9 beste mafiaspill med de beste oppdragene og sideoppdragene

Var du en fan av spill som Grand Theft Auto? Hvis ja, så kommer du til å elske å spille disse mafiaspillene.

Mafia-spill er underholdende sosiale etterforskningsspill som tester ferdighetene dine i bedrag og løgndeteksjon, kommunikasjonsevner og strategisk tenkning. La oss lære mer om dem.

Hva handler Mafia Games om?

Mafiaspill har vært populære i ulike versjoner i mange år og er en godt likt type sosial deduksjonsspill. De spilles ofte i sosiale sammenhenger, enten med venner eller fremmede, ved anledninger der det organiseres spill.

Mafiaen og de uskyldige sivile er de to gruppene som består av deltakere i dette spillet. Mafiaen er fast bestemt på å bli kvitt eller eliminere alle, mens de uskyldige ønsker å finne og bli kvitt mafiaen. Hver spiller får en rolle i hemmelighold i begynnelsen av spillet.

De uskyldige er uvitende om hverandres identiteter, men mafiamedlemmene er det. Alle spillere diskuterer og velger å eliminere en spiller de tror er en mafia i løpet av dagen. Mafiamedlemmene velger en spiller å bli kvitt i mørket.

Spillet fortsetter til alle mafiamedlemmer blir myrdet eller mafiaen oppveier de uskyldige. Mafiaspill er populære selskapsspill og teambuildingsøvelser fordi de krever at deltakerne skal være taktiske, oppfattende og overbevisende.

Populariteten til Mafia Games

Mafiaspill er så godt likt fordi de gir spillerne en spennende og realistisk representasjon av den kriminelle underverdenen. De er engasjerende og utfordrende fordi de trenger teamarbeid, strategi og sosialt fradrag.

Gleden og spenningen økes av spillenes rollespill og karakterantagelsesfunksjoner. I tillegg til deres kulturelle relevans, er mafiaspill også ganske populære på grunn av hvordan de blir fremstilt i populære medier som TV-serier og filmer.

Miljø og spillmekanismer for mafiaspill

I mafiaspill beskriver oppslukende åpne innstillinger lekerom som lar spillere vandre fritt og engasjere seg i omgivelsene. Dette består ofte av gjenstander som strukturer, veier og biler, alle ment å fremme en følelse av autentisitet og fordypning.

Mafia-videospill må ha dynamisk spillmekanikk. I disse spillene utmanøvrerer deltakerne ofte motstanderne ved hjelp av strategi og lureri. Takket være de fleksible og dynamiske spillmekanismene kan spillere også endre planene sine etter hvert som spillet går. Noen eksempler er å endre allianser, bytte roller og påvirke spillets omgivelser.

Ikke-lineært spill, som gir spillere frihet til å velge sine egne kurs og gjøre sine egne valg, er et vanlig aspekt ved mafiaspill. Dette gjør spillet svært gjenspillbart fordi hver spilletid kan avvike betydelig fra den forrige.

Alt i alt har mafiaspill generelt dynamisk spillmekanikk og oppslukende åpne steder, noe som gir en rik og fornøyelig spillopplevelse. De får deg til å tenke på ting du aldri har tenkt på og får deg til å spille ut av boksen, noe som gir mer moro og spenning.

For alle spillere, spesielt mafiaspillelskere, her er noen av de beste mafiaspillene for å prøve ut og oppleve ting som gir glede og holder deg på kanten for maksimal tid av spilletid.

  Slik tilbakestiller du Apple AirPods

Blod og sannhet

Et førstepersons videospill kalt Blood & Truth ble lansert i 2019 for PlayStation VR. Historien om Ryan Marks, en veteran spesialstyrkesoldat som kommer hjem for å hjelpe familiens kriminelle organisasjon i kampen mot en rivaliserende gjeng, blir fortalt i dette videospillet som foregår i London.

Spillere kan beseire fiender med flere verktøy og våpen i spillet, inkludert håndvåpen, hagler, eksplosiver og snikskytterrifler. Spillere kan også senke tiden til å lage nøyaktige skudd og unngå innkommende ild. Historien om Blood & Truth, sterkt påvirket av vintage mafiafilmer, er full av overraskelser mens spillere navigerer i et komplekst nett av forbindelser og svik.

I tillegg har spillet ulike interaktive lokasjoner og dødballer, for eksempel biljakt, skuddveksling og muligheten til å herje mens du navigerer i et uforutsigbart plott fullt av uventede svinger og oppsiktsvekkende avsløringer. Til syvende og sist er Blood & Truth en VR-reise som gir et alternativt perspektiv på mafiasjangeren spekket med action.

Utviklet av – London Studio

Publisert av – Sony Interactive Entertainment

Utgivelsesdato – 28. mai 2019

Plattformer – PlayStation 4

Grand Theft Auto V

Et action-eventyrspill, Grand Theft Auto V, kan spilles i enten første- eller tredjeperson. For å komme videre gjennom spillet, må spillerne utføre oppdrag, som er lineære scenarier med forhåndsbestemte mål. Det åpne miljøet er gratis for spillere å utforske utenfor oppdragene.

