankkonto, men du vil ikke kunne bruke PayPal i sin helhet.

Faktisk vil du få en hel mengde varsler selv om kortet ditt nylig har gått ut på dato, som forteller deg at du ikke kan bruke tjenesten uten å fornye den nødvendige informasjonen (dvs. de utløpte kredittkortdetaljene). For en stund tilbake var det noen guider på nettet som lærte deg hvordan du kan lure PayPal til å la deg opprette en konto ved å bruke en kredittkortgenerator, og det fungerte sannsynligvis.

PayPal ble imidlertid smartere og begynte å utføre kredittkortverifikasjoner på nyopprettede kontoer. Bekreftelsesprosessen betydde vanligvis at PayPal ville ta en beskjeden sum penger (som $1) fra kortet eller bankkontoen du har koblet til og sende en kode til bankkontoen din, inkludert i betalingsdetaljene for summen de nettopp trakk.

PayPal anti-svindelbekreftelse

For å bekrefte kontoen din måtte du få en kontoutskrift (som i dag er uendelig mye enklere enn det var for 10 år siden, gitt at de fleste av oss bruker mobilbankapper), få ​​tak i koden som PayPal la inn i betalingsdetaljene, og lim den inn på nettsiden, i dialogboksen for å legge til kort eller bankkonto. Når du gjorde det, kunne PayPal bekrefte kontoen din. Når bekreftelsesprosessen var over, ville PayPal sende deg en refusjon for beløpet som ble trukket fra kontoen din for verifisering.

Vi tipper at dette trekket var å fraråde alle som ville prøve å lure PayPal- eller PayPal-brukere ved å få dem til å sende inn ekte informasjon som kunne verifiseres, noe som senere betydde at Paypal-brukere kunne holdes ansvarlige for deres potensielt lyssky operasjoner.

Når vi snakker om svindel, vil du sannsynligvis lære mer om dem, samt hvordan du kan beskytte deg mot slike uheldige hendelser, så i denne veiledningen skal vi vise deg noen av de vanligste måtene du kan bli svindlet på med PayPal samt hvordan du kan holde deg trygg fra disse ulempene og deres gjerningsmenn.

Vanlige PayPal-svindel i 2024

1. Smishing

Dette er uten tvil den nyeste metoden som kan brukes til å lure deg hvis du er en PayPal-bruker. Selv om navnet kan trekke en latter ut av deg, er ikke denne typen svindel så dum som du tror: faktisk kombinerer den to av de mest effektive måtene (phishing og SMS-meldinger) for å lure noen til å få forskjellige ting fra dem, inkludert penger og sensitiv informasjon som kan brukes videre for uautorisert tilgang.

Det som er nytt med denne typen svindel er at den bruker telefonen din, noe som betyr at svindlerne kan ta mange brukere på vakt, som desember ikke forvente at en angriper kan forsøke å angripe dem gjennom denne kanalen. Merk at dette angrepet har blitt observert i ulike former: SMS alene, e-post alene, og en kombinasjon av de to, for eksempel å sende deg en SMS som informerer deg om at du har mottatt en e-post angående en viktig hendelse som skjer på PayPal-kontoen din (som f.eks. ettersom det er forbudt eller begrenset).

Hvordan smishing fungerer

Så her er hvordan angrepet fungerer: du mottar en melding, enten det er via SMS, e-post, WhatsApp, Facebook eller en kombinasjon av disse kanalene. Angriperne legger til en følelse av at det haster med e-postene deres, slik at i tilfelle de fanger deg på vakt, vil du falle i fellen deres og gi dem den informasjonen de trenger. Videre vil meldingen høres veldig offisiell ut, for ikke å reise noen mistanke om at andre enn en PayPal-representant har sendt den.

Vanligvis vil denne svindelmeldingen informere deg om at kontoen din ble utestengt, låst eller begrenset, og vil be deg om å utføre en rekke handlinger for å gjenopprette den eller forhindre at den slettes helt (og pengene dine tapes for alltid). Oftere enn ikke vil disse meldingene også inneholde en lenke som, når du klikker, vil føre deg til en side som ser nesten identisk ut med PayPals offisielle nettside, og vil be deg om å logge på PayPal-kontoen din.

Hvis du legger inn din ekte PayPal-legitimasjon der, vil du ikke være logget på PayPal-kontoen din. I stedet vil svindlerne motta påloggingsopplysningene dine og prøve å låse deg ute fra kontoen din eller stjele pengene dine fra den. De fleste angripere stopper imidlertid ikke der og vil spørre deg ytterligere personlige detaljer, for eksempel gaten du vokste opp i, morens pikenavn, du vet, ting du vanligvis får spørsmål om sikkerhet. Å gjøre det kan lette tilgangen til andre kontoer til hackerne.

