9 beste JBoss-overvåkingsverktøy

Red Hat tilbyr to robuste serverløsninger: JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) og WildFly (tidligere kjent som JBoss-applikasjonsserver).

Hvis du bruker en av disse, trenger du et JBoss-overvåkingsverktøy for å sikre høy pålitelighet, lav nedetid og raskere utførelse på tvers av JBoss-økosystemet. På denne måten kan du trygt bygge, kjøre, distribuere og administrere Java-applikasjoner for bedrifter.

JBoss EAP er en abonnementsbasert plattform som fungerer på tvers av ulike miljøer, inkludert virtuelle, lokale og i skyen (privat, offentlig og hybrid). Under panseret bruker den det åpen kildekode sky-klare Widfly-prosjektet som tilbyr kraftig administrasjon og automatisering.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom de beste JBoss-overvåkingsverktøyene slik at du kan nyte uovertruffen applikasjonsytelse, sikkerhet og ressursadministrasjon.

La oss komme i gang.

Hvorfor trenger du å overvåke JBoss?

Det er viktig å overvåke JBoss. Uten det kan Java-applikasjonen og infrastrukturen din lide av lav ytelse, sikkerhetsproblemer og dårlig brukeropplevelse.

Redhat anbefaler ethvert verktøy som er i stand til å undersøke Java Virtual Machines (JVMs). De anbefaler JConsole som JBoss EAP ettersom det inkluderer et forhåndskonfigurert wrapper-skript. I tillegg anbefaler de også VisualVM.

Imidlertid tilbyr disse verktøyene grunnleggende JVM-prosessovervåking som dekker noen få aspekter, inkludert trådutnyttelse, lastede klasser og overvåking av minnebruk. Tvert imot, du drar nytte av behovet for å ikke gjøre noen konfigurasjon (bare hvis JBoss EAP og overvåkingsverktøy kjører på samme maskin). For eksterne enheter må du kjøre oppsett.

Så hvorfor i det hele tatt bry seg med en separat tredjeparts overvåkingsløsning?

Vel, det er fordi tredjepartsløsninger tilbyr bedre funksjoner og muligheten til å overvåke alle aspekter av JBoss-økosystemet, inkludert dets komponenter og tilhørende infrastruktur.

Med JBoss overvåkingsløsninger kan team proaktivt overvåke alle JBoss-ressurser og sørge for at ytelsesproblemer ikke påvirker sluttbrukere.

I tillegg må du også ta hensyn til budsjett- og overvåkingskrav.

Funksjoner og muligheter for JBoss-overvåkingsverktøy å se etter

Funksjonene og egenskapene som et JBoss-overvåkingsverktøy du bør se etter inkluderer følgende:

 • Den må tilby riktig applikasjonsovervåking med nettapplikasjonssporing.
 • Få tilgang til både WildFly- og JBoss EAP-data.
 • Systemressurser og Java-aktivitetskorrelasjon.
 • Verktøyet bør gi en gratis prøveversjon slik at du kan prøve det før du kjøper.
 • Må tilby en detaljert analyse av ytelsesproblemer.
 • Valuta for pengene.
 • For å identifisere rotproblemer må verktøyet skille mellom komplikasjoner på beholdernivå, kodenivå og JVM-nivå.
 • Gi skalerbarhet for å fortsette å overvåke nylig lagt til servere og forekomster.
 • Tilbyr endringer til administratorer hvis spesifikke serverressurser krysser en fastsatt terskel.
 • Evne til å observere alle eller de fleste applikasjonsfeil slik at administratorer kan reagere i tide.

Les også: Beste åpen kildekode-overvåkingsprogramvare for IT-infrastruktur

Nå skal vi utforske JBoss overvåkingsverktøy i detalj.

SolarWinds server og applikasjonsmonitor

SolarWinds Server and Application Monitor er et populært JBoss overvåkingsverktøy. Det gjør det mulig for team å overvåke JBoss-applikasjonsserveren med synlighet som dekker ulike helsemålinger.

  En introduksjon av Cloud Computing for nybegynnere

Når den er installert, oppdager og overvåker den automatisk JBoss og eventuelle relaterte applikasjoner i miljøet. Den er også smart nok til å sette opp intelligente grunnlinjer automatisk. Det endrer administratorene hvis en kritisk terskel brytes.