Spillets handling er sentrert om karakterenes kriminelle forfølgelser, som ofte innebærer ran og andre ulovlige forbrytelser. Spillere kan delta i skuddvekslinger med politi og konkurrerende gjenger, stjele biler og utforske byen og dens omgivelser.

I spillets online samarbeidende flerspillermodus kan spillere også jobbe sammen for å oppnå mål og delta i ulike aktiviteter.

Den fiktive byen Los Santos og dens omgivelser fungerer som rammen for spillet. Spillere kan kontrollere tre nøkkelkarakterer: narkotikaforhandler Trevor, gjengmedlem Franklin og den pensjonerte bankraneren Michael.

Hver spiller har et sett med åtte kvaliteter som demonstrerer deres ferdigheter på bestemte domener som kjøring og skyting. Selv om karakterenes ferdigheter utvikles under spilling, starter de alltid med ekspertferdigheter.

Utviklet av – Rockstar North

Publisert av – Rockstar Games

Utgivelsesdato – 17. september 2013

Plattformer – PlayStation 4, Xbox 360, Steam

Dømmekraft

Et action-eventyr-mafiaspill med et tredjepersons synspunkt har tittelen Judgment. Den følger privatetterforsker Takayuki Yagami mens han ser på en sak om seriedrap i Kamurocho, et hypotetisk Tokyo-nabolag som tidligere dukket opp i Yakuza-filmserien.

I spillets etterforskningsmodus må spilleren lete gjennom en scene for å finne hint og bevis på en forbrytelse. Spillere må bryte seg inn på steder ved å bruke låseplukking og forkledninger for å få informasjon eller finne spennende gjenstander. I visse aspekter av spillet må spilleren jage en mistenkt.

De tar form av jagesekvenser, der spillere kan skynde seg etter en mistenkt mens de unngår hindringer, og halemønstre, der spillere må følge en skyldig mens de unngår hindringer.

Å utforske byen, snakke med NPC-er, skaffe informasjon og delta i kamper i sanntid er en del av handlingen. Judgment høstet ros for sin overbevisende fortelling, kjærlige karakterer og dype spilling.

Utviklet av – Ryu Ga Gotuka Studios

Utgitt av – Sega

Utgivelsesdato – 13. desember 2018

Plattformer – PlayStation 4, Xbox

Mafia III

Action-eventyrspill Mafia III spilles fra et tredjepersons synspunkt i en åpen verden som Lincoln Clay, en Vietnam Combat-veteran på et oppdrag for å ta hevn for drapet på hans adopterte familie av nabolagsgjenger. I den fiktive byen New Bordeaux, som først og fremst er basert i New Orleans, ble spillet satt i 1968.

  9 apper for personer med ADHD

Spillere kan gjemme seg bak gjenstander i spillets dekselsystem for å unngå fiendens angrep eller oppdagelse. Etter å ha slått folk som ikke kan spilles, kan spillere spørre dem for å lære mer om målene deres, for eksempel å skremme dem når de kjører bil.

Spillet inneholder en åpen verden med ulike aktiviteter som sideoppdrag, biljakt og kamp. Det moralske systemet i spillet påvirker også hvordan plottet utspiller seg, og spillerbeslutninger kan endre hvordan spillet ender.

Utviklet av – Hangar 13

Publisert av – 2K Games

Utgivelsesdato – 7. oktober 2016

Plattformer – PlayStation 4, Xbox One

Saints Row

Saints Row-spillet inkluderer spill i åpen verden der spillere kan delta i ulike sideaktiviteter i tillegg til å fullføre mål som fremmer hovedplottet. Med sporadiske rollespillkomponenter utgjør kjøring og skyting det meste av spillingen.

The Third Street Saints, en voldelig gjeng som en gang lokaliserte i Stilwater, blir fulgt gjennom hele serien mens de får styrke og tar kontroll over den kriminelle underverdenen. Spillet er kjent for sin opprørende humor, absurditet og bruk av popkulturhentydninger.

Saints Row IV, en av seriens fire hovedavdrag, introduserte overmenneskelige evner og et virtuelt miljø. Til syvende og sist har Saints Row-spillet vunnet over en hengiven tilhengerskare og står noen ganger i kontrast til andre klassiske mafiaspill i åpen verden.

Utviklet av – Volition

Publisert av – Deep Silver

Utgivelsesdato – 23. august 2006

Plattformer – PlayStation 4 og 5, Xbox One

Scarface: The World is Yours

Spilleren påtar seg rollen som Tony Montana i tredjepersons åpen-verden action-eventyr-mafia-spillet Scarface mens han prøver å ta tilbake kontrollen over Miamis narkotikahandel, eliminere rivaliserende gjenger og reparere bildet hans i den kriminelle undergrunnen.