Vanligvis kan du finne ut at du har blitt svindlet øyeblikk etter å ha levert PayPal-legitimasjonen din til phishing-siden, siden det meste av tiden ikke fører noe sted, eller bare sender en generisk melding til deg. Men siden svindlerens kreativitet ikke kjenner noen grenser, kan det å logge på phishing-siden noen ganger gi deg en feilmelding (som «feil passord»), som ber deg om å prøve igjen, men denne gangen omdirigerer deg til det offisielle PayPal-nettstedet, for å ikke reise noen mistanke.

Beskytt deg selv mot svindel

Nå som vi har presentert deg det verste scenarioet du kan gå gjennom i tilfelle et smussangrep, lurer du sannsynligvis på hva du kan gjøre for å beskytte deg mot denne typen svindel. Det er ganske enkelt, faktisk. Først av alt kan du sjekke om e-postadressen til avsenderen er legitim (PayPal-e-poster skal ha et @paypal.com-suffiks). Imidlertid er e-postforfalskning fortsatt en ting, så du kan egentlig ikke vite sikkert bare ved å sjekke adressen.

Du kan imidlertid ganske enkelt prøve å besøke PayPals offisielle nettside, som er og har vært i lang tid nå PayPal.com, og sjekke om kontoen din har god anseelse. Hvis det er det, kan du slette meldingen du har mottatt og slutte å bekymre deg for. Hvis du fortsatt er i tvil, kan du gå til det offisielle PayPal-nettstedet og kontakte support for å sette tvilen til ro.

Merk at PayPal har en e-postadresse der du kan rapportere disse svindelforsøkene. Bare videresend enhver e-post du mottar på [email protected] og slett dem etterpå.

2. Forfalskning av visningsnavn

Vi har tilfeldig nevnt en eller annen form for forfalskning ovenfor, men forfalskning av visningsnavn er ikke det samme som forfalskning av e-postadresser. Vi kommer til svindelen om noen få etter at vi kort har forklart forskjellene mellom disse to formene for forfalskning. Forfalskning av e-postadresser er i hovedsak å sende en e-postmelding fra en forfalsket adresse. Svindleren velger vanligvis en offisiell adresse, slik at den virker offisiell.

Imidlertid oppdages disse e-postene for det meste av store e-postleverandører, som Gmail, og du kan vanligvis legge merke til at de mangler sikkerhetssertifikater, eller at domenet som e-postmeldingen sendes fra, ikke kunne bekreftes. På Gmail, for eksempel, er det et spørsmålstegn på avsenderens profilbilde, og hvis du holder musepekeren over det, bør du informere deg om at Gmail ikke kan bekrefte om e-posten er sendt av domeneeieren eller en svindler.

Hvordan svindel med navn fungerer

Nå med navnespoofing, er ting noe lignende. De fleste e-posttjenester har droppet å vise hele e-postadressen til kontakten som sender deg en e-postmelding. Du har sikkert lagt merke til at du ikke ser like mye e-postadresser i avsenderfeltet, og at denne informasjonen er erstattet med et visningsnavn som alle kan velge selv. For eksempel hvis [email protected] har satt visningsnavnet sitt til John Doe, vil du ikke se e-postadressen lenger, og du vil se John Doe i stedet.

Hvis du holder musen over avsenderens visningsnavn eller åpner e-postkilden, bør du imidlertid avsløre e-postadressen til avsenderen. Enkelte leverandører av e-posttjenester som Gmail lar deg se både visningsnavnet og e-postadressen, slik at du kan klippe en svindel med navneforfalskning rett i blinken hvis du er årvåken nok.

For å gi deg et eksempel som gjelder vårt scenario, hvis angriperne har som mål å få noe av PayPal-informasjonen din, kan de endre visningsnavnet sitt til noe relevant, for eksempel PayPals kundestøtte eller PayPals teknisk støtte. Kombiner det med en melding som haster, for eksempel KONTOEN DIN ER BLOKKERT, og du har en oppskrift på katastrofe.

De fleste brukere glemmer å sjekke den faktiske e-postadressen til avsenderen, noe som vanligvis resulterer i at de mister kontoen eller får pengene deres stjålet uten engang å innse hva som skjedde (før det er for sent, altså). Heldigvis er det ikke vanskelig i det hele tatt å unngå et forfalskningsangrep med visningsnavn hvis du er forsiktig nok. Først og fremst bruker ikke anerkjente tjenester som PayPal nedtellingstidtakere som du trenger å slå før de låser deg ute av kontoen din, så ta deg god tid.