I tillegg lar den deg administrere Java Runtime Environment med ferdige overvåkingsmaler. Disse malene lar deg overvåke vital minnestatistikk som ventende minne, ledig minne, søppelinnsamling, etc.

SolarWinds Server og Application Monitors nøkkelfunksjoner inkluderer følgende:

 • Overvåk servertilgjengelighet
 • Overvåk nøkkelserverytelsesmålinger som ventetid, pakketap eller responstid
 • Overvåk maskinvarekomponenter og deres beregninger
 • Identifiser problemer med flere tråder og andre CPU-relaterte beregninger
 • Feilsøk Java-miljø for ytelsesproblemer
 • Få sanntidssynlighet for JBoss-tjenester og komponenter

Før du kjøper overvåkingsverktøyet, kan du prøve SolarWinds Server og Application Monitor i 30 dager.

ManageEngine

ManageEngine Applications Manager (APM) er et topp JBoss-overvåkingsverktøy. Og det støttes av dens 10. opptreden på rad i Gartners Magic Quadrant i kategorien Application Performance Monitoring and Observability.

Det er en bedriftsklar applikasjon som fungerer på tvers av lokale (fysiske og virtuelle) og skymiljøer. ManageEngine APM lar team overvåke hver JBoss-komponent. Du kan for eksempel bruke den til å overvåke distribuerte nettapplikasjoners ytelse, ventetid og tilhørende komponenter som Enterprise Java Beans (EJBs), Java Virtual Machine (JVM), etc.

Totalt sett kan ManageEngine APM overvåke, oppdage og løse nettverks- og ressursytelse relatert til infrastruktur og applikasjoner.

ManageEngine Applications Managers nøkkelfunksjoner inkluderer:

 • Overvåk databasetilkobling og relaterte beregninger som JDBC-tilkoblingspoolstørrelse, tilkoblinger i bruk osv.
 • Bruk JMX MBean-operasjoner for å øke databasebassengstørrelsen eller start JBoss-serveren på nytt for å løse minneterskelen.
 • Feilsøk Java-runtime-minnelekkasjer, inkludert Java-heap og ikke-heap-minne.
 • Gjør server- og databasekapasitetsplanlegging ved å forutse ressursforbruk gjennom KPI-overvåking.
 • Lær om flaskehalser og gjør trendanalyser med direkte rapporter.

Du kan prøve ut deres 30-dagers prøveperiode før du kjøper noe.

Appdynamikk

Appdynamics er en Software-as-a-Service (SaaS)-løsning som tilbyr full-stack applikasjonsytelseovervåking. Den fungerer i sky- og IT-infrastrukturmiljøer på stedet, slik at du kan administrere og overvåke JBoss-miljøet ditt.

Ut av esken kan Appdynamics overvåke forretningstransaksjoner som kjører på JBoss. Den oppdager og viser AppDynamics Java-agenter automatisk på nodedashbordet uten å måtte gjøre noen konfigurasjon.

Med den kan du holde deg oppdatert på alle kritiske problemer relatert. Den kobles også enkelt til JMX MBeans, som hjelper deg med å se eksponerte administrasjonsbønner. Til slutt lar den deg overvåke og visualisere ressursberegninger, inkludert CPU, minne og disk. På denne måten kan administratorer sikre optimal ytelse på tvers av Java-miljøet.

Appdynamics» nøkkelfunksjoner inkluderer:

 • Den gir en dyptgående minnevisning i JBoss og JVM, inkludert informasjon om søppelinnsamling, haug og sanntidsminnebruk.
 • Gir komplett JVM-miljøsynlighet, inkludert miljøegenskaper og oppstartsalternativer.

I motsetning til ManageEngine APM og SolarWinds Server and Application Monitor (SAM), tilbyr den kun en 15-dagers gratis prøveversjon.

DynaTrace

DynaTrace er et AI-drevet agentbasert JBoss-overvåkingsverktøy. Den utmerker seg ved å observere full-løsningsstabel, inkludert infrastruktur, applikasjoner og mikrotjenesteovervåking.

  Slik sjekker du iPhones batterihelse

Videre visualiserer den ende-til-ende JBoss-tjenesteforespørsel gjennom tjenesteflyten for å gi deg et fullstendig bilde. Her kan du se hvordan individuelle tjenester utføres og deres detaljer.

