Hva er GIFV og hva betyr det for deg

Internett, og spesielt bloggsfæren, snakker om Imgur og GIFV-prosjektet. For den vanlige personen som er glad i å bla gjennom r/gifs, eller Imgur-galleriet, betyr dette bedre kvalitet på GIF-er, men for folk som lager og laster opp disse GIF-ene er det en mye større sak. Hvis du vil lese om alle fordelene med GIFV, foreslår vi at du leser original Imgur innlegg om emnet. For vår del har vi forenklet hva GIFV er for deg nedenfor.

Hva er GIFV?

GIF-er som vi alle vet er bilder som spilles av på loop. De er av lav kvalitet, tar tid å laste, og er den beste måten å uttrykke deg på internett. GIF er også et filformat, og akkurat som PNG- og JPEG-formatene har GIF-formatet sitt eget spesifikke formål. GIFV er et nytt format som Imgur har utviklet. Den bruker nå dette formatet for å gi deg bedre GIF-er som spilles jevnere, har bedre kvalitet og en større filstørrelse.

  Slik sporer du aksjer med Google Sheets

Hvordan konverterer jeg en GIF-fil til en GIFV-fil

Det korte svaret er at du ikke gjør det. Du trenger ikke. Livet for alle som ønsker å laste opp store HD GIF-er til Imgur har forbedret seg drastisk uten at de trenger ytterligere handling. Du vil fortsette å laste opp GIF-ene dine på samme måte som du alltid har gjort, og Imgur kommer til å ta seg av resten. Tjenesten vil nå konvertere alle GIF-filer til GIFV-filer, som det fremgår av delings-URLene du får når filen er lastet opp. Den eneste ulempen er at «optimalisering» av GIF-en tar tid. Noen ganger tar det ganske lang tid.

  Hvordan kriminelle bestiller telefoner i ditt navn (og hvordan stoppe dem)

Hvorfor trenger vi GIFV?

Du har kanskje uten tvil hørt setningen «Hvis den ikke er ødelagt, ikke fiks den». Det er hva tilfellet er med GIF-er. Våre svært kraftige nettlesere som kan spille av musikk og videoer fra våre stasjonære datamaskiner er trege med å spille av en GIF-fil fra vår lokale stasjon. Det betyr at noe virkelig er ødelagt, og vi har jobbet rundt det ved å redusere filstørrelsen (og dermed kompromittere kvaliteten), lage filer i mindre størrelse, eller bare trykke på neste-knappen fordi vi ikke kan vente på at GIF-en skal lastes. GIFV lager ikke bare en mindre fil, men den resulterende filen spilles jevnere av i bedre kvalitet. Bildet nedenfor var en 44MB GIF-fil lastet opp til Imgur.

Hva handler alt dette om video?

GIFV sies å være en video-GIF. Filen konverteres til dette nye videoformatet. Det er forvirrende i begynnelsen, men du trenger bare konvertere en fil for å forstå hvordan den fungerer. Det er mye som å konvertere en GIF til en MP4, bortsett fra at GIFV-formatet er noe laget spesielt for GIF-er av Imgur. Hvis du spiller det i Chrome, høyreklikker du på bildet og velger «Vis kontroller» for å se fullskjerm-, volum- og spill/pause-knappene samt en søkelinje. For alle som laster opp et animert bilde til Imgur, er en GIF alt du trenger.

  Hvordan trekke ut og endre ikoner på en Mac

En liten ting vi la merke til er at når du åpner GIFV-filen via den direkte lenken, leser nettleseren den først som en MP4-fil, men URL-en endres raskt til GIFV.

Konklusjon

Dette er ikke bare en flott ting for folk som lager og deler GIF-er av høy kvalitet, det er for alle som liker GIF-er uansett størrelse. Formatet reduserer faktisk størrelsen på filen, men det gir også en bedre avspillingsopplevelse, så uansett hvor stor eller liten GIF-en din er, kommer den til å spille mye bedre nå.