Etter hvert som spillet fortsetter, får spilleren tilgang til noen av Tonys arbeidere når han omstrukturerer imperiet sitt: en sjåfør, en båtnavigatør som kan smugle flere overdimensjonerte lass med narkotika, en våpenhandler som også kan levere våpen, en håndhever som skal vokte Tonys operasjoner og angriper konkurrentene hans, og en leiemorder som kan drepe flere gangstere og forhandlere.

Når spilleren skyter, har spilleren to alternativer: de kan låse seg på motstanderen eller sikte manuelt, treffe bestemte kroppsområder for å fremkalle forskjellige svar. For å vinne spillet må Tony dominere områdene Little Havana, Downtown, South Beach og North Beach.

Utviklet av – Radical Entertainment

Publisert av – Vivendi Games

Utgivelsesdato – 12. juni 2007

Plattformer – PlayStation 2, Xbox

Sleeping Dogs Classics

Action-eventyrspillet Sleeping Dogs er et tredjepersons skytespill i et åpent univers. Spilleren kontrollerer Wei Shen, en kinesisk-amerikansk politimann undercover på et raid for å fange Sun On Yee Triad Group. Spillets åpningsoppdrag fungerer som en enkel opplæring for å administrere karakteren.

Etter å ha fullført disse oppgavene, kan spilleren utforske spillets setting og engasjere seg i andre sideoppdrag og aktiviteter.

Shen beveger seg rundt kloden ved å svømme, kjøre biler, båter og motorsykler, i tillegg til å sprinte, hoppe og skalere barrierer. Heads-up-skjermgrensesnittet har et minikart som viser Shens plassering samt mål og viktige områder.

  Slik finner du GPS-koordinatene dine på iPhone

Tre typer erfaringspoeng – Triad, Face og Police XP-er brukes i spillets rollespillkomponenter. Nærkamper og voldelige handlinger som miljødrap gir deg Triad XP. Vanskeligheten ved et overfall påvirker direkte mengden Triad XP som er tjent.

Shens ansiktsmåler bygges opp når hun fullfører sideoppdrag til fordel for allmennheten og får tilgang til kosmetikk som antrekk og kjøretøy.

Utviklet av – United Front Games

Publisert av – Square Enix

Utgivelsesdato – 14. august 2012

Plattformer – PlayStation 3&4, Xbox

The Godfather The Game

The Godfather er et åpen verden, tredjepersons action-eventyrspill der spilleren tar kommandoen over karakteren Aldo Trapani når han stiger gjennom Corleone-familiens nivåer, og ofte krysser stier med filmens historie.

Den grunnleggende spillingen og dynamikken ligner på de fleste spill i åpen verden. Det lar spilleren bevege seg fritt rundt i byen, kapre kjøretøy, angripe og drepe uskyldige sivile som de vil, og avansere gjennom handlingen i sitt eget tempo mens de bruker så mye tid på å utforske byen de vil.

Både et manuelt målrettingssystem og et låsesystem er til stede i spillet. Deltakerne i den manuelle metoden står fritt til å sikte i alle retninger. I låsesystemet vises et målrettingsnett på skjermen når spilleren velger et mål.

Utviklet av – EA Redwood Shores

Publisert av – Electronic Arts

Utgivelsesdato – 19. september 2006

Plattformer – PlayStation 2, Xbox

Yakuza: Like A Dragon

Det første kapittelet i Yakuza-serien, en vellykket franchise, har tittelen Like A Dragon. Kazuma Kiryu, en tidligere yakuza-jager fanget i en konflikt mellom rivaliserende kriminelle organisasjoner i Tokyos Kamurocho-distrikt, fungerer som spillets hovedperson.

Rollespill-videospill, konseptet med beat them ups og eventyr i åpen verden er alle integrert i spillingen.

Aktivitetene som spillere kan delta i inkluderer minispill, administrasjon av virksomheter og utførelse av sideoppdrag. Spillere har tilgang til ulike våpen og kampteknikker under sanntidskamp.

Spillere kan også stole på at en type fest bidrar til å øke festen deres eller ødelegge fiender. Andre partihjelp blir tilgjengelige når hovedhistorien eller underhistoriene er ferdige.

Like a Dragon er kjent for sin overbevisende fortelling, utholdende karakterer og rikt detaljerte omgivelser, har spillet fått kritisk ros og har generert flere oppfølgere og spin-offs.

Utviklet av – Ryu Ga Gotuka Studios

Utgitt av – Sega

Utgivelsesdato – 16. januar 2020

Plattformer – PlayStation 4&5, Xbox

Konklusjon

Mafiaspilling kan være en morsom og stimulerende sosial aktivitet som fremmer strategisk kommunikasjon og kritisk tenkning. Det kan brukes som et forum for å få venner og sosiale relasjoner.

Til syvende og sist kan det å engasjere seg i mafiaspill være morsomt å samhandle med andre og utvikle kognitive evner. Hjelp deg selv ved å spille disse spillene og opplev moroa hvert spill bringer med seg.

Du kan også utforske noen av de beste eSport-spillene.

x