Videre kan den dykke dypt inn i CPU-bruk ved å vise frem CPU-forbruk i planleggere, bakgrunnstråder og andre proprietære JBoss-tjenester. Dessuten krever det minimal konfigurasjon ettersom Dynatrace automatisk lærer om applikasjonsarkitekturdetaljer.

DynaTrace nøkkelfunksjoner inkluderer følgende:

 • Få ytelsesberegninger, inkludert tilpassede JMX-beregninger, JVM-beregninger, alle databaseuttalelser, søppelinnsamlingsmålinger, suspensjonsfrekvens, alle forespørsler og alle avhengigheter.
 • Ingen manuell konfigurasjon er nødvendig.
 • Oppdager automatisk nye virtuelle maskiner og begynner å overvåke dem umiddelbart etter distribusjon.
 • Viser prosessspesifikke nettverksmålinger.

I likhet med Appdynamics tilbyr den også en 15-dagers gratis prøveperiode. I tillegg tilbyr de også en fleksibel prismodell for å velge mellom årlig eller evigvarende lisensiering.

Nagios

Nagios er et funksjonsrikt overvåkings- og administrasjonssystem for IT-infrastruktur som beskytter kritiske forretningsprosesser. Det hjelper team med å forbedre systemets nedetid og server- og nettverkshelse. En proaktiv tilnærming forbedrer også responstiden for hendelser.

I motsetning til våre andre JBoss-overvåkingsverktøy, kommer Nagios i to pakker: Nagios Core og Nagios XI. Nagios Core er et agentbasert gratis JBoss-overvåkingsverktøy.

Derimot tilbyr Nagiox XI en agentfri GUI-basert kommersiell utgave. Så hvis du leter etter en mer uanstrengt tilnærming, er det ikke en brainer å velge Nagiox XI, da det tilbyr en brukervennlig GUI.

Dens omfattende overvåking tar seg av hver infrastrukturkomponent. Dessuten lar API-ene teamet overvåke interne og tilpassede applikasjoner, systemer og tjenester.

Nagios nøkkelfunksjoner inkluderer følgende:

 • La deg proaktivt planlegge for aldrende infrastruktur med trending og kapasitetsplanleggingstillegg.
 • Tilbyr varsler for å varsle teknisk personale via SMS eller e-post.
 • Den leveres med et webgrensesnitt for detaljert statusinformasjon.
 • Støtter multi-tenant-funksjoner.
 • Den tilbyr utmerket rapportering som du kan bruke for å sikre at SLAer oppfylles.
 • Programvare med åpen kildekode lar deg tilpasse kode.
 • Den kommer med utvidbar arkitektur som fungerer for interne applikasjoner.

Den beste måten å prøve Nagios på er å teste nettdemoen. Du kan også bruke Nagios Core, men trenger teknisk ekspertise for å sette opp og kjøre den. Hvis du vil velge Nagios XI, kan du få den i Standard- eller Enterprise-utgaven.

SolarWinds Appoptics

SolarWinds Appoptics er en skalerbar kontinuerlig overvåkingsløsning for JBoss-økosystemet, inkludert servere, verter, applikasjoner, containere og forretningsprosesser. Den støtter en fullstack-kontekst som fungerer utmerket for eldre og fremtidige IT-implementeringer.

Ut av esken vil du finne Appoptics som er enkel å sette opp og bruke. Det gir en brukervennlig tilnærming der du får alle dine JBoss-beregninger på AppOptics sentrale dashbord.

Videre kan du overvåke JBoss serverhelse i sanntid med tilgang til detaljerte visuelle analyser. På denne måten kan du legge merke til og fikse flaskehalser før de skaper problemer.

I tillegg til minnevisualisering kan du også overvåke tråder, slik at du kan identifisere problemer med flere tråder og løse CPU-baserte flaskehalser tidlig.

  Slik organiserer du bokmerkene dine med litt albuefett

SolarWinds Appoptics» nøkkelfunksjoner inkluderer:

 • Fungerer med en rekke JBoss-miljøer, inkludert 4.x til 7.x.
 • Tilbyr et APM-dashbord med visuell JBoss-systemtilbakemelding i sanntid.
 • Visualiser spesifikk minnebuffer i tillegg til totalt minne, søppeloppsamler, ledig minne og mye mer.
 • Angi terskelbaserte endringer for JBoss-overvåkingsberegninger og løs dem før det påvirker brukeropplevelsen.
 • Feilsøk dårlig trådytelse gjennom JBoss trådovervåking.
 • Visualiser serverytelsen fullstendig med et sentralt dashbord og innebygde maler.