For det andre, bare å åpne en e-post betyr ikke at kontoen din har blitt kompromittert. Du må faktisk ta ett eller to skritt til for å la det skje. Derfor kan du åpne den mistenkelige e-posten og sjekke om adressen til avsenderen ser fishy ut, som f.eks [email protected] Angripere tyr til e-postadresser som ser ut som disse (vi kaller dem brennere) fordi de er enkle å generere og de fleste av dem selvdestruerer etter en gitt tidsperiode.

Slik beskytter du deg mot navnespoofing

Den beste måten å beskytte deg mot denne typen er den samme som vi har nevnt ovenfor. Selv om e-posten har en følelse av at det haster, husk at PayPal ikke bare sletter kontoen din og stikker av med pengene dine. Hvis du mottar en svindel-e-post, ta et skritt tilbake og prøv å være logisk om det: tilgang PayPals offisielle nettsted og sjekk om alt er i orden. Hvis du fortsatt tror at noe er slått av, kan du prøve å få tilgang til påloggingsbehandlingen. Du finner den i aktivitetskategorien i PayPals Innstillinger-seksjon.

Hvis du merker merkelige pålogginger på PayPal-kontoen din, bør du endre passordet til e-posten du knyttet til kontoen din, og hvis du har angitt en e-postgjenoppretting på den PayPal-e-posten, bør du også endre passordet for den. Etter at du er ferdig med å endre passord, fjerner du den mistenkelige påloggingen fra PayPals påloggingsbehandling og vurderer å aktivere 2FA (2-faktor autentisering).

3. Arv eller forskuddssvindel

Dette er en av de vanligste (og eldste) typene PayPal-svindel som har eksistert så lenge jeg kan huske. Hvis du er en 90-tallsunge, du desember husk at noen av dine slektninger eller bekjente snakker om å motta en e-post om at de har vunnet millioner av dollar og at de må sende en forskuddsbetaling for å fjerne blokkeringen av pengene.

En annen versjon av det er den rike prinsen fra Afrika som trenger å snike ut penger fra landet sitt og ikke kan gjøre det uten din hjelp, så han ber deg overføre penger til en bankkonto slik at han kan stole på deg og i utgangspunktet er dette det eldste trikset i boken. Det kan være bokstavelig talt tusenvis av versjoner for denne svindelen, og hver og en ser ut til å piggyback alle de andre. Bruder som trenger å komme seg vekk fra landene sine, store lottogevinster, arv fra slektninger du aldri visste at du hadde, skatterefusjon, you name it, alt er der.

Nå hvis du ikke visste om noen av disse, kan du holde øynene åpne og forstå at hvis noe virker for godt til å være sant, er det sannsynligvis det. På den tiden fokuserte disse svindelene hovedsakelig på kredittkorteiere og bankkunder, så alle prøvde å overbevise deg om å overføre penger til en bestemt bankkonto. Nå for tiden kan målene for disse svindelene inkludere praktisk talt alle former for betaling, spesielt hvis det er online.

Derfor, du desember legg merke til at en velstående prins fra Afrika desperat trenger at du sender $100 eller en lignende sum penger via PayPal, eller Revolut, eller Monese eller Venmo, eller til og med be om kryptovaluta fra deg; mulighetene er uendelige og disse svindlerne har ingen skam. Nå ønsker vi ikke å føle skyld hvis noen kontakter deg for å vinne en legitim premie og du bare børster det ut som en svindel, så her er hvordan du kan oppdage en svindel-e-post:

Det er mange grammatikkfeil
Avsenderen vil (sannsynligvis) ikke bruke navnet ditt, men vil adressere deg som Kjære, eller Min venn, eller bruker, eller til og med bruke e-postadressen din, som «Kjære [email protected]»
Alle ord med stor bokstav, enten store bokstaver eller første bokstav i hvert ord
Spør deg om mange personlige detaljer, som adresse, fullt navn eller personnummer
Ber deg om å klikke på en lenke som ser lyssky ut (eller ikke gjør det, svindlere ble ganske smarte i det siste)
På grunn av dårlig oversettelse gir e-posten sjelden mening (dårlig oversettelse, som er umiddelbart åpenbar og lett å få øye på)

Slik beskytter du deg mot arvesvindel

Hvis du mottar en slik e-postmelding, uavhengig av historien den prøver å mate deg, sjekk om det er noen kilde du kan bekrefte med. For eksempel, hvis det er en bankadresse eller et telefonnummer, prøv å slå det opp og se om detaljene fra e-posten samsvarer med de på bankens OFFISIELLE nettside. Sørg også for at banken (eller virksomheten, uansett hva du finner i e-posten) er en anerkjent en, og ikke en som nettopp lanserte nettsiden deres for minutter siden, eller at deres eneste tilstedeværelse er på sosiale medier (lett å dekke).

