Slik tilpasser du den nye Windows Terminal-appen

Med ny Windows Terminal-app, Windows har nå endelig en fanebasert terminal som kan kjøre Cmd-, PowerShell- og Bash-ledetekster i samme vindu. Den kan også tilpasses dypt – du kan til og med stille inn animerte GIF-er som bakgrunn.

Utover bakgrunnen kan du også endre terminalens tema. Enten det er fargene på teksten eller bakgrunnen eller skriftstilen, kan du gjøre Windows Terminal til din egen. Microsoft inkluderte til og med flere forhåndsinnstilte temaer. Alt du trenger er et tekstredigeringsprogram og litt grunnleggende kjennskap til JSON. Hvis du ikke er kjent med JSON, kan du sannsynligvis fortsatt gjøre endringer; vi vil lede deg gjennom det.

Hvordan tilpasse Windows-terminalen

Det første trinnet for å tilpasse Windows Terminal er å sikre at Windows har standardapp knyttet til JSON-filtypen. Den beste måten å gjøre det på er fra File Explorer.

Start File Explorer og finn en JSON-fil. Hvis du ikke har en, lag en. Høyreklikk på Filutforsker og «Ny» og klikk deretter på «Tekstdokument.»

Gi filen nytt navn til test.json (sletter .txt-utvidelsen i prosessen), og bekreft at du vil endre filtypen. Hvis du ikke ser filtypen .txt, ber du File Explorer om å vise filtypene.

  10 svarte skrivebordsbakgrunnsbilder for Windows 10

Deretter høyreklikker du på den nye JSON-filen og velger alternativet «Åpne med». Velg din foretrukne tekstredigerer, enten det er Notisblokk++ eller Notisblokk.

Nå som du har et tekstredigeringsprogram satt for JSON-filer, er det på tide å gjøre endringer i Windows Terminal-innstillingene. Åpne Windows Terminal og klikk på nedoverpilen i tittellinjen (like til høyre for plusssymbolet), og velg deretter «Innstillinger.»

En JSON-fil vil starte i redigeringsprogrammet du valgte tidligere. Du kan gjøre alle endringer her.

Hvordan endre bakgrunnen

Du kan endre bakgrunnen til hvilken som helst type bildefil du liker – en PNG, en JPEG eller til og med en animert GIF.

For å endre bakgrunnen til noen av skallene, må du først plassere bildefilen på et sted Terminal-appen kan lese. Windows Terminal er en UWP-app (Univeral Windows Platform), så den foretrekker å bruke sin egen AppData-mappe. AppData er en mappe du vanligvis finner i brukerprofilen og brukes til å lagre programinnstillinger. UWP-apper oppretter en tilpasset AppData-mappe og bruker den i stedet. Windows Terminals AppData-mappe ligger i:

%LOCALAPPDATA%PackagesMicrosoft.WindowsTerminal_8wekyb3d8bbweRoamingState

Bare kopier det inn i filutforskerens banelinje og trykk Enter; du blir ført til riktig sted. Plasser bildefilene dine her, og Windows Terminal kan bruke dem til bakgrunner.

  Hvordan fikse VIDEO TDR FAILURE (nvlddmkm.sys Failure) på Windows 10

Åpne Innstillinger i Windows Terminal, og bla til profilen du vil endre. Det er flere profiler under delen » «profiler» : «. Hver tilsvarer et alternativ i menyen: Cmd, PowerShell, Linux distros, og så videre. Du kan se hvilken som er hvilken ved å undersøke «kommandolinjen» eller «navn»-linjen i hver seksjon.

For å endre bakgrunnsbildet for en av disse delene, legg til følgende linjer under «ikon»-linjen:

"backgroundImage" : "ms-appdata:///roaming/yourimage.jpg",
"backgroundImageOpacity" : 0.75,
"backgroundImageStretchMode" : "fill",

Der «dittbilde.jpg» er navnet på bildet eller gif-filen. Sørg for at hver linje i seksjonen – unntatt den siste – slutter med komma.

Hvis du bruker en GIF-fil, vil du kanskje endre «fill» til «uniformToFill» i stedet. Vi endte opp med en svart boks rundt GIF-en vår med «fyll», men det var greit med «uniformToFill.»

Lagre filen, og endringene dine skal vises umiddelbart, selv med Windows-terminalen åpen.

Hvordan endre standard nøkkelbindinger

Den første delen gjelder tastebindinger. Hvis du ikke liker en bestemt tastatursnarvei, kan du endre disse her. Hvis du for eksempel vil at Ctrl+e skal lukke faner, finner du denne delen:

{
 "command" : "closeTab",
 "keys" : 
 [
 "ctrl+w"
 ]
 },


Endre «ctrl+w» til «ctrl+e» (pass på å beholde anførselstegnene) og lagre deretter filen. Hvis du vil justere alt for å matche den eksisterende innrykk, vær oppmerksom på at filen bruker mellomrom i stedet for tabulatorer. Og som det fremgår av skjermbildene våre, bruker filen Unix Line Endings, men de fleste tekstredigerere (til og med Notepad) kan håndtere Unix Line Endings uten problemer.

  Windows 10s nettbrettmodus kan erstattes med skrivebordet

Slik bytter du standard fargeskjema

Windows Terminal kommer med flere fargeskjemaer som endrer skriftfarge, bakgrunnsfarge, markørform og så videre. Du kan velge temaer individuelt for kommandoprompt, Bash og PowerShell.

For å bytte standardtema, finn først skallprofilen du ønsker ved å bla ned til delen » «profiler» : » og se på kommandolinjeoppføringen i hver underseksjon.

Kommandoprompt finnes under: «commandline» : «cmd.exe», for eksempel. Endre deretter «colorScheme»: «Campbell» til den fargen du ønsker. Du kan velge mellom Campbell, One Half Dark, One Half Light, Solarized Dark og Solarized Light. Hvis du for eksempel ville ha solarisert lys, ville du endre fargeskjemalinjen til «colorScheme» : «Solarisert lys. Dette er de samme fargeskjemaene som brukes av Microsofts colortool-verktøy.

Windows Terminal er ganske interessant, og det gir deg en liten smakebit av Microsofts tidligere Windows Sets-funksjon. Fanefunksjonaliteten her er ikke like robust, men den er et hint om hva som kunne vært. I det minste trenger du nå ikke å bytte program for å flytte mellom ledetekst, Powershell og Bash.