Appoptics tilbyr en 30-dagers prøveversjon.

OpsView JBoss-overvåking

OpsView er en Business Service Monitoring som lar deg overvåke JBoss-infrastruktur. Det gir deg dyp innsikt i IT-infrastrukturen din. Den holder seg på toppen av markedets etterspørsel ved å sikre at du oppfyller SLA-kravet for kritiske forretningsprosesser.

Med den kan du overvåke forskjellige aspekter av JBoss-serveren, inkludert prosess og statushelse. Du kan for eksempel bruke den til å overvåke kritiske JMX-verdier, og sikre at JBoss-miljøet ditt kjører pålitelig.

OpsView JBoss Monitoring-nøkkelfunksjoner inkluderer:

 • Enkel å sette opp med vertsmal.
 • Overvåk kritiske JMX-verdier.
 • Sørg for at SLA/OLA-kravene er oppfylt.

De tilbyr en gratis prøveversjon.

Atatus

Atatus er en fullstack JBoss ytelsesovervåking som gir utmerket synlighet til bedriftsapplikasjoner og prosesser. Med Atatus kan du overvåke forskjellige områder, inkludert applikasjonsovervåking, loggovervåking, infrastrukturovervåking, syntetisk (oppetids) overvåking og ekte brukerovervåking.

For JBoss må du stole på Atatus APM, som gir deg fullstendig synlighet for applikasjonsytelse i sanntid. Den gir detaljerte transaksjonsdetaljer, nettverksdetaljer, databaseovervåking og mer. Du kan også se etter API-feil og utgivelsessporing for bedre apputgivelser.

Atatus sine nøkkelfunksjoner inkluderer:

 • Med transaksjonsovervåking kan du spore opp dårlige resultater ved å bruke persentiler, histogrammer og feilfrekvenser.
 • Bli kjent med de langsomme SQL-spørringene som påvirker JBoss-applikasjonen din.
 • Finn ut hvordan eksterne tjenester påvirker appytelsen din.
 • Finn og fiks enkelt flaskehalser for å forbedre JBoss-applikasjonsytelsen.
 • Motta endringer gjennom ulike medier, inkludert Teams, Slack, webhooks, e-post, etc.
 • Få tilgang til sanntidsmålinger for å identifisere ytelsesproblemer.

De tilbyr en pay-as-you-go-modell. Du kan også prøve det ved å be om en demo eller bruke deres gratis 14-dagers ubegrensede gratis prøveversjon.

Eginnovasjoner

Eginnovations lar deg forstå JBoss-infrastrukturen din med ytelsessynlighet på tvers av EJB-beholdere, JVM, databasetilkoblinger, eksterne serviceanrop og mer. Kort sagt, det tilbyr et fullstack JBoss ytelsesovervåkingsverktøy.

Ved å ha tilgang til flere KPIer kan du feilsøke raskere ved å lære om flaskehalser, trege søk og feilfrekvenser. Dessuten kan du også bruke den til å få synlighet på kodenivå, og gir deg verktøyene for å optimalisere applikasjonsytelsen. På denne måten kan du endre applikasjonskoden som forårsaker trege forretningstransaksjoner.

Eginnovations nøkkelfunksjoner inkluderer:

 • Spor alle JVM-aspekter og dens relaterte ytelse.
 • Fungerer ut av esken for JBoss EAP og WildFly.
 • Mål hver EJB-verdi, inkludert utførelse, opprettelse, fjerning og påkalling.

Du kan prøve Eginnovations i 30 dager.

Siste ord

JBoss overvåkingsverktøy nødvendig for enhver bedrift som utvikler Java-applikasjoner. Ved å gjøre det unngår du pålitelighetsproblemer samtidig som ytelsen holdes optimal, noe som resulterer i en utmerket brukeropplevelse. Listen vår dekker de beste JBoss-overvåkingsverktøyene, og du står fritt til å velge det som passer dine behov.

Deretter kan du sjekke konfigurasjonen av JBoss 7-tilgangslogg.