Som vanlig, hvis disse svindlerne prøver å kompromittere PayPal-kontoen din, kan du rapportere disse svindlerne til PayPal ved å videresende e-postene du mottok til [email protected] Etter sigende vil PayPal gå langt for å sikre at nettstedet (domenet) som har blitt brukt til å (forsøke å) lure deg, blir fjernet så snart som mulig.

4. Forfalsket (falsk) hyperkobling

Denne brukes vanligvis sammen med andre svindelmetoder siden den ikke bare kan forekomme et sted i villmarken på World Wide Web. Derfor vil du sannsynligvis se denne sammen med en e-post, en melding, et innlegg et sted på et forum, eller til og med på et dedikert lyssky nettsted. Prinsippet bak denne svindelen er veldig enkelt: du ser en lenke som faktisk er maskert som en hyperkobling. Eller omvendt. Ok, dette høres kanskje litt kronglete ut, så la oss prøve å forenkle.

Hvis du vil lage en hyperkobling, trenger du to ting: den faktiske URL-en du prøver å få tilgang til, og et objekt som vil tjene som tilgangspunkt, enten det er tekst, et bilde eller et annet hypertekstobjekt. I dette scenariet bruker svindleren en tekstbasert hyperkobling, noe som betyr at den vil gjøre et stykke tekst i e-posten, meldingen eller innlegget klikkbart. Når du klikker på den koblingen, vil den sende deg til et bestemt sted på Internett, mest sannsynlig et nettsted.

Hvordan den falske hyperkoblingssvindel fungerer

Noen svindlere har funnet ut at hvis de bruker en faktisk URL som teksten til hyperkoblingen, kan det lure brukere til å klikke på den, og tro at det vil føre dem dit hvor teksten (falsk URL) antydet. For å gjøre det enda mer troverdig tok de offisielle PayPal-URL-er og plasserte dem i innlegg, meldinger eller e-poster, og koblet disse tekstene til ondsinnede phishing-nettsteder.

Et phishing-nettsted er oftest en side som prøver å etterligne sin offisielle side. For en stund tilbake ville en phishing-side ikke se ut som den offisielle nettsiden, så det var veldig enkelt å oppdage den og styre unna den. Imidlertid kan angripere i dag ganske enkelt klone en side og bruke den til sine egne ondsinnede formål, enten det er å stjele pengene dine eller få tak i din private informasjon for å kompromittere andre kontoer dine.

Hvordan unngå falske hyperkoblingssvindel

Heldigvis for deg er falske hyperkoblinger noen av de minst farlige formene for svindel, siden du enkelt kan unngå dem. Hvis du ser en URL som også er klikkbar, hold musepekeren over den og kontroller om de to koblingene er identiske. Hvis de er det, er du sannsynligvis trygg. Hvis det er en phishing-kobling, vil det være noen forskjeller mellom de to nettadressene, og du må være veldig forsiktig med å klikke på den. Vi har lagt til et eksempel på en slik lenke nedenfor, slik at du kan teste den og se hvor misvisende det kan være å bli målrettet av et slikt svindelforsøk. Ikke bekymre deg, det er helt greit å klikke på den.

Som du kan se, forventet du å lande på PayPals hjemmeside, og koblingen tok deg tilsynelatende et annet sted. I en falsk hyperkobling-svindel-scenario, du desember bli bedt om å legge inn påloggingsdetaljene dine, som angriperen vil samle inn senere, eller du kan til og med kompromittere systemets sikkerhet hvis angriperen er lur nok og full av destinasjonssiden med kroker og skript.

5. Svindel på sosiale medier

Disse er de absolutt verste siden de blir sendt av praktisk talt alle som har en konto på sosiale medieplattformer. Selv du kan ha sendt en slik lenke uten å ha noen baktanker. La oss beskrive et scenario og du bestemmer om det er likt eller ikke. Du scroller på Facebook, og du ser et innlegg som hevder at du kan vinne $100 eller så på PayPal hvis du bare fyller ut en rask spørreundersøkelse, og deretter sender lenken til 5 av vennene dine.

Hvordan sosiale medier-svindel fungerer

Uten å nøle klikker du på lenken, fyller ut en undersøkelse som har alt for mange grammatikkfeil til å være legitim, men du trekker på skuldrene og tenker «hva er det verste som kan skje?». Undersøkelsen er også helt full av spørsmål som er designet for å fiske så mange personlige detaljer om deg som mulig, og på slutten blir du også bedt om å oppgi en e-postadresse, slik at du kan bli kontaktet i tilfelle du vant den store premien. Nok en gang følger du med glede.

