9 beste driveroppdateringer for å holde enhetens maskinvaredrivere oppdatert

Maskinvaredrivere er en av de viktigste programvarene på PC-en din, om ikke den mest. Dessverre overser mange brukere dem ettersom operativsystemet gjør en akseptabel jobb med å installere drivere for å få PCen til å kjøre raskt.

Som navnet tilsier, er Driver programvare som kontrollerer at maskinvarekomponentene fungerer som de skal, akkurat som en bilfører. I likhet med hvordan du ikke kan sette en 90-åring i en racerbil og forvente å vinne cupen, kan du ikke forvente at PC-en din fungerer som den skal med gamle førere.

Windows oppdaterer vanligvis drivere når det oppdaterer seg selv, men dekker ikke alle maskinvarekomponenter og produsenter. Derfor kan det gå glipp av mange oppdateringer eller til og med ikke installere en driver i det hele tatt, noe som fører til at komponenten ikke fungerer.

Hvis du opplever fryser, krasjer, feil eller tregere ytelse, er det en god sjanse for at det er et driverproblem. Dessverre er det ganske vanskelig å oppdatere drivere manuelt fordi du må finne den problematiske komponenten, modellen, den installerte driveren og deretter søke etter den nyeste på nettet.

Hvis du ikke ønsker å håndtere dette bryet, kan en automatisk driveroppdatering oppdatere alle enhetens maskinvaredrivere og holde dem oppdatert slik at PC-en din fungerer problemfritt. Disse verktøyene har en enorm database med millioner av drivere som sikrer at du får den nyeste driveren eller til og med gamle maskinvaredrivere som ikke er vanlig å finne.

Nedenfor finner du noen av de beste automatiske driveroppdateringsprogramvarene som vil fikse alle dine driverrelaterte problemer ved å holde dem oppdatert.

Merk: For å eksperimentere bruker jeg en PC med nylig installert Windows 10, som er oppdatert til den nyeste versjonen for å sikre at alle drivere av Windows allerede er installert. Du kan se skjermbildet av hvert verktøy nedenfor for å se hvor mange utdaterte drivere de klarte å finne på denne PC-en.

AVG driveroppdatering

En veldig enkel driveroppdatering som får jobben gjort med minimal forvirring. AVG driveroppdatering gjør oppdatering av drivere til en prosess med to klikk. Bare trykk på Skann-knappen for å skanne alle enhetsdriverne og sammenligne dem med databasen. Etterpå klikker du på Oppdater valgt for å laste ned de utdaterte driverne og installere dem automatisk.

Du kan se detaljer om drivere som er utdaterte, inkludert publiseringsdatoen og datoen da den ble installert på PC-en. Hvis du ikke vil oppdatere en bestemt driver, fjerner du bare haken for den fra listen.

  Hvordan lage NFT gratis uten gassavgift

Du kan angi et varsel for når en ny driveroppdatering er tilgjengelig for noen av maskinvarekomponentene dine i innstillingene. Du kan også sikkerhetskopiere gjeldende driverinnstillinger før skanning for å sikre at feil driverinstallasjon kan tilbakestilles.

Du kan få denne driveroppdateringen for $39,99/år. Den har ikke en gratisversjon, men du kan teste den ved å bruke den gratis prøveversjonen.

IObit Driver Booster

IObit Driver Booster Pro er et veldig kraftig verktøy som oppdaterer maskinvaredriverne og tilbyr ekstra verktøy for å fikse relaterte problemer og øke spillopplevelsen. Gratisversjonen er nok til å skanne og oppdatere viktige drivere, men du må klikke på hver utdaterte driver for å oppdatere dem manuelt.

Pro-versjonen vil automatisk oppdatere alle utdaterte drivere og installere viktige spillkomponenter som mangler på PC-en din, for eksempel Microsoft Visual C++. Du kan også sikkerhetskopiere drivere før oppdatering, og den har en praktisk tilbakerullingsknapp for å angre endringer raskt.

Sideverktøyene inkluderer en automatisk lydfikser, nettverksfikser, oppløsningsfikser, driverfeilfikser og et verktøy for å fjerne data fra koblede enheter som du ikke lenger bruker. Du kan til og med sette den opp til å oppdatere drivere offline, noe som kan være nyttig for å oppdatere flere enheter eller oppdatere nettverkskortdrivere.

Avast driveroppdatering

Avast har også et førsteklasses driveroppdateringsverktøy som gjør en fin jobb med å finne og oppdatere drivere. Avast driveroppdatering vil raskt skanne PC-en din for utdaterte drivere, og du kan oppdatere alle med et enkelt klikk.

Dette verktøyet er veldig likt i funksjoner og skannekraft til AVG Driver Updater, etter hva jeg kan fortelle. Den fant samme antall utdaterte drivere; du kan se detaljer om drivere og sette opp varsler for nye drivere som skal oppdateres. Det fungerer imidlertid mye raskere, og hele skanningen ble avsluttet minst 3 ganger raskere for meg.

Du kan også sikkerhetskopiere driverne dine for å enkelt rulle tilbake. Appen vil koste deg £34,99/år, men du kan teste den ved å bruke dens 15-dagers fullt funksjonelle prøveversjon.

Driver enkelt

En annen funksjonsrik driveroppdatering med en haug med sidefunksjoner for å gjøre ting enklere. Driver Easy skannet raskt PC-en min mens jeg fortsatt fant det høyeste antallet utdaterte drivere akkurat som IObit Driver Booster. Gratisversjonen er ganske bra som finner alle utdaterte drivere, men du må oppdatere dem manuelt.

