Hvordan bygge umiddelbare diagrammer med Google Sheets» Utforsk-funksjon

Utforsk-funksjonen i Google Regneark hjelper deg med å få innsikt fra dataene i regnearkene dine med kraften til maskinlæring. Utforsk analyserer automatisk alt i Regneark for å gjøre visualisering av data enklere.

Explore for Sheets tar bort mye av stresset og gjettingen når du håndterer store datasett i regnearket. Bare åpne den og velg et foreslått diagram, graf eller pivottabell å sette inn i regnearket. Du kan også «be» om å lage diagrammer som ikke foreslås automatisk.

For å komme i gang, start nettleseren din, gå til din Google Sheets-hjemmesidenog åpne en fil med noen få datasett.

Klikk på «Utforsk» nederst til høyre eller bruk Alt+Shift+X (Windows/ChromeOS) eller Option+Shift+X (macOS) hurtigtaster for å åpne Utforsk-ruten.

Klikk

Som standard analyserer Utforsk hele arkets datasett, men du kan isolere spesifikke kolonner eller rader hvis du uthever dem før du klikker på «Utforsk».

  Hva er RDP (Remote Desktop Protocol) og hvordan du bruker det

Når du åpner Utforsk, ser du fire seksjoner: «Svar», «Formatering», «Pivottabell» og «Analyse». I «Formatering» kan du endre fargeskjemaet på arket ditt med et klikk, og i «Pivottabell» kan du sette inn en pivottabell i regnearket. Vi vil fokusere på «Svar» og «Analyse.»

Øverst, under «Svar»-delen, ser du noen forslag under tekstboksen – som vi skal dekke senere. Disse spørsmålene er produsert av AI som valgfrie ideer for å komme i gang; klikk på en lenke for å forhåndsvise et av spørsmålene AI skapte.

Foreslåtte spørsmål i

Etter at du har klikket på et foreslått spørsmål, oppretter Utforsk automatisk et diagram basert på kriteriene som er oppført. I dette eksemplet opprettet den et kolonnediagram for å vise salg etter divisjon.

  Komplett veiledning for å være vertskap for og delta i møter

Et kolonnediagram som viser salg etter divisjon i

For å sette inn diagrammet i regnearket, klikk «Sett inn diagram» nederst i ruten.

Klikk

Hvis dette ikke er diagrammet du ønsker, klikker du på tilbakepilen for å se de andre tilgjengelige forslagene.

Rull ned til du ser Analyse-delen. Her finner du forhåndslagde diagrammer og statistikk fra datasettene du valgte tidligere. Utforsk analyserer disse dataene, og velger deretter den beste måten å vise dem på som et diagram.

Forhåndslagede diagrammer i

For å forhåndsvise et diagram og sette det inn i regnearket ditt, klikk på henholdsvis forstørrelsesglasset eller plusstegnet (+).

Hvis du klikker på «Mer», ser du noen få andre diagrammer og grafer som ikke passet i Utforsk-funksjonsruten.

Klikk

Hvis ingen av spørsmålene eller forhåndslagde diagrammene vil fungere, kan du skrive inn en egendefinert spørring i tekstfeltet øverst for å få et spesifikt svar. For eksempel, hvis vi ønsker å se hver divisjons gjennomsnittlige salg for Q2 i et kakediagram, kan vi skrive «Skakediagramgjennomsnitt av Q2 for hver divisjon» i tekstfeltet og trykke Enter.

  Er overlevelsesbaser og overlevelseshjem det samme i Minecraft

Akkurat som det lages et kakediagram som viser gjennomsnittlig salg i 2. kvartal etter divisjon.

Avhengig av dataene du velger og hvordan de vises, kan Utforsk ha noen andre diagrammer for å se datasettene dine. Du kan klikke på «Pivottabell» eller «Diagram» og velge typen diagram du ønsker fra rullegardinmenyen.

Klikk

For å sette inn et diagram i regnearket ditt, klikk bare på «Sett inn diagram» under det gjeldende utvalget.

Klikk

Diagrammet ditt vises da i gjeldende ark. Du kan flytte og endre størrelsen på den slik du vil.