Før du lukker det, er det en ting til du kan gjøre, enten for å øke sjansene dine for å vinne den store premien eller for å bli kvalifisert, avhengig av utformingen av svindelen: du må sende lenken til 5 av Facebook-vennene dine, så det gjør du også.

Nå, ser du problemet her? Du har nettopp delt ut villig mye sensitiv informasjon om deg, inkludert e-postadressen din, angriperen vet nå at du eier en PayPal, siden svindelen kun var adressert til PayPal-brukere, og du har hjulpet angriperen begå svindelen ved å sende den til 5 av vennene dine på egenhånd.

Hvis vennene dine var like entusiastiske som deg, har de sannsynligvis fylt inn detaljene deres også, mer med tanke på at de har mottatt svindellenken fra en person som de alle (forhåpentligvis) stoler på, og på slutten delte de sannsynligvis ut e-postadressene deres også og sendte lenken til 5 personer til. Det fortsetter og fortsetter, og mot slutten av det har svindlerne en ganske kjekk database som inneholder mange personlige data om hver og en av dere, slik at de kan komme i gang med å prøve å få tak i PayPal-kontoene deres.

Det vi har avbildet ovenfor var imidlertid bare ett av scenariene, og også et av de kjedeligste. I stedet for en undersøkelse, kunne koblingen ha ført deg til et phishing-nettsted der du kunne ha blitt lurt til å dele ut PayPal-brukernavnet og passordet ditt av en rekke årsaker. Svindleren kan for eksempel nevne at du må utføre en PayPal-autorisasjon for å motta en form for betaling eller premie, og det innebærer vanligvis å logge på kontoen din.

Vi har nevnt ovenfor at sosiale medier-svindel er det verste, fordi plattformer har forferdelige innholdsfiltre, og det er lett å forstå hvorfor de fleste av disse plattformene har bokstavelig talt milliarder av brukere, noe som gjør det direkte umulig å spore alle. Hvis det ikke er ille nok, tenk på at alle disse sosiale medieplattformene lar deg kjøpe annonseplasser og lage promoterte innlegg, og noen av disse plattformene gjør en helt forferdelig jobb med å filtrere ut svindel.

En gang i blant snubler vi over annonser i sosiale medier som ser ut til å komme fra store selskaper. Nå her er kickeren: nesten alle disse svindelreklamene ser ut til å feire en slags jubileum for selskapet som er nevnt i annonsen, og lover å gi deg gaver hvis du gjør en haug med oppgaver, som alle finner sted på et bestemt nettsted , hvor annonsen tar deg. Ser du hvor dette er på vei? Folk ser ting på sosiale medier, antar at det er legitimt, faller i svindlernes feller, og det er slutten på det.

Hvordan unngå svindel på sosiale medier

Hvis du vil unngå denne typen svindel, ta en titt på hvem som legger det ut og følg det oppstrøms til du finner den originale plakaten. På sosiale medier er det utrolig enkelt å gjøre. Det er en liten sjanse for at du når et offisielt, legitimt selskap som virkelig prøver å belønne sin kundebase for deres lojalitet, men det er vanligvis lett å få øye på, siden det store selskapet også vil ha innlegg relatert til giveawayen/begivenheten, og vil være ekstremt åpen om det.

Hvis du støter på en billig avslagsside fra det offisielle selskapet eller enheten som enten hevder at de faktisk er den offisielle siden, eller at de er offisielle partnere, hold deg unna alt de legger ut og ikke viker unna å la andre folk vet at det er en svindel involvert. Gode ​​forebyggende tiltak gjør at svindelen har færre sjanser til å spre seg økologisk. Som et ekstra tiltak kan du gå videre og rapportere dem hvis den sosiale medieplattformen du bruker gir deg det alternativet.

6. Utilsiktet svindel med overbetaling

Dette skjer mye sjeldnere enn andre siden det innebærer at svindleren går til ekstreme lengder med både sin kreativitet og økonomiske ressurser. Svindelen går slik: du selger et produkt på Internett, og du blir kontaktet av kjøpere som tilbyr å sende deg penger for det produktet på PayPal. Du gir dem PayPal-adressen, sender produktet, mottar betaling og merker at kjøperen har sendt deg et høyere beløp enn du ba om.

Nå du desember bli kontaktet igjen av kjøperen, som ber deg om å refundere det ekstra beløpet, men også spør deg om du kan refundere beløpet på en annen PayPal-konto. Mens dette desember virker ganske ufarlig i begynnelsen, her er hva som faktisk skjer bak kulissene. Mest sannsynlig har svindleren stjålet en PayPal-konto og har med vilje sendt deg en større sum penger for det produktet.

