Hvordan lage en Google Sheets-mal

Hvis du finner deg selv å lage den samme regnearkoversikten om og om igjen i Google Sheets, kan du spare deg for enorme mengder tid hvis du lager en mal. Vi vil lede deg gjennom prosessen steg for steg.

Google Sheets har en bredt utvalg av maler du kan velge mellom, men det er mulig at ingen av disse vil oppfylle dine spesifikke krav. Hvis du vil lage en egendefinert mal du kan bruke når du trenger den, er det en løsning du kan bruke for å komme i gang.

Start først nettleseren din og gå til Google Sheets. Åpne et tomt regneark, et regneark du har laget tidligere, eller en av Googles maler.

An

Nå som du har noen «bein» for regnearkmalen, klikker du på filnavnet øverst på arket og gir det nytt navn til noe som inneholder ordet «mal». Trykk Enter når du er ferdig for å lagre endringene.

  Hvordan sette opp en POP3- eller IMAP-konto i Microsoft Outlook

Gi filen nytt navn og ta med ordet

Klikk deretter på mappeikonet ved siden av filnavnet, og velg deretter «Ny mappe»-ikonet for å opprette en ny mappe for Google Sheets-malene dine.

Klikk på mappeikonet ved siden av filnavnet, og klikk deretter

Skriv inn et navn for den nye mappen og klikk på haken for å opprette den.

Klikk «Flytt hit» for å lagre malen i den nye malmappen for Google Regneark.

Klikk

Denne mappen kan nå være det nye hjemmet for eventuelle fremtidige maler du lager. Dette er også en fin måte å holde alt i Google Disk pent organisert og lett å finne for alle som er en del av teamet ditt.

  Slik selger du den bærbare datamaskinen, telefonen eller nettbrettet for topp dollar

Når du trenger å lage en kopi av noen av malene dine, gå over til Google Diskfinn mappen du nettopp har laget for malene dine, og dobbeltklikk på den.

Fordi dette er en malfil du planlegger å bruke flere ganger, bør du først lage en kopi av den før du begynner å redigere eller legge til informasjon til den. For å gjøre det, høyreklikk malen og velg «Lag en kopi» for å duplisere filen.

Høyreklikk mal, og klikk deretter

Kopien av malen din lagres i gjeldende mappe med prefikset «Kopi av.» Herfra kan du dobbeltklikke på filen for å åpne den, gi den nytt navn eller flytte den til en annen mappe.

Hvis du åpner dokumentet, eller noen sender deg en malfil, klikker du på Fil > Lag en kopi for å kopiere malen til Disken din.

  Hvordan sette en egendefinert mal som standard i PowerPoint

Klikk

Gi filen et navn, velg en plassering for den i Disk, og klikk deretter på «OK» for å lagre den.

Gi filen et navn, velg mappen du vil lagre den i, og klikk deretter

Det er alt som skal til! Hvis du vil dele malen din med andre teammedlemmer, kan du opprette en «Lag en kopi»-lenke og sende den til dem i en e-post eller dele den via en delbar lenke.

Hvis du betaler for G Suite-kontoen din, kan du lagre egendefinerte maler i din tilpasset malgalleri som alle teammedlemmene dine kan bruke. Hvis du bruker gratisversjonen av G Suite, kan du bruke metoden som er beskrevet ovenfor. Gratis kontoer kan dele egendefinerte maler uten ekstra utgifter.