Slik fjerner du Google+ fra Google-kontoen din

Google+ er det nest største sosiale nettverket i verden når det gjelder aktive brukere, men mange bruker det ikke så mye som de bruker tiden på Facebook eller Twitter. Selv om. du kan slutte å bruke tjenesten når du vil, det virker ganske belastende at Google+-profilen din opprettes automatisk når du registrerer deg for en ny konto. Vi vet alle at det sosiale nettverket bare er nettgigantens forsøk på å fange opp enda en bit informasjon om deg, og muligens bidra til å styrke reklamevirksomheten og tjene mer penger. Så her er kuren: du kan alltid slette Google+-profilen din mens du holder de andre Google-tjenestene og appene dine intakte. I denne opplæringen viser vi deg hvordan du gjør det.

  Last ned filer og se fremgang uten nettleser med filnedlaster

Først logger du på Google-kontoen din ved å gå til nettstedet, og klikker på profilikonet ditt øverst til høyre. Dette vil dukke opp et lite vindu med en lenke til profilen din og alternativer for å logge av, administrere personvern, samt kontoinnstillinger-siden. Bare klikk «Konto» i denne popup-vinduet for å fortsette.

Den neste siden inneholder mange forskjellige alternativer og innstillinger knyttet til Google-profilen din, som alle er delt inn under forskjellige faner. Den vi leter etter i denne opplæringen ligger under «Dataverktøy», så bare klikk på denne koblingen som vist i skjermbildet nedenfor.

Fanen «Dataverktøy» inneholder flere alternativer angående administrasjon av kontoen din, for eksempel lar den deg laste ned data relatert til kontoen din, eller få tilgang til annen relevant informasjon. Finn «Kontoadministrasjon»-delen og klikk på «Slett Google+-profil og funksjoner»-koblingen ved siden av den.

  Slik bruker du en MMO- eller MOBA-mus for produktivitet

Dette vil igjen åpne opp bekreftelsessiden for sletting. Du får muligheten til å fjerne det som er kjent som Google-profilen din. Men før du fortsetter med å fjerne kontoen fra Googles servere for godt, er det verdt å lese siden for informasjon om hvilken type data som vil bli slettet og andre detaljer. Hvis du for eksempel ofte kommenterer på YouTube-videoer, kan det å slette Google+-profilen påvirke kontoen din, siden YouTube nå bruker Google+-profilen din til å la deg samhandle og legge inn kommentarer. På samme måte kan det påvirke annen lignende kontoinformasjon, men alt relatert til Gmail-kontoen din forblir upåvirket.

  DisplayPort 2: Hva er annerledes og hvorfor det betyr noe

Etter å ha gått gjennom all informasjonen, kan du bla nedover, sette en hake på «Obligatorisk» (og eventuelt på «Slutt å følge meg fra alle jeg følger i andre Google-produkter»), og klikke på «Fjern valgte tjenester» for å fjerne Google+ profil.