Du sender varen du solgte til destinasjonsadressen som kjøperen spesifiserte under transaksjonen, og deretter sender du det ekstra beløpet til svindlerens «ekte» PayPal-adresse. Nå er det her det blir stygt: hvis personen som eide den stjålne PayPal-kontoen fant ut at kontoen deres har blitt kompromittert, kan de rapportere uredelig aktivitet, og PayPal kan hjelpe dem med å kansellere betalingen og få full refusjon av det stjålne beløpet. .

Dette er det absolutte verste tilfellet, siden du ikke bare mister produktet du solgte, du også taper pengene du har mottatt for det fra svindleren, og du mister også beløpet du har refundert til svindlerens ekte PayPal-konto. Etter å ha mottatt pengene, kan svindleren bruke dem og slette PayPal-kontoen sin, noe som gjør det enda vanskeligere å spore dem og gjenopprette tapene dine.

Merk at svindleren kanskje ikke ber deg om refusjon, men du kan fortsatt miste pengene og produktet du selger hvis kontoen som ble brukt til å kjøpe produktet ditt er stjålet, og den opprinnelige eieren av kontoen rapporterer svindelen. til PayPal.

I dette tilfellet betaler svindleren deg fra en stjålet PayPal-konto, du sender produktet til den angitte adressen, svindleren mottar varen din, så får den virkelige kontoeieren beskjed om hva som skjer, rapporterer svindelen, PayPal returnerer deretter pengene til deres rettmessige eier ved å ta dem fra kontoen din, og du er igjen på tap.

Hvordan unngå svindel med overbetaling

Hvis du vil unngå svindel med overbetaling, kansellere bestillingen, kontakte PayPal så snart som mulig og rapportere potensielt svindel. Også deg desember ønsker å vente før du sender produktet, akkurat nok til at PayPal kan ordne opp for deg. Husk at det sjelden skjer at en kjøper betaler for mye, og det skjer nesten aldri at en kjøper ber om refusjon til en annen konto.

Dessverre er denne metoden bare effektiv for scenarier med overbetaling, siden det absolutt ikke er mulig for deg å vite at kontoen som nylig kjøpte ting fra deg er blitt hacket, mer med tanke på at informasjonsmismatch mellom en spesifisert leveringsadresse og kjøperinformasjon er helt normalt .

Hvis du til og med er litt mistenksom med hensyn til legitimiteten til enkelte kjøperes PayPal-kontoer, vil det sikreste alternativet være å kontakte PayPal og informere dem om dine mistanker. Vi vet allerede at PayPal gir deg kjøperbeskyttelse ved å hjelpe deg med å få refusjon hvis du kan bevise at du ble svindlet, men få mennesker vet at PayPal også tilbyr svindelbeskyttelsestjenester for selgere.

PayPal er ganske dyktige til å undersøke disse problemene ved ganske enkelt å kontakte kjøperne og be dem bekrefte den personlige informasjonen på kontoen deres.

En annen ting du kan gjøre for å sjekke om kontoen du mottar tilbudet fra har blitt hacket, er å kontakte kjøperen selv via e-post og spørre dem om kjøpet. Hvis du oppdager at kjøperen ikke aner hva du driver med, kansellerer du bestillingen. Sist, men ikke minst, kan du prøve å utsette forsendelsen av produktene dine en stund, i hvert fall til PayPal ordner opp for deg.

7. Investeringsmulighet og/eller veldedighetssvindel

Disse svindelene kan trygt plasseres i de eldste triksene i bokkategorien siden de ikke akkurat er ferske på svindelmarkedet. Du desember har hørt om pyramide- eller Ponzi-spill, så vi skal gå videre og si at de alltid starter som investeringsmuligheter du rett og slett ikke kan passere. Du mottar en presentasjon og erkjenner at du må legge i litt albuefett, du starter nederst, du tar med flere folk, du legger inn litt penger, og du håper at du kommer deg opp mot toppen.

Det skjer imidlertid aldri, og etter at du har rekruttert en rekke personer, får du muligheten, og når du innser rotet du har havnet i, er det ganske sent å fortelle venner og familie at de jeg skal også gå ned med deg. Vel, hvis dette til og med eksternt ringer en bjelle, så vet du hva du møter når det kommer til svindel med investeringsmuligheter på PayPal, og du vet sannsynligvis allerede hvordan du kan styre unna dem.