  Slik får du en iPhone-lignende AirPods-opplevelse på en Mac

Den betalte versjonen lar deg oppdatere alle drivere samtidig, og du kan sikkerhetskopiere og gjenopprette drivere hvis det oppstår problemer. Bortsett fra det kan du se fullstendig maskinvareinformasjon rett i Driver Easy-grensesnittet og skanne driverne offline.

Det er også et alternativ for å administrere proxy for Internett, opprette et fullstendig systemgjenopprettingspunkt og planlegge automatiske skanninger. Alle disse sidefunksjonene er også tilgjengelige i gratisversjonen.

DriverMax

DriverMax er et annet flott alternativ, spesielt hvis du leter etter et godt gratis driveroppdateringsverktøy. Skanningen fant et stort antall utdaterte drivere, og den lar deg også laste ned mange viktige komponenter hvis de mangler.

Bortsett fra å oppdatere drivere, kan den laste ned komponenter som Microsoft Visual C++ Runtime, Java, Microsoft .NET Framework, Direct X og andre komponenter som gjør det enklere å kjøre spill og applikasjoner.

Interessant nok lar gratisversjonen deg også sikkerhetskopiere drivere og gjenopprette dem når som helst, en funksjon som vanligvis finnes i betalte versjoner av andre verktøy. Totalt sett er DriverMax et flott verktøy for sikker oppdatering av drivere og installering av ekstra komponenter hvis du trenger dem alle gratis. Den betalte versjonen gjør ting enkelt.

DriverPack

DriverPack er et helt gratis driveroppdateringsverktøy som er best for nybegynnere, da det automatisk kan håndtere alle driveroppdateringsbehov uten brukerinnblanding. Du trenger bare å klikke på Start installing-knappen, og den vil automatisk skanne og oppdatere alle drivere.

Hvis du vil administrere hvilke drivere som skal installeres og hoppe over manuelt, klikker du på Åpne ekspertmodus (vanskelig å se)-knappen nederst for å ta full kontroll. I ekspertmodus vil verktøyet liste opp alle driverne som skal oppdateres og til og med tilby alternative drivere hvis det er mer enn én.

Interessant nok tilbyr DriverPack-nettstedet også en offline-versjon som du kan laste ned for å oppdatere drivere offline (25 GB filstørrelse). I utgangspunktet lar de deg laste ned hele driverdatabasen deres gratis og bruke hvor som helst.

DriverFix

Fra min erfaring, DriverFix fant ikke like mange utdaterte drivere som andre, men jeg la også merke til at den ikke skannet drivere for tilkoblede enheter som mus/tastatur. Det kan imidlertid være en god ting, siden slike enheter er tilbøyelige til å slutte å fungere hvis en feil driver er installert.

Annet enn det har DriverFix alle nødvendige funksjoner som automatisk oppdatering av drivere, full sikkerhetskopiering og gjenoppretting og varsler. Den holder også en fullstendig historikk over installerte drivere. Du må få en betalt abonnement for å oppdatere et ubegrenset antall drivere.

  Hvordan koble HomePod til WiFi

Auslogikk

På min PC, Auslogics driveroppdatering tok ganske lang tid å skanne alle driverne, omtrent 4 ganger mer enn gjennomsnittstiden for andre verktøy som er oppført her. Imidlertid fant den også 23 utdaterte drivere, som er mer enn noe annet verktøy på denne listen. Interessant nok fant den også en viktig sikkerhetsdriver som andre savnet.

Gratisversjonen lar deg bare oppdatere drivere manuelt, og den er også begrenset til et spesifikt antall oppdateringer. Du kan få den betalte versjonen for ubegrensede oppdateringer, automatisk installasjon, komplette sikkerhetskopier og automatiske tidsplaner.

Alle de andre funksjonene ligner på andre verktøy, men det er definitivt mer effektivt enn andre når det gjelder å finne utdaterte drivere. Hvis andre verktøy ikke kan løse driverproblemet, kan dette verktøyet fungere.

Ashampoo

Denne driveroppdateringen gjorde også en god jobb med å finne utdaterte drivere og fant 11 drivere uten å inkludere plugin-enhetsdrivere. Jeg likte virkelig Ashampoo driveroppdateringer grensesnitt som viser utdaterte og oppdaterte drivere, og du kan raskt se alle detaljene med et enkelt klikk. Dette kan være veldig nyttig for å manuelt finne drivere hvis du tror at verktøyet ikke fant en god versjon.

Den er også mer tilpassbar med muligheten til å lage en ignoreringsliste for å unngå å oppdatere drivere du synes er problematisk. Hvis du får problemer etter å ha oppdatert en driver, kan du bruke ignoreringslisten for å forhindre at den oppdateres i fremtiden. Du kan også planlegge skanninger, slik at driverne dine holder seg oppdatert.

Som noen andre verktøy lar den betalte versjonen deg også oppdatere drivere med ett klikk mens de andre funksjonene er tilgjengelige gratis.

Avsluttende tanker

Jeg personlig liker IObit Driver Booster Pro da den raskt oppdaterer drivere uten å sette noen timere eller båndbreddebegrensninger for å gjøre prosessen kjedelig.

Deretter finner du ut noen av Windows Optimizer-programvaren.

x