Hvordan investering/veldedighetssvindel fungerer

Hvis ikke, la oss være din guide i noen minutter. Vi sier ikke at du bør unngå enhver investeringsmulighet du kommer over (vi kunne ikke tåle skylden for å hindre deg i å bli milliardær), men du bør i det minste være forsiktig med hvem du gjør forretninger med. Ofte, hvis en investeringsmulighet høres for god ut til å være sann, er den sannsynligvis det.

En oppriktig forretningsperson som kan gi deg ekstremt nøyaktige spådommer om hvordan investeringen din vil multiplisere verdien i løpet av bare måneder, eller til og med uker for de mest vågale, er dessverre en enhjørning i dag. Det er noen virksomheter som kan slå gjennom og hjelpe deg med å øke investeringen din, men de er definitivt ikke den typen virksomheter som sender deg e-poster fulle av grammatikkfeil, feilstavede ord og en svindleraktig presentasjon.

Du kjenner den typen: lyse, med design inspirert (om ikke rett og slett skamløst kopiert) fra Microsoft Words Word Art, bilder av dårlig kvalitet, mange ord, men ingen faktisk nyttig informasjon, og for ikke å glemme de mange løftene du skal gå å være rik med en minimumsinvestering på «bare ».

Ditt første røde flagg bør være at ingen respektabel forretningsperson noensinne vil be om penger fra deg via e-post og via PayPal på toppen av alt. De fleste seriøse bedrifter holder møter og åpne presentasjoner for å få tilliten til investorene sine og ikke føle seg som en slags lyssky bakgate. Hvis du er seriøs med å investere, kan du bruke Google til å finne mer informasjon om selskapet eller personen du prøver å samarbeide med.

Hvis enheten er kjent for å være lyssky, vil du snuble over dårlige anmeldelser eller erfaringer fra andre brukere som har møtt selskapet eller individet du er interessert i. Det er en sjanse for at du ikke finner absolutt ingenting om selskapet eller personen som presenterte deg med investeringsmuligheten, som er et like viktig rødt flagg, og du vil styre med en gang fra ethvert potensielt partnerskap, spesielt hvis du aldri har møtt personen før og nettopp har mottatt en e-post som ber deg investere penger via PayPal for en «stor investeringsmulighet.»

Selv om det er svært umoralsk, trekker noen seg tilbake fra ingenting når det gjelder å tjene penger raskt, så scenariene vi har skildret ovenfor kan også møtes under en annen maske: veldedige organisasjoner. Du kan motta e-poster med hulkehistorier om en lang rekke saker, alt fra sultende barn til mishandlede dyr eller syke krigsveteraner som ble glemt.

Til tross for at de fleste av disse hulkehistoriene kan være ekte eller i det minste inspirert av virkeligheten, prøver noen ganger svindlere å utnytte din myke side og overtale deg til å overlate store mengder penger for å kjempe for disse sakene, mens det faktisk er den eneste sak du vil være til hjelp vil være svindlerens plan om å kjøpe en ny bil. Hvis du ønsker å donere penger til veldedige formål, kan du slå opp veldedige organisasjoner og donere på offisielle nettsteder.

Et annet flott alternativ ville være å finne lokale hovedkvarterer for veldedige organisasjoner og gi donasjonen fysisk. På den måten vet du at pengene ikke går til en tilfeldig nettsvindler.

8. Krypto-svindel

For noen måneder tilbake introduserte PayPal støtte for kryptovaluta, noe som betyr at du nå ikke bare kan kjøpe og selge ulike kryptovalutaer på PayPal, men også HODL (Hold On for Dear Life) eller betale med krypto. Selv om dette uten tvil er et skritt i riktig retning for den populære nettbaserte betalingsprosessoren, inviterer det også til en ny serie med utnyttelser, svindelforsøk og svindlere som ikke kan vente med å få tak i din hardt opptjente virtuelle valuta .

Vi fraråder under noen omstendigheter å investere i kryptovalutaer, men vi anbefaler å utvise forsiktighet når du håndterer virtuell valuta på nettet, enten det er kryptomynter eller penger du har på PayPal-kontoen din. Vi har imidlertid gått frem og tilbake på tradisjonelle valutaer på PayPal, og kryptovaluta fortjener et kapittel for seg selv, spesielt med tanke på at den oppfører seg helt annerledes enn amerikanske dollar, euro eller britiske pund, for eksempel.

Hvordan kryptosvindel fungerer

En av de vanligste svindelene du ved et uhell kan snuble over, er scenarioet med forlatt lommebok. Det går slik: du tilfeldigvis finner en tilsynelatende forlatt kryptolommebok helt ut av det blå, eller du mottar en e-post som inneholder en URL som leder deg til det som ser ut til å være en online kryptolommeboktjeneste, og i samme e-post finner du en brukernavn eller en e-postadresse og et passord for nevnte lommebok.

Nysgjerrigheten slår deg, så du bestemmer deg for å ta en titt og klikke på URL-en, og deretter bruke kombinasjonen brukernavn/e-postadresse og passord for å oppheve blokkeringen av lommeboken. Se, du oppdager at lommeboken ikke er tom; faktisk har den 0,9 ganger noe av en populær mynt i seg (vanligvis Bitcoin, siden det er en av de mest populære og dyreste myntene på kryptomarkedet).

Først hopper hjertet ditt over et slag; du kan ikke tro at du tilfeldigvis fant en lommebok med intet mindre enn noen få titusenvis av dollar i den, så du bestemmer deg for å overføre den til din egen lommebok, eller ta den ut. Selv om det ikke akkurat er et moralsk trekk fra din side, er vi ikke her for å dømme. Så du hopper gjennom bøylene, får tilgang til menyer, klikker på knappene, og til slutt kommer du til adressefeltet, hvor du må gi nettstedet en kryptoadresse hvor den skal overføre myntene.

Nå er det her det blir lyssky; nettstedet som er vert for kryptolommeboken har en minimumsuttaksverdi på 1 Bitcoin, og lommeboken har bare 0,9x (erstatt x med et hvilket som helst 0-9 siffer, siden ingen to svindel er tilsynelatende like), og det får deg til å tenke og gjøre teoretisk matematikk i hodet ditt. Hvis du fyller på kryptolommeboken med differansen og gjør den opp til 1 Bitcoin, kan du ta den ut, ikke sant?

I verste fall, hvis lommeboken bare har 0,9 BTC i seg, må du toppe den med 0,1 BTC, som er intet mindre enn 3,7 tusen dollar for tiden. Men du desember bli fristet til å tro at hvis du klarer det, vil du fortsatt ta med deg 0,9 BTC hjem, som for øyeblikket er nesten 34 tusen.

Slik beskytter du deg mot kryptosvindel

Før du blir ferdig med de potensielle gevinstene du kan tjene på så kort tid, la oss sprenge boblen din; det hele er en svindel, og alt du trenger å gjøre for å finne ut av det selv er å ta et skritt tilbake, puste dypt og revurdere alle fakta. Du snublet ikke bare over en forlatt lommebok, noen plantet den der og ventet på at noen skulle ta agnet. Så snart du fyller på kontoen, vil kryptoen du legger inn gå tapt for alltid på blokkjeden, og du vil til og med bli låst ute av den forlatte lommeboken.

Og hvis vi vet en ting eller to om kryptovaluta, er det meste av det ikke kan spores, så snart det forblir i sin kryptoform. Så selv om du går til det lokale politikontoret og melder inn en rapport for svindel, kan det hende de ikke kan gjøre noe for å hjelpe deg. Visst, nettstedet kan bli fjernet, men vi forsikrer deg om at flere vil gyte med et øyeblikks varsel.

Dessverre er det vi har beskrevet ovenfor bare ett mulig scenario som involverer kryptovaluta, siden kreativiteten til svindlere ikke kjenner noen grenser. Hvis du bestemmer deg for å investere i krypto, uansett om du gjør det på PayPal eller en annen kryptoutvekslingsplattform, bør du alltid være oppmerksom på lenkene du klikker på, nettsidene du desember lande på, og meldingene du desember motta, uavhengig av om de lover deg en levetid på å være rik eller bare tjene en rask slant med et øyeblikks varsel.

PayPal-svindel – KONKLUSJON

Alt tatt i betraktning, hvis du er PayPal-bruker og fortsatt tror at svindlere bare eksisterer i nyhetene, har vi noen dårlige nyheter til deg: de er veldig ekte, og det er stor sjanse for at du vil møte i det minste noen av dem så lenge du holder virksomheten din på Internett.

Selv om PayPal anstrenger seg for å kutte disse lureforsøkene, blomstrer de tilsynelatende fortsatt, så du bør alltid være på jakt etter mistenkelig aktivitet, enten du er en ærlig selger som foretrekker å bruke PayPal fremfor bankoverføringer eller kontanter, eller du er en kjøper som liker å ha en mellommann (PayPal) i tilfelle noe går galt.

Det er verdt å nevne at PayPal tilbyr beskyttelse til både kjøpere og selgere, så hvis du tror at personen du prøver å gjøre forretninger med på PayPal oppfører seg rart, ikke viker unna å kontakte PayPal og fortelle dem alt om det. For alle svindel-e-poster har PayPal til og med en dedikert e-postadresse ([email protected]) hvor du kan videresende meldingene du har mottatt slik at de kan håndtere ting derfra.